Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila

Prospect - OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila


NU comercializăm OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila    DCI: PROTEINE PLASMATICE UMANE DE GRUP SANGUIN A,B,AB,0


  Produs complementar recomandat
OctaplasLG este plasma umana colectata si tratata pentru neutralizarea virusurilor.
OctaplasLG 45 – 70 mg/ml solutie perfuzabila
Proteine plasmatice umane

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este OctaplasLG si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati OctaplasLG
3. Cum se utilizeaza OctaplasLG
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza OctaplasLG
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este OctaplasLGsi pentru ce se utilizeaza
OctaplasLG este plasma umana colectata si tratata pentru neutralizarea virusurilor. Plasma umana reprezinta partea lichida a sangelui uman, care transporta celulele. Aceasta contine proteine plasmatice umane, care sunt importante pentru a mentine caracteristicile normale de coagulare si este folosita in acelasi mod ca si plasma proaspata congelata (PPC). OctaplasLG ajuta in cazul deficitelor complexe ale factorilor de coagulare, care pot fi cauzate de o insuficienta severa a ficatului sau de o transfuzie masiva. OctaplasLG poate fi administrat, de asemenea, in situatii de urgenta, atunci cand un concentrat de factor de coagulare (cum ar fi factor V sau factor XI) nu este disponibil sau un diagnostic necesar de laborator nu este posibil. Acesta poate fi administrat, de asemenea, pentru a contracara rapid efectele anticoagulantelor orale (de tip cumarina sau indandiona), atunci cand vitamina K este insuficienta din cauza functionarii defectuoase a ficatului sau in situatii de urgenta. OctaplasLG poate fi administrat pacientilor care urmeaza un tratament de schimbare a plasmei, cu scopul restabilirii echilibrului factorilor de coagulare.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati OctaplasLG
Nu utilizati OctaplasLG
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la proteinele plasmatice umane sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca stiti ca aveti anticorpi impotriva imunoglobulinei numita IgA.
- daca ati avut reactii anterioare la orice preparat din plasma umana sau la PPC.
- daca stiti ca aveti un nivel scazut de proteina S (o proteina dependenta de vitamina K din sange).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati OctaplasLG adresati-va medicului dumneavoastra.
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice alte boli.
Aveti grija deosebita cand utilizati OctaplasLG
- daca aveti un nivel scazut de imunoglobulina A.
- daca ati avut reactii anterioare la proteinele plasmatice, inclusiv la PPC.
- daca aveti insuficienta cardiaca sau lichid la nivelul plamanilor (edem pulmonar).
- daca aveti riscuri cunoscute referitoare la complicatii de coagulare a sangelui (trombotice) din cauza riscului potential crescut de tromboembolism venos (cheaguri care se formeaza in vene).
- in cazul unei inhibari marcate a coagularii (fibrinoliza).
De regula, OctaplasLG nu este recomandat pentru tratamentul bolii von Willebrand.
Masuri de siguranta impotriva virusurilor Atunci cand medicamentele sunt preparate din sange sau plasma umana, se aplica anumite masuri pentru a preveni posibilitatea transmiterii unor infectii la pacienti. Acestea includ selectarea atenta a donatorilor de
sange si plasma pentru a se asigura ca persoanele care pot fi purtatoare de infectii sunt excluse si testarea fiecarei donari si a rezervelor de plasma in vederea identificarii prezentei de virusuri/infectii. De asemenea, producatorii acestor medicamente includ in procedeul de procesare a sangelui sau a plasmei etape pentru inactivarea sau indepartarea virusurilor. In pofida acestor masuri, cand se administreaza medicamente preparate din sange sau plasma umana nu se poate exclude in totalitate posibilitatea transmiterii unor microorganisme infectioase. Acest aspect se aplica oricaror virusuri necunoscute sau nou
aparute sau altor tipuri de infectii. Masurile luate sunt considerate a fi eficiente impotriva virusurilor cu capsula, cum sunt virusul imunodeficientei umane (HIV), virusul hepatitic B si virusul hepatitic C. Masurile luate pot avea valoare limitata fata de virusurile fara capsula, cum sunt virusul hepatitic A, virusul hepatitic E si parvovirusul B19.
Se recomanda ferm ca de fiecare data cand vi se administreaza OctaplasLG sa se inregistreze numele si numarul lotului medicamentului pentru a mentine o evidenta a lotului folosit. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati in considerare vaccinarea impotriva virusurilor care determina hepatita A si hepatita B in cazul in care v-au fost administrate in mod regulat/repetat medicamente derivate din plasma umana.
Copii si adolescenti
Experienta la copii si adolescenti este limitata.
OctaplasLG impreuna cu alte medicamente
In timpul studiilor clinice, OctaplasLG a fost administrat in acelasi timp cu diferite alte medicamente si nu au fost identificate interactiuni.
OctaplasLG nu poate fi amestecat cu alte solutii sau medicamente cu administrare pe cale intravenoasa, cu exceptia globulelor rosii si a trombocitelor. Pentru a evita posibilitatea de formare a cheagurilor de sange, nu trebuie sa fie administrate solutii care contin calciu prin intermediul aceleiasi linii intravenoase utilizate pentru OctaplasLG. Nu exista interactiuni cunoscute cu alte medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
OctaplasLG impreuna cu alimente si bauturi
Nu au fost observate reactii adverse.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida trebuie sa informati medicul. Vi se va prescrie OctaplasLG numai in cazul in care medicul dumneavoastra considera ca este important pentru dumneavoastra.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu au fost observate efecte referitoare la capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Doar dumneavoastra puteti decide daca va aflati intr-o stare corespunzatoare pentru a conduce un autovehicul sau pentru a indeplini alte sarcini care presupun un grad crescut de concentrare. Informatii importante privind unele componente ale OctaplasLG Nu este cazul. Pentru lista componentelor, vezi pct. 6.

3. Cum se utilizeaza OctaplasLG
OctaplasLG va va fi administrat de catre un medic sau o asistenta medicala, sub forma de perfuzie intravenoasa. Doza dumneavoastra depinde de situatia clinica si de greutatea dumneavoastra corporala. Medicul dumneavoastra va stabili cantitatea corespunzatoare care trebuie sa va fie administrata.
Inainte de a vi se administra OctaplasLG sub forma de perfuzie intravenoasa, trebuie efectuat un test de compatibilitate de grupa de sange ABO.
In cazuri de urgenta, OctaplasLG pentru grupa de sange AB poate fi administrat la toti pacientii. Este important ca viteza de perfuzare sa nu depaseasca 1 ml OctaplasLG per kg corp pe minut. Gluconatul de calciu poate fi administrat intr-o alta vena cu scopul de a minimaliza efectele negative ale citratului continut in OctaplasLG. Pe durata administrarii si cel putin timp de 20 minute de la administrare trebuie sa fiti tinut sub observatie, pentru situatia in care dezvoltati o reactie alergica (reactie anafilactica) sau soc alergic, caz in care perfuzarea trebuie oprita imediat.
Daca utilizati mai mult OctaplasLG decat trebuie
Supradozajul poate determina supraincarcare volemica, lichid la nivelul plamanilor si/sau probleme ale inimii.
Daca uitati sa utilizati OctaplasLG
Medicul dumneavoastra trebuie sa supravegheze administrarea si sa mentina valorile dumneavoastra de laborator in intervalul mentionat.
Daca incetati sa utilizati OctaplasLG
Pe baza valorilor de laborator, medicul dumneavoastra decide cand sa fie oprita administrarea de OctaplasLG si va evalua riscurile posibile.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, OctaplasLG poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot include: oboseala, senzatii de furnicaturi (parestezie), tremor, inrosire, frisoane (tremurat, cu sau fara febra), greata, varsaturi, umflaturi locale (edem), febra, simptome anormale la nivelul plamanilor si concentratii scazute de calciu.
Unii pacienti pot avea reactii de tip alergic, cum sunt: eruptii pe piele, febra, frisoane, varsaturi si dureri abdominale sau de spate. In cazuri rare, perfuzarea de plasma umana poate provoca soc anafilactic (o reactie alergica imediata, grava,care produce inrosire a pielii, scadere a tensiunii arteriale, dificultate la respiratie si colaps). Vitezele mari de perfuzare pot cauza tulburari circulatorii, mai ales in cazul pacientilor cu anomalii ale functiei ficatului. In cazuri rare, incompatibilitatea dintre anticorpii din OctaplasLG si antigenele din sangele dumneavoastra poate duce la reactii transfuzionale hemolitice, frisoane, febra, tuse neproductiva, dificultate la respiratie, eruptii pe piele si sangerari in interiorul corpului. Perfuzarea de OctaplasLG poate determina producerea unor anticorpi specifici impotriva factorilor de coagulare. Dozele sau vitezele de perfuzare mari pot provoca cre?terea volumului de sange, edem pulmonar si/sau insuficienta cardiaca.
In functie de tipul si severitatea reactiilor adverse, trebuie sa fie redusa viteza de perfuzare sau sa fie oprita administrarea. Masura adecvata va fi luata de medicul dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare asa cum este mentionat mai jos. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament. AgentiaNationala a Medicamentuluisi a DispozitivelorMedicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]

5. Cum se pastreaza OctaplasLG
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la congelator la ? – 18?C si protejat de lumina.
OctaplasLG are o perioada de valabilitate de 4 ani, incepand de la data fabricatiei.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa abrevierea EXP. Dupa decongelare, OctaplasLG poate fi pastrat inainte de utilizare pana la 24 ore la +2-8° C sau pana la 8 ore la temperatura camerei (+20 pana la +25° C), cu conditia ca punga sa nu fi fost deschisa. Odata ce punga a fost deschisa, medicamentul trebuie utilizat imediat. OctaplasLG care a fost decongelat nu trebuie sa fie recongelat. Orice cantitate de medicament neutilizata trebuie eliminata.
Nu utilizati OctaplasLG daca observati ca solutia este tulbure sau prezinta depuneri.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine OctaplasLG
Substanta activa este reprezentata de proteinele plasmatice umane (45 – 70 mg/ml).
Celelalte componente sunt:
Citrat de sodiu dihidrat, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat si glicina
OctaplasLG contine, de asemenea, urme ale substantelor chimice tri-n-butilfosfat si octoxinol, care sunt folosite in timpul procesului de fabricatie pentru inactivarea virala.
Cum arata OctaplasLG si continutul ambalajului
OctaplasLG este o solutie perfuzabila.
OctaplasLG este o solutie limpede sau usor opalescenta. OctaplasLG este disponibil in pungi pentru sange care contin 200 ml solutie perfuzabila.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
OCTAPHARMA (IP) LIMITED
The Zenith Building 26 Spring Gardens Manchester M2 1AB Marea Britanie
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale
OctaplasLG: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Romania, Slovenia, Suedia
Acest prospect a fost aprobat in octombrie 2015.




Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...