Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila

Prospect - NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila


NU comercializăm NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila    DCI: NICOTINUM


Gumele NIQUITIN MENTOL se folosesc ca adjuvant in renuntarea la fumat. Acest tip de tratament poarta denumirea Terapie de Substitutie Nicotinica sau TSN.
NIQUITIN MENTOL 2 mg guma masticabila medicamentoasa
NIQUITIN MENTOL 4 mg guma masticabila medicamentoasa
Nicotina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului, asistentei medicale sau unui consilier in renuntarea la fumat.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Trebuie sa va adresati unui medic daca nu ati reusit sa renuntati la fumat dupa 9 luni de tratament cu gumele masticabile medicamentoase NIQUITIN MENTOL 2mg 4mg. Pe parcursul prezentului prospect, gumele masticabile medicamentoase NIQUITIN MENTOL 2mg 4mg sunt denumite gume(le) NIQUITIN MENTOL.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce sunt gumele NIQUITIN MENTOL si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati gumele NIQUITIN MENTOL
3. Cum sa utilizati gumele NIQUITIN MENTOL
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza gumele NIQUITIN MENTOL
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce sunt gumele NIQUITIN MENTOL si pentru ce se utilizeaza
Gumele NIQUITIN MENTOL se folosesc ca adjuvant in renuntarea la fumat. Acest tip de tratament poarta denumirea Terapie de Substitutie Nicotinica sau TSN.
Nicotina din tigarete este cea care va face dependenti de ele din punct de vedere fizic.
Gumele NIQUITIN MENTOL va ajuta sa renuntati la fumat prin inlocuirea unei parti din nicotina pe care o luati din tigarete. Aceasta nicotina amelioreaza o parte din simptomele neplacute pe care fumatorii le pot avea atunci cand incearca sa se lase de fumat. Acestea includ senzatii de rau sau stari de iritabilitate. Nicotina poate ameliora si nevoia de tigarete si va poate ajuta in a rezista impulsului de a fuma. Gumele NIQUITIN MENTOL nu prezinta pericolele pentru sanatate care apar in cazul tutunului, pentru ca ele nu contin gudron, monoxid de carbon sau alte toxine prezente in fumul de tigarete. Unele persoane se ingrijoreaza ca dupa renuntarea la fumat ar putea deveni dependente de gumele cu nicotina in locul tigarilor. Aceasta situatie este foarte rara si, daca s-ar intampla, este mai putin nociva comparativ cu fumatul si este, de asemenea, un obicei mai usor de eliminat.
?ansele sa renuntati la fumat vor creste daca participati si intr-un program de sprijin. Aceste „programe de renuntat la fumat” sunt cunoscute drept sprijin comportamental. Pentru informatii cu privire la programele de renuntare la fumat, adresati-va medicului sau farmacistului. Nu exista beneficii pentru sanatate din fumat. Este intotdeauna mai bine sa renuntati la fumat. Terapia de Substitutie Nicotinica (TSN), cum sunt gumele NIQUITIN MENTOL, poate fi de ajutor. In general, orice reactii adverse asociate cu TSN sunt cu mult depasite de binecunoscutele pericole la care va expuneti prin continuarea fumatului.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati gumele NIQUITIN MENTOL
Nu utilizati gumele NIQUITIN MENTOL:
Daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la pct. 6). Daca aveti mai putin de 12 ani.
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului, farmacistului sau asistentei medicale inainte de a utiliza gumele
NIQUITIN MENTOL:
Daca ati avut recent un atac de cord sau un accident vascular cerebral sau daca suferiti de
probleme severe in ceea ce priveste ritmul inimii, angina instabila sau agravata (dureri in piept), tensiune arteriala ridicata care nu este controlata prin medicatie sau angina de repaus, ar trebui sa incercati sa va lasati de fumat fara a utiliza medicamente TSN, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda sa le folositi.
Daca aveti diabet, trebuie sa va monitorizati nivelurile de glicemie mai des ca de obicei la
inceperea utilizarii gumelor NIQUITIN MENTOL. Este posibil sa vi se modifice si cerintele de insulina sau medicamente.
Daca ati avut vreodata reactii alergice care au implicat tumefierea buzelor, a fetei si gatului (angioedem) sau iritatii pe piele cu prurit (urticarie). Folosirea TSN poate declansa uneori acest tip de reactie.
Daca purtati proteze dentare, este posibil sa intampinati dificultati la mestecare.
Terapia de Substitutie Nicotinica (TSN) nu este adecvata pentru copiii sub 12 ani. Efectele nicotinei afecteaza copiii si adolescentii mai mult decat in cazul adultilor. La copii si adolescenti poate cauza otravire severa care poate duce la deces.
Nu alternati gume NIQUITIN MENTOL si pastile de nicotina in incercarea de a va lasa de fumat. Solicitati asistenta si consult din partea medicului sau farmacistului daca aveti:
Probleme moderate sau severe ale ficatului sau rinichilor – pentru ca veti avea o probabilitate mult mai mare de a prezenta reactii adverse.
Glanda tiroida hiperactiva necontrolata sau feocromocitom (o tumora a glandei suprarenale care poate afecta tensiunea arteriala) – informatie pe care v-o poate da medicul dumneavoastra – pentru ca nicotina va poate agrava simptomele.
Ulcer gastric sau duodenal ori esofag inflamat (pasajul dintre cavitatea bucala si stomac), pentru ca inghitirea de nicotina va poate agrava simptomele. Poate cauza, de asemenea, si ulceratii bucale. Daca simptomele dumneavoastra se agraveaza, trebuie sa va adresati medicului. Veti dori poate sa utilizati in schimb o forma de TSN care nu se administreaza pe cale orala, cum ar fi plasturii.
Copii (sub 12 ani)
Doza corecta pentru adulti poate cauza otravirea severa sau poate fi letala in cazul copiilor mici. De aceea, este esential sa nu lasati gumele NIQUITIN MENTOL la vederea si indemana copiilor. Gumele NIQUITIN MENTOL impreuna cu alte medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Intreruperea fumatului poate afecta efectele altor medicamente pe care le luati. Daca aveti orice intrebari sau ingrijorari cu privire la acest aspect, adresati-va medicului sau farmacistului. Acest aspect este in special important daca folositi alte medicamente care contin:
- teofilina (pentru tratarea astmului)
- tacrina (pentru boala Alzheimer)
- clozapina (pentru schizofrenie)
- ropinirol (pentru boala Parkinson)
Gumele NIQUITIN MENTOL impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu trebuie sa mancati sau sa beti cat timp aveti gume NIQUITIN MENTOL in gura.
Bauturile acidulate (de exemplu suc de fructe, cafea sau apa minerala) afecteaza asimilarea nicotinei la nivelul cavitatii bucale.
Pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune efecte, trebuie sa evitati astfel de bauturi cu aproximativ 15 minute inainte de a utiliza gumele NIQUITIN MENTOL.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Fumatul in timpul sarcinii prezinta riscuri pentru copil. Acestea includ o crestere insuficienta a fatului inainte de nastere, nastere prematura sau nasterea unui fat mort. Intreruperea fumatului este cea mai buna cale de imbunatatire a propriei sanatati si a sanatatii copilului. Cu cat va lasati mai devreme de fumat, cu atat mai bine.
La modul ideal, daca sunteti gravida, trebuie sa renuntati la fumat fara sa folositi TSN. Cu toate acestea, daca ati incercat prin forte proprii si nu a functionat, TSN va poate fi recomandata de catre un medic sau farmacist pentru a va ajuta sa va lasati de fumat, pentru ca este mult mai bine pentru copilul dumneavoastra aflat in dezvoltare decat sa continuati sa fumati. Decizia de a folosi TSN trebuie luata cat mai devreme posibil in perioada de sarcina. Obiectivul trebuie sa fie de a utiliza TSN numai timp de 2-3 luni. Retineti, cel mai important este sa va lasati de fumat. Medicamentele precum gumele pot fi de preferat in locul plasturilor cu nicotina, deoarece in cazul folosirii gumei nu va administrati nicotina tot timpul. Cu toate acestea, plasturii pot fi de preferat daca aveti greata sau voma. Daca alaptati, fumul de tutun cauzeaza dificultati in respiratie sau alte probleme la copii. Ideal ar fi sa va lasati de fumat fara a folosi TSN. Cu toate acestea, daca ati incercat prin forte proprii si nu a functionat, TSN va poate fi recomandata de catre un medic sau farmacist. Daca este nevoie sa folositi TSN pentru a va ajuta sa renuntati la fumat, cantitatea de nicotina transferata copilului este mica. Cel mai bine este sa utilizati medicamente TSN cu administrare in anumite momente ale zilei (precum
gumele sau pastilele de nicotina, mai degraba decat plasturi). De asemenea, este mai bine sa alaptati chiar inainte de a lua guma, ceea ce ajuta la transferarea catre copil a unei cantitati cat mai mici posibile de nicotina.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista efecte cunoscute ale gumelor NIQUITIN MENTOL asupra capacitatii de conducere a vehiculelor sau de folosire a utilajelor, dar trebuie sa fiti constienti ca renuntarea la fumat poate provoca modificari comportamentale care v-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a opera utilaje.
Gumele NIQUITIN MENTOL contin
Sodiu – Acest medicament contine mai putin de 1 mmol de sodiu (23 mg) per guma, adica este, in principiu, „fara sodiu”
Sorbitol (E420) – Daca medicul v-a spus ca aveti intoleranta la unele zaharuri, adresati-va
medicului inainte de a lua acest medicament.
Butilhidroxitoluen (E321) – poate cauza iritatii la nivelul membranelor mucoase.

3. Cum sa utilizati gumele NIQUITIN MENTOL
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti siguri.
Pe durata oricarei incercari de a renunta la fumat folosind gumele NIQUITIN MENTOL, este important sa depuneti toate eforturile pentru a renunta complet la fumat. Cu toate acestea, daca totusi fumati o tigara in timp ce folositi TSN, trebuie sa continuati incercarea de renuntare la fumat. Daca intampinati in continuare greutati in renuntarea la fumat, consultarea cu medicul, asistenta medicala, un consultant in renuntatul la fumat sau cu farmacistul poate ajuta. Gumele NIQUITIN MENTOL 2mg sunt destinate fumatorilor cu un consum mai mic de 20 de tigarete pe zi. Gumele NIQUITIN MENTOL 4mg sunt destinate fumatorilor cu un consum de 20 sau mai mult de 20 de tigarete pe zi.
Nu mestecati guma NIQUITIN MENTOL procedand ca la gumele de mestecat obisnuite. Daca o mestecati prea repede si fara pauze, nicotina va fi eliberata prea repede, ceea ce poate cauza disconfort (de exemplu arsuri stomacale si sughituri) Cum sa folositi guma NIQUITIN MENTOL: desfaceti ambalajul de hartie si impingeti o bucata de guma in afara. Apoi introduceti bucata de guma in gura si mestecati incet pana ce gustul se intensifica (circa 1 minut), apoi opriti-va din mestecat si lasati guma la interiorul gurii in dreptul obrazului. Cand aroma se estompeaza, mestecati de cateva ori pana ce gustul devine iarasi mai puternic si iar va opriti. Dupa circa 30 de minute de utilizare in aceasta maniera, guma se va epuiza. Nu trebuie sa mancati sau sa beti cat timp aveti o guma in gura, pentru ca ar putea reduce absorbtia de nicotina. Nu folositi mai mult de 15 gume pe zi. Daca simtiti nevoia de a folosi gumele NIQUITIN MENTOL pe o perioada mai lunga de 9 luni in total, adresati-va medicului pentru recomandari. Gumele NIQUITIN MENTOL se pot folosi in conformitate cu programul urmator, care este conceput
pentru reducerea treptata a numarului de gume pe zi.
Adulti (18 ani si peste)
Incepeti cu 8 pana 12 gume pe zi. Mestecati guma de fiecare data cand simtiti nevoia de a
fuma. Folositi gumele in aceasta maniera timp de 3 luni, apoi reduceti treptat numarul de gume pe zi (vezi tabelul de mai jos).
Odata ce ajungeti la numai 1 sau 2 gume pe zi, opriti administrarea lor complet. Dupa ce ati renuntat, veti mai avea din cand in cand un impuls de a fuma o tigara. Puteti folosi din nou o guma, daca va fi cazul. Perioada tratament initial Perioada de reducere a tratamentului Tratament de sprijin Mestecati o guma ori de cate ori simtiti nevoia de a fuma. Folositi 8-12 bucati/zi timp de 3 luni. Reduceti treptat cantitatea de gume pe zi pana la 1-2 bucati/zi. Apoi opriti complet tratamentul. Mestecati o bucata de guma daca simtiti deodata tentatia de a fuma o tigara. Utilizarea la copii si adolescenti Adolescenti (12- 17 ani, inclusiv). Adolescentii nu trebuie sa foloseasca gume NIQUITIN MENTOL fara recomandarea medicului. Nu depasiti doza indicata. Nu fumati si nu folositi concomitent niciun alt medicament care contine nicotina. Urmati cu atentie instructiunile si nu consumati mai mult de 15 gume pe zi (24 ore).
Copii sub 12 ani
Copiii sub 12 ani nu trebuie sa foloseasca gume NIQUITIN MENTOL.
Daca sunteti tentati sa va reapucati de fumat
Daca sunteti ingrijorati ca s-ar putea sa reincepeti sa fumati sau intampinati greutati in a opri complet folosirea gumelor, adresati-va medicului sau farmacistului. Daca reincepeti sa fumati, ei va pot recomanda cum sa obtineti cele mai bune rezultate din folosirea ulterioara de TSN.
Daca utilizati mai multe gume NIQUITIN MENTOL decat trebuie
Daca folositi prea multe gume NIQUITIN MENTOL, este posibil sa vi se faca rau si sa ametiti. Opriti administrarea gumelor si adresati-va imediat unui medic sau mergeti la sectia de urgente a spitalului. Daca este posibil, aratati-le pachetul sau acest prospect.
Gumele nu sunt adecvate copiilor sub 12 ani. Daca gumele vor fi folosite de acestia, este posibil sa prezinte semne de supradoza cu nicotina. Acestea includ cefalee, greata, dureri de stomac si diaree. Daca un copil a folosit sau a mancat o guma, contactati-va medicul sau mergeti imediat la sectia de urgente a celui mai apropiat spital, deoarece poate fi foarte periculos pentru copii, chiar letal. Daca este posibil, aratati-le pachetul sau acest prospect. Daca aveti intrebari suplimentare cu privire la folosirea acestui medicament, adresati-va medicului sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. La dozele recomandate, gumele NIQUITIN MENTOL nu au fost identificate ca provocand nicio reactie adversa grava. Incetarea fumatului in sine poate cauza simptome precum ameteala, cefalee, tulburari ale somnului, tuse, simptome tipice de raceala. Simptomele precum depresie, iritabilitate, anxietate si insomnie pot,
de asemenea, fi legate de simptomele sindromului de abstinenta asociate de obicei renuntarii la fumat. Opriti administrarea gumelor NIQUITIN MENTOL si adresati-va imediat medicului in cazul in care prezentati oricare dintre simptomele urmatoare de reactii alergice, care pot fi grave:
Reactii adverse rare: (pot afecta pana la 1 persoana din 1000)
fata, limba sau gat inflamat(a)
dificultati la inghitire
urticarie si dificultati in respiratie
batai neregulate ale inimii
Alte reactii adverse sunt enumerate mai jos – in functie de probabilitatea de aparitie.
Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10)
senzatie de rau, disconfort gastro-intestinal
dureri in gat, dureri la interiorul cavitatii bucale / gura uscata, iritatii sau ulceratii bucale,
faringita, tuse
tulburari ale somnului, cefalee, iritabilitate, ameteala
senzatie de greata, sughituri, indigestie, flatulenta, diaree, constipatie
dureri de maxilare
Niciuna dintre reactiile de mai sus nu este grava si de obicei trec dupa un tratament de cateva zile. Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100)
cresterea vitezei batailor inimii sau constientizarea batailor inimii
senzatie de ameteala
dificultati in respiratie, dureri toracice
tulburari / distorsiuni ale gustului
prurit sau urticarie, roseata pe piele, transpiratii abundente
dureri musculare, de articulatii sau umflarea acestora
inflamatii ale stratului de mucus de la interiorul gurii
tremor
indispozitie
Reactii foarte rare (pot afecta pana la 1 persoana din 10000)
simptome severe de reactii alergice care includ respiratie grea (suierat) sau o senzatie de
greutate pe piept, urticarie si senzatie de lesin
Daca oricare dintre aceste reactii adverse devine grava sau daca observati orice reactii adverse care nu sunt enumerate in acest prospect, adresati-va medicului sau farmacistului.
Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe website-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza gumele NIQUITIN MENTOL
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie dupa „EXP”.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25ºC.
A se pastra in recipientul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contin gumele NIQUITIN MENTOL:
Substanta activa este nicotina. Fiecare guma contine 2 mg 4 mg (sub forma unui complex de rasini denumit rezinat de nicotina).
Celelalte componente sunt:
Guma contine butilhidroxitoluen (E 321), Sorbitol (E 420), Xilitol, Carbonat de calciu, Carbonat de sodiu anhidru, Glicerol, Acesulfam de potasiu, Sucraloza, Manitol (E 421), Acacia, Dioxid de titan (E 171) si arome: Optacool, Eucamentol si Levomentol
Cum arata NIQUITIN MENTOL si continutul ambalajului
Guma de mestecat de forma de pernuta rectangulara, de culoare aproape alba.
Fiecare blister contine 4 sau 10 gume masticabile medicamentoase.
Pachetul contine 4, 10, 30, 100 sau 200 gume masticabile medicamentoase.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Hipocrate 2000 SRL Str. Prahova, Nr. 6A, sector 1, Bucuresti, 012423, Romania
Fabricantul Fertin Pharma A/S Dandyvej 19, 7100 Vejle, Danemarca
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania NIQUITIN MENTOL 2 mg 4 mg, guma masticabila medicamentoasa
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

PANCREAS
Buna ziua. Va rog,daca la ecografie rezultatul âprivind pancreasul este: dimensiuni normale,ecostruc ...
Avortul medicamentos
In perioada avortului medicamentos, dar si in refacerea de după, afectează cu ceva fumatul ...
Zoely și contraindicatiile
Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza am luat continu. Nu am avut ni ...
↳ Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa experimentati o scadere a libido-ului, sa aveti o tendinta mai mare de a face candido ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lunã, acum fac pauza de 7 zile,dupã cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastila de a doua zi si fumatul
Buna ziua! Am luat astazi pastila de a doua zi si am fumat dupa aceea, exista posibilitatea ca pasti ...
↳ Buna ziua!Acest lucru este exclus, fumatul nu modifica eficienta pilulei de urgenta! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bautura si fumat?
doresc sa stiu daca exista un medicament pentru dependenta de alcool si tigari? ...
informare
buna ziua am si eu o intrebare de o luna de zile mi-au aparut pe spate, doar intr-un loc niste pete ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa veti o ciuperca, insa numai dermatologul poate pune diagnosticul. Mergeti la medic! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
mai pot lua anticonceptionale?
Buna! am 25 de ani si iau anticonceptionale de la 17 ani la recomandarea medicului.in tot acest timp ...
↳ Buna ziua! Ideal ar fi sa folositi alta metoda contraceptiva! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...