Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic

Prospect - NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic


NU comercializăm NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic    DCI: NICOTINUM


NiQuitin Clear este utilizat pentru a ajuta oamenii sa renunte la fumat. Acest tip de tratament este numit Terapia de Substitutie a Nicotinei (TSN). In tigarete se gaseste nicotina care poate crea dependenta fizica.
NiQuitin Clear 14 mg, plasture transdermic
NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic
NiQuitin Clear 7 mg, plasture transdermic
Nicotina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 10 saptamani nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este NiQuitin Clear si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati NiQuitin Clear
3. Cum sa utilizati NiQuitinClear
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza NiQuitin Clear
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este NiQuitin Clear si pentru ce se utilizeaza
NiQuitin Clear este utilizat pentru a ajuta oamenii sa renunte la fumat. Acest tip de tratament este numit Terapia de Substitutie a Nicotinei (TSN). In tigarete se gaseste nicotina care poate crea dependenta fizica. NiQuitin Clear va ajuta sa renuntati la fumat prin inlocuirea unei parti a nicotinei pe care o luati din tigarete.
Cand aplicati un plasture transdermic de NiQuitin Clear, se elibereaza lent nicotina in organismul dumneavoastra. Nicotina amelioreaza unele dintre simptomele neplacute pe care un fumator le poate avea atunci cand incearca sa renunte la fumat. Aceste simptome includ starea de rau si iritabilitatea. In plus, NiQuitin Clear poate diminua dorinta de a fuma o tigareta si va ajuta sa rezistati nevoii imperioase de a fuma.
NiQuitin Clear nu are efectul periculos al tutunului asupra sanatatii. Aceasta deoarece nu contine gudron, monoxid de carbon sau alte toxine continute in tigareta care se fumeaza. Unele persoane sunt ingrijorate ca dupa renuntarea la fumat pot deveni dependente de plasturii transdermici. Acesta este un caz rar si daca se intampla, este mai putin daunator decat fumatul. Este de asemenea un obicei la care puteti renunta mai usor.
Sansele dumneavoastra de a renunta la fumat pot fi marite daca va inscrieti intr-un program de sprijin. Aceste “programe de renuntare la fumat” sunt cunoscute ca sprijin comportamental. Pentru informatii referitoare la programele de renuntare la fumat, va rugam sa discutati cu un medic specialist.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati NiQuitin Clear
Nu utilizati NiQuitin Clear
- daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale plasturelui transdermic (pentru detalii referitoare la compozitie, cititi pct. 6. Continutul ambalajului si alte informatii);
- daca sunteti nefumator, fumator ocazional sau aveti varsta sub 12 ani.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati NiQuitin Clear, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. - daca sunteti spitalizat pentru infarct miocardic, aritmie severa sau accident vascular cerebral trebuie sa renuntati la fumat fara a apela la utilizarea Terapiei de Substitutie a Nicotinei (cu exceptia cazului in care medicul va recomanda sa le utilizati); o data externat din spital, puteti utiliza TSN in mod normal.
- daca suferiti de diabet zaharat trebuie sa va monitorizati valorile glicemiei mai des decat de obicei atunci cand incepeti tratamentul cu NiQuitin Clear; necesarul de medicamente antidiabetice sau insulina se poate modifica;
- daca ati avut reactii alergice de tipul edem la nivelul buzelor, fetei sau buzelor (angioedem), roseata sau eruptie cutanata pruriginoasa (urticarie); utilizarea TSN poate uneori sa declanseze acest tip de reactie; in acest caz trebuie sa intrerupeti folosirea plasturilor cu nicotina si sa consultati un medic specialist.
- daca aveti reactii de tip eczema alergica sau dermatita este posibil sa aveti o reactie la plasturii transdermici;
- daca ati avut vreodata convulsii;
- daca sunteti gravida sau alaptati se recomanda sa renuntati la fumat fara ajutorul TSN. Cu toate acestea, este preferabil sa renuntati la fumat cu ajutorul TSN decat sa fumati in continuare. (Pentru mai multe informatii referitoare la sarcina si alaptare, va rugam sa cititi mai jos).
Solicitati sfatul sau ajutorul unui medic specialist daca aveti:
- afectiuni severe hepatice sau renale pentru ca sunteti mai expus la reactii adverse;
- tiroida hiperactiva, necontrolata terapeutic sau feocromocitom (o tumora a glandelor suprarenale care afecteaza tensiunea arteriala). Medicul dumneavoastra trebuie sa va fi atras atentia intrucat nicotina poate inrautati simptomele.
Copii (cu varsta sub 12 ani)
Cantitatea de nicotina pentru TSN nu este potrivita pentru copiii sub 12 ani. Nicotina afecteaza copiii intr-o masura mult mai mare decat adultii. Poate produce intoxicatie severa, care poate determina deces.
NiQuitin Clear impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Renuntarea la fumat poate altera efectul altor medicamente administrate. Daca aveti intrebari sau nelamuriri in aceasta directie, va rugam adresati-va unui medic specialist.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Fumatul in timpul sarcinii este riscant pentru fat. Aici sunt incluse dezvoltare fetala deficitara, nastere prematura si nasterea unui copil mort. Renuntarea la fumat este cea mai buna modalitate de a imbunatati sanatatea dumneavoastra si a copilului. Cu cat renuntati mai repede la fumat, cu atat este mai bine. In mod ideal, daca sunteti gravida, trebuie sa renuntati la fumat fara ajutorul Terapiei de Substitutie a Nicotinei (TSN). Cu toate acestea, daca ati incercat si nu ati reusit sa renuntati la fumat,
TSN poate fi recomandat pentru a va ajuta sa renuntati. Aceasta, pentru ca este mai bine sa renuntati la fumat pentru copilul pe care il veti naste. Decizia de utilizare a TSN trebuie luata cat mai devreme posibil in timpul sarcinii. De asemenea, trebuie sa utilizati aceasta terapie doar pentru maximum 2-3 luni. Si nu uitati: cel mai important lucru este sa renuntati la fumat. Forma de prezentare comprimate de supt poate fi preferabila plasturilor transdermici cu nicotina. Si aceasta deoarece utilizand comprimatele de supt organismul nu primeste tot timpul nicotina. Cu toate acestea, plasturii transdermici sunt preferati daca aveti greata sau stare de rau. Daca alaptati, tutunul poate determina dificultati de respiratie si alte probleme la sugar si copil. Daca aveti nevoie de Terapie de Substitutie a Nicotinei pentru a va ajuta sa renuntati la fumat, cantitatea de nicotina care ajunge la copilul dumneavoastra poate fi mica. Este mult mai putin daunator decat
fumatul pasiv. Cea mai buna alegere este utilizarea medicamentelor TSN care se utilizeaza doar in anumite momente ale zilei (precum guma de mestecat sau comprimatele de supt, mai degraba decat plasturii transdermici). Se recomanda sa alaptati exact inainte de administrarea medicamentului. In acest fel, sugarul va primi cea mai mica cantitate de nicotina posibila.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La unii utilizatori pot apare ameteli, dureri de cap, tremor si alte reactii adverse care ar putea influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati NiQuitin Clear
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Pe masura ce organismul dumneavoastra se adapteaza la lipsa fumatului aveti capacitatea de a reduce concentratia plasturilor transdermici utilizati pana cand nu mai aveti nevoie de acestia. Acest program in trepte descrescatoare va ajuta sa depasiti in mod gradat nevoia de nicotina a organismului dumneavoastra.
Doza uzuala
Adulti (cu varsta de 18 ani si peste varsta de 18 ani)
Daca fumati mai mult de 10 tigari pe zi, atunci veti incepe tratamentul cu:
Pasul 1: NiQuitin Clear 21 mg timp de 6 saptamani, apoi continuati cu:
Pasul 2: NiQuitin Clear 14 mg timp de 2 saptamani, apoi continuati cu:
Pasul 3: NiQuitin Clear 7 mg timp de 2 saptamani.
Daca fumati 10 sau chiar mai putine tigari pe zi, atunci veti incepe tratamentul astfel:
Pasul 2: NiQuitin Clear 14 mg timp de 6 saptamani, apoi continuati cu:
Pasul 3: NiQuitin Clear 7 mg timp de 2 saptamani.
Pentru a creste sansele de succes, este important sa completati intregul program de reducere gradata a nicotinei. Plasturii transdermici pot fi utilizati mai mult de 10 saptamani daca simtiti nevoia de a-i utiliza mai multa vreme pentru a putea renunta la tigari. Cu toate acestea, daca urmati sa utilizati plasturii si dupa o perioada mai mare de 9 luni, adresati-va unui medic specialist pentru consiliere. Adolescenti (cu varsta intre 12 si17 ani). Trebuie sa urmati instructiunile de mai sus incepand cu pasul 1, continuand cu pasul 2 si apoi pasul 3, dar trebuie sa utilizati plasturii transdermici in total numai 10 saptamani. Daca simtiti nevoia sa utilizati medicamentul mai mult de 10 saptamani sau daca sunteti incapabili sa renuntati brusc la fumat, trebuie sa va adresati unui medic specialist pentru consiliere. A nu se depasi doza recomandata.
Nu se utilizeaza la copiii mai mici de 12 ani.
Daca sunteti tentat sa fumati din nou
Daca sunteti ingrijorat ca ati putea incepe din nou sa fumati sau gasiti dificil sa renuntati complet la fumat este recomandat sa va adresati unui specialist pentru consiliere.
Daca incepeti sa fumati din nou, medicul specialist va poate sfatui cum sa obtineti cele mai bune rezultate din curele urmatoare de TSN.
Aplicarea plasturilor transdermici
Este important sa alegeti o zona cutanata curata, uscata si fara par, pe care sa pozitionati plasturele, asigurandu-va ca se fixeaza in mod adecvat.
Evitati zonele in care pielea face cute (ca de pilda la nivelul unei articulatii) sau unde pielea face falduri cand va miscati. De asemenea, evitati zonele cutanate care sunt rosii, lezate sau iritate. Nu indepartati plasturele NiQuitin Clear din plicul sau sigilat, protector, pana cand nu sunteti gata sa il utilizati.
Deschideti prin taiere plicul de-a lungul liniei punctate, avand grija sa nu stricati plasturele in interior. Scoateti afara cu grija plasturele. O folie transparenta, protectoare acopera latura adeziva a plasturelui– partea care va fi fixata pe pielea dumneavoastra.
Cu partea adeziva spre dumneavoastra, trageti pe jumatate folia de la nivelul plasturelui, incepand de la mijloc. Tineti plasturele de partea exterioara (atingeti partea adeziva cat mai putin posibil) si extrageti cealalta jumatate a foliei protectoare.
Aplicati imediat partea adeziva a plasturelui NiQuitin Clear pe pielea dumneavoastra. Apasati plasturele cu fermitate pe piele cu ajutorul palmei pentru cel putin 10 secunde. Asigurati-va ca se lipeste bine de piele, in special in jurul marginilor.
Cand aplicati plasturele NiQuitin Clear, evitati atingerea ochilor si a nasului. Cand ati terminat, spalati-va intotdeauna pe maini numai cu apa. Nu utilizati sapun intrucat poate creste absorbtia nicotinei. Apa nu va strica plasturele daca acesta a fost aplicat in mod adecvat. Va puteti imbaia, inota sau face dus pentru scurte perioade in timp ce purtati plasturele. Schimbarea plasturilor transdermici
Plasturele se aplica o data pe zi si la aceeasi ora in fiecare zi, de preferat curand dupa trezire. Lasati fiecare plasture pe loc, timp de 24 de ore si intotdeauna alegeti o zona cutanata diferita pe care sa plasati un nou plasture. Nu utilizati din nou aceeasi zona cutanata pentru cel putin 7 zile. Cand indepartati plasturele, impaturiti-l in jumatate, cu partea adeziva in interior si plasati-l in plicul din care tocmai ati scos un nou plasture. Aruncati plicul care contine plasturele utilizat cu grija, asigurandu-va ca nu este la indemana copiilor sau a animalelor de casa. In general, plasturii NiQuitin Clear se lipesc bine pe pielea majoritatii indivizilor. Totusi, ocazional, un plasture se poate desprinde. Daca plasturele cade in timpul zilei, puneti un plasture nou, asigurandu-va ca ati ales o zona cutanata diferita si fara par, care este curata si uscata. Apoi continuati ca de obicei.
Daca doriti, plasturele poate fi indepartat inainte de a merge la culcare (dupa aproximativ 16 ore) si puteti pune un nou plasture cand va treziti. Totusi, indepartarea unui plasture dupa 16 ore va reduce eficacitatea acestuia in ameliorarea nevoii imperioase de a fuma, resimtita de catre unii fumatori la trezire.
Daca utilizati mai mult NiQuitin Clear decat trebuie
Daca utilizati prea multi plasturi o data, puteti sa aveti o senzatie de rau, ameteli si disconfort. Indepartati toti plasturii si spalati numai cu apa (fara sapun) si uscati pielea. Adresati-va imediat unui medic sau unui spital de urgenta. Daca este posibil, aratati-le cutia sau acest prospect. Plasturii nu sunt potriviti pentru copii sub 12 ani sau nefumatori. Daca plasturii sunt utilizati de catre copii sau nefumatori, acestia pot prezenta semne ale supradozajului nicotinic. Acestea includ cefalee (dureri de cap), stare de rau, dureri de stomac si diaree. Daca un copil si-a lipit un plasture, indepartati plasturele de pe piele si spalati-l numai cu apa (fara sapun), apoi uscati. In acest caz sau daca un plasture a fost inghitit, adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital de urgenta. Daca
este posibil, aratati-le cutia sau acest prospect.
Daca uitati sa utilizati NiQuitin Clear
Daca uitati sa schimbati plasturele la timp, schimbati-l imediat ce va amintiti. Apoi continuati tratamentul ca mai inainte.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. La dozele recomandate, nu s-a constatat ca NiQuitin Clear ar determina reactii adverse severe. Oprirea fumatului in sine, poate determina anumite simptome precum slabiciune, ameteli, dureri de cap, tuse si simptome asemanatoare gripei. Simptomele precum schimbarea dispozitiei, insomnia, depresia, iritabilitatea, anxietatea, somnolenta, agitatia, nervozitatea si incapacitatea de concentrare, tulburarile de somn pot fi, de asemenea, corelate cu simptomele de abstinenta asociate cu
renuntarea la fumat. Mai jos, sunt enumerate reactii adverse grupate pe baza probabilitatii aparitiei lor. Foarte frecvente (afecteaza mai mult de unul din 10 utilizatori):
- vise anormale;
- tulburari de somn;
- insomnie;
- senzatie generala de rau; greata, varsaturi;
- ameteli;
- dureri de cap;
- reactii la locul administrarii plasturelui.
Frecvente (afecteaza intre unul din 10 indivizi si unul din 100 utilizatori):
- tremuraturi;
- nervozitate;
- palpitatii (simtiti bataile inimii);
- dificultati de respiratie;
- tuse;
- dureri sau inflamatii in gat;
- indigestie;
- dureri de stomac;
- diaree;
- constipatie;
- transpiratii;
- uscaciunea gurii;
- oboseala sau slabiciune;
- dureri articulare, musculare, la nivelul pieptului si a membrelor.
Foarte rare (afecteaza mai putin de unul din 10000 utilizatori):
- fotosensibilitate (sensibilitatea pielii la lumina soarelui);
- reactii alergice severe care includ simptome de respiratie suieratoare si dificultati de respiratie, prurit si senzatie de slabiciune. La locul aplicarii plasturelui pot apare o usoara roseata, mancarime, senzatie de arsura si furnicaturi pe piele. De obicei acestea dispar imediat dupa indepartarea plasturelui. Foarte rar poate apare o reactie mai severa la locul de aplicare al plasturelui. Daca se intampla acest lucru intrerupeti folosirea NiQuitin Clear si consultati medicul.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza NiQuitin Clear
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati NiQuitin Clear dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine NiQuitin Clear
NiQuitin Clear 14 mg Substanta activa din NiQuitin Clear 14 mg este nicotina. Fiecare plasture transdermic elibereaza 14 mg nicotina in 24 ore.
Celelalte componente sunt: copolimer etilen vinil acetat (40%), film de polietilena tereftalat/etilen vinil acetat, film de polietilena de inalta densitate 30?m, laminat adeziv de poliisobutilena, cerneala de inscriptionare alba (3015Z).
NiQuitin Clear 21 mg
Substanta activa din NiQuitin Clear 21 mg este nicotina. Fiecare plasture transdermic elibereaza 21 mg nicotina in 24 ore. Celelalte componente sunt: polietilena tereftalat (poliester)/etilen vinil acetat, copolimer de etilen vinil acetat, polietilena, laminat adeziv de poliisobutilena, copolimer etilen vinil acetat (40%), polietilena tereftalat/etilen vinil acetat, film de polietilena de inalta densitate 30?m, laminat adeziv de poliisobutilena, cerneala de inscriptionare alba (3015Z). NiQuitin Clear 7 mg
Substanta activa din NiQuitin Clear 7 mg este nicotina. Fiecare plasture transdermic elibereaza 7 mg nicotina in 24 ore.
Celelalte componente sunt: polietilena tereftalat (poliester)/etilen vinil acetat, copolimer de etilen vinil acetat, polietilena, laminat adeziv de poliisobutilena, polimer etilen vinil acetat (40%), polietilena tereftalat/etilen vinil acetat, film de polietilena de inalta densitate 30?m, laminat adeziv de poliisobutilena, cerneala de inscriptionare alba (3015Z) Cum arata NiQuitin Clear si continutul ambalajului
NiQuitin Clear 14 mg, plasture transdermic
Plasture transdermic transparent, inscriptionat cu „NCQ 14 ” pe o fata si cu o folie transparenta prevazuta cu o linie de dezlipire, dimensiuni: 3,4 x 4,4 cm.
Plic din tereftalat de polietilena (poliester)/polietilena/folie/adeziv/film de acrilonitril
Cutie cu 7 plicuri a cate un plasture transdermic
Cutie cu 14 plicuri a cate un plasture transdermic
NiQuitin Clear 21 mg, plasture transdermic
Plasture transdermic transparent, inscriptionat cu „NCQ 21 ” pe o fata si cu o folie transparenta prevazuta cu o linie de dezlipire, dimensiuni: 4,7 x 4,8 cm.
Plic din tereftalat de polietilena (poliester)/polietilena/folie/adeziv/film de acrilonitril
Cutie cu 7 plicuri a cate un plasture transdermic
Cutie cu 14 plicuri a cate un plasture transdermic
NiQuitin Clear 7 mg, plasture transdermic
Plasture transdermic transparent, inscriptionat cu „NCQ 7 ” pe o fata si cu o folie transparenta prevazuta cu o linie de dezlipire, dimensiuni: 2,5 x 2,8 cm.
Plic din tereftalat de polietilena (poliester)/polietilena/folie/adeziv/film de acrilonitril
Cutie cu 7 plicuri a cate un plasture transdermic
Cutie cu 14 plicuri a cate un plasture transdermic
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare,
GlaxoSmithKline Export Ltd., Brentford TW8 9GS, Marea Britanie
Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

PANCREAS
Buna ziua. Va rog,daca la ecografie rezultatul âprivind pancreasul este: dimensiuni normale,ecostruc ...
Avortul medicamentos
In perioada avortului medicamentos, dar si in refacerea de după, afectează cu ceva fumatul ...
Zoely și contraindicatiile
Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza am luat continu. Nu am avut ni ...
↳ Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa experimentati o scadere a libido-ului, sa aveti o tendinta mai mare de a face candido ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lună, acum fac pauza de 7 zile,după cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastila de a doua zi si fumatul
Buna ziua! Am luat astazi pastila de a doua zi si am fumat dupa aceea, exista posibilitatea ca pasti ...
↳ Buna ziua!Acest lucru este exclus, fumatul nu modifica eficienta pilulei de urgenta! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bautura si fumat?
doresc sa stiu daca exista un medicament pentru dependenta de alcool si tigari? ...
informare
buna ziua am si eu o intrebare de o luna de zile mi-au aparut pe spate, doar intr-un loc niste pete ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa veti o ciuperca, insa numai dermatologul poate pune diagnosticul. Mergeti la medic! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
mai pot lua anticonceptionale?
Buna! am 25 de ani si iau anticonceptionale de la 17 ani la recomandarea medicului.in tot acest timp ...
↳ Buna ziua! Ideal ar fi sa folositi alta metoda contraceptiva! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...