Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente

Prospect - Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente


NU comercializăm Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente    DCI: ESOMEPRAZOLUM


Nexpes contine o substanta activa numita esomeprazol. Acesta apartine unui grup de medicamente denumite "inhibitori de pompa de protoni".
Nexpes 20 mg comprimate gastrorezistente
Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente
Esomeprazol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna din reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Nexpes si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Nexpes
3. Cum sa luati Nexpes
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nexpes
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE NEXPES SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Nexpes contine o substanta activa numita esomeprazol. Acesta apartine unui grup de medicamente denumite "inhibitori de pompa de protoni". Aceste medicamente actioneaza prin reducerea cantitatii de acid pe care o produce stomacul dumneavoastra.
Nexpes este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:
Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste:
‘Boala de reflux gastro-esofagian’ (BRGE). Aceasta afectiune apare cand acidul din stomac patrunde in esofag (tubul care uneste gatul cu stomacul) determinand durere, inflamatie si arsuri in capul pieptului. Ulcerele de la nivelul stomacului sau partii superioare a intestinului (duoden) care sunt infectate cu bacteria numita "Helicobacter pylori". Daca aveti aceasta afectiune, medicul dumneavoastra va poate prescrie acest medicament in asociere cu anumite antibiotice pentru a trata infectia si a permite ulcerului sa se vindece.
Adulti
Ulcerele de la nivelul stomacului produse de medicamente numite AINS (antiinflamatoare nesteroidiene). Nexpes poate fi utilizat, de asemenea, pentru a impiedica formarea ulcerelor gastrice si duodenale care pot sa apara daca luati AINS.
Producerea in exces de acid gastric, determinata de o excrescenta de la nivelul pancreasului (sindrom Zollinger-Ellison).
Tratamentul de lunga durata, dupa prevenirea resangerarilor ulcerelor gastro-duodenale prin administrare intravenoasa de esomeprazol.

2. INAINTE SA LUATI NEXPES
Nu luati Nexpes daca
- sunteti alergic (hipersensibil) la esomeprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Nexpesacestui medicament (prezentate la punctul 6: Informatii suplimentare).
- sunteti alergic la alti inhibitori ai pompei de protoni.
- luati medicamente care contin nelfinavir (utilizat in tratamentul infectiilor cu HIV).
Nu luati Nexpes daca oricare dintre situatiile descrise mai sus este valabila in cazul dumneavoastra. Inainte de a lua Nexpes, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Aveti grija deosebita cand luati Nexpes
Inainte de a lua Nexpes, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca:
- aveti o afectiune severa a ficatului.- aveti o afectiune severa a rinichilor.
Administrarea Nexpes poate sa ascunda simptomele altor boli. Prin urmare, daca oricare dintre cele prezentate in continuare se produc inainte sa incepeti sa luati Nexpes sau apar in timpul tratamentului, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra:
- pierdeti in greutate mult, fara vreun motiv anume si aveti dificultati la inghitire.- aveti dureri la nivelul stomacului sau indigestie.
- incepeti sa varsati alimentele consumate sau sange.
- eliminati materii fecale de culoare neagra (cu sange).
Daca vi s-a prescris Nexpes „la cerere”, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca simptomele continua sau se modifica.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, deoarece Nexpes poate influenta modul in care unele medicamente actioneaza, iar unele medicamente pot avea efecte asupra Nexpes. Nu luati Nexpes daca luati si un medicament care contine nelfinavir (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV).
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre urmatoarele
medicamente:
- Atazanavir (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV).
- Ketoconazol, itraconazol sau voriconazol (utilizate in tratamentul infectiilor determinate de ciuperci).
- Citalopram, imipramina sau clomipramina (utilizate in tratamentul depresiei). Diazepam
(utilizat pentru tratamentul anxietatii, relaxarea muschilor sau in epilepsie).
- Fenitoina (utilizat pentru tratamentul epilepsiei). Daca luati fenitoina, medicul dumneavoastra va monitoriza concentratiile de fenitoina din sangele dumneavoastra, in special la inceputul sau sfarsitul tratamentului cu Nexpes .
- Medicamente utilizate pentru subtierea sangelui, cum este warfarina. Este posibil sa fie necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze cand incepeti sau intrerupeti tratamentul cu Nexpes.
- Cisaprida (utilizata pentru indigestie si senzatie de arsura in capul pieptului).
- Clopidogrel (utilizat pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange (trombi)).
Daca medicul dumneavoastra v-a prescris antibioticele amoxicilina si claritromicina in asociere cu Nexpes pentru tratamentul ulcerelor determinate de infectia cu Helicobacter pylori, este foarte important sa-i spuneti daca luati si alte medicamente.
Sarcina si alaptarea
Inainte de a lua Nexpes, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti gravida sau incercati sa ramaneti gravida. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Ca masura de precautie, este de preferat sa evitati utilizarea Nexpes in timpul sarcinii.
Nu se cunoaste daca Nexpes trece in laptele matern. Ca urmare, nu trebuie sa luati Nexpes daca alaptati.
Utilizarea Nexpes impreuna cu alimente si bauturi
Nexpes poate fi utilizat impreuna sau fara alimente.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca ca Nexpes sa va influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI NEXPES
Luati intotdeauna Nexpes exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Nexpes nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani.
Daca luati acest medicament o perioada lunga de timp, medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze (in special daca luati medicamentul mai mult de un an).
Daca medicul dumneavoastra v-a spus sa luati acest medicament atunci cand aveti nevoie de el, spuneti-i daca simptomele dumneavoastra se modifica.
Utilizarea acestui medicament
Puteti lua comprimatele in orice moment al zilei.
Puteti lua comprimatele cu sau fara alimente.
Inhititi comprimatele intregi, cu un pahar cu apa, fara sa le mestecati sau sfaramati deoarece contin pelete care impiedica acidul gastric din stomac sa le distruga invelisul. Este important ca peletele sa nu fie afectate.
Ce puteti face daca aveti probleme la inghitirea comprimatelor
Daca aveti probleme la inghitirea comprimatelor:
Puneti comprimatele intr-un pahar cu apa plata (nu apa minerala). Nu utilizati alte lichide. Amestecati pana cand comprimatele se disperzeaza (amestecul va fi tulbure). Beti apoi amestecul imediat sau in decurs de 30 de minute. Inainte sa beti, trebuie intotdeauna sa amestecati bine continutul. Pentru a fi siguri ca ati inghitit tot medicamentul, clatiti paharul foarte bine cu o jumatate de pahar cu apa si beti continutul. Nu mestecati si nu zdrobiti granulele, deoarece acestea contin substanta activa.
Daca nu puteti inghiti deloc, comprimatele pot fi amestecate cu apa si aspirate intr-o seringa. Amestecul poate fi administrat apoi printr-un tub, direct in stomac ("tub gastric"). Cat Nexpes trebuie sa luati
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate trebuie sa luati si pentru cat timp. Acest lucru depinde de afectiunea, varsta si de
modul in care functioneaza ficatul dumneavoastra.
Dozele uzuale sunt prezentate mai jos.
Tratamentul senzatiei de arsura in capul pieptului determinata de boala de reflux gastro-esofagian (BRGE):
Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste:
Daca medicul dumneavoastra a constatat ca esofagul dumneavoastra prezinta leziuni minore, doza uzuala este de un comprimat gastro-rezistent Nexpes 40 mg, o data pe zi, timp de 4 saptamani. Daca vindecarea esofagului este incompleta, medicul dumneavoastra va poate recomanda inca 4 saptamani de tratament.
Dupa vindecarea esofagului, doza uzuala este de un comprimat gastro-rezistent Nexpes 20 mg, o data pe zi. Daca esofagul dumneavoastra nu prezinta leziuni, doza uzuala este de un comprimat gastrorezistent Nexpes 20 mg pe zi. Dupa controlul simptomelor afectiunii, medicul dumneavoastra va poate recomanda tratament “la nevoie”, in doza de pana la maxim un comprimat gastro-rezistent Nexpes 20 mg pe zi.
Daca functia ficatului dumneavoastra este sever afectata, medicul dumneavoastra va poate recomanda o doza mai mica. Tratamentul ulcerelor determinate de infectia cu Helicobacter pylori si prevenirea reaparitiei afectiunii:
Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste: doza uzuala este de un comprimat gastro-rezistent Nexpes 20 mg, de doua ori pe zi, timp de o saptamana.
Medicul dumneavoastra va va indica sa luati si antibioticele numite amoxicilina si claritromicina. Tratamentul ulcerelor de la nivelul stomacului si duodenului, determinate de medicamentele AINS (antiinflamatoare nesteroidiene):
Pacienti adulti cu varsta de 18 ani si peste: doza uzuala este de un comprimat gastrorezistent Nexpes 20 mg o data pe zi, timp de 4 pana la 8 saptamani.
Prevenirea ulcerelor de la nivelul stomacului si duodenului, daca luati medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
Pacienti adulti cu varsta de 18 ani sau peste: doza uzuala este de un comprimat gastrorezistent Nexpes 20 mg o data pe zi.
Tratamentul sindromului Zollinger-Ellison (eliberarea unei cantitati mari de suc gastric in stomac cauzata de o dezvoltare in exces a tesutului pancreasului)
Pacienti adulti cu varsta de 18 ani sau peste: doza uzuala este de un comprimat gastrorezistent Nexpes 40 mg, de doua ori pe zi.
Medicul dumneavoastra va modifica doza in functie de necesitatile dumneavoastra si va decide cat timp trebuie sa luati medicamentul. Doza maxima este de 80 mg, de doua ori pe zi. Tratamentul de lunga durata, dupa prevenirea resangerarilor ulcerelor gastro-intestinale prin administrare intravenoasa de esomeprazol:
Doza uzuala este de un comprimat gastrorezistent Nexpes 40 mg, o data pe zi, timp de 4 saptamani. Daca luati mai mult decat trebuie din Nexpes
Daca luati mai mult decat trebuie din Nexpes, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca uitati sa luati Nexpes
Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte. Totusi, daca este aproape momentul pentru urmatoarea doza, nu luati doza uitata.
Nu luati o doza dubla (doua doze in acelasi timp) pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Nexpes poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, intrerupeti administrarea Nexpes si adresati-va imediat unui medic:
Aparitie brusca a respiratiei suieratoare, umflare a buzelor, limbii si gatului sau a corpului, eruptie trecatoare pe piele, lesin sau dificultati la inghitire (reactie alergica severa). Inrosire a pielii, cu aparitia de vezicule sau descuamari. De asemenea, pot aparea vezicule si sangerare severa la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului si organelor genitale. Acestea pot fi simptome ale sindromului Stevens-Johnson sau necrolizei epidermice toxice. Colorare in galben a pielii, urina inchisa la culoare si oboseala, care pot fi simptome ale unei afectiuni a ficatului.
Aceste reactii adverse sunt rare si afecteaza mai putin de 1 utilizator din 1000.
Alte reactii adverse includ:
Foarte frecvente: Afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori
Frecvente: Afecteaza 1 pana la 10 din 100 utilizatori
Mai putin frecvente: Afecteaza 1 pana la 10 din 1000 utilizatori
Rare: Afecteaza 1 pana la 10 din 10000 utilizatori
Foarte rare: Afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori
Cu frecventa necunoscuta: Frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactii adverse frecvente
Durere de cap.
Reactii la nivelul stomacului sau intestinului: diaree, durere la nivelul stomacului, constipatie, vanturi (flatulenta).
Senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi).
Reactii adverse mai putin frecvente
Umflare a picioarelor si gleznelor.
Tulburari ale somnului (insomnie).
Ameteli, furnicaturi si amorteli, somnolenta.
Senzatie de invartire (vertij).
Uscaciune a gurii.
Modificari ale acelor analize ale sangelui care indica modul cum functioneaza ficatul.
Eruptie trecatoare pe piele, blande (urticarie) si mancarime la nivelul pielii.
Reactii adverse rare
- Modificari la nivelul sangelui, cum sunt scaderea numarului globulelor albe din sange (leucopenie) sau a numarului plachetelor (trombocitopenie). Acestea pot determina slabiciune, aparitia mai usoara de vanatai sau infectii.
- Valori mici ale sodiului in sange. Acest lucru poate determina slabiciune, stare de rau (varsaturi) si crampe.
- Agitatie, confuzie sau depresie.
- Modificari ale gustului.
- Tulburari ale vederii, cum este vedere incetosata.
- Aparitie brusca a respiratiei suieratoare sau scurtare a respiratiei (bronhospasm).
- Aparitie a unei inflamatii la nivelul gurii.
- Aparitie a unei infectii cauzata de o ciuperca, numita candidoza, care poate afecta intestinul.
- Tulburari la nivelul ficatului, incluzand icter, care determina colorarea in galben a pielii, urina inchisa la culoare si oboseala.
- Cadere in exces a parului (alopecie).
- Eruptie pe piele, aparuta dupa expunerea la soare.
- Dureri ale articulatiilor (artralgie) sau muschilor (mialgie).
- Stare generala de rau si lipsa de energie.
- Crestere a transpiratiei.
Reactii adverse foarte rare
- Modificari ale numarului de celule din sange, incluzand agranulocitoza (lipsa globulelor albe).
- Agresivitate.
- Vedere, perceptie si auzire a unor lucruri care nu exista in realitate (halucinatii).
- Tulburari severe la nivelul ficatului, care determina insuficienta hepatica si inflamatie la nivelul creierului.
- Aparitie brusca a inrosirii pielii, veziculelor sau descuamarilor. Acestea pot fi insotite de febra mare si dureri ale articulatiilor (eritem poliform, sindrom Stevens-Johnson sau necroliza epidermica toxica).
- Slabiciune a muschilor.
- Tulburari severe la nivelul rinichilor.
- Marire a sanilor la barbati.
- Valori mici ale magneziului in sange. Acestea pot determina slabiciune, stare de rau (varsaturi), crampe, tremor si aritmii (tulburari ale ritmului batailor inimii).
In cazuri foarte rare, Nexpes poate afecta globulele albe ale sangelui, determinand deficienta a sistemului imunitar. Daca aveti o infectie manifestata prin simptome cum sunt febra insotita de stare generala sever afectata sau febra cu simptome locale de infectie, cum sunt durere la nivelul gatului sau la nivelul gurii, sau dificultati la urinare, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra cat mai repede posibil, pentru a exclude cu ajutorul testelor de sange, lipsa globulelor albe (agranulocitoza).
Este important sa spuneti cu ce medicamente ati facut tratament.
Nu trebuie sa fiti ingrijorat din cauza reactiilor adverse posibile. Este posibil sa nu aveti nicio reactie adversa dintre cele mentionate. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NEXPES
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Nexpes dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25 ş C
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Nexpes
Substanta activa este esomeprazol.
Fiecare comprimat gastrorezistent contine 20 mg esomeprazol (sub forma de esomeprazol
magneziu dihidrat). Fiecare comprimat gastrorezistent contine 40 mg esomeprazol (sub forma de esomeprazol magneziu dihidrat).
Celelalte componente sunt:
Nucleu: manitol, celuloza microcristalina, laurilsulfat de sodiu, hidroxipropilceluloza, talc, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil 1:1,dispersie 30%, propilenglicol, trietilcitrat, olisorbat 80, monostearat de glicerol 40-55, dioxid de siliciu coloidal anhidru , hipromeloza, stearat de magneziu , hidrogen fosfat de calciu dihidrat, crospovidona.
Film: hipromeloza 15cP (E 464), dioxid de titan (E 171), polidextroza (E1200), talc (E553b) maltodextrina, trigliceride cu lant mediu, oxid galben de fer. (E 172), oxid rosu de fer. (E 172)., Cum arata Nexpes si continutul ambalajului
20 mg: comprimate filmate biconvexe, oblongi, de culoare roz deschis, marcate pe una dintre fete cu «20», cu dimensiuni aproximative de 14,9 x 7,6 mm.
40 mg: comprimate filmate biconvexe, oblongi de culoare roz, marcate pe unatre din fete cu «40», cu dimensiuni aproximative de 17,2 x 8,7 mm.
Nexpes este disponibil in cutii cu blistere (OPA-Al-PVC/Al) cu 7, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 si 100 comprimate gastrorezistente.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Galenica S.A. 4 Eleftherias Str., 145 64 Kifisia, Grecia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Nexpes 20 mg gastrorezistente si Nexpes 40 mg comprimate gastrorezistente
Acest prospect a fost aprobat in Martie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum să mă tratez de BRGE?
Bună seara. Ma numesc Mioara Hornea și aș dori să vă întreb ce tratament a& ...
Anghinare și boala de reflux
Anghinare in pastile poate produce iritarea esofagului in cazul unui BRGE de peste 15 ani ? ...
BRGE ?
Bună ziua, personal suspectez o boală de reflux gastric esofagian, potrivit următoare ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...