Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NEXODAL solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NEXODAL solutie injectabila

Prospect - NEXODAL solutie injectabila


NU comercializăm NEXODAL solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NEXODAL solutie injectabila    DCI: NALOXONUM


NEXODAL 0,4mg/ml este un medicament utilizat pentru a contracara efectele supradozajului cu opioizi, de exemplu supradozajul cu morfina.
NEXODAL 0,4 mg/ml solutie injectabila
Clorhidrat de naloxona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devin grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Nexodal si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Nexodal
3. Cum sa utilizati Nexodal
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nexodal
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE NEXODAL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
NEXODAL 0,4mg/ml este un medicament utilizat pentru a contracara efectele supradozajului cu opioizi, de exemplu supradozajul cu morfina. NEXODAL 0,4 mg/ml este utilizat pentru inversarea reactiilor adverse ale opioizilor, pentru a contracara deprimarea sistemului nervos central si a sistemului respirator (dificultatile respiratorii) care pot pune viata in pericol. De asemenea, NEXODAL 0,4 mg/ml este utilizat pentru a diagnostica supradozajul acut cu opioid sau intoxicatia cu medicamente.

2. INAINTE SA UTILIZATI NEXODAL
Nu utilizati Nexodal
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de naloxona sau la oricare dintre celelalte componente ale Nexodal 0,4mg/ml.
Aveti grija deosebita cand utilizati Nexodal
? daca prezentati dependenta fizica de morfina sau de medicamente similare sau ati fost tratat cu doze mari din aceste medicamente, puteti dezvolta simptome de abstinenta, cum sunt tensiune arteriala mare, batai rapide ale inimii, probleme respiratorii grave sau oprire a batailor inimii. ? daca NEXODAL trebuie administrat nou-nascutului dumneavoastra, acesta poate prezenta simptome de abstinenta acuta
? daca aveti probleme cardiovasculare (deorece probabil, reactiile adverse cum sunt tensiunea arteriala mare si tensiunea arteriala mica, bataile rapide ale inimii sau problemele respiratorii grave pot apare mai curand). daca luati medicamentul analgezic buprenorfina. In acest caz, naloxona este eficace intr-o masura limitata (vezi subpunctul “Utilizarea altor medicamente”). Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra chiar daca aceste lucruri au fost valabile in cazul dumneavoastra in orice moment in trecut.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Va rugam sa aveti in vedere ca aceste afirmatii pot fi aplicabile in cazul unor medicamente utilizate cu ceva timp in urma sau care vor fi utilizate la un anumit moment in viitor. Daca utilizati analgezice, cum este buprenorfina, efectele analgezice pot fi crescute cand sunteti tratat cu NEXODAL.
In cazul administrarii NEXODAL in coma aparuta ca urmare a supradozajului cu clonidina, au fost raportate cresteri marcate ale tensiunii arteriale. Clonidina este un medicament utilizat in cazul simptomelor de abstinenta care apar dupa intreruperea utilizarii opioizilor. Se administreaza, de asemenea, in caz de tensiune arteriala mare, migrena si bufeuri din menopauza. Utilizarea Nexodal cu alimente si bauturi
Va rugam sa va informati medicul daca ati consumat alcool. La pacientii cu intoxicatie multipla (cu opioizi si sedative sau alcool) instalarea efectului Nexodal poate fi mai putin rapida.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Nu exista date adecvate privind utilizarea Nexodal la femeile gravide. In timpul sarcinii, medicul dumneavoastra va evalua beneficiile utilizarii Nexodal comparativ cu riscurile posibile asupra copilului nenascut. Nexodal poate determina simptome de abstinenta la sugari (vezi subpunctul "Aveti grija deosebita cand.....).
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Alaptarea
Nu se cunoaste daca Nexodal 0,4 mg/ml se elimina in laptele matern si nu s-a stabilit daca sugarii alaptati la san sunt afectati de Nexodal 0,4 mg/ml. De aceea, alaptarea nu este recomandata pentru o perioada de 24 de ore dupa tratament.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Dupa administrarea Nexodal 0,4 mg/ml pentru inversarea efectelor opioizilor nu trebuie sa conduceti vehicule, sa folositi utilaje sau sa va implicati in orice alta activitate solicitanta fizica sau mintala pentru cel putin 24 de ore deoarece efectele opioizilor pot sa reapara. Informatii importante privind unele componente ale Nexodal
Acest medicament contine sodiu 17,7 mg per doza de clorhidrat de naloxona 2 mg (5 ml). Acest aspect trebuie luat in considerare la pacientii care urmeaza o dieta controlata cu continut redus de sodiu.

3. CUM SA UTILIZATI NEXODAL
Doza
Medicul dumneavoastra va determina doza potrivita.
Adulti
Supradozajul cu opioizi: 0,4 mg. Daca este necesar, doza poate fi repetata la interval de 2-3 minute. Reducerea efectelor opioizilor utilizati in anestezie pentru o operatie: 0,1-0,2 mg la interval de 2-3 minute. Copii si adolescenti
Supradozajul cu opioizi : 0,01 – 0,02 mg/kg. Daca este necesar, doza poate fi repetata la interval de 2-3 minute.
Nou nascuti
Deprimarea respiratiei determinata de opioizi: 0,01 mg/kg. Daca este necesar, doza poate fi repetata la interval de 2-3 minute.
Varstnici
La pacientii varstnici cu afectiuni cardiace, NEXODAL trebuie utilizat cu precautie.
Mod de administrare NEXODAL se administreaza injectabil. Se injecteaza intr-o vena (=intravenos) sau intr-un muschi (=intramuscular) de catre un medic sau o asistenta.
Se poate administra, de asemenea, si sub forma de perfuzie intravenoasa dupa diluare cu solutie de clorura de sodiu 0,9% sau solutie de glucoza 5%.
Durata tratamentului
Medicul dumneavoastra va determina durata tratamentului.
Daca aveti impresia ca efectul NEXODAL este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului..
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Nexodal
Daca vi s-a administrat mai mult Nexodal decat trebuie, adresati-va imediat medicului sau asistentei. El/ea va lua masurile necesare ulterioare, daca este cazul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Nexodal poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii adverse sunt clasificate in functie de frecventa:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: afecteaza 1 - 10 pacienti din 100
Mai putin frecvente: afecteaza 1 - 10 pacienti din 1000
Rare: afecteaza 1 - 10 pacienti din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000
Frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Pot apare urmatoarele reactii adverse:
Foarte frecvente: stare de rau, greata sau varsaturi
Frecvente: ameteli, durere de cap, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala mica, tensiune arteriala mare, varsaturi, durere post-operatorie
Mai putin frecvente: tremuraturi, transpiratii, tulburari ale ritmului batailor inimii, batai lente ale inimii, diaree, uscaciune a gurii, respiratie rapida si profunda (hiperventilatie), iritare a peretelui vascular (dupa administrare intravenoasa)
Rare: convulsii, stare de tensiune
Foarte rare: batai ale inimii rapide si neregulate, oprire a batailor inimii, acumulare de lichide la nivelul plamanilor, reactii alergice (urticarie, rinite, dificultati respiratorii, soc anafilactic) Atunci cand NEXODAL este administrat persoanelor dependente de morfina sau de medicamente similare, pot apare simptome acute de abstinenta (de exemplu tensiune arteriala mare si simptome cardiace). Acestea pot apare, de asemenea, la copiii mamelor dependente de opioizi. Daca dupa o operatie vi s-a administrat o doza prea mare, puteti deveni hipersensibil si puteti simti durerea (deoarece efectele de inlaturare a durerii ale medicamentelor care v-au fost administrate vor fi contracarate, ca si efectele asupra respiratiei). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NEXODAL
A nu se lasa la indemina si vederea copiilor.
Nu utilizati Nexodal dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A nu se pastra la temperaturi de peste 25°C. A se tine fiolele cutie pentru a fi protejate de lumina. Dupa prima deschidere a medicamentului, acesta trebuie utilizat imediat. Dupa diluare, medicamentul trebuie utilizat imediat. In caz contrar, duratele si conditiile de pastrare inainte de utilizare sunt in responsabilitatea utilizatorului si, in mod normal, nu trebuie sa depaseasca 24 ore la temperaturi de 2° C - 8° C, cu exceptia cazului in care diluarea a avut loc in conditii aseptice controlate si validate. Acest medicament este numai pentru unica folosinta. Eliminati orice solutie neutilizata. Nu utilizati Nexodal daca observati o modificare de culoare, daca este tulbure sau prezinta particule. Pentru administrare intravenoasa sub forma de perfuzie, NEXODAL 0,4 mg/ml se dilueaza cu solutie clorura de sodiu 0,9% masa/volum sau cu solutie de glucoza 5% masa/volum. 5 fiole de NEXODAL 0,4 mg/ml (2 mg) diluate pana se obtine un volum de 500 ml determina o concentratie finala de 4 micrograme/ml.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Nexodal
Substanta activa este clorhidratul de naloxona.
Fiecare fiola a 1 ml solutie injectabila contine clorhidrat de naloxona 0,4 mg (sub forma
clorhidrat de naloxona dihidrat). Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, acid clorhidric (diluat) si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Nexodal si continutul ambalajului
NEXODAL este o solutie injectabila limpede si incolora.
NEXODAL este disponibil in cutii cu 10 fiole a cate 1 ml solutie injectabila.
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania, NEXODAL 0,4 mg/ml solutie injectabila
Data ultimei revizuiri a prospectului Ianuarie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Despre vopseaua color&soin
Buna ziua!M-ar interesa sa stiu daca aceasta vopsea poate produce alergii sau intoxicatii?Eu am avut ...
tratament ejaculare precoce
am 37 ani si as dori si eu un tratament conta ejacularii precoce. am mai incercat cu niste pastile n ...
↳ Buna ziua! Va recomand produsul Spermotone, in asociere cu Afroman amestec de plante in miere. Daca sunteti de parere ca problema dumneavoastra are o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog..
Buna!as avea o intrebare pt.sora mea.(24ani)...in urma cu cateva zile s a umflat la pleoape.avea dur ...
↳ Buna ziua! Cazul surorii dumneavoastra pare destul de grav si trebuie sa se prezinte urgent la medic (la o camera de garda). Poate sa aiba o alergie ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
intoxicatie mercur
ne intereseaza antidotul mercurului ...
↳ Buna ziua! In cazul unei intoxicatii acute persoana in cauza trebuie sa se prezinte de urgenta la spital, unde i se pot face spalaturi gastrice sau i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NALOXONUM?
Alte medicamnete care au NALOXONUM:
- Oxicodona/Naloxona Sandoz 20
- FORVEL 0,4 mg/ml
- Dolnada 10 mg
- Targin 20 mg/10 mg comprimate cu eliberare prelungita

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...