Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NEBINORM 5 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NEBINORM 5 mg comprimate

Prospect - NEBINORM 5 mg comprimate


NU comercializăm NEBINORM 5 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NEBINORM 5 mg comprimate    DCI: NEBIVOLOLUM


  Produs complementar recomandat
NEBINORM contine nebivolol, un medicament cardiovascular ce apartine grupului de agenti betablocanti selectivi (cu actiune selectiva la nivelul sistemului cardiovascular).
NEBINORM 5 mg comprimate
Nebivolol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra:
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este NEBINORM si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati NEBINORM
3. Cum sa luati NEBINORM
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza NEBINORM
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE NEBINORM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
NEBINORM contine nebivolol, un medicament cardiovascular ce apartine grupului de agenti betablocanti selectivi (cu actiune selectiva la nivelul sistemului cardiovascular). Previne cresterea frecventei cardiace si controleaza puterea de pompare a inimii. De asemenea, exercita o actiune de dilatare asupra vaselor de sange, care contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala). NEBINORM este utilizat, de asemenea pentru tratamentul insuficientei cardiace cronice usoare si moderate la pacientii de 70 ani si peste, in plus fata de alte tratamente,.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI NEBINORM
Nu luati NEBINORM
- daca sunteti alergic la nebivolol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- daca aveti una sau mai multe din urmatoarele tulburari:
- tensiunea arteriala mica
- probleme circulatorii serioase la nivelul bratelor sau picioarelor
- batai foarte lente ale inimii (mai putin de 60 batai pe minut)
- alte probleme serioase de ritm cardiac (ex: bloc atrioventricular de gradul II si III, tulburari de conducere cardiaca).
- insuficienta cardiaca acuta care tocmai s-a instalat sau care s-a agravat recent, sau daca luati tratament pentru soc circulator datorita insuficientei cardiace acute, prin perfuzie intravenoasa pentru a ajuta la functionarea inimii dumneavoastra.
- astm bronsic sau respiratie suieratoare (acum sau in trecut)
- feocromocitom, o tumora localizata in partea superioara a rinichilor (in glandele
medulosuprarenale)
- tulburarea functiei hepatice
- tulburare metabolica (acidoza metabolica) , de exemplu cetoacidoza diabetica.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau va apare una dintre urmatoarele afectiuni:
- frecventa cardiaca anormal de lenta
- o durere in piept cauzata de spasme spontane ale arterelor coronariene numita angina
Prinzmetal
- insuficienta cronica cardiaca netratata
- bloc atrioventricular de gradul I (o tulburare usoara de conducere cardiaca care afecteaza ritmul cardiac)
- circulatie proasta la nivelul mainilor sau picioarelor, de exemplu boala sau sindromul
Raynaud, dureri de tipul crampelor in timpul mersului
- probleme prelungite la respiratie
- diabet zaharat: acest medicament nu are niciun efect asupra concentratiei de zahar din
sange, dar poate masca semnele care indica o glicemie mica (de exemplu palpitatii, batai
rapide ale inimii).
• glanda tiroida hiperactiva: acest medicament poate masca semnele unor batai anormal de rapide ale inimii, determinate de aceasta afectiune
• alergie: acest medicament poate intensifica reactia dumneavoastra la polen sau alte
substante la care sunteti alergic.
• daca aveti sau ati avut vreodata psoriazis (o boala de piele- solzi roz de piele)
• daca trebuie sa aveti o operatie chirurgicala, informati-va intotdeauna medicul daca faceti tratament cu NEBINORM inaintea interventiei chirurgicale.
Daca aveti probleme grave cu rinichii, nu luati NEBINORM pentru insuficienta cardiaca si spuneti-i medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Se impune monitorizarea periodica dupa initierea tratamentului pentru insuficienta cardiaca cronica de un medic specialist (vezi pct. 3).
Acest tratament nu trebuie oprit brusc decat daca aveti o indicatie clara si o evaluare din partea medicului dumneavoastra (vezi pct. 3).
Copii si adolescenti
Din cauza lipsei datelor privind utilizarea la aceasta grupa de varsta, NEBINORM nu este recomandat la copii si adolescenti.
NEBINORM impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Unele medicamente nu pot fi folosite in acelasi timp, in timp ce altele necesita modificari speciale (ale dozei, de exemplu).
Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau vi se administreaza oricare dintre urmatoarele medicamente, in plus fata de NEBINORM:
Medicamente pentru controlul tensiunii arteriale sau medicamente utilizate pentru tratamentul bolilor cardiace (cum sunt amiodarona, amlodipina, cibenzolina, clonidina, digoxina, diltiazem, disopiramida, felodipina, flecainida, guanfacina, hidrochinidina,lacidipina, lidocaina, metildopa, mexiletina, moxonidina, nifedipina, nicardipina, nimodipina, nitrendipina, propafenona, chinidina,
rilmenidina, verapamil)
Sedative si terapii utilizate pentru tratamentul psihozei (o boala mentala) cum sunt: barbiturice (utilizate si pentru epilepsie), fenotiazina (utilizata si pentru varsaturi si greata) si tioridazina.
Medicamente utilzate pentru tratamentul depresiei cum sunt amitriptilina, paroxetina, fluoxetina.
Medicamente utilizate pentru anestezie in timpul unei operatii chirurgicale.
Medicamente utilizate in tratamentul astmului bronsic, nas infundat sau anumite tulburari oculare cum ar fi glaucomul (tensiune intraoculara crescuta in interiorul ochiului) sau dilatare (marire) a pupilei.
Baclofen (un medicament impotriva spasmelor musculare); amifostina (un medicament administrat in timpul tratamentelor pentru cancer pentru a va proteja organismul
Toate aceste medicamente, precum si nebivololul, pot influenta tensiunea arteriala si/sau functia cardiaca.
Anti-malarice (meflochina)
Medicamente utilizate pentru tratarea excesului de acid gastric sau ulcere (medicamente antiacide), de exemplu cimetidina: trebuie sa luati NEBINORM in timpul mesei si antiacidul intre mese. NEBINORM impreuna cu alimente si bauturi
NEBINORM poate fi luat cu alimente sau pe stomacul gol.Luati comprimatul cu o cantitate suficienta de apa.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
NEBINORM nu trebuie luat in timpul sarcinii, decat daca este absolut necesar.
Alaptarea Alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului cu NEBINORM.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament poate provoca ameteli sau oboseala. Daca sunteti afectat, nu conduceti vehicule sau folositi utilaje
NEBINORM contine lactoza
Acest medicament contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI NEBINORM
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul
dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
NEBINORM poate fi luat inaintea, in timpul sau dupa masa. Alternativ, puteti lua acest medicament independent de mese. Este mai bine sa luati comprimatul cu apa..
Tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiunii arteriale)
Doza uzuala este de 5 mg (un comprimat) pe zi.
Pacientii varstnici si cei cu o tulburare la nivelul rinichilor vor incepe tratamentul, de regula, cu 2,5 mg (jumatate de comprimat de 5 mg sau un comprimat de 2,5 mg) pe zi.
Efectul terapeutic asupra tensiunii arteriale devine evident dupa 1-2 saptamani de tratament. Ocazional, efectul optim este atins doar dupa 4 saptamani.
Daca aveti varsta peste 75 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va supravegheze mai atent.
Tratamentul insuficientei cardiace cronice
Tratamentul dumneavoastra va fi supravegheat cu atentie de catre medicul dumnneavoastra . Medicul dumneavoastra va initia tratamentul cu 1,25 mg pe zi. Pentru aceasta doza va fi necesar un comprimat cu o concentratie diferita (2,5 mg). Medicul dumneavoastra va poate creste doza la 2,5 mg (jumatate de comprimat) pe zi, apoi la 5 mg (un comprimat) pe zi si, ulterior, la 10 mg (doua comprimate) pe zi pana cand se atinge doza corecta pentru dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va prescrie doza eficace , iar dumneavoastra trebuie sa respectati cu atentie instructiunile medicului.
Doza maxima recomandata este de 10 mg.
Atunci cand incepeti tratamentul si de fiecare data cand vi se creste doza, va fi necesar sa fiti supreavegheat timp de 2 ore de catre un medic cu experienta.
Medicul dumneavoastra va poate reduce doza daca este necesar,
Nu trebuie sa intrerupeti tratamentul brusc deoarece insuficienta cardiaca se poate agrava.
Pacientii cu probleme grave ale rinichilor nu trebuie sa ia acest medicament.
Luati medicamentul o data pe zi, preferabil la aproximativ aceeasi ora din zi.
Medicul dumneavoastra poate decide sa asocieze comprimatele cu alt medicament pentru boala dumneavoastra.
Utilizarea la copii si adolescenti
NEBINORM nu este recomandat la copii si adolescenti.
Daca luati mai mult decat trebuie din NEBINORM
Daca luati din greseala o supradoza din acest medicament, spuneti-i medicului dumneavoastra sau farmacistului imediat. Cele mai frecvente simptome si semne ale supradozajului raportate sunt frecventa cardiaca foarte lenta (bradicardia), tensiune arteriala scazuta cu posibil lesin (hipotensiune), lipsa de aer precum in astm (bronhospasm) si insuficienta cardiaca acuta. Puteti lua carbune activ (disponibil in farmacii) in timp ce asteptati sosirea medicului. Daca uitati sa luati NEBINORM
Daca uitati sa luati medicamentul, dar va amintiti putin mai tarziu ca ar fi trebuit sa o luati, luati doza zilnica ca de obicei. Cu toate acestea, daca a trecut mai mult timp (de exemplu, dupa mai multe ore) astfel incat urmatoare doza este aproape, nu mai luati doza uitata si luati urmatoarea doza normala programata la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Trebuie evitata uitarea repetata a dozei.
Daca incetati sa luati NEBINORM
Trebuie intotdeauna sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de oprirea tratamentului cu NEBINORM, indiferent daca il luati pentru hipertensiune sau insuficienta cardiaca cronica. Nu trebuie sa opriti tratamentul cu NEBINORM brusc, deoarece acest lucru poate sa va agraveze temporar insuficienta cardiaca.
Daca este necesar sa opriti tratamentul cu NEBINORM pentru insuficienta cardiaca cronica, doza zilnica trebuie redusa gradat, injumatatind doza la intervale saptamanale.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Nu mai luati Nebinorm si spuneti medicului dumneavoastra imediat daca prezentati urmatoarele reactii adverse:
- reactii alergice la nivelul intregului corp, cu eruptii generalizate pe piele (reactii de
hipersensibilitate);
- Umflare cu debut rapid, in special in jurul buzelor, ochilor sau limbii, cu posibile dificultati respiratorii bruste (angioedem)
- eruptie cutanata manifestata prin suprafete de culoare rosu pal insotite de mancarime, din cauze alergice sau non-alergice (urticarie)
- senzatie de sufocare similara celei din astmul bronsic, determinata de contractiile bruste ale musculaturii din jurul cailor respiratorii. Apasare in piept, dificultate in respiratie sau respiratie suieratoare (bronhospasm)
Cand NEBINORM este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, reactiile adverse posibile sunt:
Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
• Durere de cap
• Ameteli
• Oboseala
• Mancarime neobisnuita sau senzatie de furnicaturi
• Diaree
• Constipatie
• Greata
• Scurtarea respiratiei
• Umflarea mainilor sau a picioarelor
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000):
• Batai rare ale inimii sau alte probleme ale inimii
• Tensiune arteriala mica
• Durere de tipul crampelor la nivelul picioarelor in timpul mersului
• Probleme de vedere
• Impotenta (dificultatea de a avea erectie)
• Sentimente depresive
• Dificultati digestive (dispepsie), gaze in stomac sau intestin
• Varsaturi
• Eruptie trecatoare pe piele, mancarime
• Senzatie de lipsa de aer cum ar fi in astm, datorita crampelor instalate brusc la nivelul
muschilor din jurul cailor aeriene (bronhospasm)
• Cosmaruri
Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000):
• Lesin
• Agravarea psoriazisului (o boala de piele - solzi roz de piele).
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate numai in unele cazuri izolate in timpul tratamentului cu acest
medicament:
- reactii alergice la nivelul intregului corp, cu eruptii cutanate generalizate (reactii de
hipersensibilitate);
- edematiere (umflare) cu instalare rapida, in special in jurul buzelor, sau limbii cu posibila dificultate la respirat (angioedem)
- o eruptie cutanata manifestata prin suprafete de culoare rosu pal insotite de mancarime, din cauze alergice sau non-alergice (urticarie).
In cadrul unui studiu clinic pentru insuficienta cardiaca cronica, au fost observate urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10):
• batai rare ale inimii
• ameteli
Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
• agravarea insuficientei cardiace
• tensiune arteriala mica (cum este senzatia de lesin atunci cand va ridicati prea repede)
• incapacitatea de a tolera acest medicament
• o tulburare usoara de conducere cardiaca care afecteaza ritmul cardiac (bloc AV de
gradul I)
• umflarea membrelor inferioare (cum este umflarea gleznelor)
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA NEBINORM
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa . Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. . Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului. Daca medicamentul se decoloreaza sau prezinta orice alte semne de deteriorare, trebuie sa solicitati sfatul farmacistului care va va spune ce sa faceti.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine NEBINORM
Substanta activa este nebivolol.
Fiecare comprimat contine nebivolol 5 mg, echivalent cu clorhidrat de nebivolol 5,45 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, croscarmeloza sodica, hipromeloza, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Cum arata NEBINORM si continutul ambalajului
NEBINORM 5 mg comprimate: comprimate biconvexe, rotunde, de culoare alba, inscriptionate cu „N” si „L” de fiecare parte a liniei mediane, pe o fata. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Comprimatele NEBINORM 5 mg sunt disponibile in blistere din PVC-PVdC/Aluminiu si in blistere din Aluminiu/Aluminiu cu 14, 28, 30, 50, 98, 100 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Nebinorm 5 mg comprimate. Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NEBIVOLOLUM?
Alte medicamnete care au NEBIVOLOLUM:
- Dublock
- Ezocem 5 mg, comprimate
- Co-Nebilet, comprimate filmate
- X-Pressol 5 mg, comprimate
- Nolet 5 mg, comprimate
- Nebivolol Actavis 5 mg, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...