Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Moytor 75 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Moytor 75 mg comprimate filmate

Prospect - Moytor 75 mg comprimate filmate


NU comercializăm Moytor 75 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Moytor 75 mg comprimate filmate    DCI: CLOPIDOGRELUM


  Produs complementar recomandat


144.95lei
Vezi detalii

Moytor apartine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Plachetele sanguine (trombocitele) sunt celule foarte mici din sange, mai mici decat globulele rosii sau albe, care se lipesc intre ele (se agrega) in timpul formarii unui cheag de sange.
Moytor 75 mg comprimate filmate
Clopidogrel

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Moytor si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Moytor
3. Cum sa luati Moytor
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Moytor
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE MOYTOR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Moytor apartine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Plachetele sanguine (trombocitele) sunt celule foarte mici din sange, mai mici decat globulele rosii sau albe, care se lipesc intre ele (se agrega) in timpul formarii unui cheag de sange. Impiedicand aceasta agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sange (proces numit tromboza). Moytor este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sange (trombi) in vasele sanguine (artere) rigidizate, proces numit aterotromboza, care pot determina aparitia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau decesul).
Vi s-a prescris Moytor pentru a preveni formarea cheagurilor de sange si a scadea riscul de aparitie a acestor evenimente severe, deoarece:
- aveti o afectiune caracterizata prin rigidizarea arterelor (cunoscuta si sub numele de ateroscleroza) si - ati avut deja un infarct miocardic, un accident vascular cerebral sau aveti o afectiune cunoscuta sub numele de arteriopatie obliteranta a membrelor inferioare sau- ati avut o durere in piept severa, cunoscuta sub numele de “angina pectorala ins tabila” sau “infarct miocardic” (atac de cord). Pentru tratamentul acestei afectiuni, este posibil ca medicul sa va fi implantat un stent in artera blocata sau ingustata, pentru a restabili fluxul de sange. De asemenea, medicul v-a prescris acid acetilsalicilic (o substanta activa prezenta in numeroase medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii si scaderea febrei, dar si pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange).

2. INAINTE SA LUATI MOYTOR
Nu luati Moytor
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Moytor;
Daca aveti de o afectiune care in prezent produce sangerare, cum este ulcerul gastric sau sangerare la nivelul creierului;
Daca functia ficatului dumneavoastra este sever afectata.
Daca credeti ca vreuna dintre acestea sunt valabile in cazul dumneavoastra sau daca nu sunteti sigur, intrebati-l pe medicului dumneavoastra inainte de a lua Moytor.
Aveti grija deosebita cand luati Moytor
Daca vreuna dintre urmatoarele situatii sunt valabile in cazul dumneavoastra, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Moytor:
- daca sunteti predispus la sangerare, de exemplu:
- aveti o afectiune care va predispune la sangerare interna (cum este ulcerul gastric);
- aveti de o tulburare de coagulare care predispune la sangerare interna (sangerare in interiorul oricarui tesut, organ sau articulatie);
- ati avut recent un traumatism grav;
- ati fost supus recent unei interventii chirurgicale (incluzand interventii stomatologice);
- sunteti programat pentru o interventie chirurgicala (incluzand interventii stomatologice) in urmatoarele 7 zile.
• daca ati avut un cheag de sange intr-o artera de la nivelul creierului (accident vascular cerebral ischemic) in ultimele 7 zile.
• daca luati alte medicamente (vezi „Utilizarea altor medicamente”).
• daca aveti de o afectiune a ficatului sau rinichilor.
In timp ce luati Moytor
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti programat sa fiti supus unei interventii chirurgicale (incluzand interventii stomatologice).
De asemenea, trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti o afectiune care se manifesta prin febra si vanatai care se vad prin piele sub forma unor pete rosii punctiforme, insotite sau nu de oboseala accentuata inexplicabila, confuzie, colorarea in galben a pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi punctul 4, „REACTII ADVERSE POSIBILE”). Daca va taiati sau va raniti, oprirea sangerarii poate sa necesite mai mult timp decat de obicei. Acest fapt este legat de modul in care actioneaza medicamentul dumneavoastra, deoarece acesta impiedica formarea cheagurilor de sange. In cazul taieturilor sau ranilor usoare (de exemplu zgarieturi sau cele care pot sa se produca in timpul barbieritului), nu trebuie sa va ingrijorati. Cu toate acestea, daca sangerarea va ingrijoreaza, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra (vezi punctul 4,
„REACTII ADVERSE POSIBILE”).
- medicul dumneavoastra va poate recomanda efectuarea unor analize ale sangelui.
- Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati orice reactie adversa nementionata la punctul 4, „REACTII ADVERSE POSIBILE” sau daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava.
Moytor nu este destinat utilizarii la copii sau adolescenti.
Utilizarea altor medicamente
Anumite medicamente pot influenta efectele Moytor sau invers.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Nu se recomanda utilizarea anticoagulantelor orale (medicamente folosite pentru a scadea coagularea sangelui) in acelasi timp cu Moytor. In special, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat de obicei pentru tratamentul afectiunilor dureroase si/sau inflamatorii ale muschilor sau articulatiilor sau daca utilizati heparina sau orice alt medicament folosit pentru a scadea coagularea sangelui sau daca luati un inhibitor al pompei de protoni (de exemplu omeprazol) pentru dureri ale stomacului.
Daca ati avut dureri in piept severe (angina pectorala instabila sau infarct miocardic), este posibil ca medicul dumneavoastra sa va prescrie Moytor in asociere cu acidul acetilsalicilic, o substanta activa prezenta in numeroase medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii si scaderea febrei. Utilizarea ocazionala a acidului acetilsalicilic (maxim 1000 mg in interval de 24 de ore) nu ar trebui, in general, sa ridice probleme, insa utilizarea de lunga durata, in alte situatii, trebuie discutata cu medicul
dumneavoastra.
Utilizarea Moytor cu alimente si bauturi
Moytor poate fi administrat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Nu se recomanda utilizarea acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Moytor.. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Moytor, adresativa imediat medicului dumneavoastra, deoarece nu este recomandat sa luati clopidogrel in timpul sarcinii. Trebuie sa-l intrebati pe medicul dumneavoastra daca puteti alapta in timpul tratamentului cu Moytor.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Moytor sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Moytor
Moytor contine lactoza si ulei vegetal hidrogenat.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide (de exemplu lactoza), va rugam sa il intrebati inainte de a lua acest medicament.
Moytor comprimate filmate contine galben amurg FCF (E 110) ca agent de filmare. Acest component poate cauza reactii alergice.

3. CUM SA LUATI MOYTOR
Luati intotdeauna Moytor exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca ati avut o durere in piept severa (angina pectorala instabila sau infarct miocardic), la inceputul tratamentului medicul dumneavoastra va poate prescrie doza de 300 mg Moytor (4 comprimate a 75 mg). Dupa aceea, doza uzuala este de un comprimat de 75 mg Moytor pe zi administrat pe cale orala, cu sau fara alimente, la aceeasi ora in fiecare zi.
Trebuie sa luati Moytor atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Daca luati mai mult decat trebuie din Moytor
Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau serviciului de primiri urgente al celui mai apropiat spital, deoarece in aceasta situatie exista risc crescut de sangerare.
Daca uitati sa luati Moytor Daca ati uitat sa luati o doza de Moytor, dar v-ati amintit in mai putin de 12 ore de la ora la care trebuia sa luati in mod obisnuit medicamentul, luati imediat comprimatul omis si apoi luati urmatorul comprimat la ora obisnuita.
Daca v-ati amintit dupa mai mult de 12 ore, atunci luati numai doza urmatoare, la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate.
Daca incetati sa luati Moytor
Nu intrerupeti tratamentul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a intrerupe tratamentul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Moytor poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apar
- febra, semne de infectie sau oboseala accentuata. Acestea pot fi determinate de scaderea numarului anumitor celule ale sangelui, care apare in cazuri rare.
- semne ale unei afectiuni a ficatului, cum este colorarea in galben a pielii si/sau a albului ochilor (icter), insotita sau nu de sangerare, care se poate vedea prin piele sub forma unor pete rosii punctiforme, si/sau confuzie (vezi punctul 2, „Aveti grija deosebita cand luati Moytor”).
- umflarea gurii sau manifestari la nivelul pielii, cum sunt eruptii trecatoare pe piele si mancarime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reactii alergice.
Reactiile adverse cel mai frecvent (care afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 100) raportate la administrarea Moytor sunt sangerarile. Sangerarile pot sa apara sub forma de hemoragie la nivelul stomacului sau intestinului, vanatai, hematoame (sangerare sau vanatai neobisnuite sub piele), sangerare la nivelul nasului, sange in urina. De asemenea, intr-un numar mic de cazuri au fost raportate hemoragii la nivelul ochiului, creierului, plamanilor sau articulatiilor. Daca apar sangerari prelungite in timp ce utilizati Moytor
Daca va taiati sau va raniti, oprirea sangerarii poate sa necesite mai mult timp decat de obicei. Acest fapt este legat de modul in care actioneaza medicamentul dumneavoastra, deoarece acesta impiedica formarea cheagurilor de sange. In cazul taieturilor sau ranilor usoare (de exemplu zgarieturi sau cele care pot sa se produca in timpul barbieritului), nu trebuie sa va ingrijorati. Cu toate acestea, daca sunteti ingrijorat in legatura cu sangerarea pe care o aveti, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra (vezi
punctul 2, „Aveti grija deosebita cand luati Moytor”).
Alte reactii adverse raportate la administrarea Moytor
Reactii adverse frecvente (care afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 100)
Diaree, dureri abdominale, indigestie sau arsuri in capul pieptului.
Reactii adverse mai putin frecvente (care afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 1000)
Dureri de cap, ulcer gastric, varsaturi, greata, constipatie, gaze in exces in stomac sau intestine, eruptii trecatoare pe piele, mancarime, ameteli, senzatie de amorteala si furnicaturi. Reactii adverse rare (care afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 10000)
Vertij. Reactii adverse foarte rare (care afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000)
Icter, durere abdominala severa insotita sau nu de dureri de spate, febra, dificultati la respiratie insotite uneori de tuse, reactii alergice generalizate, umflarea gurii, vezicule pe piele, alergie pe piele, inflamatia mucoasei de la nivelul gurii (stomatita), scaderea tensiunii arteriale, confuzie, halucinatii, dureri ale articulatiilor, dureri ale muschilor, modificari ale gustului. In plus, medicul dumneavoastra poate observa modificari ale rezultatelor analizelor dumneavoastra de sange sau urina. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in
acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA MOYTOR
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Moytor dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister.
A nu se pastra la temperaturi peste 30oC.
Nu utilizati Moytor daca observati orice semn de deteriorare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Moytor
Substanta activa este clopidogrel. Fiecare comprimat contine clopidogrel 75 mg (sub forma de clopidogrel bisulfat).
Celelalte componente sunt nucleu: lactoza anhidra, amidon de porumb pregelatinizat, macrogol, celuloza microcristalina, ulei vegetal hidragenat si film: alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, oxid rosu de fer (E 172), talc, galben amurg FCF (E 110).
Cum arata Moytor si continutul ambalajului
Moytor 75 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, de culoare roz.
Moytor este disponibil in cutii din carton continand blistere din PCTFE-PE-PVC/Aluminiu cu 14, 28, 84 si 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Romastru Trading S.R.L. Str. Biharia Nr. 67-77, Sector 1, 013981 Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Iulie 2011.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...