Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate

Prospect - Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate


NU comercializăm Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate    DCI: LINEZOLIDUM


  Produs complementar recomandat
Linezolid este un antibiotic care actioneaza prin oprirea dezvoltarii anumitor tipuri de bacterii (germeni) care provoaca infectii.
Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate
linezolid

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Linezolid Glenmark si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Linezolid Glenmark
3. Cum sa luati Linezolid Glenmark
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Linezolid Glenmark
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Linezolid Glenmark si pentru se utilizeaza
Linezolid este un antibiotic care actioneaza prin oprirea dezvoltarii anumitor tipuri de bacterii (germeni) care provoaca infectii. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul pneumoniei si al unor infectii ale pielii si tesuturilor moi. Medicul dumneavoastra trebuie sa fi decis daca Linezolid Glenmark este indicat pentru tratamentul infectiei dumneavostra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Linezolid Glenmark
Nu luati Linezolid Glenmark
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la linezolid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- daca luati sau ati luat in ultimele 2 saptamani orice medicament cunoscut ca inhibitor al monoaminooxidazelor (IMAO, de exemplu fenelzina, izocarboxazida, selegilina, moclobemida). Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson
- daca alaptati. Aceasta deoarece linezolidul trece in laptele matern si poate afecta sugarul. Este posibil ca acest medicament sa nu fie indicat pentru dumneavoastra, daca raspundeti cu “da” la oricare dintre intrebarile urmatoare. In acest caz, adresati-va medicului dumneavoastra deoarece acesta va trebui sa va verifice starea generala de sanatate si tensiunea arteriala inaintea si in timpul tratamentului si poate decide ca alt tratament este mai indicat pentru dumneavoastra. Intrebati medicul in cazul in care nu sunteti sigur daca va aflati intr-una dintre urmatoarele situatii:

Aveti tensiune arteriala mare?
Ati fost diagnosticat cu hiperactivitate tiroidiana?
Aveti o tumoare a glandei suprarenale (feocromocitom) sau sindrom carcinoid (determinat de tumori care secreta hormoni si care se manifesta prin diaree, inrosire a pielii, respiratie suieratoare)?
Aveti depresie, tulburari schizoafective, confuzie mintala sau alte probleme psihice?
Luati oricare dintre medicamentele enumerate la pct. “Linezolid Glenmark si alte
medicamente”?
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Linezolid Glenmark, daca:
- va apar mai usor vanatai si sangerari
- aveti anemie
- sunteti predispus la aparitia infectiilor
- ati avut vreodata convulsii
- aveti boli ale ficatului sau rinichilor, mai ales daca vi se efectueaza sedinte de dializa
- aveti diaree
Spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului daca in timpul tratamentului prezentati oricare dintre urmatoarele (vezi pct. 4 “Reactii adverse posibile”):
- probleme cu vederea, cum sunt vedere incetosata, modificari de perceptie a culorilor sau a detaliilor sau vi se ingusteaza campul vizual;
- diaree. Daca in timpul tratamentului apare diaree severa sau persistenta sau constatati prezenta de sange sau mucus in materiile fecale, trebuie sa opriti tratamentul cu acest medicament si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. In aceasta situatie, nu trebuie sa luati medicamente care va opresc sau incetinesc tranzitul intestinal;
- greata sau varsaturi care reapar, dureri abdominale sau respiratii ample.
Copii si adolescenti
Aceste comprimate nu sunt recomandate la copii si adolescenti.
Linezolid Glenmark impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Exista riscul ca aceste comprimate sa interactioneze uneori cu anumite medicamente, rezultand modificari ale tensiunii arteriale, temperaturii, batailor inimii sau alte simptome.
Nu luati Linezolid Glenmark:
- daca luati sau ati luat in ultimele 2 saptamani medicamente cunoscute ca inhibitori ai
monoaminooxidazelor (IMAO, de exemplu fenelzina, izocarboxazida, selegilina,
moclobemida). Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii
Parkinson. De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra daca luati urmatoarele medicamente. Medicul dumneavoastra poate decide in unele cazuri sa va recomande Linezolid Glenmark dar va fi necesar sa va verifice starea generala de sanatate si tensiunea arteriala inaintea si in timpul tratamentului. In alte cazuri poate decide ca alt tratament este mai indicat pentru dumneavoastra
- medicamente decongestionante impotriva racelii si gripei care contin pseudoefedrina sau fenilpropanolamina;
- unele medicamente utilizate pentru tratamentul astmului bronsic, cum sunt salbutamol,
terbutalina, fenoterol anumite antidepresive triciclice sau ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei), de exemplu amitriptilina, cipramil, clomipramina, dosulepina, doxepina, fluoxetina, fluvoxamina, imipramina, lofepramina, paroxetina, sertralina;
- medicamente utilizate pentru tratamentul migrenei, cum sunt sumatriptan si zolmitriptan;
- medicamente utilizate pentru tratamentul reactiilor alergice grave, cu aparitie brusca, cum este adrenalina (epinefrina);
- medicamente care cresc tensiunea arteriala, cum sunt noradrenalina (norepinefrina), dopamina si dobutamina;
- medicamente utilizate pentru tratamentul durerii moderate pana la severe, cum este petidina;
- medicamente utilizate pentru tratamentul tulburarilor de anxietate, cum este buspirona;
- medicamente care impiedica formarea de cheaguri in sange, cum este warfarina.
Utilizarea Linezolid Glenmark impreuna cu alimente si bauturi
Puteti lua aceste comprimate indiferent de orarul meselor.
Evitati consumul excesiv de branzeturi fermentate, alimente continand drojdie sau de seminte de soia (de exemplu sosuri de soia) si bauturile alcoolice, in special berea si vinul. Aceasta deoarece acest medicament poate interactiona cu o substanta numita tiramina, prezenta in mod natural in anumite alimente, producand cresterea tensiunii arteriale. Daca dupa consumul de alimente sau bauturi apare o durere de cap pulsatila, informati medicul sau farmacistul.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Efectul utilizarii Linezolid Glenmark la gravide nu este cunoscut. Ca urmare, nu trebuie sa luati aceste comprimate in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a recomandat acest lucru. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, credeti ca sunteti gravida sau vreti sa ramaneti gravida.
Nu alaptati in timpul tratamentului cu aceste comprimate deoarece linezolidul trece in lapte si poate afecta sugarul.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Aceste comprimate pot determina ameteli sau tulburari de vedere. Daca aceste simptome apar, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje sau unelte. Tineti minte ca daca nu va simtiti bine, capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata.

3. Cum sa luati Linezolid Glenmark
Luati intotdeauna aceste comprimate exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala este de un comprimat filmat (600 mg linezolid), de 2 ori pe zi (la fiecare 12 ore). Inghititi comprimatul intreg, cu o cantitate suficienta de apa.
Daca trebuie sa vi se efectueze o sedinta de dializa, luati Linezolid Glenmark comprimate dupa efectuarea dializei.
Durata obisnuita a tratamentului este de 10 pana la 14 zile dar se poate prelungi pana la 28 de zile. Siguranta si eficacitatea acestui medicament nu au fost stabilite pentru perioade de tratament mai lungi de 28 de zile. Medicul dumneavoastra va decide durata tratamentului. In timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastra trebuie sa efectueze periodic teste de sange pentru a va monitoriza numarul de celule din sange. In cazul tratamentului mai lung de 28 de zile, medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze vederea.
Copii si adolescenti
Linezolid Glenmark comprimate nu se administreaza copiilor si adolescentilor (cu varsta sub 18 ani).
Daca luati mai mult Linezolid Glenmark decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca uitati sa luati Linezolid Glenmark
Luati comprimatul uitat imediat ce va amintiti. Luati comprimatul urmator la 12 ore dupa primul si continuati sa luati comprimatele la intervale de 12 ore. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Linezolid Glenmark
Este important sa nu intrerupeti tratamentul cu acest medicament, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru. Daca intrerupeti tratamentul si simptomele initiale revin, spuneti imediat medicului dumneavoastra si farmacistului. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale daca in timpul tratamentului cu linezolid observati oricare dintre aceste reactii adverse:
- reactii pe piele, cum sunt inrosire a pielii, durere si descuamare (dermatita), eruptie trecatoare pe piele, mancarime sau umflare, in special la nivelul fetei si gatului. Acestea pot reprezenta simptomele unei reactii alergice si poate fi necesar sa intrerupeti tratamentul cu acest medicament.
- probleme cu vederea, cum sunt vedere incetosata, modificari de perceptie a culorilor, dificultate in sesizarea detaliilor sau daca vi se ingusteaza campul vizual.
- diaree severa cu sange si/sau mucus (colita asociata tratamentului antibiotic, inclusiv colita pseudomembranoasa), care in cazuri foarte rare poate determina complicatii care pot pune viata in pericol.
- greata si varsaturi repetate, dureri abdominale sau respiratie accelerata.
- in timpul tratamentului cu Linezolid Glenmark au fost raportate convulsii sau crize. Spuneti medicului dumneavoastra daca prezentati agitatie, confuzie, delir, rigiditate, tremuraturi, incoordonare si convulsii in timp ce luati si antidepresive SSRI (vezi pct.2).
- amorteli, furnicaturi sau vedere incetosata daca ati luat aceste comprimate mai mult de 28 de zile
Alte reactii adverse pot include:
Reactii adverse frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 utilizatori):
- infectii cu ciuperci, mai ales vaginale sau orale (candidoza)
- durere de cap
- senzatie de gust metalic
- diaree, greata, varsaturi
- modificari ale rezultatelor unor teste de sange, incluzand testele care evalueaza functionarea rinichilor sau ficatului sau ale concentratiei de zahar din sange,
- sangerari sau vanatai fara o cauza explicata, care pot fi determinate de modificari ale numarului anumitor celule din sange, care pot afecta coagularea sangelui sau pot determina aparitia anemiei.
- dificultati la adormire
- crestere a tensiunii arteriale
- anemie (scadere a numarului de celule rosii in sange)
- modificari ale numarului anumitor celule din sange, care va pot determina afectarea capacitatii de aparare contra infectiilor
- eruptie trecatoare pe piele
- ameteli
- dureri abdominale generale sau localizate
- constipatie
- indigestie
- durere localizata
- febra
Reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 utilizatori):
- inflamatii ale vaginului sau a zonei genitale la femei
- senzatie de intepaturi sau amorteli
- vedere incetosata
- tiuituri in urechi (tinnitus)
- inflamatie a venelor
- uscaciune sau durere la nivelul gurii, umflare, durere sau modificare de culoare la nivelul limbii
- nevoie de a urina mai frecvent
- frisoane
- senzatie de oboseala sau senzatie de sete intensa
- inflamatie a pancreasului
- transpiratii excesive
- modificari ale concentratiei de proteine, saruri sau enzime din sange care evalueaza functionarea rinichilor sau ficatului.
- convulsii
- hiponatremie (concentratii scazute de sodiu in sange)
- insuficienta renala
- scadere a valorilor plachetelor
- balonare abdominala
- atacuri ischemice trecatoare (tulburare temporara a circulatiei sangelui la nivelul creierului care determina simptome trecatoare ca pierdere a vederii, senzatie de slabiciune la nivelul picioarelor si mainilor, vorbire bolborosita si pierdere a starii de constienta),
- inflamare a pielii
- crestere a valorilor creatininei
- dureri de stomac
- modificari ale ritmului inimii (de exemplu, batai rapide ale inimii)
Reactii adverse rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori) :
- ingustare a campului vizual
- colorare a smaltului dintilor, care se poate indeparta prin periaj dentar profesional (indepartarea manuala a depunerilor)
Au fost raportate si urmatoarele reactii adverse (cu frecventa necunoscuta):
- sindrom serotoninergic (simptomele includ batai rapide ale inimii, stare de confuzie, transpiratie excesiva, halucinatii, miscari involuntare, frisoane si tremuraturi)
- acidoza lactica (simptomele includ greata sau varsaturi care reapar, dureri abdominale sau respiratii ample)
- tulburari grave la nivelul pielii
- anemie sideroblastica (un anumit tip de anemie (scadere a valorilor celulelor rosii in sange))
- alopecie (pierdere a parului);
- modificari de perceptie a culorilor, dificultati in perceptia detaliilor
- scadere a numarului de celule din sange
- slabiciune si / sau modificari senzoriale
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Linezolid Glenmark
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu luati acest medicament daca observati modificari de culoare ale comprimatelor.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Linezolid Glenmark
Substanta activa este linezolid.
Celelalte componente sunt lactoza monohidrat 200 M, povidona K 30, croscarmeloza sodica, lactoza monohidrat SD 11, stearat de magneziu, hipromeloza 2910, dioxid de titan (E 171) si polietilenglicol. Cum arata Linezolid Glenmark si continutul ambalajului
Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate se prezinta sub forma de comprimate filmate ovale, biconvexe, albe pana la aproape albe, inscriptionate pe una dintre fete cu „G”si cu „469” pe cealalta fata.
Comprimate sunt disponibile in cutii cu blistere continand 10, 20 sau 30 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Glenmark Pharmaceuticals Europe Limited
Building 2, Croxley Green Business Park, Croxley Green
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Country Proposed Trade Name Portugalia (RMS) Linezolida Glenmark
Romania Linezolid Glenmark 600 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in ianuarie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Corderone se poate întrerupe brusc?
Mama mea are 75 de ani și a fost diagnosticata cu Pneumonie interstițial, acum 2 zile, la ...
Interacțiune medicamentoasă
Bună ziua Mama mea în vârstă de 80 de ani urmează un tratament cu anticoagulante și antibiotic ...
↳ Buna ziua! INtre componentele Relaxophytol si medicatia anticoagulanta si antibiotice nu s-au raportat interactiuni, faceti asocierea cu prudenta, re ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
DEPRIMARE RESPIRATORIE
Buna ziua! Deprimare respiratorie inseamna insuficienta respiratorie ? ...
↳ Buna ziua! Teremenul deprimare respiratorie inseamna o diminuarea a functiei respiratorii, ca in cazul astmului sau bronhopneumoniei obstructive (ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
traheobronsita acuta-pneumonie iterstitiala
Va rog sa ma informati daca pt. boala de mai sus este folostor siropul german Sinecod? Multumesc ...
Arsuri in spate după pneumonie instersitiara
Am avut o pneumonie insterstitiara aproape o luna și am rămas cu o transpirație conti ...
↳ Buna ziua! Da, este recomandat sa luati Polygemma 16, cate 2 ml de 3 ori pe zi cu 30 de minute inainte de mesele principale. Puteti asocia si Air7, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa LINEZOLIDUM?
Alte medicamnete care au LINEZOLIDUM:
- Zoxilid 600 mg
- Zyvoxid 600 mg comprimate filmate
- PNEUMOLID 2 mg/ml solutie perfuzabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...