Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate

Prospect - Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate


NU comercializăm Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate    DCI: LEVOCETIRIZINUM


LevocetirizinaActavis contine substanta activa levocetirizina, care este un medicament antialergic.
Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate
Diclorhidrat de levocetirizina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra.Nu trebuie sa-l dati altor persoane.Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este LevocetirizinaActavissi pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizatiLevocetirizinaActavis
3. Cum sa utilizatiLevocetirizinaActavis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza LevocetirizinaActavis
6. Informatii suplimentare

1. Ce este LevocetirizinaActavissi pentru ce se utilizeaza
LevocetirizinaActavis contine substanta activa levocetirizina, care este un medicament antialergic.Se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor asociate cu afectiunialergice, cum sunt:
– rinita alergica (inclusiv rinita alergica persistenta);
– urticarie cronica (urticarie idiopatica cronica).

2. Inainte sa utilizati LevocetirizinaActavis
Nu luatiLevocetirizinaActavis
– daca sunteti alergic la levocetirizina, la alte substante inrudite sau la oricare dintre celelalte componente ale LevocetrazinaActavis (enumerate la punctul 6).
– daca aveti insuficienta renala severa (insuficienta renala severa cu clearance al creatininei sub 10 ml/min).
Inainte sa luati LevocetirizinaActavis adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
LevocetrazinaActavis nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit ajustrea dozei.
LevocetrazinaActavis impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente,inclusive dintreceleeliberatefaraprescriptiemedicala.
La pacientii sensibili, administrarea LevocetirizinaActavis impreuna cu medicamente deprimante ale sistemului nervos central (cum sunt sedativele) poate creste efectul asupra sistemului nervos central.
LevocetirizinaActavisimpreuna cu alimente si bauturi
LevocetirizinaActavispoate fi luat cu sau fara alimente.
Trebuie sa fiti atenti daca in timpul tratamentului culevocetirizinaconsumati alcool.La pacientii sensibili, efectul alcoolului poate fi crescut.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a luaorice medicament daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unii pacienti tratati cu LevocetirizinaActavispot prezentasomnolenta, oboseala si epuizare. Daca intentionati sa conduceti vehicule, sa efectuati activitati potential periculoase sau sa folositi utilaje, va sfatuim sa asteptati si sa urmaritimodul in care raspundeti la tratament.Totusi, testele speciale nu au demonstrat nicio diminuare a atentiei, a capacitatii de reactie sau a capacitatii de a conduce vehicule la persoanele sanatoase,evaluatedupa administrarea de levocetirizina in dozele recomandate.
LevocetirizinaActavis contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la anumite glucide, va rugam sa il intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati LevocetirizinaActavis
Luati intotdeauna LevocetirizinaActavis exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala pentru adulti, adolescentisi copii cu varstapeste 6 ani, este de un comprimata dministrat zilnic.
Utilizarea la copii
Administrarea LevocetirizinaActavis nu este recomandata la copii cu varsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit ajustarea corespunzatoare a dozei.
Insuficienta renala si insuficienta hepatica
Daca aveti insuficienta renala, medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mica, in functie de severitatea afectiunii dumneavoastra.
Pacientii care au doar insuficienta hepatica pot lua dozele prescrise uzual. La pacientii care au atat boli ale ficatului cat si boli ale rinichilor se poate administra o doza mai mica, in functie de severitatea insuficientei renale iar la copii dozase calculeaza in functie de greutate; dozele vor fi stabilite de medicul dumneavoastra.

Cum si cand trebuie sa luati LevocetirizinaActavis?
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu apa, si pot fi luate cu sau faraalimente.
Daca ati luat mai mult LevocetirizinaActavis decat trebuie
La adulti, o doza mult mai mare decat doza recomandata poate produce somnolenta.La copii, o doza mult mai mare decat doza recomandatapoate produce initial agitatiesi neliniste, urmata de somnolenta.Daca vi se pare ca ati luat o doza mult mai mare decat doza recomandatade LevocetirizinaActavis, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra care va stabili ce masuri trebuie luate.
Daca ati uitat sa luati LevocetirizinaActavis
Daca ati uitat sa luati LevocetirizinaActavis sau daca ati luat o doza mai mica decat cea prescrisa de medicul dumneavoastra, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata; asteptati pana la ora administrarii dozei urmatoare si luati doza obisnuita recomandata de medicul dumneavoastra.
Daca incetati sa luati LevocetirizinaActavis
Daca intrerupeti tratamentul cu levocetirizina mai devreme decat vi s-a recomandat, acest lucru nu determina reactii adverse.Totusi, simptomele pentru care ati luat levocetirizina pot sa reapara, dar nu in forma mai grava decat inainte de tratamentul cu LevocetirizinaActavis. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, LevocetirizinaActavis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100):
Uscaciunea gurii, durere de cap, oboseala, somnolenta/ameteli.
Reactii adverse rare (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000):
Epuizare, durere abdominala
S-au raportat si alte reactii adverse, cum sunt:
Palpitatii, convulsii, tulburari de vedere, umflare, mancarime (prurit), eruptie trecatoare pe piele, urticarie (umflare, inrosiresi mancarime la nivelul pielii), dificultati larespiratie, crestere in greutate, dureri musculare, comportament agresiv sau agitat, hepatita, valori anormale ale testelor functiei ficatuluisi greata.
La primele semne ale unei reactii alergice, intrerupeti utilizarea de LevocetirizinaActavissi adresati-va imediat medicului dumneavoastra.Simptomele unei reactii alergice pot include:umflarea gurii, limbii, feteisi/sau gatului, dificultati larespiratie sau inghitire, insotite de urticarie (angioedem), scadere brusca a tensiunii arteriale care poate determina colaps sau soc, care poate duce la deces. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza LevocetirizinaActavis
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati LevocetirizinaActavis dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP.Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine LevocetirizinaActavis
Substanta activa este levocetirizina.Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de
levocetirizina5 mg (echivalent cu levocetirizina 4,2 mg).
Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, stearat de magneziu (nucleu) si hipromeloza (E464), dioxid de titan (E171) si macrogol 400 (film).
Cum arata LevocetirizinaActavis si continutul ambalajului
Comprimatele filmate sunt ovale, biconvexe, de culoarea alba pana laaproape alba, marcate cu „L9CZ” pe una dintre fete si cu „5” pe cealalta fata.
LevocetirizinaActaviseste disponibil in cutii cu blistere cu 1, 2, 4, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 28, 30, 30x1, 40, 50, 56, 60, 70, 90, 100, 112 sau 120 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Actavis Group PTC ehf, Reykjavikurvegur 76-78, 220 Hafnarfjordur, Islanda
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit Noiembrie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alergie recidiva
Buna seara ! De aproximativ 1 an si ceva îmi apare o urticarie pe mâini, picioare , scalp , pe frunt ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Concentrat din muguri de coacaz negru, 3 luni, cate 6 picaturi de doua ori pe zi, dimineata si la pranz, cu 30 de min ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glezne umflate
Buna ziua. Va rog,am urmatoarea intrebare:Mama mea are de o luna gleznele umflate si picioarele au o ...
↳ Buna ziua! Nu mai incercati tot felul de medicamente, trebuie vazuta de un medic cat mai repede! Poate fi o combinatie intre deficiente de circulati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament ascarizi
Buna ziua! Pot lua concomitent duador si nuca neagra? Am ascarizi si mi s-a declansat o urticarie. ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua ambele tratamente concomitent. Pentru atenuarea urticariei asociati Extract de coacaz-negru, cate 50 de picaturi de 3 ori p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Remediu pentru intoleranta medicamentoasa
Ce remediu imi puteti recomanda pentru a combate intoleranta cu reactia alergica la medicamente alop ...
↳ Buna ziua! Verificati lista excipientilor prezenti in ultimele 5-6 medicamente la care ati facut alergie, probabil sunteti alergica la un astfel de i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Urticarie
Buna seara, Istoria mea: m-am confruntat cu urticarie cand eram copil,de cate ori mergeam la tara ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa LEVOCETIRIZINUM?
Alte medicamnete care au LEVOCETIRIZINUM:
- Zenaro
- Contrahist 5 mg
- Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala
- Cetizal 5 mg
- Cezera 5 mg comprimate filmate
- XYZAL Comprimate filmate, 5 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...