Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile

Prospect - Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile


NU comercializăm Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile    DCI: OLANZAPINUM


Lapozan contine substanta activa olanzapina.
Lapozan 5 mg comprimate orodispersabile
Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile
Lapozan 15 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarececontine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii advers, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi sectiunea 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Lapozan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Lapozan
3. Cum sa luati Lapozan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Lapozan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Lapozan si pentru ce se utilizeaza
Lapozan contine substanta activa olanzapina. Lapozan apartine grupului de medicamente denumit antipsihotice si se foloseste pentru tratamentul urmatoarelor boli:
Schizofrenia, auzirea, vederea sau simtirea unor lucruri care nu sunt prezente, convingerile eronate, suspiciunea neobisnuita si tendinta la izolare. Persoanele cu aceasta boala pot, de asemenea, sa sesimta deprimati, anxiosi sau tensionati.
Episoade maniacale moderate pana la severe afectiune cu simptome cum ar fi stare de
excitatie sau euforie. Lapozan a demonstrat prevenirea recurentei acestor simptome la pacientii cu afectiune bipolara ale caror episoade maniacale au raspuns la tratamentul cu olanzapina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Lapozan
Nu luati Lapozan
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la olanzapina sau la oricare dintre celelalte componente ale ale acestui medicament (enumerate la pct. 6.1). Reactia alergica este caracterizata prin eruptie trecatoarepe piele, mancarime, umflare a fetei, umflare a buzelor sau scurtarea respiratiei. Daca vi s-a intamplat asa ceva, spuneti-i medicului dumneavoastra. Daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme la nivelul ochilor ca de exemplu unele tipuri de glaucom (presiune crescuta in interiorul ochiului).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Lapozan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului . Nu este
recomandata utilizarea Lapozan la pacientii varstnici cu dementa deoarece poate avea reactii adverse grave. Medicamentele de acest tip pot provoca miscari neobisnuite, in special la nivelul fetei sau limbii. Daca vi se intampla aceasta dupa ce ati luat Lapozan, spuneti-i medicului dumneavoastra. Foarte rar, medicamente de acest tip determina o combinatie de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. La pacientii care iau Lapozan a fost observata cresterea in greutate. Trebuie sa va verificati cu regularitate greutatea. Daca este necesar, luati in considerare adresarea catre un medic nutritionist sau ajutor in vederea unui regim alimentar.
La pacientii care iau Lapozan au fost observate valori crescute ale zaharului din sange si alelipidelor (trigliceride si colesterol). Medicul dumneavoastra trebuie sa va recomande analize pentru verificarea valorilor zaharului din sange si ale anumitor lipide inainte de a incepe sa utilizati Lapozan si apoi cu regularitate in timpul tratamentului.
Spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau cineva din familia dumneavoastra are istoric de cheaguri de sange, deoarece aceste medicamente au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange.
Daca suferiti de oricare dintre bolile urmatoare, spuneti-i medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:
Accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome trecatoare de
accident vascular cerebral)
Boala Parkinson
Probleme cu prostata
Intestin blocat (ileus paralitic)
Boala de ficat sau rinichi
Tulburari de sange
Boala de inima
Diabet zaharat
Daca suferiti de dementa, dumneavoastra, rudele sau apartinatorul dumneavoastra, trebuie sa spuna medicului daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor. Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.
Copii si adolescenti
Lapozan nu este destinat pacientilor cu varsta sub 18 ani.
Lapozan impreuna cu alte medicamente
In timp ce luati Lapozan, nu luati alte medicamente decat daca medicul dumneavoastra va spune ca se poate. Daca luati Lapozan in asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante), s-ar putea sa va simtiti somnolent. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In mod deosebit spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
Medicamente pentru boala Parkinson
Carbamazepina (un medicament antiepileptic si stabilizator al dispozitiei), fluvoxamina (un antidepresiv) sau ciprofloxacina (un antibiotic) – s-ar putea sa fie necesara modificarea dozei de Lapozan.
Lapozan impreuna cu alcool etilic
Nu consumati alcool etilic daca utilizati Lapozan, deoarece administrarea si impreuna cu
alcoolul etilic va pot face sa va simtiti somnolent.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati acest medicament in timp ce alaptati pentru ca mici cantitati de Lapozan pot trece in lapte.
Urmatoarele simptome pot sa apara la nou-nascutii, ale caror mame au utilizat Lapozan in ultimul trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, probleme de respiratie si dificultati de hranire. In cazul in care copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome poate fi necesar sa va contactati medicul. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Atunci cand luati Lapozan exista riscul sa va simtiti somnolent. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de utilaje. Discutati cu medicul dumneavoastra.
Informatii importante privind unele componente ale Lapozan
Lapozan contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Lapozan
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate de Lapozan sa luati si cat timp trebuie sa continuati sa le luati. Doza zilnica de Lapozan este intre 5 mg si 20 mg.
Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Lapozan decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.
Trebuie sa luati comprimatele de Lapozan o data pe zi, conform indicatiei medicului
dumneavoastra. Incercati sa luati comprimatele in fiecare zi la aceeasi ora. Nu are importanta daca le luati cu sau fara alimente. Lapozan comprimate sunt pentru administrare orala. Trebuie sa inghititi comprimatele de Lapozan intregi, cu apa.
Daca luati mai mult decat trebuie din Lapozan
Pacientii care au luat mai mult decat trebuie din Lapozan au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) si un nivel de constienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta, scadere a frecventei respiratorii, aspiratie traheo-bronsica, tensiune arteriala
mare sau mica, ritmuri anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului sau mergeti la cel mai apropiat spital. Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.
Daca uitati sa luati Lapozan
Luati comprimatele imediat ce va amintiti. Nu luati doua doze in aceeasi zi.
Daca incetati sa luati Lapozan Nu intrerupeti administrarea comprimatelor doar pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa luati Lapozan atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Daca ati incetat brusc sa luati Lapozan, pot aparea simptome, cum sunt transpiratii, incapacitatea de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata si varsaturi. Inainte de intreruperea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa scadeti doza treptat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Lapozan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti:
Miscari neobisnuite (o reactie adversa frecventa care poate afecta pana la 1 din 10 persoane) in special la nivelul fetei sau limbii
Cheguri de sange in vene (o reactie adversa mai putin frecventa care poate afecta pana la 1 din 100 persoane) in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflare, durere si roseata picioarelor), care pot sa migreze de-a lungul vaselor pana in plamani si pot provoca durere in piept si dificultati de respiratie. Daca observati oricare dintre aceste simptome cereti imediat ajutor medical
Asocierea unor simptome de febra, respiratie accelerata, transpiratii, rigiditate musculara si stare de confuzie sau somnolenta (frecventa acestei reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile).
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) incluzand
Crestere in greutate, Somnolenta, Crestere a valorilor prolactinei din sange.
La inceputul tratamentului, unele persoane pot simti senzatie de ameteala sau lesin (cu rarirea batailor inimii), in special atunci cand se ridica in picioare din pozitia sezanda sau culcata. Acest lucru trece, de obicei, de la sine, dar daca nu dispare, spuneti-i medicului dumneavoastra. Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane) includ
Modificari ale numarului unor celule din sange, ale cantitatii de grasimi din circulatie la
Inceputul tratamentului, crestere temporara a enzimelor din ficat,
Crestere a valorilor zaharului din sange si urina, Crestere a nivelurilor de acid uric si creatin fosfokinasa din sange Senzatie mai accentuata de foame, Ameteli, Neliniste,
Tremor, Miscari neobisnuite (diskinezii) Constipatie, Uscare a gurii, Eruptie trecatoare pe piele, Pierdere a fortei, Oboseala extrema, Retentie de apa care duce la umflarea mainilor, incheieturilor si picioarelor tulburari, febra, dureri ale articulatiilor, sexuale cum este scaderea libidoului la barbati si femei sau disfunctie erectila la barbati.
Reactii adverse mai putin frecvente (poate afecta pana la 1 din 100 persoane) includ
Hipersensibilitate (de exemplu edem la nivelul cavitatii bucale si gatului, mancarimi, eruptie trecatoare pe piele),
Declansare sau agravare a diabetului zaharat, asociat ocazional cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma,
Convulsii, de obicei asociate cu un istoric de convulsii (epilepsie),
Rigiditate sau spasme musculare (incluzand miscari ale ochilor),
Tulburari de vorbire,
Batai rare ale inimii,
Crestere a sensibilitatii la expunerea la soare,
Sangerare din nas, distensie abdominala, pierderea memoriei sau uitare,
Incontinenta urinara, lipsa abilitatii de a urina,
Cadere a parului,
Absenta menstruatiei sau scadere a numarului perioadelor menstruale si.
Modificari la nivelul sanilor la barbati si femei, cum este secretia anormala de lapte sau
marirea anormala a volumului sanilor.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Scadere a temperaturii normale a corpului,
Ritmuri anormale ale inimii,
Moarte subita inexplicabila,
Inflamatie a pancreasului, care se manifesta prin dureri severe de stomac, febra si greata,
Boala de ficat manifestata ca ingalbenire a pielii si a albului ochilor,
Boala musculara care se prezinta sub forma de intepaturi si durer si.
Erectie prelungita si/sau dureroasa.
Pacientii varstnici cu dementa care iau olanzapina pot prezenta accidente vasculare cerebrale, pneumonie, pierderi necontrolate de urina, caderi, oboseala extrema, halucinatii vizuale, o crestere a temperaturii corpului, inrosire a pielii sau dificultati la mers. La acest grup de pacienti s-au raportat si unele decese.
La pacientii cu boala Parkinson, Lapozan poate sa agraveze simptomele.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Lapozan
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Lapozan dupa data de expirare inscrisa pe cutie.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina si umiditate.
A se pastra la temperaturi sub 30°C.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Lapozan
Substanta activa este olanzapina.
Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 5 mg. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 10 mg. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 15 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, hidroxipropilceluloza de joasa substitutie, ciclamat de sodiu, levomentol, stearat de magneziu.
Cum arata Lapozan si continutul ambalajului
Lapozan 5 mg comprimate orodispersabile sunt rotunde, biconvexe, de culoare galbena, inscriptionate cu „5” pe o fata si plane pe cealalta fata.
Lapozan 10 mg comprimate orodispersabile sunt rotunde, biconvexe, de culoare galbena,
inscriptionate cu „10” pe o fata si plane pe cealalta fata.
Lapozan 15 mg comprimate orodispersabile sunt rotunde, biconvexe, de culoare galbena,
inscriptionate cu „15” pe o fata si plane pe cealalta fata.
Comprimatele orodispersabile de Lapozan sunt disponibile in cutii cu 20, 30 sau 50 de comprimate in blistere.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Medochemie Ltd. 1-10 Constantinoupoleos str., P.O. Box 51409, Limassol CY 3505, Cipru Fabricantul
Medochemie Ltd- Factory AZ 2 Michael Erakleous str, Agios Athanasios, Industrial Area, Limassol, 4101 Cipru Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Lapozan 5 mg, 10 mg, 15 mg comprimate orodispersabile
Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Magneziu +B6
În schizofrenia paranoida se poate lua Mg+B6 ? Interacționează cu celălalte medicamen ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...