Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » KLABAX 500 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - KLABAX 500 mg comprimate filmate

Prospect - KLABAX 500 mg comprimate filmate


NU comercializăm KLABAX 500 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: KLABAX 500 mg comprimate filmate    DCI: CLARITHROMYCINUM


  Produs complementar recomandat


89.95lei
Vezi detalii

Klabax comprimate filmate contine un antibiotic numit claritromicina. Claritromicina apartine grupului de medicamente numite antibiotice macrolide.
KLABAX 500 mg comprimate filmate

Claritromicina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Klabax comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Klabax comprimate filmate
3. Cum sa utilizati Klabax comprimate filmate
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Klabax comprimate filmate
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Klabax comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza
Klabax comprimate filmate contine un antibiotic numit claritromicina. Claritromicina apartine grupului de medicamente numite antibiotice macrolide. Antibioticele opresc cresterea bacteriilor care determina infectii. Klabax comprimate filmate este indicat in tratamentul infectiilor determinate de microorganisme sensibile:
- infectii ale aparatului respirator inferior, cum sunt bronsita si pneumonie;
- infectii ale aparatului respirator superior, cum sunt sinuzite, faringite;
- infectii ale pielii si tesuturilor moi;
- infectia cu Helicobacter pylori la pacientii cu ulcer duodenal.
Klabax comprimate filmate este indicat la adulti si copii in varsta de 12 ani si peste.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Klabax comprimate filmate
Nu utilizati Klabax comprimate filmate
- daca sunteti alergic la claritromicina, la alte antibiotice macrolide cum sunt eritromicina sau azitromicina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca utilizati medicamente pentru tratamentul migrenei care contin ergotamina sau
dihidroergotamina sau inhalatori cu ergotamina;
- daca utilizati medicamente care contin terfenadina sau astemizol (utilizate pentru febra fanului sau alergii) sau cisaprida (pentru tulburari digestive) sau pimozida (pentru sanatatea mintala) deoarece administrarea acestor medicamente impreuna cu claritromicina poate duce uneori la dereglarea grava a ritmului inimii;
- daca utilizati lovastatina, simvastatina (inhibitori de HMG-CoA reductaza, medicamente numite statine utilizate pentru reducerea nivelului de colesterol din sange);
- daca aveti nivel scazut de potasiu in sange (hipokaliemie);
- daca aveti boala grava de ficat cu boala de rinichi;
- daca aveti ritm neregulat al inimii;
- daca utilizati medicamente care contin ticagrelor sau ranolazina (pentru infarct miocardic, dureri in piept sau angina);
- daca utilizati medicamente care contin colchicina (utilizata in guta).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Klabax comprimate filmate, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- daca aveti probleme cu rinichii si/sau ficatul;
- daca aveti infectii cu fungi (micoza);
- daca suferiti de probleme cu inima;
- daca sunteti gravida sau alaptati.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca suspectati ca aveti sau ati avut una dintre afectiunile de mai sus.
Klabax comprimate filmate impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Nu trebuie sa luati Klabax comprimate filmate impreuna cu medicamentele enumerate la punctul “Nu utilizati Klabax comprimate filmate”.
Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati urmatoarele medicamente deoarece doza ar putea fi schimbata sau ati putea avea nevoie periodic de teste:
- digoxina, chinidina sau disopiramida (pentru probleme la inima);
- warfarina sau alte anticoagulante orale (pentru subtierea sangelui);
- carbamazepina, valproat, fenobarbital, fenitoina (pentru epilepsie);
- atorvastatin, rosuvastatin (inhibitori de HMG-CoA reductaza cunoscute ca statine si utilizate pentru scaderea colesterolului din sange). Statinele pot determina rabdomioliza (o afectiune care determina distrugerea muschilor care duce la afectarea rinichilor) si semnele de miopatie (durere musculara sau slabiciune musculara) trebuie monitorizate.
- nateglinide, pioglitazona, repaglinide, rosiglitazona sau insulina (pentru scaderea glucozei din sange);
- teofilina (pentru pacientii cu dificultati in respiratie cum este astmul);
- alprazolam, triazolam, midazolam (sedative);
- cilostazol (pentru probleme de circulatie);
- omeprazol (pentru tratamentul indigestiei sau a ulcerului gastric) cu exceptia cazului in care doctorul dumneavoastra vi l-a prescris pentru infectia cu Helicobacter pylori asociat cu ulcer duodenal;
- metilprednisolon (un corticosteroid);
- vinblastina (tratament pentru cancer);
- ciclosporina, sirolimus si tacrolimus (imunosupresive);
- etravirina, efavirenz, nevirapina, ritonavir, zidovudina, atazanavir si saquinavir (antivirale utilizate in tratamentul HIV);
- rifabutina, rifampicina, rifapentina, fluconazol, itraconazol (tratamentul anumitor infectii);
- tolterodina (pentru o vezica hiperactiva);
- verapamil, amlodipina, diltiazem (pentru tensiune arteriala mare);
- sildenafil, vardenafil si tadalafil (pentru impotenta la barbatii adulti sau pentru hipertensiunea arteriala pulmonara – tensiune arteriala mare in plamani);
- sunatoare (pentru tratarea depresiei);
- aminoglicozide (un grup de antibiotice pentru tratamentul anumitor infectii, de exemplu gentamicina, neomicina).
Klabax comprimate filmate nu interactioneaza cu contraceptivele orale.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau alaptati adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua Klabax comprimate filmate deoarece nu se cunoaste siguranta administrarii Klabax comprimate filmate in sarcina si alaptare.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Klabax comprimate filmate poate face sa va simtiti ametit sau somnolent. In cazul in care va afecteaza in acest fel, nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje sau orice altceva care necesita vigilenta.

3. Cum sa utilizati Klabax comprimate filmate
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Nu administrati aceste comprimate copiilor sub 12 ani. Medicul dumneavoastra va prescrie un alt medicament potrivit pentru copilul dumneavoastra.
Medicul dumneavoastra va decide care este doza adecvata pentru afectiunea dumneavoastra. Nu luati mai mult, mai frecvent sau pentru o perioada mai lunga decat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Pentru infectii respiratorii, de sinusuri, ale pielii sau a tesuturilor moi : Doza uzuala de Klabax comprimate filmate pentru adulti si copii mai mari de 12 ani este de 250 mg de 2 ori pe zi, timp de 6 pana la 14 zile, de exemplu un comprimat de 250 mg dimineata si unul de 250 mg seara. Medicul dumneavoastra poate creste doza la 500 mg de 2 ori pe zi in infectii grave.
Comprimatele trebuie inghitite cu cel putin o jumatate de pahar de apa.
Pentru tratamentul infectiei cu Helicobacter pylori asociata cu ulcere duodenale:
Exista mai multe combinatii de tratament eficiente pentru a trata Helicobacter pylori in care Klabax comprimatele filmate sunt administrate impreuna cu unul sau doua alte medicamente. Aceste combinatii includ urmatoarele si sunt administrate de obicei, timp de 6 pana la 14 zile:
Klabax 500 mg de doua ori pe zi si 30 mg lansoprazol de doua ori pe zi trebuie administrate cu 1000 mg de amoxicilina de doua ori pe zi.
Klabax 500 mg de doua ori pe zi si 30 mg lansoprazol de doua ori pe zi trebuie administrate cu 400 mg de metronidazol de doua ori pe zi.
Klabax 500 mg de doua ori pe zi si 40 mg omeprazol pe zi trebuie administrate cu 1000 mg de amoxicilina de doua ori pe zi sau cu 400 mg metronidazol de doua ori pe zi.
Klabax 500 mg de doua ori pe zi trebuie administrat cu 1000 mg de amoxicilina de doua ori pe zi si cu 20 mg omeprazol pe zi.
Klabax 500 mg de trei ori pe zi si 40 mg omeprazol oral o data pe zi.
Combinatiile de tratament pe care le primiti pot fi usor diferite de cele de mai sus. Medicul dumneavoastra va decide ce tratament combinat este cel mai potrivit pentru dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur ce comprimate trebuie luate sau cat timp trebuie sa le luati, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Daca luati mai mult Klabax comprimate filmate decat trebuie
Daca ati luat mai multe comprimate filmate Klabax decat v-a prescris medicul dumneavoastra, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Luati acest prospect sau cateva comprimate cu dumneavoastra, pentru ca medicul sa stie ce ati luat. O supradoza de Klabax poate determina varsaturi si dureri de stomac.
Daca uitati sa luati utilizati Klabax comprimate filmate
Daca ati uitat sa luati o doza de Klabax, luati doza uitata cat mai curand posibil si apoi reveniti la programul normal de administrare a dozelor. Daca se apropie momentul administrarii urmatoarei doze, nu mai luati doza uitata. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Klabax comprimate filmate
Nu incetati administrarea tratamentului cu Klabax chiar daca va simtiti mai bine. Este important sa luati comprimatele atata timp cat va prescris medicul dumneavoastra, altfel problemele pot reveni. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca apar urmatoarele reactii adverse opriti administrarea medicamentului si informati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital:
- diaree grava sau prelungita care poate avea continut de sange sau mucus. Diareea poate aparea la mai mult de 2 luni de la tratamentul cu claritromicina si in acest caz trebuie sa-l contactati pe medicul dumneavoastra.
- eruptie cutanata, dificultati de respiratie, lesin sau umflarea fetei, buzelor, mainilor/picioarelor. Acestea pot fi semnele unei reactii alergice.
- ingalbenirea pielii si al albului ochilor (icter), mancarime, scaune decolorate, urina de culoare neagra, abdomen tensionat sau pierderea poftei de mancare. Acestea pot fi semne ca ficatul nu functioneaza cum trebuie.
- reactii grave ale pielii cum sunt vezicule pe piele, gura, buze, ochi sau la nivelul organelor genitale (simptome ale unei reactii alergice rare numita sindrom Stevens-Johnson/necroliza epidermica toxica).
- durere musculara sau slabiciune musculara cunoscute ca rabdomioliza (o afectiune care determina distrugerea muschilor care duce la afectarea rinichilor).
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- dureri de cap,
- insomnie,
- modificari ale gustului, cum este gust metalic sau amar,
- diaree, greata, varsaturi, indigestie, dureri abdominale,
- modificari ale testelor functiilor hepatice
- eruptii pe piele,
- transpiratii abundente.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- umflarea, inrosirea sau mancarimea pielii,
- candidoza orala sau vaginala,
- inflamatia stomacului si a intestinului (gastroenterita),
- infectii vaginale,
- scaderea numarului celulelor albe din sange, infectii,
- cresterea numarului unor anumite celule din sange – eozinofilie, trombocitemie,
- scaderea poftei de mancare,
- anxietate, nervozitate,
- ameteli, somnolenta, tremor,
- vertij (senzatie de invartire), zgomote in urechi, deficiente ale auzului,
- prelungirea intervalului QT, palpitatii,
- sangerari nazale;
- boala de reflux gastroesofagian, inflamatii ale stomacului, a limbii si a cavitatii bucale, distensie abdominala, durere de anus sau de rect, constipatie, gura uscata, eructatii, flatulenta,
- hepatita, cresterea transaminazelor in sange,
- mancarime, urticarie, eruptii cutanate,
- dureri musculare, spasme musculare, rigiditate a muschilor,
- cresterea creatininei si a ureei in sange,
- stare generala de rau, febra, astenie, dureri toracice, frisoane, oboseala,
- cresterea fosfatazei alcaline sanguine, cresterea lactat dehidrogenazei sanguine.
Cu frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile):
- colita pseudomembranoasa (inflamarea colonului cu diaree, uneori cu sange si mucus si dureri in partea inferioara a abdomenului) si poate fi de intensitate moderata pana la severa,
- erizipel (o infectie a pielii),
- scaderea numarului de plachete sanguine,
- reducerea severa a numarului celulelor albe,
- senzatie de constrictie la nivelul toracelui, dificultati in respiratie sau umflarea fetei, limbii, buzelor, mainilor sau picioarelor, febra, senzatie de slabiciune – reactie alergica grava,
- halucinatii (vederea si auzirea unor lucruri inexistente), psihoze, depresie, dezorientare,
depersonalizare, cosmaruri si confuzii,
- parestezie (senzatie anormala de furnicaturi si intepaturi), convulsii, pierderea simtului gustativ, tulburari ale mirosului,
- surditate,
- tahicardie ventriculara (batai cardiace anormal de rapide) si torsada varfurilor (ritm cardiac accelerat care poate pune viata in pericol),
- sangerari neobisnuite sau tendinta crescuta de sangerare,
- inflamarea pancreasului (pancreatita),
- modificarea culorii limbii, modificarea culorii dintilor,
- afectarea grava a ficatului,
- sindrom Stevens-Johnson (afectiune severa cu febra, aparitia de vezicule pe piele, dureri
articulare si/sau infectii oculare) si necroliza epidermica toxica,
- eruptie cutanata medicamentoasa cu eozinofilie si afectarea unor organe interne (DRESS), acnee,
- distrugeri musculare,
- nefrita interstitiala (afectare renala cu urina sanguinolenta, febra si dureri), insuficienta renala,
- prelungirea timpului de protrombina, culoare anormala a urinei.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Klabax comprimate filmate
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Klabax comprimate filmate
Substanta activa este claritromicina.
Klabax 250 mg
Fiecare comprimat filmat contine claritromicina 250 mg.
Klabax 500 mg
Fiecare comprimat filmat contine claritromicina 500 mg.
Celelalte componente sunt: nucleu - celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, povidona, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic;
-film - Opadry 20H 52875 (galben) [hipromeloza, propilenglicol, vanilina, dioxid de titan (E171), hidroxipropilceluloza, talc, galben de chinolina lac (E104)] ;
Cum arata Klabax si continutul ambalajului
Klabax 250 mg Se prezinta sub forma de comprimate filmate biconvexe, de forma ovala, culoare galben deschis, stantate cu C1 pe una din fete.
Klabax 500 mg
Se prezinta sub forma de comprimate filmate biconvexe, de forma ovala, culoare galben deschis, prevazute cu linie mediana de divizare pe o fata, stantate cu „C“ si „2“ , de o parte si de alta a liniei mediane.
Comprimatele filmate de Klabax sunt ambalate in cutie cu un blister din PVC-PVdC/Al a 14 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata
Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, Romania
Fabricanti Klabax 250 mg
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...