Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila

Prospect - IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila


NU comercializăm IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila    DCI: NATRII FLUORIDUM (18F)


  Produs complementar recomandat
Acest medicament este un medicament radiofarmaceutic care se utilizeaza numai pentru diagnostic.
IASOflu 2,0 GBq/ml solutie injectabila
Fluorura de sodiu (18F)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a vi se administra acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect.S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara care va supraveghea procedura.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului specialist in medicina
nucleara.Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este IASOflu si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra IASOflu
3. Cum se utilizeaza IASOflu
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza IASOflu
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este IASOflu si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament este un medicament radiofarmaceutic care se utilizeaza numai pentru diagnostic. IASOflu se utilizeaza pentru diagnostic in cadrul examinarilor prin tomografie cu emisie de pozitroni (TEP) si se administreaza inaintea examinarii respective. Substanta radioactiva din IASOflu (care pune in evidenta metabolismul osos) este detectata de TEP si prezentata sub forma unei imagini.
Tomografia cu emisie de pozitroni este o tehnologie imagistica utilizata in medicina nucleara, care produce imagini ale unor sectiuni transversale prin organisme vii. Aceasta utilizeaza o cantitate infima de medicament radioactiv pentru a produce imagini cantitative si precise ale unor procese metabolice specifice din organism. Aceasta examinare se efectueaza pentru a ajuta la luarea deciziei privind modul de tratare a bolii de care suferiti sau de care se banuieste ca suferiti.
Utilizarea IASOflu implica expunerea la cantitati mici de radioactivitate.Medicul dumneavoastra si medicul specialist in medicina nucleara au considerat ca beneficiul clinic pe care il veti obtine urmand procedura cu medicament radiofarmaceutic depaseste riscul cauzat de radiatii.

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra IASOflu
IASOflu nu trebuie utilizat
- daca sunteti alergic la fluorura de sodiu (18F) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca sunteti gravida.
Atentionari si precautii
Aveti grija deosebita cand vi se administreaza IASOflu
Adresati-va medicului specialist in medicina nucleara in urmatoarele cazuri:
- daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida
- daca alaptati
Inainte de administrarea IASOflu trebuie
- sa beti multa apa si sa fiti bine hidratat inainte de inceperea examinarii, pentru a urina cat mai des posibil in primele ore dupa examinare
Copii si adolescenti
Daca aveti varsta sub 18 ani, discutati cu medicul specialist in medicina nucleara.
IASOflu impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului specialist in medicina nucleara daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, intrucat acestea pot influenta interpretarea imaginilor.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara pentru recomandari inainte de a vi se administra acest medicament.
Trebuie sa il informati pe medicul specialist in medicina nucleara inainte de administrarea IASOflu daca exista posibilitatea sa fiti gravida, daca nu v-a venit menstruatia sau daca alaptati.
Daca aveti indoieli, este important sa va adresati medicului specialist in medicina nucleara care va supraveghea procedura.
Daca sunteti gravida:
Medicul specialist in medicina nucleara va administra acest medicament pe durata sarcinii numai daca este preconizat un beneficiu care depaseste riscurile.
Daca alaptati:
Este posibil ca laptele matern sa fie extras inainte de administrarea injectiei si pastrat pentru a fi utilizat ulterior. Alaptarea trebuie intrerupta timp de cel putin 12 ore. Orice cantitate de lapte produsa in aceasta perioada trebuie aruncata.
Va rugam sa il intrebati pe medicul specialist in medicina nucleara cand puteti relua alaptarea. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este improbabil ca IASOflu sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. IASOflu contine sodiu
Acest medicament poate contine sodiu mai mult de 1 mmol (23 mg). Trebuie sa tineti cont de acest lucru daca urmati o dieta cu continut redus de sare.

3. Cum se utilizeaza IASOflu
Exista o legislatie stricta care reglementeaza utilizarea, manipularea si eliminarea medicamentelor radiofarmaceutice. IASOflu se utilizeaza numai in spital. Acesta va fi manipulat si va va fi administrat numai de catre persoane care au instructajul si calificarea necesare pentru a il utiliza in siguranta. Aceste persoane vor avea o grija deosebita ca acest medicament sa fie utilizat in siguranta si va vor
informa in legatura cu actiunile lor.
Medicul specialist in medicina nucleara care supravegheaza procedura va decide asupra cantitatii de IASOflu care urmeaza sa fie utilizata in cazul dumneavoastra. Aceasta va fi cantitatea minima necesara pentru obtinerea informatiilor dorite.
Cantitatea care urmeaza sa fie administrata, recomandata de regula pentru un adult, variaza intre 100 si 400 MBq (megabecquerel, unitatea de masura pentru radioactivitate).
Utilizarea la copii si adolescenti
In cazul copiilor si adolescentilor, cantitatea care urmeaza sa fie administrata va fi adaptata la masa corporala a copilului sau adolescentului.
Administrarea IASOflu si desfasurarea procedurii
IASOflu se administreaza pe cale intravenoasa.
O injectie este suficienta pentru a efectua examinarea de care medicul are nevoie.
Dupa injectie vi se va recomanda sa beti lichide si vi se va cere sa urinati chiar inainte de examinare.
Durata procedurii
Medicul specialist in medicina nucleara va va informa cu privire la durata uzuala a procedurii.
Dupa administrarea IASOflu trebuie:
- sa evitati orice contact strans cu copiii mici si femeile gravide, timp de 12 ore dupa injectie.
- sa urinati frecvent pentru a elimina medicamentul din organism.
Medicul specialist in medicina nucleara va va informa daca trebuie sa luati vreo masura de prevedere speciala dupa ce vi se administreaza acest medicament. Daca aveti orice intrebari, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara.
Daca vi s-a administrat mai mult IASOflu decat trebuie
Un supradozaj este improbabil, deoarece vi se va administra o singura doza de IASOflu, controlata precis de catre medicul specialist in medicina nucleara care supravegheaza procedura. Cu toate acestea, in caz de supradozaj vi se va administra tratamentul adecvat.
Eliminarea componentelor radioactive trebuie crescuta in cea mai mare masura posibila. Trebuie sa beti cat mai multe lichide si sa va goliti frecvent vezica urinara. Ar putea fi necesar sa luati diuretice. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea IASOflu, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara care supravegheaza procedura.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Pana in prezent nu s-au observat reactii adverse grave.
Cand este administrat, acest medicament radiofarmaceutic elibereaza cantitati mici de radiatii ionizante, cu un risc foarte scazut de cancer si malformatii congenitale.
Medicul dumneavoastra a considerat ca beneficiul clinic pe care il veti obtine prin utilizarea procedurii cu medicament radiofarmaceutic depaseste riscul cauzat de radiatii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara.Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare (www.anm.ro/anmdm/en/index.html).Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza IASOflu
Nu va fi necesar ca dumneavoastra sa va ocupati de pastrarea acestui medicament. Responsabilitatea
pentru pastrarea acestui medicament revine specialistului din institutiile adecvate. Pastrarea medicamentelor radiofarmaceutice se va face in conformitate cu reglementarile nationale privind materialele radioactive.
Urmatoarele informatii sunt destinate numai pentru specialist.
IASOflu nu trebuie utilizat dupa data de expirare inscrisa pe eticheta.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine IASOflu
Substanta activa este fluorura de sodiu (18F). Un ml contine fluorura de sodiu (18F) 2,0 GBq, la data si ora calibrarii.
Celelalte componente sunt apa pentru preparate injectabile, clorura de sodiu si dihidrogenofosfat de potasiu.
Cum arata IASOflu si continutul ambalajului
La momentul calibrarii, radioactivitatea totala a flaconului este cuprinsa intre 0,37 GBq si 22,0 GBq. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
IASON GmbH Feldkirchnerstrasse 4, A-8054 Graz Austria
Tel.: 0043 (0)316-28 43 00 Fax: 0043 (0)316-28 43 00-4 E-mail:[email protected]
Fabricantii
ARGOS ZYKLOTRON BETRIEBSGESMBH GmbH St. Veiter Str. 47, Klagenfurt, 9020, Austria
ARGOS ZYKLOTRON BETRIEBS-GesmbH Seilerstätte 4, Linz, 4020,
Austria
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS
Technopole de l’Aube, 14 Rue Gustave Eiffel, Rosières près Troyes, 10430, Franta
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS S.r.l
Via Ribes, 5, 10010 Colleretto Giacosa (TO), Italia
IASON Sp.z o.o. ul. Artwi?skiego 3, Kielce, 25-734, Polonia
IASON ITALIA S.r.l
Via Gastone Maresca 38/38A, Roma, 00138, Italia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria IASOfluorid 2,0 GBq/mL - Injektionslösung
Belgia IASONfluoride 2,0 GBq/mL, solution injectable
IASONfluoride 2,0 GBq/mL, oplossing voor injectie
Bulgaria IASOflu 2,0 GBq/mL, ??????????????????
Franta IASOflu 2,0 GBq/mL, solution injectable
Germania IASOflu 2,0 GBq/mLInjektionslösung
Ungaria IASOflu 2,0GBq/mLoldatosinjekció
Italia IASONfluoride 2,0GBq/mL, soluzioneiniettabile
Luxemburg IASOflu 2,0GBq/mL, solution injectable
IASOflu 2,0 GBq/mL, Injektionslösung
Polonia IASOflu 2,0 GBq/mL, roztwór do wstrzykiwa?
Romania IASOflu 2,0GBq/ml solutie injectabila
Republica Slovaca IASOflu 2,0 GBq/mL injek?ný roztok
Slovenia IASOkost 2,0 GBq/mLraztopinazainjiciranje
Acest prospect a fost revizuit in august 2015.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicatie
Buna ziua, De 4ani ma confrunt cu o insomnie cronica si nu i dau de cap. Am luat initial olanzapin ...
Tratament
Buna ziua, am fost diagnosticata cu gastrita cronica redusa, am gatul iritat de cateva lung, esofagu ...
Pastile tulburare psihotică acută si tranzitorie
Buna ziua, Ce pastile recomandați pentru tulburare psihotică acută si tranzitorie? ...
↳ Buna ziua! Acest diagnostic necesita tratament de la medicul specialist psihiatru!!! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Urgent. Inflamații
Bunã. Ma bucur ca v-am gãsit și pot sa va adresez aceasta întrebare, cu 3 luni în urma am avut ...
↳ Buna ziua! Ati fost diagnosticata de ginecolog? Simptomele descrise par mai degraba sa fie de bartholinita (inflamatia glandei Bartholin). De regula ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate folosi regenon in cazul in care sunt diagnosticat cu lichen nitidus
daca se poate folosi REGENON în situatia in în care am fost diagnosticat cu lichen nitidus. ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...