Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Granisetron Teva 3 mg/3 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Granisetron Teva 3 mg/3 ml

Prospect - Granisetron Teva 3 mg/3 ml


NU comercializăm Granisetron Teva 3 mg/3 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Granisetron Teva 3 mg/3 ml    DCI: GRANISETRONUM


  Produs complementar recomandat


99.95lei
Vezi detalii

Granisetron Teva 3 mg/3ml contine o substanta denumita granisetron. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumit “antagonisti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)” sau “antiemetice”.
Granisetron Teva 3 mg/3 ml concentrat pentru solutie perfuzabila/injectabila
Granisetron

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei
medicale sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-1 dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

In acest prospect:
1. Ce este Granisetron Teva 3 mg/3 ml si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte de a vi se administra Granisetron Teva 3 mg/3 ml
3. Cum se va utiliza Granisetron Teva 3 mg/3 ml
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Granisetron Teva 3 mg/3 ml
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Granisetron Teva 3 mg/3 ml si pentru ce se utilizeaza
Granisetron Teva 3 mg/3ml contine o substanta denumita granisetron. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumit “antagonisti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)” sau “antiemetice”. Granisetron Teva 3 mg/3ml este utilizat pentru prevenirea sau tratamentul greturilor si varsaturilor (senzatie sau stare de rau) cauzate de alte tratamente medicamentoase cum sunt chimioterapia sau radioterapia pentru cancer si de interventiile chirurgicale. Granisetron Teva 3 mg/3ml se utilizeaza la adulti si la copiii cu varsta peste 2 ani.

2. Inainte de a vi se administra Granisetron Teva 3 mg/3 ml
Nu utilizati Granisetron Teva 3 mg/3 ml:
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la granisetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Granisetron Teva 3mg/3ml (enumerate la pct. 6: Informatii suplimentare). Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul inainte de a vi se administra injectia.
Aveti grija deosebita cand utilizati Granisetron Teva 3 mg/3 ml
Inainte de a vi se administra Granisetron Teva 3mg/3ml, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca:
- aveti probleme cu motilitatea intestinala datorita obstructiei intestinale
- aveti probleme cu inima, sunteti tratat pentru cancer cu un medicament despre care se
cunoaste ca afecteaza inima sau aveti probleme cu concentratia sarurilor din sange, cum sunt potasiul, sodiul si calciul (tulburari electrolitice)
- luati alte medicamente „antagonisti ai receptorilor 5-HT3”. Acestea includ dolasetron,
ondansetron, utilizate ca si Granisetron Teva 3mg/3ml pentru tratamentul si prevenirea starii de greata si a varsaturilor.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala. Aceasta deoarece Granisetron Teva 3mg/3ml poate afecta modul in care actioneaza unele medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul in care actioneaza acesta injectie. In mod particular, spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati urmatoarele medicamente:
- medicamente utilizate in tratamentul batailor neregulate ale inimii, alte medicamente
„antagonisti ai receptorilor 5-HT3 ” cum sunt dolasetron si ondansetron (vezi mai sus punctul “Aveti grija deosebita cand luati Granisetron Teva 3mg/3ml”)
- fenobarbital, un medicament utilizat in tratamentul epilepsiei
- un medicament numit ketoconazol, utilizat in tratamentul infectiilor fungice
- antibioticul eritromicina, utilizat in tratamentul infectiilor bacteriene
Sarcina si alaptarea
Nu utilizati acest medicament daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati, cu exceptia cazului in care v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Granisetron Teva 3mg/3ml nu are nicio influenta asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Granisetron Teva 3 mg/3 ml
Acest medicament contine 0,15 mmoli (3,5 mg) sodiu pe ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu, daca doza depaseste 6,6 ml.

3. Cum se va utiliza Granisetron Teva 3 mg/3 ml
Medicamentul va va fi administrat de catre un medic sau o asistenta medicala. Doza de Granisetron Teva 3mg/3ml variaza de la un pacient la altul. Aceasta depinde de varsta, greutate si daca vi se administreaza medicamentul pentru prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor. Medicul va calcula doza de care aveti nevoie.
Granisetron Teva 3mg/3ml poate fi administrat ca injectie intr-o vena (intravenos).
Prevenirea starii de greata si varsaturilor aparute dupa radio- sau chimioterapie
Solutia injectabila vi se va administra inaintea inceperii radio- sau chimioterapiei. Injectarea in vena
va dura intre 30 secunde si 5 minute si doza va fi, de regula, cuprinsa intre 1 si 3 mg. Medicamentul poate fi diluat inaintea injectarii.
Tratamentul starii de greata si varsaturilor care apar dupa radio- sau chimioterapie
Injectarea va dura intre 30 secunde si 5 minute si doza va fi, de regula, cuprinsa intre 1 si 3 mg. Medicamentul poate fi diluat inaintea injectarii intravenoase. Dupa prima doza, vi se mai pot administra injectii suplimentare pentru a va combate starea de rau. Se va respecta un interval de cel putin 10 minute intre fiecare injectie. Doza maxima de Granisetron Teva ce vi se va administra este de 9 mg pe zi.
Asocierea cu corticosteroizi
Efectul solutiei injectabile poate fi imbunatatit prin utilizarea medicamentelor numite corticosteroizi. Corticosteroidul va fi administrat fie sub forma unei doze cuprinse intre 8 si 20 mg dexametazona inaintea radio- sau chimioterapiei, fie ca 250 mg metilprednisolon, administrata atat inainte, cat si dupa radio- sau chimioterapie.
Prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor la copii dupa radio- sau chimioterapie Copiilor li se va administra Granisetron Teva 3mg/3ml ca injectie intr-o vena asa cum este descris mai sus, intr-o doza stabilita in functie de greutatea copilului. Medicamentul va fi diluat si va fi administrat inainte de radio- sau chioterapie si va dura 5 minute. Copiilor li se vor administra maxim 2 doze pe zi, la un interval de cel putin 10 minute. Tratamentul starii de greata si varsaturilor dupa o interventie chirurgicala
Injectia in vena va dura intre 30 secunde si 5 minute, iar doza va fi de obicei de 1 mg. Doza de granisetron care se administreaza cel mai frecvent este de 3 mg pe zi.
Prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor la copii dupa o interventie
Chirurgicala Nu trebuie sa se administreze acest medicament la copii in vederea tratamentului starii de greata si varsaturilor dupa o interventie chirurgicala.
Daca vi s-a administrat mai mult Granisetron Teva 3mg/3ml decat trebuie
Deoarece medicul sau asistenta medicala va va administra medicamentul, este putin probabil sa primiti prea mult din medicament. Cu toate acestea, daca sunteti ingrijorat, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta medicala. Simptomele de supradozaj includ dureri usoare de cap. Veti fi tratat in functie de simptomele dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Granisetron Teva 3 mg/3 ml poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca observati urmatoarele, trebuie sa va adresati imediat unui medic:
- reactii alergice (anafilaxie). Semnele pot include umflare a gatului, fetei, buzelor si gurii, dificultati in respiratie sau la inghitire.
Alte reactii adverse care pot sa apara in timpul tratamentului cu acest medicament sunt:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
- durere de cap
- constipatie. Medicul dumneavoastra va va monitoriza starea de sanatate.
Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
- tulburari ale somnului (insomnie)
- modificari ale modului in care functioneaza ficatul dumneavoastra, evidentiate prin teste de sange
- diaree.
Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
- eruptii pe piele sau o reactie alergica la nivelul pielii sau urticarie (blande). Semnele pot
include aparitia unor umflaturi de culoare rosie, insotite de mancarime
- modificari ale ritmului de bataie a inimii (ritmului cardiac) si modificari ale ECG (inregistrari electrice ale inimii)
- miscari involuntare neobisnuite, cum sunt tremuraturi, rigiditate musculara si contractii
musculare. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Granisetron Teva 3 mg/3 ml
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se congela. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Nu utilizati acest medicament daca observati ca solutia este maro.
Medicamentul trebuie utilizat imediat dupa deschidere si diluare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Granisetron Teva 3 mg/3 ml
Substanta activa este granisetron. 1 ml concentrat pentru solutie perfuzabila/injectabila contine granisetron 1mg (sub forma de clorhidrat de granisetron). Fiecare fiola sau flacon contine granisetron 3 mg (sub forma de clorhidrat de granisetron).
Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, hidroxid de sodiu, acid clorhidric si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Granisetron Teva 3 mg/3 ml si continutul ambalajului
Concentrat pentru solutie perfuzabila/injectabila
Solutie limpede, incolora
Fiole din sticla transparenta tip I a 3 ml.
Marimea ambalajului: 1, 5 sau 10 fiole.
Flacon din sticla transparenta tip I a 3 ml, inchis cu dop de cauciuc si sigilat cu capsa de
culoare alba. Marimea ambalajului: 1, 5 sau 10 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Teva Pharmaceuticals S.R.L.
Str. Domnita Ruxandra nr. 12 sector 2, Bucuresti Romania
Tel: 021 230 65 24 Fax: 021 230 65 23
Fabricanti
TEVA UK Ltd Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG
Marea Britanie Pharmachemie B.V.
Swensweg 5, Postbus 552, 2003 RN Haarlem Olanda
TEVA Santé SA Rue Bellocier, 89107 Sens Franta
TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company
Táncsics Mihály út 82, H-2100 Gödöll? Ungaria
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
AT: Granisetron Teva 3 mg/3 ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung
BE: GRANISIN 3 mg/3 ml concentraat voor oplossing voor infusie
BG: Granisetron Teva 3 mg/3 ml Concentrate for solution fo injection/infusion
CZ: Granisetron Teva 3 mg/3 ml injek?ní roztok
DE: Granisetron-GRY 3 mg / 3 ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung
DK: Granisetron Teva 3 mg/3 ml injektionsvćske, oplřsning
EE: Granisetron Teva
EL: Granisetron Teva 3 mg/3 ml ????? ??????? ??? ????????? ?????????? ???? ??????
ES: Granisetron Teva 3 mg/3 ml concentrado para solución para perfusión EFG
FI: Granisetron Teva 3 mg/3 ml
FR: Granisetron Teva 3 mg/3 ml concentré pour solution pour injection ou infusion
IE: Granisetron Teva 3 mg/3 ml Concentrate for Solution for Infusion or Injection
IT: Granisetron Teva 3 mg/3 ml soluzione iniettabile per uso endovenoso
LT: Granisetron Teva 3 mg/3 ml koncentratas infuziniam tirpalui
LU: Granisetron Teva 3 mg/3 ml solution injectable pour voie intraveineuse
LV: Granisetron Teva
NL: Granisetron Teva 3 mg/3 ml infusie PCH, concentraat voor oplossing voor intraveneuze infusie
PL: Granisetron Teva
PT: Granissetrom Teva
RO: Granisetron Teva 3 mg/3 ml concentrat pentru solutie perfuzabila/injectabila
SI: Granisetron Teva 3 mg/3 ml koncentrat za raztopino za infundiranje
SK: Granisetron Teva 3 mg/3 ml, injekcn?/infúzny koncentrát
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2014

Urmatoarele informatii sunt destinate numai medicilor sau profesionistilor din domeniul
sanatatii: Incompatibilitati
Ca regula generala de siguranta, Granisetron 3mg/3ml nu trebuie amestecat niciodata in solutie cu alte medicamente. Perfuzia profilactica cu Granisetron 3mg/3ml trebuie incheiata inainte de inceperea terapiei cu citostatice.
Prepararea si administrarea solutiei de Granisetron pentru perfuzie
Prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor determinate de tratamentul cu citostatice: Adulti:
Pentru prepararea dozei de 3 mg, se aspira 3 ml din fiola si se dilueaza cu 15 ml solutie de clorura de sodiu 0,9% sau cu 20-50 ml din urmatoarele solutii perfuzabile:
- clorura de sodiu 0,9% m/v;
- clorura de sodiu 0,18% m/v si glucoza 4% m/v;
- glucoza 5% m/v
- solutie perfuzabila Hartmann
- solutie de lactat de sodiu
- solutie manitol 10%
Nu trebuie utilizate alte solutii pentru diluare.
Doza trebuie administrata fie prin injectare intravenoasa lenta (15 ml administrati in interval de 30 de secunde), fie sub forma de perfuzie intravenoasa (20-50 ml administrati in interval de 5 minute). Granisetron in asociere cu un corticosteroid
In anumite situatii (ca de exemplu pentru substantele puternic emetice sau in doza mare), utilizarea concomitenta de corticosteroizi creste eficacitatea granisetronului. Urmatoarea schema de tratament s-a demonstrat a fi eficienta: administrarea intravenoasa a 8-20 mg dexametazona inainte de inceperea administrarii terapiei citostatice sau 250 mg metilprednisolon inainte si dupa inceperea administrarii terapiei citostatice.
In decurs de 24 de ore, pot fi administrate pana la trei doze a 3 mg de granisetron. Doza maxima pe care un pacient trebuie sa o primeasca in decurs de 24 de ore este de 9 mg pe zi. Adolescenti cu greutatea mai mare de 50 kg:
Pentru a prepara doza de 40 ?g/kg corp (pana la 3mg), se aspira volumul adecvat si se dilueaza cu solutie perfuzabila pana la un volum total de 10-30 ml. Oricare din urmatoarele solutii pot fi utilizate:
- clorura de sodiu 0,9% m/v;
- clorura de sodiu 0,18% m/v si glucoza 4% m/v;
- glucoza 5% m/v
- solutie perfuzabila Hartmann
- solutie de lactat de sodiu
- solutie manitol 10%
Nu trebuie utilizate alte solutii pentru diluare.
Doza trebuie administrata ca perfuzie intravenoasa lent pe parcursul a 5 minute.
Daca este necesar, o doza suplimentara de 40 ?g/kg (pana la 3 mg) poate fi administrata in decursul urmatoarelor 24 ore. Doza suplimentara trebuie administrata la cel putin 10 minute fata de doza initiala.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Asociere Reishi cu Atoris si Omega 3
Bună seara ! Reishi se poate luat împreună cu alte medicamente de exemplu Atoris10mg ș ...
↳ Buna ziua! Reishi se poate asocia cu tratamentul curent, timp d emaxim 6 luni consecutiv. Mentineti un aport adecvat de fibre si antioxidanti (prove ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Recomandare pentru carcinom seros high grade cu origini la nivelul trompei
Ce imi recomandare pt acest diagnostic? Am efectuat histerectomia radicala cu anexectomie, limfadene ...
↳ Buna ziua! Intrucat veti incepe chimioterapia, va recomand sa urmati o cura cu Biobran 1000 (1 sau 2 plicuri pe zi in functie de greutate). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate administra ca supliment?
Se poate lua Oncovical in timpul programului de radioterapie si chimioterapie (zilnic de luni pana v ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua Onconovical, cate 3 capsule de 3 ori pe zi, intrucat va ajuta organismul si sa suporte mai bine chimioterapia si radioterap ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Canticer, Citonat si Zeolit concomitent cu chimioterapia sau nu?
Mama mea, in varsta de 71 de ani, a fost diagnosticata recent cu mielom multiplu stadiul III. A ince ...
Administrare Onconovical in paralel cu chimioterapia
Se poate administra Onconovica in paralel cu chimioterapial la un pacient de 73 de ani, cu carcinom ...
↳ Buna ziua! Onconovical este benefic la pacientii care fac chimioterapie, insa in cazul prezentat (lipsa unui rinichi), este indicat sa aveti si acord ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa GRANISETRONUM?
Alte medicamnete care au GRANISETRONUM:
- Granored 2 mg
- Granisetron Actavis 1 mg
- Granegis 2 mg
- KYTRIL, fiole
- KYTRIL, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...