Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gliclazida Actavis 30 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gliclazida Actavis 30 mg

Prospect - Gliclazida Actavis 30 mg


NU comercializăm Gliclazida Actavis 30 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gliclazida Actavis 30 mg    DCI: GLICLAZIDUM


  Produs complementar recomandat
Gliclazida Actavis este un medicament care reduce nivelul de glucoza din sange (antidiabetic oral apartinand grupei sulfonilureelor).
Gliclazida Actavis 30 mg comprimate cu eliberare modificata
Gliclazida Actavis 60 mg comprimate cu eliberare modificata
Gliclazida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Gliclazida Actavis si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Gliclazida Actavis
3. Cum sa utilizati Gliclazida Actavis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gliclazida Actavis
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Gliclazida Actavis si pentru ce se utilizeaza
Gliclazida Actavis este un medicament care reduce nivelul de glucoza din sange (antidiabetic oral apartinand grupei sulfonilureelor).
Gliclazida Actavis este utilizat in anumite forme de diabet (diabetul zaharat de tip 2) la adulti, atunci cand dieta, efortul fizic si scaderea in greutate nu au efectul dorit in mentinerea nivelului de glucoza din sange in limite normale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Gliclazida Actavis
Nu utilizati Gliclazida Actavis:
- daca sunteti alergic la gliclazida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la pct. 6), la alte medicamente din aceeasi grupa (sulfoniluree) sau la alte medicamente inrudite (sulfonamide hipoglicemiante);
- daca aveti diabet zaharat insulino-dependent (de tip 1)
- daca aveti corpi cetonici sau glucoza in urina (ceea ce poate insemna ca aveti ceto-acidoza diabetica), coma sau pre-coma diabetica;
- daca aveti o afectiune severa a rinichilor sau ficatului;
- daca luati medicamente pentru tratamentul infectiilor fungice (miconazol, vezi pct. “Gliclazida Actavis impreuna cu alte medicamente”);
- daca alaptati (vezi pct. “Sarcina si alaptarea”).
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa luati Gliclazida Actavis. Trebuie sa respectati schema de tratament recomandata de medicul dumneavoastra pentru a atinge valorile normale de glucoza din sange. Aceasta inseamna ca, in afara de administrarea regulata a comprimatelor, trebuie sa urmati dieta, exercitiile fizice si, cand este necesar, sa reduceti greutatea corporala.
In timpul tratamentului cu gliclazida este necesara monitorizarea nivelului de glucoza din sange (si eventual din urina), precum si a hemoglobinei glicozilate (HbA1c). De asemenea, poate fi util sa va monitorizati singur glicemia (nivelul de glucoza din sange), dar numai conform instructiunilor medicului dumneavoastra.
In primele saptamani de tratament poate creste riscul de hipoglicemie (niveluri scazute ale glucozei din sange). De aceea este necesara urmarirea atenta de catre medic.
Nivelul scazut de glucoza in sange (hipoglicemia) poate aparea:
- daca mesele sunt neregulate sau daca sariti peste mese,
- daca tineti post,
- daca sunteti subnutrit,
- daca va schimbati dieta,
- atunci cand cresteti efortul fizic si nu adaptati consumul de carbohidrati,
- atunci cand consumati alcool, mai ales combinat cu omiterea meselor,
- daca utilizati si alte medicamente sau remedii naturale in acelasi timp,
- daca utilizati doze prea mari de gliclazida,
- daca suferiti de disfunctii hormonale (ale glandei tiroide, glandei pituitare sau ale glandei suprarenale),
- daca functia rinichilor sau ficatului dumneavoastra este redusa sever,
- daca ati terminat de curand un tratament cu corticosteroizi (medicamente care reduc inflamatia) dupa utilizare indelungata si/sau in doze mari
- daca aveti o afectiune severa a circulatiei sangelui, cum sunt boala coronariana a inimii,
insuficienta severa a arterei carotide sau boala vasculara difuza.
In timpul episoadelor hipoglicemice pot aparea urmatoarele simptome: dureri de cap, senzatie intensa de foame, greturi, varsaturi, oboseala, tulburari ale somnului, neliniste, agresivitate, dificultati de concentrare, scaderea vigilentei si a timpului de reactie, depresie, confuzie, tulburari de vorbire si vedere, tremuraturi, tulburari senzoriale, ameteli, neputinta.
Urmatoarele semne si simptome pot de asemenea sa apara: transpiratii, piele umeda si rece, anxietate(senzatie de teama), puls rapid sau neregulat, tensiune arteriala crescuta, dureri puternice in piept care pot sa iradieze in zonele vecine (angina pectorala).
Daca nivelul glicemiei continua sa scada, poate aparea confuzie evidenta (delir), convulsii, pierderea controlului, respiratie superficiala, batai lente ale inimii si, se poate ajunge la pierderea constientei. In majoritatea cazurilor simptomele de glicemie scazuta dispar foarte repede daca veti consuma diferite forme de glucide, de exemplu tablete de glucoza, zahar cubic, sucuri dulci, ceai indulcit. De aceea trebuie sa aveti intotdeauna la dumneavoastra ceva dulce (tablete de glucoza, zahar cubic).
Trebuie sa retineti ca indulcitorii artificiali nu au efect.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital daca administrarea de zahar nu ajuta sau daca simptomele apar din nou.
Simptomele de glicemie scazuta pot fi uneori absente, mai putin evidente, pot aparea mult mai lent sau chiar nu va puteti da seama in timp util ca glicemia a scazut. Aceasta se poate intampla daca sunteti un pacient varstnic in tratament cu diferite medicamente (de exemplu medicamente ce actioneaza asupra sistemului nervos central sau betablocante).
Daca va aflati intr-o situatie stresanta (de exemplu dupa un accident, interventii chirurgicale, febra etc.) medicul dumneavoastra va poate trece temporar pe terapia cu insulina. Simptomele de glicemie crescuta (hiperglicemie) pot aparea atunci cand gliclazida nu a redus suficient nivelul glicemiei, daca nu ati respectat schema de tratament recomandata de medicul dumneavoastra sau in situatii speciale de stres. Aceste simptome pot include sete, urinari frecvente, uscaciune a gurii, uscaciune a pielii cu senzatie de mancarime, infectii ale pielii si performante fizice reduse.
Daca aceste simptome apar, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca aveti istoric familial sau daca aveti o boala genetica numita deficit de glucoza-6-
fosfatdehidrogenaza (G6PD) (o anomalie a celulelor rosii din sange), poate aparea scaderea nivelului de hemoglobina si distrugerea celulelor rosii din sange (anemie hemolitica). Intrebati medicul inainte de a lua acest medicament.
Copii si adolescenti
Gliclazida Actavis nu este recomandat copiilor si adolescentilor, din cauza lipsei de informatii. Gliclazida Actavis impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Scaderea glicemiei cu gliclazida poate fi accentuata iar semnele de hipoglicemie pot aparea atunci cand se administreaza urmatoarele medicamente:
- alte medicamente utilizate pentru tratamentul glicemiei crescute (antidiabetice orale sau insulina),
- antibiotice (de exemplu sulfonamide, claritromicina),
- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau insuficientei cardiace
(betablocante, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei cum ar fi captopril sau enalapril),
- medicamente pentru tratarea micozelor (miconazol, fluconazol- vezi pct. “Nu utilizati Gliclazida Actavis”),
- medicamente utilizate pentru tratamentul ulcerului de la nivelul stomacului sau duodenului (antagonisti ai receptorilor H2),
- medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori de monoaminoxidaza),
- medicamente pentru tratamentul durerii sau al reumatismului (fenilbutazona, ibuprofen),
- medicamente care contin alcool etilic.
Scaderea glicemiei cu gliclazida poate fi redusa si poate aparea o crestere a nivelului de glucoza din sange daca se administreaza unul dintre urmatoarele medicamente:
- medicamente utilizate pentru tratamentul diferitelor afectiuni ale sistemului nervos central (clorpromazina),
- medicamente antiinflamatoare (corticosteroizi sau tetracosactrin),
- medicamente pentru tratamentul astmului bronsic sau utilizate in timpul travaliului (salbutamol intravenos, ritodrina si terbutalina),
- medicamente utilizate pentru tratamentul unor afectiuni ale sanilor, sangerarilor menstruale abundente si endometriozei (danazol).
Gliclazida Actavis poate creste efectul medicamentelor utilizate pentru reducerea coagularii sangelui (de exemplu warfarina).
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca va internati in spital spuneti personalului medical ca sunteti in tratament cu Gliclazida Actavis.
Gliclazida Actavis impreuna cu alimente, bauturi si alcool etilic
Gliclazida Actavis poate fi administrat cu alimente si bauturi nealcoolice.
Consumul de alcool etilic nu este recomandat deoarece poate afecta controlul diabetului intr-un mod neprevazut.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Gliclazida Actavis nu este recomandat in timpul sarcinii. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Alaptarea
Nu trebuie sa utilizati Gliclazida Actavis in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Capacitatea de concentrare si de reactie pot fi afectate daca nivelul glicemiei este prea scazut (hipoglicemie) sau prea crescut (hiperglicemie) sau daca apar tulburari de vedere ca urmare a acestor afectiuni. Trebuie sa aveti in vedere ca va puteti pune in pericol si puteti pune in pericol alte persoane (de exemplu cand conduceti vehicule sau folositi utilaje).
Va rugam sa il intrebati pe medicul dumneavoastra daca puteti conduce vehicule atunci cand:
- aveti episoade frecvente de glicemie scazuta (hipoglicemie),
- aveti putine sau nu aveti deloc semne de hipoglicemie.
Gliclazida Actavis contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Gliclazida Actavis
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze
Doza este stabilita de medic in functie de nivelul de glucoza din sange si posibil de cel din urina. Orice modificare a factorilor externi (de exemplu scaderea in greutate, modificarea stilului de viata, stres) sau imbunatatirea controlului glicemic poate necesita ajustarea dozelor de gliclazida. Doza initiala recomandata este 30 mg.
Pentru comprimatele de 30 mg: Doza uzuala este de 1-4 comprimate (maximum 120 mg) administrate o singura data, la micul dejun. Aceasta depinde de raspunsul la tratament.
Pentru comprimatele de 60 mg: Comprimatul poate fi divizat in doua jumatati. Doza uzuala este de 1-2 comprimate (maximum 120 mg) administrate o singura data, la micul dejun. Aceasta depinde de raspunsul la tratament.
Daca este necesara utilizarea Gliclazida Actavis in asociere cu metformin, inhibitori de alfa glucozidaza sau insulina, medicul dumneavoastra va stabili doza pentru fiecare medicament in parte.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti impresia ca efectul Gliclazida Actavis este prea puternic sau nu este suficient de puternic.
Mod de administrare
Administrare orala.
Pentru comprimate de 30 mg: Inghititi comprimatul intreg dintr-o data.
Pentru comprimate de 60 mg: Inghititi jumatatea de comprimat sau comprimatul intreg dintr-o data.
Nu mestecati si nu zdrobiti comprimatele.
Luati comprimatele cu un pahar cu apa, la micul dejun (de preferat la aceeasi ora in fiecare zi).
Trebuie intotdeauna sa mancati dupa ce luati comprimatele.
Daca ati utilizat mai mult Gliclazida Actavis decat trebuie
Daca ati luat prea multe comprimate, contactati imediat medicul sau Camera de garda a celui mai apropiat spital. Semnele supradozajului sunt cele care apar in cazul glicemiei scazute (hipoglicemiei) descrise la pct. 2. Simptomele pot fi reduse prin administrarea imediata de zahar (4 pana la 6 cuburi) sau de bauturi cu zahar, urmata de o gustare substantiala sau de masa. Daca pacientul nu este constient, adresati-va imediat unui medic si Serviciului de Urgenta. Acelasi lucru trebuie facut daca cineva, de exemplu un
copil, a inghitit produsul accidental. Pacientilor inconstienti nu li se administreaza mancare sau bautura. Asigurati-va ca exista intotdeauna o persoana informata care poate chema medicul in caz de urgenta. Daca ati uitat sa utilizati Gliclazida Actavis
Este important sa va luati tratamentul in fiecare zi pentru a fi eficient.
Totusi, daca ati uitat sa luati o doza de Gliclazida Actavis, luati doza urmatoare la momentul obisnuit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca medicul dumneavoastra va trece de la tratamentul cu gliclazida 80 mg sau alt antidiabetic la tratamentul cu Glicazida Actavis
Medicul dumneavoastra va decide care este doza initiala si va va monitoriza indeaproape o perioada scurta.
Daca incetati sa utilizati Glicazida Actavis
Deoarece tratamentul pentru diabet este de obicei pe toata durata vietii, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a intrerupe acest medicament. Oprirea tratamentului poate duce la cresterea glicemiei (hiperglicemie).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Cea mai obisnuita reactie adversa este scaderea zaharului in sange (hipoglicemia). Pentru semne si simptome vezi “Atentionari si precautii”, la pct.2. Daca aceste simptome nu sunt tratate pot duce la somnolenta, pierderea constientei sau chiar coma. Daca un episod hipoglicemic este sever sau prelungit, chiar daca este controlat temporar prin ingestia de zahar, trebuie sa solicitati imediat asistenta medicala. Tulburari ale ficatului
Au fost raportate cazuri izolate de functionare anormala a ficatului care poate cauza ingalbenirea albului ochilor si pielii. Daca vi se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Simptomele dispar in general la intreruperea tratamentului. Medicul dumneavoastra va decide daca tratamentul trebuie intrerupt.
Afectiuni ale pielii
Au fost raportate eruptii trecatoare pe piele, inrosirea pielii, mancarime, urticarie, angioedem (umflarea rapida a unor tesuturi cum sunt pleoapele, fata, buzele, gura, limba sau gatul, care poate produce dificultati in respiratie). Eruptiile pot evolua pana la vezicule raspandite pe toata suprafata pielii sau descuamarea pielii.
Tulburari ale sangelui
Au fost raportate scaderea numarului de celule din sange (de exemplu plachete, celule rosii si celule albe), ceea ce poate determina paloare, sangerare prelungita, vanatai, durere in gat si febra. Aceste simptome dispar de obicei la intreruperea tratamentului.
Tulburari ale sistemului digestiv
Dureri abdominale sau disconfort abdominal, greata, varsaturi, indigestie, diaree, constipatie. Aceste efecte sunt mai reduse cand Gliclazida Actavis este administrat in timpul meselor, conform recomandarilor, vezi pct. 3 “Cum sa luati Gliclazida Actavis”.
Tulburari la nivelul ochilor Vederea poate fi afectata pentru scurt timp, mai ales la inceputul tratamentului. Aceasta este o urmare a modificarilor nivelului glicemiei.
Urmatoarele reactii adverse au fost observate la utilizarea altor sulfonilureice: Modificari severe ale numarului de celule din sange si inflamatie alergica la nivelul peretilor vaselor de sange; reducerea cantitatii de sodiu din sange (hiponatremie); si simptome de insuficienta a ficatului (de exemplu icter), care in general au disparut dupa incetarea tratamentului cu sulfoniluree, insa in cazuri izolate pot duce la insuficienta a ficatului, ce pune in pericol viata.
Raportarea reactiilor adverse suspectate
Raportarea reactiilor adverse suspectate dupa autorizarea medicamentului este importanta. Acest lucru permite monitorizarea continua a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesionistii din domeniul sanatatii sunt rugati sa raporteze orice reactie adversa suspectata prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a
Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

5. Cum se pastreaza Gliclazida Actavis
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
A nu se pastra la temperaturi peste 25 ºC.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe flacon, cutie sau blister, dupa “EXP”. Data expirarii se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Gliclazida Actavis
Substanta activa este gliclazida. Fiecare comprimat contine gliclazida 30 mg sau 60 mg, intr-o formulare cu eliberare modificata.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, hipromeloza, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arata Gliclazida Actavis si continutul ambalajului
Gliclazida Actavis 30 mg comprimate cu eliberare modificata sunt albe, ovale, biconvexe, de dimensiune 5 x 11 mm, marcate cu “G” pe una din fete.
Gliclazida Actavis 60 mg comprimate cu eliberare modificata sunt albe, ovale, biconvexe, de dimensiune 7 x 15 mm, cu linie mediana pe ambele fete, marcate cu “G” pe una din jumatati si cu “60” pe cealalta jumatate.
Marimi de ambalaj:
Blistere: 10, 14, 28, 30, 56, 60, 90, 120, 180 comprimate cu eliberare prelungita.
Flacoane: 90, 120, 180 comprimate cu eliberare prelungita.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Actavis Group PTC ehf. Reykjavíkurvegur 76-78, 220 Hafnarfjörður Islanda Fabricantul Actavis ehf. Reykjavikurvegur 78 220 Hafnarfjörður Islanda Balkanpharma-Dupnitsa AD 3 Samokovsko Shosse Str. Dupnitza 2600 Bulgaria
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale EEA sub urmatoarele denumiri:
Danemarca Gliclazid Actavis
Bulgaria Normodiab MR 30 mg Normodiab MR 60 mg
Cipru Azildor
Cehia Gliklazid Actavis 30 mg Gliklazid Actavis 60 mg
Estonia Gliclazide Actavis
Grecia Gliclazide/Actavis
Ungaria Gliclazide Actavis 30 mg, 60 mg módosított hatóanyagleadású tabletta
Croatia Glyakt 30 mg/ 60 mg tabletes prilago?enim osloba?anjem
Islanda Gliclazide Actavis
Irlanda Vitile MR 30 mg Modified Release Tablets
Lituania Gliclazide Actavis 30,60 mg modifikuoto atpalaidavimo tablet?s
Letonia Gliclazide Actavis 30, 60 mg ilgstoš?s darb?bas tabletes
Malta Azildor
Polonia Gliclazide Actavis
Romania Gliclazida Actavis 30 mg comprimate cu eliberare modificata
Gliclazida Actavis 60mg comprimate cu eliberare modificata
Slovenia Gliavis 30 mg, 60 mg tablets prirejenim sproš?enjem
Acest prospect a fost aprobat in iunie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Urimil glyco
Poate fi luat împreună cu medicament pentru diabet II? ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa GLICLAZIDUM?
Alte medicamnete care au GLICLAZIDUM:
- DIAPHAN MR 60 mg
- Diaprel MR
- ZODEDIAB 60 mg comprimate cu eliberare modificata
- Gliclazida Krka 60 mg
- Esquel 80 mg
- MEDOCLAZIDE
- DIAPREL , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...