Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gesoflux 20 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gesoflux 20 mg

Prospect - Gesoflux 20 mg


NU comercializăm Gesoflux 20 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gesoflux 20 mg    DCI: PANTOPRAZOLUM


  Produs complementar recomandat

1+1 Gratis
31.25lei
Vezi detalii

Gesoflux 20 mg este un „inhibitor selectiv de pompa de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsa in stomacul dumneavoastra.
Gesoflux 20 mg comprimate gastrorezistente
Pantoprazol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Gesoflux 20 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Gesoflux 20 mg
3. Cum sa luati Gesoflux 20 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gesoflux 20 mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE GESOFLUX 20 MG SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Gesoflux 20 mg este un „inhibitor selectiv de pompa de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsa in stomacul dumneavoastra. Acesta este utilizat pentru tratarea afectiunilor stomacului si intestinului asociate cu aciditatea.
Gesoflux 20 mg este utilizat pentru:
Adulti si adolescenti cu varsta 12 ani si peste:
Tratamentul simptomelor asociate bolii de reflux gastro-esofagian (de exemplu, arsuri in capul pieptului, regurgitarea acidului, durere la inghitire) cauzate de refluxul acidului din stomac. Controlul pe termen lung al esofagitei de reflux (inflamarea esofagului, insotita de regurgitarea acidului stomacal) si pentru prevenirea recidivarii acesteia.
Adulti:
Prevenirea ulcerelor stomacale si duodenale determinate de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene neselective (AINS, de exemplu, ibuprofen) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS.

2. INAINTE SA LUATI GESOFLUX 20 MG
Nu luati Gesoflux 20 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la pantoprazol, lecitina din soia sau la oricare dintre celelalte componente ale Gesoflux 20 mg.
- daca sunteti alergic/a la medicamente care contin alti inhibitori de pompa de protoni
Aveti grija deosebita cand utilizati Gesoflux 20 mg
Daca aveti tulburari hepatice severe. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, daca ati avut vreodata probleme cu ficatul dumneavoastra. Acesta va va verifica nivelul enzimelor hepatice mai frecvent, in special daca luati Gesoflux 20 mg in cadrul unui tratament de lunga durata. In cazul cresterii nivelului enzimelor hepatice, tratamentul trebuie intrerupt. Daca trebuie sa luati, in mod continuu, medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene neselective (AINS) si primiti Gesoflux 20 mg deoarece aveti un risc crescut de a dezvolta complicatii la nivelul stomacului si intestinului. Orice risc crescut va fi evaluat in functie de factorii personali de risc cum sunt varsta (65 ani sau peste), antecedente de ulcer stomacal sau duodenal sau de singerari la nivelul stomacului sau intestinelor.
Daca aveti rezerve reduse de vitamina B12 in corp sau prezentati factori de risc pentru valori reduse de vitamina B12 si primiti tratament de lunga durata cu pantoprazol. Ca in cazul tuturor agentilor de reducere a aciditatii, pantoprazolul poate duce la o absorbtie redusa de vitamina B12.
Daca luati un medicament care contine atazanavir (pentru tratamentul infectiei cu HIV) in acelasi timp cu pantoprazol, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari specifice. Administrarea unui medicament inhibitor de pompa de protoni precum Gesoflux 20 mg, in special pe o perioada mai lunga de un an, poate determina cresterea usoara a riscului de fractura la nivelul soldului, la nivelul incheieturii mainii sau de coloana vertebrala. Informati-va medicul daca suferiti de osteoporoza sau daca luati corticosteroizi (medicamente care pot creste riscul de osteoporoza).
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare din urmatoarele simptome:
- pierdere neintentionata in greutate
- varsaturi repetate
- dificultati la inghitire
- varsaturi cu sange
- sunteti palid si va simtiti slabit (anemie)
- observati sange in scaun
- aveti diaree severa si/sau persistenta, deoarece Gesoflux 20 mg a fost asociat cu o crestere usoara a aparitiei diareii infectioase.
Medicul dumneavoastra poate decide daca aveti nevoie de cateva teste pentru a exclude boli maligne, deoarece pantoprazolul amelioreaza, de asemenea, simptomele cancerului si poate determina o diagnosticare intarziata a acestuia. Daca simptomele persista in pofida tratamentului, vor fi luate in considerare si alte investigatii suplimentare.
Daca utilizati Gesoflux 20 mg in cadrul unui tratament pe termen lung (de peste 1 an) medicul dumneavoastra, probabil, va dori sa va supravegheze in mod regulat. Trebuie sa semnalati orice simptome si circumstante noi si exceptionale la fiecare programare la medic.
Folosirea altor medicamente
Gesoflux 20 mg poate influenta eficacitatea altor medicamente, astfel spuneti medicului dumneavoastra daca luati
Medicamente cum sunt ketoconazol, itraconazol si posaconazol (utilizate pentru tratamentul infectiilor fungice) sau erlotinib (utilizat pentru tratamentul unor forme de cancer) deoarece Gesoflux 20 mg poate stopa modul eficient de actiune al acestora si al altor medicamente.
Warfarina si fenprocumona, care afecteaza ingrosarea sau subtierea sangelui. Este posibil sa necesitati si alte investigatii.
Atazanavir (utilizat in tratarea infectiei cu HIV).
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent oricare alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Nu exista date relevante cu privire la utilizarea pantoprazolului la femeile gravide. A fost raportata excretia in laptele uman.Daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida sau daca alaptati, trebuie sa luati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiile pentru dumneavoastra sunt mai mari decat riscul potential asupra fatului sau asupra copilului dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca prezentati reactii adverse cum sunt ameteli sau tulburari de vedere, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Gesoflux 20 mg
Acest medicament contine maltitol.Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-1 intrebati inainte de a lua acest medicament. Gesoflux 20 mg contine lecitina din soia. Daca sunteti alergic la arahide sau soia, nu utilizati acest medicament.

3. CUM SA LUATI GESOFLUX 20 MG
Luati intotdeauna Gesoflux 20 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cand trebuie sa luati Gesoflux 20 mg ?
Luati comprimatele cu o ora inainte de masa, fara a le mesteca sau sfarama si inghititi-le cu apa. Daca medicul dumneavoastra nu va recomanda altfel, doza uzuala este:
Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste
Pentru tratamentul simptomelor asociate bolii de reflux gastroesofagian (de exemplu arsuri in capul pieptului, regurgitarea acidului, durere la inghitire)
Doza recomandata este de un comprimat pe zi. Aceasta doza amelioreza de obicei simptomele in 2 – 4 saptamani – cel mult dupa alte 4 saptamani. Medicul dumneavoastra va va spune cat timp trebuie sa continuati tratamentul cu acest medicament. Dupa incheierea tratamentului, orice simptom de recurenta poate fi controlat prin administrarea unui comprimat pe zi, la nevoie.
Pentru controlul pe termen lung si prevenirea recidivarii esofagitei de reflux
Doza recomandata este de un comprimat pe zi. In cazul in care afectiunea revine, medicul dumneavoastra poate dubla doza, caz in care puteti folosi Gesoflux 40 mg in locul unui comprimat gastrorezistent pe zi. Dupa vindecare, puteti reduce din nou doza la un comprimat Gesoflux 20 mg pe zi.
Adulti
Pentru prevenirea ulcerelor duodenale si stomacale la pacientii care au nevoie de tratament continuu cu AINS
Doza uzuala este de un comprimat pe zi.
Grupe speciale de pacienti:
Daca suferiti de afectiuni hepatice severe, nu trebuie sa luati mai mult de un comprimat de 20 mg zilnic. Copii cu varsta sub 12 ani. Aceste comprimate nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 12 ani. Daca luati mai mult Gesoflux 20 mg decat trebuie
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu exista simptome cunoscute de supradozaj.
Daca uitati sa luati o doza de Gesoflux 20 mg
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare la ora obisnuita. Daca incetati sa luati Gesoflux 20 mg
Nu incetati sa luati aceste comprimate fara a discuta mai intai cu medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Gesoflux 20 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecventa reactiilor adverse posibile listata mai jos este definita folosind urmatoarea conventie:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 persoane din 100
Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 persoane din 1000
Rare: afecteaza 1 pana la 10 persoane din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 persoana din 10000
Cu frecventa necunoascuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Daca observati aparitia oricareia dintre reactiile adverse de mai jos, incetati sa luati aceste
comprimate si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau contactati sectia de urgenta a celui mai apropiat spital:
Reactii alergice grave (rare): umflare a limbii si/sau a gatului, dificultati la inghitire, urticarie (eruptie trecatoare pe piele), dificultati in respiratie, umflarea alergica a fetei (edem Quincke/angioedem), ameteli severe cu batai ale inimii foarte rapide si transpiratie abundenta. Afectiuni grave ale pielii (cu frecventa necunoscuta): eruptie cutanata cu formarea de basici si deteriorarea rapida a starii dumneavoastre generale, piele descuamata (inclusiv sangerare usoara) in jurul ochilor, nasului, gurii sau organelor genitale (Sindrom Stevens-Johnson, Sindrom Lyell, Eritem multiform) si sensibilitate la lumina. Alte reactii adverse grave (cu frecventa necunoscuta): ingalbenire a pielii si a albului ochilor (ca urmare a leziunilor severe ale celulelor hepatice, icter) sau febra, urticarie (eruptii cutanate tranzitorii), uneori rinichi mariti cu dureri la urinare si dureri in zona lombara inferioara (inflamare grava a rinichilor). Alte afectiuni grave (cu frecventa necunoscuta): ingalbenirea pielii si a zonei albe a ochilor (celulele hepatice sunt grav afectate, icter) sau febra, urticarie (eruptii cutanate tranzitorii) si rinichi mariti, uneori
cu dureri la urinare si dureri in zona lombara (inflamarea grava a rinichilor).
Alte reactii adverse sunt:
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000)
dureri de cap; ameteli; diaree; greata, varsaturi; balonare si flatulenta (aerocolie); constipatie; gura uscata; dureri si disconfort abdominale; eruptie trecatoare pe piele sau urticarie, exantem, eruptii; mancarimi ale pielii; stare de slabiciune, oboseala sau stare generala proasta; tulburari de somn, fractura la nivelul soldului, la nivelul incheieturii mainii sau de coloana vertebrala.
Rare (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 10000)
tulburari de vedere cum este vederea incetosata; eruptii pe piele, dureri la nivelul articulatiilor; dureri musculare; modificari in greutate; temperatura corporala ridicata; umflare a extremitatilor (edem periferic); reactii alergice; depresie; marirea sanilor la barbati.
Foarte rare (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 10000) dezorientare.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
halucinatii, confuzie (in special la pacientii cu istoric al acestor simptome); valoare scazuta a sodiului in sange.
Reactii adverse identificate prin analize ale sangelui:
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 1000)
o crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice.
Rare (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 10000)
o crestere a valorii bilirubinei si cresterea nivelului de grasimi in sange.
Foarte rare (afecteaza 1 pana la 10 persoane din 10000)
o reducere a numarului de trombocite in sange, care poate determina sangerari si invinetiri mai mult decat in mod normal; o reducere a numarului de leucocite in sange, ceea ce poate duce la infectii mai frecvente.
Cu frecventa necunoscuta ( frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
Daca urmati tratament cu Gesoflux 20 mg timp de peste trei luni, este posibil sa va scada cantitatea de magneziu din sange. O valoare scazuta a magneziului in sange se poate manifesta sub forma de stare de oboseala cronica, contractii involuntare ale muschilor, dezorientare, convulsii, ameteala, cresterea numarului de batai ale inimii.
Adresati-va imediat medicului daca observati aparitia oricaruia dintre aceste simptome. O cantitate scazuta de magneziu in sange poate duce si la scaderea cantitatii de potasiu sau calciu din sange. Medicul dumneavoastra poate decide necesitatea monitorizarii regulate a cantitatii de magneziu din sange. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA GESOFLUX 20 MG
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu luati Gesoflux 20 mg dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Pentru flacoanele din PEID: comprimatele Gesoflux 20 mg pot fi utilizate timp de 3 luni de la prima deschidere a flaconului.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Gesoflux 20 mg
Substanta activa este pantoprazol.
Fiecare comprimat gastrorezistent contine 20 mg pantoprazol (sub forma de pantoprazol sodic sesquihidrat 22,55 mg).
Celelalte componente sunt:
Nucleu Maltitol (E 965), crospovidona tip B, carmeloza sodica, carbonat de sodiu anhidru (E 500), stearat de calciu
Film
Polivinil alcool, talc (E553b), dioxid de titan (E171), macrogol 3350, lecitina de soia, oxid galben de fer (E172), carbonat de sodiu anhidru (E500), copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), dodecil-sulfat de sodiu, polisorbat 80, trietil citrat (E1505).
Cum arata Gesoflux 20 mg si continutul ambalajului
Un comprimat gastrorezistente oval, de culoare galbena.
Ambalaje: blistere din oPA/Al/PVC-Al, flacon din PEID cu capac din PP cu inel de siguranta si desicant. Gesoflux 20 mg este disponibil in ambalaje cu :
- blistere cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98, 100 comprimate gastrorezistente
- flacoane cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98, 100 comprimate gastrorezistente.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
G.L. Pharma GmbH Schlossplatz 1, 8502 Lannach, Austria
Producatori:
G.L. Pharma GmbH Schlossplatz 1, 8502 Lannach, Austria Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne Jelfa S.A. 21 Wincentego Pola Str. 58-500 Jelenia Gora Polonia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria Pantoprazol G.L. 20 mg magensaftresistente Tabletten
Bulgaria Pantul
Republica Ceha Pantul 20 mg
Germania Pantoprazol Lannacher 20 mg magensaftresistente Tabletten
Estonia Pantul
Lituania Pantul 20 mg skrandyje neirios tablet?s
Letonia Pantul 20 mg zarn?s s??stos? tablet
Romania Gesoflux 20 mg, comprimate gastrorezistente
Ungaria Gerprazol
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

gastrita atrofica
Buna ziua,avand gatul iritat de cateva luni mi s-a recomandat o gastroscopie.La gastroscopie am fost ...
↳ Buna ziua! In majoritatea cazurilor gastrita atrofica este cauzata de Helicobacter pylori. Mucoasa stomacului este inflamata si se subtiaza. In gener ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hranire dificila cu lapte matern
Buna ziua, Bebelusul meu refuza laptele matern.Initial am crezut ca are o problema legata de alim ...
↳ Buna ziua! Incercati sa eliminati anumite alimente (preponderent lactatele) din alimentatia dumneavoastra, beti ceai de fenicul si anason si puteti, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Șampon
Dacă se clateste patul cu oțet,pt ca asa scrie la modul de utilizare, atunci întrebarea e ...
↳ Buna ziua! Produsul nu contine si otetul necesar clatirii! Indicat este sa folositi otet din mere si miere, are o aciditate mai scazuta fata de cel d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Aciditate gastrica
Buna ziua In urma cu 2 zile m-a durut stomacul dupa masa, apoi am avut cateva ore de deranjat la st ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati diompectita plicuri (sau Smecta, Smikactiv), cate 2 de 3 ori pe zi, iar impotriva aciditatii, Gastrocalmin sau alte c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Helycobacter pylori
Bună ziua ! Am și eu o întrebare acum câteva luni am fost diagnosticata cu o gastrită ...
↳ Buna ziua! Dupa o infectie cu Helicobacter pylori, determinarea anticoprilor in sange va fi pozitiva timp de trei ani. Daca rezultatul a fost negativ ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...