Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Geloplasma 3 g/100 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Geloplasma 3 g/100 ml

Prospect - Geloplasma 3 g/100 ml


NU comercializăm Geloplasma 3 g/100 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Geloplasma 3 g/100 ml    DCI: GELATINUM


  Produs complementar recomandat
Geloplasma este o solutie pentru administrare perfuzabila intravenoasa. Contine gelatina, care apartine unui grup de medicamente cunoscute ca agenti de inlocuire a volumului plasmatic.
Geloplasma 3 g/100 ml solutie perfuzabila

Cititi in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Geloplasma si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte de a utiliza Geloplasma
3. Cum sa utilizati Geloplasma
4. Reactii adverse posibile ale Geloplasma
5. Cum se pastreaza Geloplasma
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE GELOPLASMA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Geloplasma este o solutie pentru administrare perfuzabila intravenoasa. Contine gelatina, care apartine unui grup de medicamente cunoscute ca agenti de inlocuire a volumului plasmatic. Agentii de inlocuire a volumului plasmatic actioneaza prin cresterea cantitatii de lichid din vasele dumneavoastra de sange, ceea ce mentine circulatia si, prin urmare, tensiunea arteriala stabila. Acest medicament este un tratament de urgenta in caz de volum redus de sange, in urmatoarele situatii:
- hemoragie (sangerare), deshidratare, scurgeri capilare (permeabilitate microvasculara
crescuta), arsuri; - vasodilatatie severa (largire a vaselor de sange) de origine traumatica, chirurgicala, septica sau toxica.
Este utilizat, de asemenea, pentru tratamentul volumului de sange redus, asociat cu hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta) in contextul vasodilatatiei severe cauzata de medicamentele antihipertensive, mai ales in timpul anesteziei.

2. INAINTE SA UTILIZATI GELOPLASMA
Nu utilizati Geloplasma in urmatoarele situatii:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare alt component al
Geloplasma;
- daca aveti prea mult lichid in organism;
- in caz de hiperpotasemie (prea mult potasiu in sange);
- in cazul acumularii unei cantitati mari de substante alcaline in sange sau in alte lichide ale corpului dumneavoastra (de exemplu, bicarbonat, lactat);
- la finalul sarcinii (in timpul travaliului/nasterii), vezi punctul “Sarcina si alaptarea”
Aveti grija deosebita cand utilizati Geloplasma:
Aceasta solutie nu trebuie administrata prin injectare intramusculara.
Aceasta solutie poate produce acumularea substantelor alcaline in sangele dumneavoastra, din cauza prezentei ionilor lactat.
In cazul in care functia ficatului este afectata, este posibil ca aceasta solutie sa nu aiba efect alcalinizant, deoarece metabolismul lactatului poate fi afectat.
Geloplasma nu trebuie administrata simultan cu sange sau produse derivate (concentrat
eritrocitar, plasma sau fractiuni de plasma), ci utilizand doua seturi de perfuzie separate.
Daca vi s-au administrat pana la 2 litri de gelatina lichida, este posibila determinarea grupei sanguine si efectuarea oricaror analize de sange, dar, este de preferat, sa se recolteze probele pentru aceste analize, inainte de administrarea Geloplasma.
Din cauza riscului de reactii alergice, este necesar sa fiti monitorizat corespunzator. In cazul in care apare o reactie alergica, perfuzia trebuie oprita imediat si administrat un tratament adecvat.
Utilizarea acestei solutii necesita monitorizarea clinica si de laborator a:
- tensiunii arteriale si, posibil, a presiunii venoase centrale (masurata cu ajutorul unui
cateter introdus intr-o vena care ajunge direct la inima);
- cantitatii de urina eliminata;
- hematocritului (volumul de sange) si electrolitilor (sarurile prezente in sange).
Mai ales in urmatoarele situatii:
- insuficienta cardiaca congestiva (o afectiune in care inima nu poate pompa suficient
sange catre celelalte organe ale corpului);
- afectare a functiei respiratorii;
- afectare grava a rinichilor;
- edem cu retinere de apa/sare in organism;
- supraincarcare a circulatiei (exces de lichid in vase);
- tratament cu corticosteroizi sau derivatii acestora;
- tulburari de coagulare a sangelui.
Utilizarea altor medicamente
- Nu se recomanda utilizarea altor medicamente administrate in perfuzie in acelasi timp cu Geloplasma.
- Deoarece medicamentul contine potasiu, se recomanda a se evita utilizarea potasiului si a altor medicamente care pot creste prea mult potasiul in sange.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent oricare alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Siguranta Geloplasma la femeile insarcinate nu a fost evaluata si trebuie administrat numai daca este clinic necesar. Medicul dumneavoastra a analizat beneficiile versus riscurile potentiale pentru copil. Administrarea la femeile care alapteaza nu este considerata periculoasa. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau daca alaptati.
Cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.
Informatii importante in legatura cu unele componente ale Geloplasma:
Acest medicament contine potasiu 5 mmol/l. Pacientii cu functia rinichilor afectata sau pacientii care urmeaza o dieta cu aport de potasiu controlat, trebuie sa ia in considerare aceasta informatie. Acest medicament contine sodiu 150 mmol/l. Pacientii care urmeaza o dieta cu aport de sodiu controlat, trebuie sa ia in considerare aceasta informatie.

3. CUM SA UTILIZATI GELOPLASMA
Utilizati Geloplasma intotdeauna exact asa cum v-a recomandat medicul. Daca nu sunteti sigur, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Medicamentul va va fi administrat prin perfuzie (picurare intr-o vena). Viteza de perfuzare poate fi crescuta prin utilizarea unei pompe automate.
Viteza de perfuzare si volumul de solutie administrat vor depinde de necesitatile dumneavoastra. Volumul administrat este, in medie, de 500 pana la 1000 ml (1 - 2 pungi), uneori, mai mult. Ca regula generala, la adulti, copii si adolescenti cu greutatea mai mare de 25 kg, se administreaza 500 ml (o punga) cu o viteza corespunzatoare.
De regula, daca la un adult pierderea de sange este mai mare de 1,5 litri, se administreaza atat sange, cat si Geloplasma.
Pe toata durata tratamentului, este posibil sa vi se efectueze analize pentru a se asigura controlul tensiunii arteriale, al parametrilor sangelui si al coagularii.
Daca vi s-a administrat mai mult Geloplasma decat trebuie:
Dozele crescute pot determina ca volumul dumneavoastra de sange sa fie prea mare.
Presiunea crescuta in circulatia pulmonara duce la trecerea lichidului in spatiul din afara vaselor si poate determina acumularea de lichid la nivelul plamanilor (simptome, scurtarea respiratiei). Daca apare supradozajul, perfuzia va fi oprita imediat si va fi administrat un diuretic cu actiune rapida (medicament care creste eliminarea urinii din corpul dumneavoastra).

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Geloplasma poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Au fost raportate cazuri rare de reactii alergice la nivelul pielii. Exista posibilitatea aparitiei socului anafilactic (reactie alergica severa). Daca observati aparitia acestor reactii adverse, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate mai rar: scadere a tensiunii arteriale, incetinire a batailor inimii, dificultati in respiratie, febra, frisoane. Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA GELOPLASMA
A nu se pastra la temperaturi peste 25?C. A nu se pastra la frigider sau congela.
Nu utilizati Geloplasma daca observati ca:
- ambalajul este deteriorat,
- solutia nu este limpede,
- a fost extrasa o cantitate de solutie din punga.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Dupa deschidere: a se utiliza imediat, a se elimina orice cantitate neutilizata.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Geloplasma
Substantele active sunt: 100 ml solutie perfuzabila contin:
Gelatina lichida modificata, cantitate exprimata ca gelatina anhidra 3,0000 g, Clorura de sodiu 0,5382 g, Clorura de magneziu hexahidrat 0,0305 g, Clorura de potasiu 0,0373 g,
Solutie de (S)-lactat de sodiu, cantitate exprimata ca lactat de sodiu 0,3360 g, partial hidrolizata si succinilata Medicamentul contine acid succinic 0,06%, ca produs secundar rezultat din procesul de fabricatie. Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, acid clorhidric, apa pentru preparate injectabile.
Electroliti: Sodiu = 150 mmol/l Potasiu = 5 mmol/l Magneziu = 1,5 mmol/l Clorura = 100 mmol/l Lactat = 30 mmol/l Osmolalitate totala: 295 mOsm/kg pH: 5,8 – 7,0
Cum arata Geloplasma si continutul ambalajului
Geloplasma 3 g/100 ml solutie perfuzabila este ambalat in pungi a cate 500 ml cu folie protectoare, din PVC (cutie cu o punga sau cu 15 pungi) sau din poliolefine (freeflex) (cutie cu 20 pungi).
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S.C. Fresenius Kabi Romania S.R.L.
Strada Fanarului nr. 2A, 500464 Brasov Romania
Telefon: +40 (0)268 40 62 60 Fax: +40 (0)268 40 62 63 Fabricantul
Fresenius Kabi France 6 rue du Rempart 27400 Louviers Franta
Acest prospect a fost aprobat in august 2015.

Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii:
Doze si mod de administrare
Solutia se administreaza intravenos.
Doza si viteza de administrare depind de conditia pacientului, circumstantele existente si raspunsul individual la tratamentul de substitutie volemica.
Gelatina lichida modificata se administreaza perfuzabil (perfuzie intravenoasa). Viteza de perfuzare poate fi crescuta prin utilizarea unei pompe automate.
Doza si viteza de perfuzare depind de necesitatile individuale, de cantitatea de sange care trebuie inlocuita si de statusul hemodinamic al pacientului.
Volumul administrat este, in medie, de 500 pana la 1000 ml (1 - 2 pungi), uneori, mai mult. Ca regula generala, la adulti, copii si adolescenti cu greutatea mai mare de 25 kg, se administreaza 500 ml (o punga) cu o viteza corespunzatoare, in functie de statusul pacientului. Viteza de perfuzare poate fi crescuta in caz de hemoragie severa
Daca pierderea de sange/fluide a unui adult este mai mare de 1,5 litri (de exemplu, mai mare de 20% din volumul plasmatic), trebuie administrat atat sange, cat si Geloplasma. Trebuie monitorizate valorile parametrilor hemodinamici, hematologici si de coagulare.
Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Atentionari
Aceasta solutie nu trebuie administrata prin injectare intramusculara.
Aceasta solutie de gelatina lichida nu trebuie administrata simultan cu sange sau produse derivate (concentrat eritrocitar, plasma sau fractiuni de plasma), ci utilizand doua seturi de perfuzie distincte. La pacientii carora li s-au administrat pana la 2 litri de gelatina lichida, este posibila determinarea grupei sanguine, a antigenilor neregulati si efectuarea oricaror analize de sange, cu toate acestea, interpretarea acestora este ingreunata de hemodilutie si este de preferat sa se recolteze probele pentru aceste teste, inainte de administrarea perfuziei cu gelatina lichida.
Precautii
Administrarea acestei solutii necesita monitorizare clinica si prin teste de laborator a starii pacientului:
- tensiunea arteriala si, posibil, presiunea centrala venoasa;
- diureza;
- hematocritul si ionograma
Mai ales in urmatoarele situatii:
- insuficienta cardiaca congestiva;
- insuficienta pulmonara functionala;
- insuficienta renala severa;
- edem cu retentie de apa/sare;
- supraincarcare circulatorie;
- tratament cu corticosteroizi si derivatii acestora;
- tulburari grave de coagulare.
Hematocritul nu trebui sa scada sub 25%, iar la pacientii varstnici, sub 30%. Trebuie evitate tulburarile de coagulare, cauzate de diluarea factorilor de coagulare. Daca se administreaza mai mult de 2000 pana la 3000 ml de Geloplasma, pre- si postoperator, se recomanda verificarea concentratiei proteinelor plasmatice postoperator, mai ales daca exista semne de edem tisular.
Supradozaj
Daca apare supradozajul, se opreste perfuzia si se administreaza un diuretic cu actiune rapida. In caz de supradozaj, pacientul trebuie tratat simptomatic si trebuie monitorizate valorile electrolitilor. Precautii speciale pentru eliminarea medicamentelor folosite sau a reziduurilor rezultate din aceste medicamente si alte instructiuni de manipulare
Trebuie asigurata manipularea aseptica a solutiei.
A se verifica inainte de utilizare daca ambalajul este intact, iar solutia este limpede.
A se elimina orice ambalaj deteriorat sau din care a fost extrasa o cantitate de solutie.
Volumul rezidual de solutie dupa perfuzare nu trebuie utilizat niciodata ulterior.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Histerectomie totala
Buna ziua, Dupa operatia de histerectomie totala (50 ani) mi s-a prescris terapie de substitutie hor ...
↳ Buna ziua! Va recomand Red Clover, cate 2 capsule de 2 ori pe zi, timp de 3 luni, in asociere cu Hyaginol gel, aplicat in fiecare seara. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Inlocuitor Cycloproginova / Femoston
Intrucat acest medicament lipseste de pe piata si am inteles ca până în 2022 nu va mai fi in fa ...
Raport aldosteron renina
Buna ziua.Am novoie de sfatul dvs. În urma unor investigații,am descoperit ca raportul renina/ ...
↳ Buna ziua! Cu siguranta aceasta valoare este legata de administrarea terapiei hormonale de substitutie. Estrogenii determina scaderea nivelului renin ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
TSH
Buna ziua.Aveti un înlocuitor pentru Angeliq? ...
↳ Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcombinatii ale celor doua substante active (etinilestradiol si drospirenona), in do ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
eutirox- in tratanent de substitutie ptr ca nu mai am tiroidaa
sunt operata de tiroida si cam la 4 luni ajustez doza de eutirox ca sa fiu cu tsh-ul in limitele nor ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa GELATINUM?
Alte medicamnete care au GELATINUM:
- Gelofusine
- Gelaspan 40 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...