Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gabapentin Aurobindo 100 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gabapentin Aurobindo 100 mg

Prospect - Gabapentin Aurobindo 100 mg


NU comercializăm Gabapentin Aurobindo 100 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gabapentin Aurobindo 100 mg    DCI: GABAPENTINUM


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Gabapentin Aurobindo face parte din grupa medicamentelor utilizate in tratamentul epilepsiei si al durerii neuropate periferice (durere de lunga durata cauzata de afectiuni ale nervilor).
Gabapentin Aurobindo 100 mg capsule
Gabapentin Aurobindo 300 mg capsule
Gabapentin Aurobindo 400 mg capsule
Gabapentina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris doar pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi punctul 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Gabapentin Aurobindo si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Gabapentin Aurobindo
3. Cum sa luati Gabapentin Aurobindo
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gabapentin Aurobindo
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Gabapentin Aurobindo si pentru ce se utilizeaza
Gabapentin Aurobindo face parte din grupa medicamentelor utilizate in tratamentul epilepsiei si al durerii neuropate periferice (durere de lunga durata cauzata de afectiuni ale nervilor).
Gabapentin Aurobindo este utilizata in tratamentul:
Diferitelor forme de epilepsie (convulsii care sunt initial limitate la anumite zone ale creierului si care se extind sau nu si in alte parti ale creierului).
Medicul dumneavoastra va va prescrie Gabapentin Aurobindo ca sa va ajute in tratamentul epilepsiei atunci cand medicatia curenta nu mai poate controla complet starea dumneavoastra. Trebuie sa luati suplimentar Gabapentin Aurobindo asociat tratamentului dumneavoastra curent daca nu aveti o alta recomandare. Gabapentin Aurobindo poate fi, de asemenea, utilizat individual in tratamentul adultilor si copiilor cu varsta peste 12 ani.
Durerii neuropate periferice (dureri de lunga durata determinate de afectiuni ale nervilor). O serie de boli diferite pot determina durerea din neuropatia periferica (aparand in principal la nivelul picioarelor si/sau mainilor), cum sunt diabetul zaharat sau zona zoster. Senzatiile dureroase pot fi descrise ca fierbinteala, arsura, zvacnitura, durere acuta si brusca, junghi, intepatura, crampa, mancarime, usturime, amorteala, furnicaturi etc.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Gabapentin Aurobindo
Nu luati Gabapentin Aurobindo
daca sunteti alergic la gabapentina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (listate la pct. 6).
Atentionari si precautii
Spuneti medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte sa luati Gabapentin Aurobindo
- daca suferiti de probleme ale rinichilor medicul dumneavostra poate prescrie o schema de dozare diferita
- daca sunteti supus hemodializei (pentru eliminarea produsilor reziduali din cauza insuficientei renale), spuneti-i medicului dumneavoastra
- daca apar dureri musculare si/sau stari de slabiciune
- daca apar manifestari cum sunt durere persistenta de stomac, greata sau varsaturi, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, deoarece acestea pot fi simptomele unei pancreatite (inflamatia pancreasului).
La un numar mic de pacienti tratati cu medicamente antiepileptice cum este gabapentina s-a constatat aparitia unor ganduri de autovatamare sau de sinucidere. In cazul in care va apar astfel de ganduri, contactati-va imediat medicul, indiferent de moment.
Informatii importante cu privire la reactiile potential grave
Un numar mic de persoane care iau Gabapentin Aurobindo fac o reactie alergica sau reactii cutanate potential grave, care pot evolua in probleme mai grave daca nu sunt tratate. Trebuie sa stiti sa fiti atenti la aceste simptome in timp ce luati Gabapentin Aurobindo. Cititi descrierea acestor simptome in sectiunea 4 din acest prospect sub "Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome dupa ce ati luat acest medicament deoarece ele pot fi grave"
Nota: Flaconul PEID contine desicant. A nu se inghiti.
Gabapentin Aurobindo impreuna cu alte medicamenteSpuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente
Medicamente continand morfina
Daca luati orice fel de medicament continand morfina, va rugam sa spuneti acest lucru medicului dumneavoastra sau farmacistului, deoarece morfina poate creste efectul Gabapentin Aurobindo.
Antiacide pentru tratarea indigestiei
Daca Gabapentin Aurobindo se administreaza in acelasi timp cu medicamente antiacide care contin aluminium si magneziu, absorbtia Gabapentin Aurobindo la nivelul stomacului poate fi redusa. De aceea, se recomanda ca Gabapentin Aurobindo sa fie luata cu cel putin doua ore dupa administrarea unui medicament antiacid.
Gabapentin Aurobindo:
- nu este de asteptat o interactiune cu alte medicamente antiepileptice sau cu anticonceptionale orale.
- poate interfera cu anumite teste de laborator si ca urmare daca solicitati o analiza de urina spuneti medicului dumneavoastra sau celui din spital ce anume medicament luati.
Gabapentin Aurobindo impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Gabapentin Aurobindo poate fi administrat cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, credeti ca ati putea fi insarcinata sau planuiti sa aveti un copil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Sarcina:
Gabapentin Aurobindo nu trebuie luat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care sunt alte recomandari din partea medicului dumneavoastra. Femeile aflate la varsta fertila trebuie sa utilizeze metode contraceptive eficace.
Nu exista studii specifice privind utilizarea gabapentinei la gravide, dar in cazul altor medicamente antiepileptice utilizate in tratamentul convulsiilor s-a raportat un risc crescut al afectarii fatului, in special atunci cand se administreaza in acelasi timp mai multe medicamente anticonvulsivante. De aceea, ori de cate ori este posibil si numai la recomandarea medicului dumneavoastra, trebuie sa luati doar un singur medicament anticonvulsivant in timpul sarcinii.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca ati ramas gravida, credeti ca ati ramas gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Gabapentin Aurobindo. Nu intrerupeti brusc administrarea acestui medicament, deoarece acest lucru poate determina aparitia convulsiilor de intrerupere, care pot avea consecinte grave asupra dumneavoastra si a copilului.
Alaptarea:
Gabapentina, substanta activa din compozitia Gabapentin Aurobindo este excretata in laptele matern. Deoarece efectele asupra sugarului nu sunt cunoscute, nu este recomandata alaptarea in timpul tratamentului cu Gabapentin Aurobindo.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Gabapentin Aurobindo poate determina ameteli, somnolenta si oboseala. Nu trebuie sa conduceti vehicule, sa folositi utilaje complexe sau sa va implicati in activitati potential periculoase, atat timp cat nu stiti cum va influenteaza medicamentul capacitatea de a executa astfel de activitati.

3. CUM SA LUATI GABAPENTIN AUROBINDO
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va stabili doza potrivita pentru dumneavoastra.
Daca aveti impresia ca efectul Gabapentin Aurobindo este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului cat mai repede cu putinta.
Daca sunteti o persoana in varsta (varsta peste 65 de ani), trebuie sa luati doza normala de Gabapentin Aurobindo, cu exceptia cazului in care aveti probleme cu rinichii.
Medicul dumneavostra poate prescrie diferite scheme de tratament si/sau doze diferite, in cazul in care aveti probleme ale rinichilor.
Continuati tratamentul cu Gabapentin Aurobindo pana cand medicul dumneavoastra va spune sa-l intrerupeti.
Modul si calea de administrare
Gabapentin Aurobindo se admnistreaza pe cale orala. Inghititi intotdeauna capsulele intregi, cu o cantitate suficienta de apa.
Doza recomandata in tratamentul epilepsiei:
Adulti si adolescenti:
Luati numarul de capsule prescris. Medicul dumneavoastra va va mari doza in mod treptat. Doza initiala va fi, in general, cuprinsa intre 300 mg si 900 mg pe zi. Ulterior, doza poate fi crescuta pe baza recomandarilor date de medicul dumneavoastra pana la maxim 3600 mg zilnic si medicul dumneavoastra va va spune sa luati aceasta doza in 3 prize, adica una dimineata, una la pranz si una
seara.
Utilizarea la copii cu varsta de minimum 6 ani:
Doza care trebuie administrata copilului dumneavoastra va fi stabilita de medicul dumneavoastra si este calculata in functie de greutatea copilului. Tratamentul se incepe cu o doza initiala mica care este crescuta treptat timp de aproximativ 3 zile. Doza uzuala pentru controlul epilepsiei este 25-35 mg/kg si zi. Ea se administreaza, de obicei, in 3 prize separate, luand capsula(ele) zilnic, de exemplu dimineata, la pranz si seara.
Gabapentin Aurobindo nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani.
Doza recomandata in tratamentul durerii din neuropatia periferica:
Adulti:
Luati numarul de capsule prescris de medicul dumneavoastra. Medicul creste, de regula, doza in mod treptat. Doza initiala este, in general, cuprinsa intre 300 mg si 900 mg zilnic. Apoi, doza poate fi crescuta conform recomandarilor medicului dumneavoastra pana la maxim 3600 mg pe zi si medicul va va spune sa luati aceasta doza in 3 prize, dimineata, la pranz si seara.
Daca aveti probleme ale rinichilor sau sunteti tratat prin hemodializa
Medicul dumneavostra poate prescrie diferite scheme de tratament si/sau doze diferite, in cazul in care aveti probleme ale rinichilor sau sunteti supus hemodializei.
Daca ati luat mai mult Gabapentin Aurobindo decat trebuie
Doze mai mari decat cele recomandate pot determina o crestere a reactiilor adverse incluzand pierderea constientei, ameteli, vedere dubla, vorbire neclara, somnolenta si diaree. Anuntati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital daca ati luat o doza de Gabapentin Aurobindo mai mare decat cea prescrisa de medicul dumneavoastra. Luati cu dumneavoastra toate capsulele pe care nu le-ati luat impreuna cu ambalajul si eticheta astfel incat cei de la spital sa poata afla imediat ce fel de medicament ati luat.
Daca ati uitat sa luati Gabapentin Aurobindo
Daca uitati sa luati o doza de Gabapentin Aurobindo, luati-o imediat ce va aduceti aminte, cu exceptia cazului in care este momentul sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Gabapentin Aurobindo
Nu intrerupeti administrarea Gabapentin Aurobindo cu exceptia cazului in care medicul
dumneavoastra va spune sa o faceti. Daca tratamentul dumneavoastra trebuie intrerupt, acest lucru trebuie sa se faca in mod treptat pe parcursul unei perioade de cel putin o saptamana. Daca incetati brusc sa luati Gabapentin Aurobindo sau inainte ca medicul dumneavoastra sa va spuna acest lucru, exista un risc crescut al aparitiei convulsiilor.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome dupa ce ati luat acest medicament deoarece ele pot fi grave:
- reactii severe la nivelul pielii, care necesita asistenta medicala de urgenta, umflarea buzelor si a fetei, eruptie trecatoare pe piele si inrosirea pielii, si/sau caderea parului (acestea pot fi simptomele unei reactii alergice grave)
- durere persistenta de stomac, greata sau varsaturi, deoarece acestea pot fi simptomele unei pancreatite acute (un pancreas inflamat).
- Gabapentin Aurobindo poate sa determine reactii alergice grave sau amenintatoare de viata care va pot afecta pielea sau alte parti ale corpului cum sunt ficatul sau celulele sangelui. Cand apar astfel de reactii, este posibil sa aveti sau nu eruptie trecatoare la nivelul pielii. Este posibil sa fie necesara spitalizarea dumneavoastra sau sa intrerupeti tratamentului cu Gabapentin Aurobindo.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele simptome:
Eruptie trecatoare la nivelul pielii, urticarie, febra, umflare a glandelor care nu cedeaza,
umflarea buzelor si a limbii, ingalbenirea pielii si a portiunii albe a ochilor, invinetiri sau sangerari neobisnuite, oboseala sau slabiciune severe, dureri musculare neasteptate, infectii frecvente. Aceste simptome pot fi primul semn al unei reactii adverse grave. Trebuie sa fiti consultati de un medic care va decide daca trebuie sa luati in continuare Gabapentin Aurobindo. Daca sunteti supusi hemodializei, spuneti medicului dumneavoastra daca apar dureri musculare si/sau stari de slabiciune.
Alte reactii adverse includ:
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 pacienti):
Infectii virale
Stare de somnolenta, ameteli, lipsa de coordonare
Stare de oboseala, febra
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de pacienti):
Pneumonie, infectie respiratorie, infectia tractului urinar, infectie, inflamatia urechii sau alte infectii
Reducerea numarului celulelor albe din sange
Anorexie, cresterea poftei de mancare
Accese de manie la adresa celorlalti, confuzie, modificari ale dispozitiei, depresie, anxietate, nervozitate, dificultate in gandire
Convulsii, miscari spasmodice, dificultati in vorbire, pierderi de memorie, tremor, dificultate la adormire, durere de cap, hipersensibiliate la nivelul pielii, atenuarea simturilor, dificultati de coordonare, miscari necontrolate ale ochilor, reflexe crescute, scazute sau absente
Vedere incetosata, vedere dubla
Vertij
Tensiune arteriala mare, inrosire trecatoare a fetei si gatului sau dilatarea vaselor de sange
Dificultati la respiratie, bronsite, dureri in gat, tuse, senzatie de uscaciune la nivelul nasului
Varsaturi, greata, probleme ale dintilor, inflamatia gingiilor, diaree, dureri de stomac, indigestie,
constipatie, uscaciune a gurii sau a gatului, flatulenta
Umflarea fetei, vanatai, eruptie trecatoare pe piele, mancarime, acnee
Dureri la nivelul articulatiilor, dureri musculare, durere de spate, contractii musculare
Dificultati de erectie (impotenta)
Umflarea picioarelor si mainilor, dificultati la mers, slabiciune, durere, stare generala de rau, simptome asemanatoare starilor gripale
Scaderea numarului de globule albe din sange, crestere in greutate
Ranire accidentala, fracturi, julituri
In plus, in studiile clinice efectuate la copii, s-au raportat frecvent comportamentul agresiv si miscarile spasmodice.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 1000 de pacienti):
Reactie alergica cum este urticaria
Lentoarea miscarilor
Batai rapide ale inimii
Umflarea fetei, trunchiului sau membrelor
Rezultate anormale ale analizei de sange sugerand probleme cu ficatul.
Dupa punerea pe piata au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Scaderea numarului de plachete (celule pentru coagularea sangelui)
Halucinatii
Probleme cu miscari anormale cum sunt contorsiuni, miscari spasmodice si rigiditate
Tiuit in urechi
Un grup de reactii adverse manifestate simultan care pot include umflarea nodulilor limfatici (mici umflaturi izolate crescute sub piele), febra, eruptie trecatoare pe piele, si inflamatia ficatului
Ingalbenirea pielii si a ochilor (icter)
Inflamatia ficatului
Insuficienta renala acuta, incontinenta urinara
Dezvoltarea in exces a tesutului mamar, marirea sanilor
Reactii adverse ca urmare a intreruperii bruste a tratamentului cu gabapentina (anxietate,
insomnie, greata, durere, transpiratie), durere in piept
Fluctuatii ale valorilor glucozei din sange in cazul pacientilor diabetici
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA GABAPENTIN AUROBINDO
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister, flacon si cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25 °C. Blister: a se pastra in ambalajul original.
Flacon PEID: a se pastra in ambalajul original.
A se utiliza in maxim 1 an de la prima deschidere a flaconului PEID.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Gabapentin Aurobindo
Substanta activa este gabapentina.
Fiecare capsula contine gabapentina 100 mg.
Fiecare capsula contine gabapentina 300 mg
Fiecare capsula contine gabapentina 400 mg.
Celelalte componente sunt:
Continutul capsulei: amidon de porumb, talc
Capsula:
100 mg: dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, gelatina
300 mg:oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, gelatina
400 mg:oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, gelatina
Cerneala de inscriptionare: shellac, propilenglicol, oxid negru de fer (E172), hidroxid de potasiu Cum arata Gabapentin Aurobindo si continutul ambalajului
Capsula Gabapentin Aurobindo 100 mg capsule cu cap si corp de culoare alba, imprimate cu ‘D’ pe cap si cu ‘02’ pe corp continand o pulbere cristalina de culoare alba sau aproape alba. Gabapentin Aurobindo 300 mg capsule cu cap si corp de culoare galbena, imprimate cu ‘D’ pe cap si cu ‘03’ pe corp, continand o pulbere cristalina de culoare alba sau aproape alba.
Gabapentin Aurobindo 400 mg capsule cu cap si corp de culoare portocalie, imprimate cu ‘D’ pe cap si cu ‘04’ pe corp, continand o pulbere cristalina de culoare alba sau aproape alba.
Gabapentin Aurobindo 100 mg capsule sunt disponibile in:
Ambalaje blister din PVC/PVdC-Al cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100 si 200 capsule.
Flacon PEID cu capac din polipropilena continand si desicant de silicagel: 100, 200 si 1000 capsule.
Gabapentin Aurobindo 300 mg capsule sunt disponibile in:
Ambalaje blister din PVC/PVdC-Al cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100 si 200 capsule.
Flacon PEID cu capac din polipropilena continand si desicant de silicagel: 100, 200 si 1000 capsule.
Gabapentin Aurobindo 400 mg capsule sunt disponibile in:
Ambalaje blister din PVC/PVdC-Al cu 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100, 200 si 300 capsule.
Flacon PEID cu capac din polipropilena continand si desicant de silicagel: 100, 200, 300 si 500 capsule.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Aurobindo Pharma Limited
Ares, Odyssey Business Park, West End Road South Ruislip HA4 6QD
Marea Britanie
Fabricantul APL Swift Services (Malta) Limited HF26, Hal Far Industrial Estate
Hal Far, Birzebbugia, BBG 3000 Malta
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Danemarca: Gabapentin Aurobindo
Franta: Gabapentine Arrow Génériques 100 mg/ 300 mg/ 400mg, gélules
Germania: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg Hartkapseln
Irlanda: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsules, hard
Italia: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsule rigide
Letonia: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg ciet?s kapsulas
Lituania: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kietos kapsul?s
Marea Britanie: Gabapentin 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsules, hard
Norvegia: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kapsler, hard
Olanda: Gabapentine Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg, capsules, hard
Polonia: Gabapentin Aurobindo
Portugalia: Gabapentina Aurobindo
Republica Ceha: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg tvrdé tobolky
Romania: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg capsule
Slovacia: Gabapentin Vipharm 100 mg/ 300 mg/ 400mg tvrdé kapsuly
Spania: Gabapentina Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg cápsulas duras
Suedia: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kapslar, hĺrda
Ungaria: Gabapentin Aurobindo 100 mg/ 300 mg/ 400mg kemény kapszula
Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bună ziua
Ga scriu din disperare si asi dori sa. Primesc un răspuns imediat cum vede e-mail,am o mama de ...
Contraindicatii ceai Siluetus in epilepsie
Se poate consuma ceaiul Faunus Siluetus in cazul tratamentului pentru epilepsie (Lamictal 25 mg)? ...
Sare fara sodiu
Am fost diagnosticat cu adenocarcinom prostatic si ca tratament iau Prednison cu Abiraterone doct ...
↳ Buna ziua! In cazul prednisonului nu trebuie sa faceti exces de sare, iar consumul acesteia pe durata tratamentului este interzis la pacientii cu hip ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tanakan se poate da la copil
Se poate administra tanakan la copil de 2 ani si jumate cu epilepsie? are contraindicatii? ...
↳ Buna ziua! Da, doar la indicatia medicului! Nu-l adminnistrati "dupa ureche", mai ales ca micutul are epilepsie. Tanakan este contraindicat in cazu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dacă am epilepsie, pot lua Memo plus Energizer?
Am un băiat de 16 ani. Are epilepsie și are examen pot sa ii dau Memo plus ENERGIZER ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa GABAPENTINUM?
Alte medicamnete care au GABAPENTINUM:
- Grimodin 300 mg
- Gabapentina Pfizer 300 mg
- Gabapentin Arena 100 mg
- Gabalept 100 mg
- Gabaneural, capsule
- Gabagamma 100, 300, 400

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...