Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Entresto

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Entresto

Prospect - Entresto


NU comercializăm Entresto!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Entresto    DCI: SACUBITRIL/VALSARTAN


  Produs complementar recomandat
Entresto este un medicament pentru afectiuni cardiace care contine substantele active sacubitril si valsartan.
Entresto
Sacubitril/valsartan

Ce este Entresto si pentru ce se utilizeaza?
Entresto este un medicament pentru afectiuni cardiace care contine substantele active sacubitril si valsartan. Se utilizeaza la adulti cu insuficienta cardiaca de lunga durata care prezinta simptomele bolii. Insuficienta cardiaca reprezinta incapacitatea inimii de a pompa suficient sange in organism.

Cum se utilizeaza Entresto?
Entresto este disponibil sub forma de comprimate (24 mg sacubitril/26 mg valsartan, 49 mg sacubitril/51 mg valsartan si 97 mg sacubitril/103 mg valsartan). Entresto se poate obtine numai pe baza de reteta.
Comprimatele de Entresto se iau de doua ori pe zi. Doza initiala recomandata este de un comprimat de Entresto 49 mg/51 mg de doua ori pe zi, iar dupa 2-4 saptamani doza se dubleaza la 97 mg/103 mg de doua ori pe zi. Este posibil ca medicul sa aleaga doze mai mici pentru anumiti pacienti. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Entresto?
Cele doua substante active din Entresto, sacubitrilul si valsartanul, actioneaza in moduri diferite. Sacubitrilul blocheaza descompunerea peptidelor natriuretice produse in organism. Peptidele natriuretice determina trecerea sodiului si a apei in urina, reducand astfel solicitarea asupra inimii. De asemenea, peptidele natriuretice scad tensiunea arteriala si protejeaza inima impotriva dezvoltarii fibrozei (tesut cicatricial) care apare in insuficienta cardiaca.
Valsartanul este un „antagonist al receptorilor angiotensinei II”, ceea ce inseamna ca blocheaza actiunea unui hormon numit angiotensina II. Efectele angiotensinei II pot fi nocive la pacientii cu insuficienta cardiaca. Prin blocarea receptorilor de care se leaga in mod obisnuit angiotensina II, valsartanul opreste efectele nocive ale hormonului asupra inimii si, in plus, permitand largirea vaselor de sange, reduce tensiunea arteriala.

Ce beneficii a prezentat Entresto pe parcursul studiilor?
In studiul principal, Entresto a fost comparat cu enalaprilul, un alt medicament utilizat pentru insuficienta cardiaca. Pacientii participanti la studiu aveau insuficienta cardiaca cronica cu simptome ale bolii si cu scaderea fractiei de ejectie (cantitatea de sange evacuata din inima). Din grupul tratat cu Entresto, 21,8 % (914 din 4 187) din pacienti fie au murit ca urmare a problemelor cardiace si circulatorii, fie au fost internati in spital cu insuficienta cardiaca, in comparatie cu 26,5 % (1 117 din 4 212) din pacientii tratati cu enalapril. In general, pacientii au fost monitorizati timp de aproximativ 27 de luni, in cursul carora au luat medicamentul, in medie, timp de aproximativ 24 de luni. Studiul a
fost intrerupt intr-o faza incipienta deoarece au existat dovezi convingatoare ca Entresto este mai eficace decat enalaprilul.

Care sunt riscurile asociate cu Entresto?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Entresto (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt nivelurile ridicate ale potasiului in sange, tensiunea arteriala scazuta si functionarea redusa a rinichilor. Mai putin frecvent (afectand mai putin de 1 persoana din 100), poate aparea un efect secundar potential grav, angioedemul (umflarea rapida a tesuturilor subcutanate, precum si a tesuturilor din jurul gatului, cauzand dificultati de respiratie). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Entresto, consultati prospectul. Entresto nu trebuie luat impreuna cu medicamente cunoscute drept inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (care se utilizeaza pentru tratamentul insuficientei cardiace si al tensiunii arteriale crescute). Medicamentul nu trebuie luat de pacientii care au avut angioedem, de cei care au o boala severa a ficatului sau de femeile gravide. Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Entresto?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Entresto sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Studiul principal a stabilit ca Entresto a redus numarul de decese din cauza problemelor cardiace si circulatorii sau internarile in spital pentru insuficienta cardiaca.
Efectele secundare grave asociate cu Entresto in studiul principal au fost similare cu cele ale enalaprilului, care este deja autorizat pentru utilizarea in insuficienta cardiaca. Utilizarea valsartanului, una dintre substantele active din medicament, este bine stabilita pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute si al insuficientei cardiace, iar efectele sale secundare sunt bine cunoscute.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Entresto?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Entresto sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sarea cu sodiu redus, redu salt
Este bine a consuma sarea cu sodiu redus, in insuficienta cardiaca, cu o inima cu funcția sisto ...
Sarea cu sodiu redus, redu salt
Este bine a consuma sarea cu sodiu redus, in insuficienta cardiaca, cu o inima cu funcția sisto ...
Urimil forte in insuficienta renala
Buna ziua! Mama mea are 75 ani, insuficienta renala, poate lua Urimil forte? ...
↳ Buna ziua! Vitaminele contiute de Urimil Forte pot fi adminsitrate in insuficienta renala, fiind hidrosolubile. Totusi sa nu ia mai mult de 2 luni co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Collanol in insuficienta renala
un bolnav cu insuficienta renala poate lua Collanol? ...
↳ Buna ziua! Curcumina din compozitia Collanol ar avea efect benefic in insuficienta renala, in schimb in ceea ce priveste colagenul de tip II, ar treb ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Insuficienta venoasa cronica
Buna ziua! Sufar de insuficienta venoasa cronica, Urmez tratament de mai multi ani cu Detralex. Uneo ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa SACUBITRIL/VALSARTAN?
Alte medicamnete care au SACUBITRIL/VALSARTAN:
- Neparvis

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...