Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zerbaxa

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zerbaxa

Prospect - Zerbaxa


NU comercializăm Zerbaxa!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zerbaxa    DCI: CEFTOLOZAN - TAZOBACTAM


  Produs complementar recomandat
Zerbaxa este un antibiotic utilizat pentru tratamentul adultilor cu infectii bacteriene complicate.
Zerbaxa
Ceftolozan/tazobactam

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Zerbaxa. Documentul explica modul in care agentia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea in Uniunea Europeana (UE) si conditiile de utilizare. Scopul documentului nu este sa ofere recomandari practice referitoare la utilizarea Zerbaxa. Pentru informatii practice privind utilizarea Zerbaxa, pacientii trebuie sa citeasca prospectul sau sa se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Zerbaxa si pentru ce se utilizeaza?
Zerbaxa este un antibiotic utilizat pentru tratamentul adultilor cu infectii bacteriene complicate (dificil de tratat) care afecteaza:
- tesuturile si organele din burta (infectii intraabdominale);
- rinichii (pielonefrita);
- tractul urinar (structurile care transporta urina, cum ar fi vezica urinara).
Contine substantele active ceftolozan si tazobactam.

Cum se utilizeaza Zerbaxa?
Zerbaxa este disponibil sub forma de pulbere pentru prepararea unei solutii perfuzabile (picurare in vena) si se poate obtine numai pe baza de reteta. O doza contine 1 g de ceftolozan si 0,5 g de tazobactam se administreaza prin perfuzie in decurs de mai mult de 1 ora la fiecare opt ore timp de 4 pana la 14 zile, in functie de infectia care este tratata si de modul in care aceasta raspunde la medicament. Medicii care prescriu acest medicament trebuie sa ia in considerare recomandarile oficiale privind utilizarea antibioticelor. Poate fi necesara reducerea dozelor la pacientii cu insuficienta renala.

Cum actioneaza Zerbaxa?
Ceftolozanul din Zerbaxa este un tip de antibiotic numit cefalosporina, care apartine grupului mai larg numit „betalactami”. Acesta actioneaza prin inhibarea productiei anumitor molecule de care bacteriile au nevoie pentru a-si construi peretii protectori ai celulelor. Acest lucru determina slabirea peretilor celulari bacterieni, care devin predispusi la colaps, ducand in cele din urma la moartea bacteriilor. Zerbaxa contine si tazobactam, o substanta care blocheaza activitatea anumitor enzime numite betalactamaze. Aceste enzime permit bacteriilor sa descompuna antibioticele betalactamice, cum este ceftolozanul, facandu-le rezistente la actiunea antibioticelor. Prin blocarea activitatii acestor enzime, tazobactamul permite ceftolozanului sa actioneze impotriva bacteriilor care altfel ar fi rezistente.

Ce beneficii a prezentat Zerbaxa pe parcursul studiilor?
Zerbaxa s-a dovedit a fi eficace sau cel putin la fel de eficace ca alte antibiotice in vindecarea infectiilor in doua studii principale.
Un studiu a cuprins 1083 de pacienti care au avut in general infectie renala sau, in unele cazuri, o infectie complicata a tractului urinar. Zerbaxa a tratat cu succes infectia in aproximativ 85 % din cazurile in care a fost administrata (288 din 340), in comparatie cu 75 % (266 din 353) din cele in care a fost administrat un alt antibiotic, numit levofloxacina. Al doilea studiu a cuprins 993 de pacienti cu infectii intraabdominale complicate. Zerbaxa a fost comparat cu un alt antibiotic, meropenem. Ambele medicamente au dus la vindecare in cazul a aproximativ 94 % din pacienti (353 din 375 dintre cei carora li s-a administrat Zerbaxa si 375 din 399 dintre cei carora li s-a administrat meropenem).

Care sunt riscurile asociate cu Zerbaxa?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Zerbaxa (care pot afecta cel mult 1 persoana din 10) sunt greata (senzatie de rau), dureri de cap, constipatie, diaree si febra, care in general au o severitate usoara pana la moderata. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Zerbaxa, consultati prospectul.
Zerbaxa este contraindicat la persoanele hipersensibile (alergice) la Zerbaxa sau la oricare dintre componentele acestuia sau la cele care sunt hipersensibile la alte antibiotice din clasa cefalosporinelor sau care au avut vreodata o reactie alergica severa la un alt antibiotic betalactamic.

De ce a fost aprobat Zerbaxa?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Zerbaxa sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Zerbaxa s-a dovedit a fi eficace in vindecarea infectiilor la pacientii studiati, insa a recunoscut ca nu a fost inclus decat un numar limitat de pacienti cu infectii complicate ale tractului urinar. De asemenea, comitetul a observat ca tazobactamul este cunoscut ca fiind inactiv impotriva anumitor clase de betalactamaze, lucru care poate determina probleme de rezistenta. In ceea ce priveste siguranta, efectele secundare au fost considerate a fi cele tipice si asteptate pentru un antibiotic de acest tip.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Zerbaxa?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Zerbaxa sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Zerbaxa, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

e coli recidiva
De 2 ani nu rusesc sa eradichez infectia urinara cu Ecolii in ciuda tratamtului cu antib ...
crestor si hipotiroidie
sufar de hipotiroidie si aveam un nodul mic pe tiroida de 7 mm deasemeni am si pielonefrita cronic ...
ce imi recomandati pentru
NEO DE GLANDE SUPRARENALE METASTAZE HEPATICE METASTAZE OSOASE DISLIPIDEMIE MIXTA PIELONEFRITA CR.ANE ...
↳ Buna ziua! Va recomanda BioBran 1000, la inceput cate 2 sau 3 pliculete pe zi (in functie de greutate), apoi dupa doua luni, cate 1 plic pe zi. Acest ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...