Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » EpiPen 300 micrograme

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - EpiPen 300 micrograme

Prospect - EpiPen 300 micrograme


NU comercializăm EpiPen 300 micrograme!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: EpiPen 300 micrograme    DCI: EPINEPHRINUM


  Produs complementar recomandat
EpiPen este o solutie sterila in stilou preumplut pentru injectarea de urgenta in muschi (intramuscular).
EpiPen 300 micrograme solutie injectabila in stilou preumplut
Adrenalina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor
persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este EpiPen si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati EpiPen
3. Cum sa utilizati EpiPen
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza EpiPen
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este EpiPen si pentru ce se utilizeaza
EpiPen este o solutie sterila in stilou preumplut pentru injectarea de urgenta in muschi intramuscular). EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenta al reactiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni de exemplu alimente, medicamente, intepaturi sau muscaturi de insecte si alti alergeni, precum si reactii severe induse de exercitiul fizic sau de cauze necunoscute. Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediata la pacienti, care prezinta un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reactii anafilactice.
Simptome care semnaleaza aparitia unei reactii anafilactice includ: senzatie de mancarime a pielii, eruptii pe piele ( o urticarie), inrosire a fetei, umflare a buzelor, gatului, limbii, mainilor si picioarelor, respiratie suieratoare, raguseala, greata, varsaturi, crampe abdominale si, in unele cazuri, pierderea cunostintei.
Substanta activa in stiloul preumplut (pen) este adrenalina, care este un medicament adrenergic. Acesta actioneaza direct asupra sistemului cardiovascular (inima si circulatia sangelui) si respirator (plamani), contracareaza efectele potential letale de anafilaxie prin constrictia rapida a vaselor de sange, relaxarea muschilor de la nivelul pieptului pentru a imbunatati respiratia si bataile inimii.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati EpiPen
Nu utilizati EpiPen
Nu exista nici un motiv cunoscut pentru care nu trebuie sa se utilizeze EpiPen in timpul unei situatii de urgenta alergice.
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti
-probleme cu inima
-o tiroida foarte activa
-tensiune arteriala mare
-diabet zaharat
-o presiune crescuta in ochi (glaucom)
-probleme severe cu rinichii
-o tumoare la prostata
-o concentratie mare de calciu sau o concentratie mica de potasiu in sange
-boala Parkinson
Cu toate ca exista aceste preocupari, adrenalina este esentiala pentru tratamentul anafilaxiei. Pacientii cu astfel de probleme, sau oricine este in situatia de a administra EpiPen unui pacient cu reactie alergica, trebuie sa fie instruiti in mod corespunzator cu privire la situatiile in care aceasta trebuie sa fie administrat.
Instructiunile de utilizare trebuie respectate cu atentie pentru a evita injectarea accidentala. EpiPen trebuie injectat numai in partea exterioara a coapsei. Acesta nu trebuie sa fie injectat in fesa din cauza riscului de injectari accidentale intr-o vena.
Atentionari: Injectarea accidentala in maini sau degete poate duce la pierderea aportului de sange in zona afectata. Daca are loc o injectare accidentala in aceste zone, trebuie sa mergeti imediat la cel mai apropiat departament de urgenta al unui spital pentru tratament.
Copii si adolescenti
Pentru copiii cu greutate corporala cuprinsa intre 15 si 30 kg este disponibil EpiPen stilou ce asigura adrenalina 150 micrograme.
La copiii cu greutate corporala mai mica de 15 kg, o doza sub 150 micrograme nu poate fi administrata cu suficienta acuratete si prin urmare utilizarea medicamentului nu este recomandata cu exceptia cazului in care viata este pusa in pericol si numai sub supraveghere medicala.
EpiPen impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Acest lucru este foarte important mai ales daca luati oricare dintre urmatoarele:
Antidepresive, cum sunt antidepresivele triciclice sau inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO), deoarece efectele adrenalinei pot fi crescute.
Medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson, cum sunt inhibitorii de transferaza catecol-O-metil (inhibitori COMT), si levodopa deoarece efectul adrenalinei poate fi crescut.
Medicamente care pot face inima sensibila la batai neregulate (aritmii), cum sunt digitalicele si chinidina.
Medicamente beta blocante pentru boli de inima sau medicamente pentru a trata afectiuni ale sistemului nervos, deoarece acestea pot reduce efectul adrenalinei.
Medicamente pentru afectiuni ale tiroidei
Medicamente care te fac sa respiri mai usor, utilizate pentru astmul bronsic (teofilina)
Medicamente utilizate in timpul travaliului la nastere (oxitocina)
Medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor, cum sunt difenilhidramina sau clorfeniramina (antihistaminice)
Medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos (parasimpatolitice)
Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa monitorizeze cu atentie concentratia de zahar din sange dupa utilizarea EpiPen deoarece adrenalina poate afecta cantitatea de insulina produsa de organism, crescand astfel concentratia de zahar din sange.
EpiPen impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Alimentele sau alcoolul nu au nicio influenta asupra utilizarii EpiPen.
Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alcool, deoarece efectul adrenalinei poate fi crescut.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
Intr-o situatie de urgenta ce poate pune viata in pericol, nu ezitati sa utilizati EpiPen, deoarece viata dumneavoastra si viata copilului dumneavoastra poate fi in pericol. Exista o experienta limitata in urma utilizarii adrenalinei in timpul sarcinii.
Alaptarea
Nu este de asteptat ca EpiPen sa aiba vreun efect asupra sugarului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt relevante.
EpiPen contine hidrogenosulfit de sodiu (E223) si clorura de sodiu.
Hidrogenosulfitul de sodiu poate provoca rareori reactii alergice severe sau dificultati de respiratie (bronhospasm).
Acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per doza, adica practic "nu contine sodiu"

3. Cum sa luati utilizati EpiPen
Cand medicul dumneavoastra va prescrie EpiPen, trebuie sa va asigurati ca ati inteles motivul pentru care a fost prescris pentru dumneavoastra. Trebuie sa fiti sigur ca stiti exact cum sa folositi dispozitivul. Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca nu sunteti sigur despre cum sa-l folositi, cereti sa vi se repete instructiunile de catre medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul.
EpiPen este destinat a fi utilizat de catre persoanele cu o greutate mai mare de 30 kg.
Pentru copii cu greutatea sub 30 kg vezi pct. "Copii si adolescenti" de mai sus.
Doze
Doza va fi stabilita de catre medicul dumneavoastra, care v-o va ajusta individual. Doza uzuala recomandata adultilor pentru situatii de urgenta alergice este de 0,3 mg adrenalina pentru utilizare intramusculara.
Utilizati imediat EpiPen in cazul in care observati semne de reactie alergica acuta.
Fiecare stilou EpiPen asigura o singura doza de 0,3 ml de lichid, care este egala cu 0,3 mg (300 micrograme) adrenalina. Dupa utilizare, un volum de 1,7 ml, va ramane in stiloul injector, dar acest nu poate fi reutilizat.
Uneori, o singura doza de adrenalina poate sa nu fie suficienta pentru a inversa complet efectele unei reactii alergice. Din acest motiv, medicul poate prescrie mai mult de un stilou EpiPen pentru dumneavoastra. Injectii repetate pot fi recomandate. In cazul in care simptomele nu s-au imbunatatit sau s-au agravat in 5-15 minute de la prima injectie aveti nevoie de o a doua injectie cu EpiPen. Din acest motiv, transportarea a mai mult de un stilou EpiPen cu dumneavoastra tot timpul poate fi de un real folos.
Cum sa utilizati EpiPen
EpiPen este conceput pentru a fi utilizat cu usurinta de catre persoane fara pregatire medicala. EpiPen trebuie sa fie pur si simplu infipt ferm pe partea exterioara a coapsei la o distanta de aproximativ 10 cm. Nu este nevoie de o plasare precisa in portiunea exterioara a coapsei. Cand infigeti ferm EpiPen in coapsa dumneavoastra, va fi activat un piston, care impinge acul ascuns in muschiul coapsei si administreaza o doza de adrenalina. Daca purtati haine, EpiPen poate fi injectat prin haine. Instructiunile de utilizare a EpiPen trebuie respectate cu grija.
EpiPen trebuie injectat NUMAI in partea exterioara a coapsei. Acesta nu trebuie injectat in fesa. Instructiuni de utilizare
Invatati cum sa utilizati EpiPen, cand si cum trebuie utilizat (vezi schema 1).
Urmati aceste indicatii numai atunci cand este gata de utilizare.
?ineti stiloul injector din mijloc, nu de capete. Pentru buna administrare, uitati-va la scheme si urmati pasii de mai jos:
Nu puneti degetul mare, degetele sau mana pe varful portocaliu. Nu apasati sau impingeti varful portocaliu niciodata cu degetul mare, degetele sau mana.
Acul iese din varful portocaliu.
NU indepartati capacul de siguranta albastru pana nu este gata de utilizare.
Capacul de siguranta albastru Varf portocaliu
1. Luati EpiPen in mana (cea cu care scrieti), cu degetul mare cel mai apropiat de capacul albastru si formati pumnul in jurul unitatii (varful portocaliu jos).
2. Cu cealalta mana scoateti capacul de siguranta albastru.
3. Tineti EpiPen la o distanta de aproximativ 10 cm de partea exterioara a coapsei,Varful portocaliu trebuie indreptat spre partea exterioara a coapsei.
4. Infigeti EpiPen ferm in partea exterioara a coapsei, la un unghi drept (90 de grade), (ascultati click-ul)
5. Tineti ferm in coapsa timp de 10 secunde. Injectia este acum completa si fereastra de pe stiloul injector este ascunsa. EpiPen trebuie eliminat (capacul portocaliu al acului se va extinde pentru a-l acoperi) si aruncat in conditii de siguranta.
6. Masati zona de injectare timp de 10 secunde. Sunati la 112, chemati ambulanta, declarati anafilaxie.
O mica bula poate fi prezenta in stiloul injector EpiPen. Ea nu are nicio influenta asupra eficientei medicamentului.
Chiar daca cea mai mare parte a lichidului (aproximativ 90%) ramane in EpiPen dupa utilizare, aceasta nu poate fi reutilizat. Cu toate acestea, ati primit doza corecta de medicament in cazul in care varful acului portocaliu se extinde si fereastra este ascunsa. Aruncati EpiPen in siguranta dupa utilizare in recipientul in care a fost furnizat si aduceti-l cu dumneavoastra atunci cand ajungeti la medic, cand mergeti la spital sau la farmacie.
Deoarece EpiPen este conceput doar ca tratament de urgenta, trebui sa cereti intotdeauna ajutor medical imediat dupa utilizarea EpiPen. Sunati la 112, chemati ambulanta, declarati anafilaxie. Asigurati-va ca informati personalul medical ca ati primit o injectie intramusculara de adrenalina sau aratati-le recipientul si / sau prospectul.
Daca utilizati mai mult EpiPen mult decat trebuie
In caz de supradozaj sau injectare accidentala de adrenalina, trebuie sa chemati intotdeauna ajutor medical imediat.

4. Reactii adverse posibile
Efectele adverse obisnuite includ (cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
Batai neregulate ale inimii, tensiune arteriala mare, transpiratie, greata, varsaturi, dureri de cap, ameteli, slabiciune, tremor si nervozitate sau anxietate.
Reactii alergice pot aparea la pacientii sensibilizati la hidrogenosulfit de sodiu. In cazuri rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane), la pacientii tratati cu adrenalina s-a observat cardiomiopatia. Injectarea accidentala cu stilouri preumplute in maini sau picioare a fost raportata si poate duce la pierderea aportului de sange in zona afectata. In caz de injectarea accidental, cereti intotdeauna imediat ajutor medical,.
Daca aveti orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.
Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui
medicament.

5. Cum se pastreaza EpiPen
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare care este inscrisa pe cutie si pe eticheta dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25° C. A nu se pastra la frigider sau congela.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Atunci cand este expusa la aer sau lumina, adrenalina se deterioreaza rapid si va deveni roz sau maro. Va rugam sa va amintiti sa verificati continutul recipientului de sticla al EpiPen din cand in cand pentru a va asigura ca lichidul este inca limpede si incolor. Inlocuiti stiloul injector la data de expirare sau mai devreme, daca solutia este decolorata sau contine un precipitat (materie solida). Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine EpiPen
Substanta activa este adrenalina. Fiecare doza contine adrenalina 300 micrograme.
Celelalte componente sunt:
Clorura de sodiu
Hidrogenosulfit de sodiu (E223)
Acid clorhidric
Apa pentru preparate injectabile.

Cum arata EpiPen si continutul ambalajului
Solutie limpede si incolora, in stilou preumplut (Auto-Injector).
Stiloul injector contine 2 ml solutie injectabila. Fiecare stilou asigura o singura doza (0,3 ml) de 0,3 mg adrenalina.
Marimile de ambalaj:
cutie cu 1 stilou auto-injector preumplut cu 2 ml pentru o doza unica de 0,3 ml
cutie cu 2 stilouri auto-injectoare preumplute fiecare cu 2 ml pentru o doza unica de 0,3ml Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fi comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
MEDA Pharma GmbH & Co. KG
Benzstr. 1, 61352 Bad Homburg v.d. Höhe Germania
Fabricantul
MEDA Pharma GmbH & Co. KG Benzstr. 1, 61352 Bad Homburg v.d. Höhe
Germania. Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Bulgaria EpiPen
Estonia Epipen 300 mikrogrammi süstelahus süstlis
Grecia EpiPen
Franta EpiPen 0,30 mg/0,3 ml, solution injectable en stylo pré-rempli
Irlanda EpiPen
Italia Fastjekt 300 microgrammi
Lituania Epipen 300 mikrogram? injekcinis tirpalas užpildytame švirkštiklyje
Letonia Epipen 300 mikrogrami š??dums injekcij?m pildspalvveida pilnš?irc?
Portugalia EpiPen
Romania EpiPen 300 micrograme solutie injectabila in stilou preumplut
Suedia Nepipe 300 micrograms, solution for injection in pre-filled pen
Slovenia Epipen 300 mikrogramov/0,3 ml raztopina za injiciranje v napolnjenem injekcijskem peresniku
Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa EPINEPHRINUM?
Alte medicamnete care au EPINEPHRINUM:
- ADRENALINA , solutie injectabila
- ADRENALINA , solutie pentru uz intern

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...