Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Intuniv

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Intuniv

Prospect - Intuniv


NU comercializăm Intuniv!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Intuniv    DCI: GUANFACINA


Intuniv se utilizeaza pentru tratamentul tulburarii hiperkinetice cu deficit de atentie (ADHD) la copii si adolescenti cu varste intre 6 si 17 ani atunci cand medicamentele stimulante nu sunt adecvate sau nu controleaza suficient de bine simptomele.

Intuniv
Guanfacina

Ce este Intuniv si pentru ce se utilizeaza?
Intuniv se utilizeaza pentru tratamentul tulburarii hiperkinetice cu deficit de atentie (ADHD) la copii si adolescenti cu varste intre 6 si 17 ani atunci cand medicamentele stimulante nu sunt adecvate sau nu controleaza suficient de bine simptomele.Intuniv se utilizeaza ca parte dintr-un program de tratament mai larg care implica, in mod obisnuit, terapie psihologica, terapie educationala si alte interventii.
Substanta activa din Intuniv este guanfacina.

Cum se utilizeaza Intuniv?
Tratamentul cu Intuniv trebuie initiat de un medic specialist in problemele comportamentale ale copilariei sau adolescentei. Inainte de inceperea tratamentului, medicul trebuie sa verifice daca pacientul este expus riscului efectelor secundare induse de medicament (in special somnolenta, crestere in greutate si efecte asupra frecventei cardiace si a tensiunii arteriale). Doza de Intuniv necesita ajustari atente, care sa tina cont de efectele secundare si beneficiile observate la pacient. Este necesara monitorizarea saptamanala la initierea tratamentului, iar pacientul trebuie urmarit in continuare cel putin o data la 3 luni in primul an.
Medicamentul este disponibil sub forma de comprimate (1, 2, 3 si 4 mg). Doza initiala recomandata pentru toti pacientii este de 1 mg administrata pe cale orala, o data pe zi. Pentru informatii privind ajustarea dozei si controalele care urmeaza a fi efectuate de medic, a se vedea rezumatul caracteristicilor produsului (RCP).
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum actioneaza Intuniv?
Modul de actiune al Intuniv in ADHD nu este stabilit. Se considera ca substanta activa, guanfacina, poate influenta modul in care sunt transmise semnalele intre celulele din zonele creierului numite cortex prefrontal si ganglioni bazali, legandu-se de anumiti receptori care sunt foarte concentrati in aceste zone.

Ce beneficii a prezentat Intuniv pe parcursul studiilor?
Mai multe studii au dovedit ca Intuniv imbunatateste scorurile simptomelor ADHD (ADHD-RS-IV) la copii si adolescenti.
Intr-un studiu la 337 de copii si adolescenti cu varste intre 6 si 17 ani, reducerea simptomelor ADHD asociata tratamentului cu Intuniv dupa 10-13 saptamani a fost de 24 de puncte, in comparatie cu o reducere de 15 puncte observata in asociere cu placebo (un preparat inactiv) si de 19 puncte observata in asociere cu atomoxetina (un medicament pentru tratamentul ADHD). Intr-un alt studiu, efectuat la 312 adolescenti cu varste intre 13 si 17 ani, reducerea scorurilor ADHD la 13 saptamani a fost de 25 de puncte in asociere cu Intuniv si de 19 puncte in asociere cu placebo. Alte doua studii de
scurta durata, care au cuprins 631 de pacienti, au dovedit, de asemenea, ca Intuniv la diferite doze a imbunatatit scorurile ADHD mai mult decat placebo.
De asemenea, Intuniv a fost evaluat din punct de vedere al esecurilor de tratament (bazate pe agravarea simptomelor ADHD sau pe intreruperea tratamentului de catre pacient). Intr-un studiu de intretinere de lunga durata la 301 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, esecurile de tratament au survenit la 49 % din pacientii care au luat Intuniv in comparatie cu 65 % din cei care au luat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Intuniv?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Intuniv sunt somnolenta (la aproape jumatate din totalul pacientilor), dureri de cap (la mai mult de un sfert), oboseala (la aproximativ 1 pacient din 5) si dureri in etajul abdominal superior si sedare (ambele la aproximativ 1 pacient din 10). Somnolenta apare de obicei la inceputul tratamentului si dureaza 2-3 saptamani.
Efectele secundare mai grave sunt mai putin frecvente si includ: tensiune arteriala mica si crestere in greutate (ambele la aproximativ 1 pacient din 30), frecventa cardiaca mica (1 pacient din 60) si lesin (la mai putin de 1 pacient din 100). Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Intuniv?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a observat ca medicamentele stimulante reprezinta tratamentele de prima linie pentru ADHD si ca aceste medicamente ofera o ameliorare mai importanta si mai consistenta a simptomelor ADHD in cadrul unui program de tratament mai larg. Cu toate acestea, date fiind beneficiile observate in asociere cu Intuniv, comitetul a concluzionat ca medicamentul poate fi utilizat ca alternativa la pacientii care nu pot lua stimulante sau la pacientii la care stimulantele nu controleaza simptomele suficient de bine.
Cele mai importante riscuri pentru siguranta sunt frecventa cardiaca mica, tensiunea arteriala mica, lesin, somnolenta si sedare. CHMP a recomandat mai multe masuri, inclusiv monitorizarea regulata, pentru gestionarea acestor riscuri.
Prin urmare, comitetul a hotarat ca beneficiile Intuniv sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Intuniv?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Intuniv sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Intuniv, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Inainte de a introduce medicamentul pe piata, compania care comercializeaza Intuniv trebuie sa furnizeze, de asemenea, un material educational convenit la nivel national pentru profesionistii din domeniul sanatatii. Materialul educational trebuie sa includa informatii privind efectele secundare, o lista de verificare pentru identificarea copiilor expusi riscului si o lista de verificare si o diagrama pentru monitorizarea copiilor in cursul tratamentului. Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Socialin
Va rog să-mi Spune-ți dacă veți mai fabrica acest sirop socialin și dac ...
Menta este indicat pt băiețelul meu de 6 ani cu Adhd? Cate pastile pe zi trebuie sa ia? Mulțumesc!
Doresc să știu dacă Menta este indicat și scrie in prospect,pt copil de 6 ani ...
Copil cu ADHD
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca medicamentul Intuniv se gaseste si si Romania. Eu il administr ...
↳ Buna ziua! Intuniv nu este aprobat pe teritoriul Romaniei si deci nu poate fi gasit in farmacii. Adresati-va unei asociatii de profil in privinta de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ADHD
Pentru un copil cu adhd si care la tratamentul dat de neuropsihiatrie ori nu se liniștește ...
↳ Spray-ul cu oxitocina este indicat in ADHD, injectiile nu au fost suficient testate in acest scop. Mai cereti sfatului unui psihiatru pentru modifica ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
copil cu adhd
Buna seara am un copil cu adhd din ce creste e neascultator si nu se poate concentra nu poate numara ...
↳ Buna ziua! Diagnosticarea cu ADHD se face de obicei in jurul varstei de 7 ani. Din pacate si alte afectiuni se ascund sub masca ADHD. Uneori copiii s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Adhd
Pentru un copil de 5 ani cu adhd este bun? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...