Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Emperin 8 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Emperin 8 mg

Prospect - Emperin 8 mg


NU comercializăm Emperin 8 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Emperin 8 mg    DCI: BETAHISTINUM


Emperin este un medicament care se utilizeaza in tratamentul simptomelor sindromului Ménière care se manifesta prin ameteli, tiuituri in urechi si pierdere a auzului.

Emperin 8 mg comprimate
Emperin 16 mg comprimate
Diclorhidrat de betahistina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Emperin si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Emperin
3. Cum sa utilizati Emperin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Emperin
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Emperin si pentru ce se utilizeaza
Emperin este un medicament care se utilizeaza in tratamentul simptomelor sindromului Ménière care se manifesta prin ameteli, tiuituri in urechi si pierdere a auzului.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Emperin
Nu utilizati Emperin
- daca sunteti alergic la betahistina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca aveti feocromocitom, o tumora rara a glandelor suprarenale
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Emperin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca aveti sau ati avut ulcer la nivelul stomacului (ulcer peptic)
- daca aveti astm bronsic
- daca aveti urticarie, eruptii trecatoare pe piele sau congestie nazala provocata de o alergie, deoarece aceste simptome se pot exacerba.
- daca aveti tensiune arteriala scazuta
Daca aveti oricare dintre afectiunile de mai sus adresati-va medicului dumneavoastra pentru a vedea daca puteti sa utilizati Emperin. Acest grup de pacienti trebuie monitorizati de catre medic pe parcursul tratamentului.
Copii si adolescenti
Emperin nu este recomandat pentru administrarea la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani din cauza datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.
Emperin impreuna cu alte medicamente
O interactiune intre medicamente sau substante inseamna ca poate fi influentat modul de actiune al fiecaruia dintre acestea sau pot fi cauzate reactii adverse in momentul in care sunt administrate in acelasi timp. Se recomanda precautie la utilizarea Emperin impreuna cu medicamente apartinand grupului de inhibitori MAO (utilizate pentru tratamentul depresiei si bolii Parkinson). Efectul betahistinei poate fi crescut.
Este posibil ca Emperin sa influenteze actiunea antihistaminicelor. Antihistaminicele sunt medicamente utilizate mai ales pentru tratamentul alergiilor cum este febra fanului sau pentru raul de masina. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati antihistaminice (medicamente utilizate in tratamentul alergiilor) concomitent cu Emperin.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea sunt valabile inclusiv pentru medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Nu se cunoaste siguranta utilizarii Emperin in timpul perioadei de graviditate, de aceea nu este recomandata femeilor gravide. Nu exista date suficiente privind eliminarea Emperin in laptele matern. Importanta acestui medicament pentru mama trebuie cantarita fata de beneficiile alaptarii si riscurile potentiale pentru copil. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa
medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Sindromul Ménière si simptomele aferente pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca aveti acest sindrom si prezentati aceste simptome trebuie sa evitati activitatile care necesita atentie, cum sunt conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur de efectele negative pe care poate sa le aiba Emperin asupra dumneavoastra in ceea ce priveste
conducerea vehiculelor.
Emperin contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Emperin
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este:
Adulti
Doza initiala obisnuita este de 1-2 comprimate de 8 mg sau o jumatate -1 comprimat de 16 mg de trei ori pe zi. Doza uzuala de intretinere este cuprinsa intre 24 si 48 mg pe zi.
Inainte de a observa o imbunatatire a starii dumneavoastra poate fi necesar un tratament de cateva saptamani.
Mod de utilizare
Este recomandat sa utilizati comprimatele de Emperin in timpul meselor.
Daca utilizati mai mult Emperin decat trebuie
Daca ati luat o doza mai mare decat cea prescrisa adresati-va medicului dumneavoastra. Simptomele unui supradozaj cu betahistina sunt greata, dureri abdominale, somnolenta si –la doze mai mari- convulsii sau complicatii la nivelul plamanilor sau inimii.
Daca uitati sa utilizati Emperin
Asteptati pana cand trebuie sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Tulburari ale sistemului imunitar
Reactii de hipersensibilitate cum sunt reactiile alergice grave care pot determina dificultati la respiratie sau ameteli (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile).
Tulburari ale sistemului nervos:
Durere de cap (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Tulburari gastro-intestinale:
Greata, probleme digestive (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Reactii gastro-intestinale de intensitate usoara cum sunt varsaturi, dureri la nivelul organelor digestive, distensie si balonare (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile).
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii si tesuturilor de sub piele, in special reactii alergice grave care pot provoca umflare a fetei sau gatului, urticarie, eruptie trecatoare pe piele si mancarime (frecventa nu poate fi estimate din datele disponibile).
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect

5. Cum se pastreaza Emperin
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original, pentru afi protejat de umiditate. Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Emperin
Substanta activa este diclorhidratul de betahistina. Un comprimat Emperin 8 mg contine diclorhidrat de betahistina 8 mg. Un comprimat Emperin 16 mg contine diclorhidrat de betahistina 16 mg.
Celelalte componente sunt: povidona, celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona si acid stearic.

Cum arata Emperin si continutul ambalajului
Emperin 8 mg comprimate: comprimate rotunde, de culoare alba, marcate cu „B8” pe una din fete.Cutie cu blistere continand 30, 50, 100 sau 120 comprimate.
Emperin 16 mg comprimate: comprimate rotunde, de culoare alba sau aproape alba, marcate cu „B16” pe una din fete si cu linie mediana pe cealalta fata.
Cutie cu blistere continand 20, 30, 42, 50, 60, 84 sau 100 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
EGIS Pharmaceuticals PLC 1106 Budapesta, Keresztúri út 30 – 38, Ungaria
Fabricantii Losan Pharma GmbH Otto Hahnstrasse 13, D-79395 Neuenburg,
Germania Catalent Germany Schorndorf GmbH
Steinbeisstrasse 2, D-73614 Schorndorf, Germania
Egis Pharmaceuticals PLC 1165 Budapesta, Bökényföldi út 118-120, Ungaria
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Olanda: Betabere 8 mg tabletten
Betabere 16 mg tabletten
Bulgaria: Emperin ???????? 8 mg
Emperin ???????? 16 mg
Republica Ceha: Emperin 8 mg tablety
Emperin 16 mg tablety
Ungaria: Emperin 8 mg tabletta
Emperin 16 mg tabletta
Polonia: Emperin 8 mg tabletki
Emperin 16 mg tabletki
Romania: Emperin 8 mg comprimate
Emperin 16 mg comprimate
Republica Slovacia: Emperin 8 mg, tablety
Emperin 16 mg, tablety
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente recomandate pentru sindromul meniere
Sufar de sindromul Meniere. Trebuie neaparat sa iau Betaserc, sau pot sa iau si alte medicamente mul ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua alte medicament continand aceasta substanta activa, cu conditia sa respectati doza recomandata de medic! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
la ce ajuta tebonin intens 120mg
tata si-a cumparat tebonin intens 120 mg dupa ce-a vazut o reclama la tv avand prospectul in germana ...
↳ Buna ziua! Tebonin intens contine extract de Ginkgo biloba, 120 de mg per comprimat. Indicatiile TEBONIN sunt numeroase (deficit de atentie, intelege ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pentru auz slab
se poate lua tanakan cu betaserc in acelasi timp pentru memorie si auz slab?// ...
↳ Buna ziua! Doar la recomandarea medicului se poate face aceasta asociere! Betaserc se recomanda doar in anumite afectiuni care determina scaderea au ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar �n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabã
Erecție slabã

Bunã ziua. Am 59 de ani și �n urmã cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pãteazã?
Pãteazã?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...