Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Eloxatin 5 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Eloxatin 5 mg/ml

Prospect - Eloxatin 5 mg/ml


NU comercializăm Eloxatin 5 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Eloxatin 5 mg/ml    DCI: OXALIPLATINUM


Eloxatin este utilizat in tratamentul cancerului de intestin gros (tratamentul cancerului de colon stadiul III, dupa rezectia completa a tumorii initiale si tratamentul cancerului colorectal metastatic).
Eloxatin 5 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Oxaliplatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Eloxatin si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa vi se administreze Eloxatin
3. Cum se administreaza Eloxatin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Eloxatin
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE ELOXATIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Substanta activa continuta de Eloxatin este oxaliplatina.
Eloxatin este utilizat in tratamentul cancerului de intestin gros (tratamentul cancerului de colon stadiul III, dupa rezectia completa a tumorii initiale si tratamentul cancerului colorectal metastatic). Eloxatin se utilizeaza in asociere cu alte medicamente anticanceroase denumite 5-fluorouracil si acid folinic. Eloxatin este un medicament anticanceros pe baza de platina.

2. INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE ELOXATIN
Nu trebuie sa vi se administreze Eloxatin
- daca sunteti alergic la oxaliplatina,
- daca alaptati,
- daca aveti deja un numar mic de celule in sange,
- daca aveti furnicaturi sau amorteli la nivelul degetelor de la maini si de la picioare si dificultati in realizarea gesturilor fine, cum ar fi sa va incheiati nasturii de la haine,
- daca aveti afectiuni renale severe.
Aveti grija deosebita cand utilizati Eloxatin
- daca ati avut vreodata o reactie alergica la medicamente pe baza de platina, cum sunt carboplatina, cisplatina. Reactiile alergice pot aparea in timpul oricarei perfuzii cu oxaliplatina.
- daca aveti afectiuni renale, de intensitate usoara sau moderata,
- daca aveti afectiuni ale ficatului.
Oxaliplatina poate determina infertilitate, care poate sa fie ireversibila. Daca sunteti barbat, medicul va va recomanda sa nu procreati in timpul tratamentului si timp de 6 luni dupa ce ati terminat tratamentul; inainte de inceperea tratamentului cereti sfatul acestuia cu privire la conservarea spermei. Barbatii trebuie sa foloseasca masuri contraceptive eficace, in timpul tratamentului si timp de 6 luni dupa incheierea tratamentului.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Nu se recomanda sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu oxaliplatina si trebuie sa folositi o metoda de contraceptie eficace.
Femeile trebuie sa utilizeze masuri contraceptive eficace, in timpul tratamentului si timp de 4 luni dupa incheierea tratamentului.
Daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, este foarte important sa discutati cu medical dumneavoastra inainte de inceperea oricarui tratament.
Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului, trebuie sa informati imediat medicul dumneavoastra.
Alaptarea este contraindicata in timpul tratamentului cu oxaliplatina.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Tratamentul cu oxaliplatina poate determina un risc crescut de ameteli, greata sau varsaturi si de alte simptome neurologice care afecteaza mersul si echilibrul. Daca apar aceste manifestari, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Daca aveti probleme de vedere in timpul tratamentului cu Eloxatin, nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje si nu efectuati activitati periculoase.

3. CUM SE ADMINISTREAZA ELOXATIN
Acest medicament se utilizeaza numai la adulti.
Numai pentru o singura utilizare.
Doze
Doza de oxaliplatina se stabileste in functie de suprafata corporala, calculata in functie de inaltimea si greutatea dumneavoastra.
Doza uzuala este de 85 mg/m2
pentru adulti, incluzand varstnicii. Doza administrata depinde, de asemenea, de rezultatele analizelor dumneavoastra de sange si de eventualele reactii adverse anterioare la Eloxatin.
Mod de administrare
Eloxatin v-a fost prescris de un medic specialist in tratamentul cancerului.
Trebuie sa fiti sub observatia unui medic oncolog, care va va stabili doza adecvata de Eloxatin. Acest medicament se administreaza lent, pe calea unei vene (perfuzie intravenoasa), timp de 2 pana la 6 ore. Vi se va administra Eloxatin in acelasi timp cu acidul folinic si inaintea perfuziei cu 5-fluorouracil. Frecventa administrarilor
In general, perfuzia va fi repetata la intervale de 2 saptamani.
Durata tratamentului
Durata tratamentului este stabilita de catre medicul dumneavoastra.
In cazul utilizarii dupa rezectia completa a tumorii, tratamentul dumneavoastra va dura maxim 6 luni.
Daca ati utilizat mai mult Eloxatin decat trebuie
Acest medicament este administrat de catre personalul medical si este foarte putin probabil sa primiti mai mult sau mai putin decat doza recomandata.
In caz de supradozaj, anumite reactii adverse pot sa fie amplificate. Medicul dumneavoastra va poate administra un tratament adecvat pentru aceste reactii adverse.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Eloxatin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca prezentati orice reactie adversa, este important sa spuneti medicului dumneavoastra inainte de tratamentul urmator.
Mai jos sunt descrise reactiile adverse pe care le puteti prezenta.
Informati imediat medicul dumneavoastra daca observati una dintre urmatoarele reactii adverse:
- aparitie anormala de vanatai, sangerare sau semne de infectie, cum sunt durere in gat sau cresterea temperaturii corporale,
- diaree sau varsaturi persistente sau severe,
- prezenta in varsaturi a sangelui sau a unor particule de culoare maro-inchis, asemanatoare cafelei,
- inflamatie la nivelul mucoasei bucale sau a altei mucoase (dureri la nivelul buzelor sau afte bucale),
- tulburari respiratorii inexplicabile cum sunt tuse seaca, dificultate la respiratie sau respiratie zgomotoasa,
- un grup de simptome cum sunt durere de cap, afectarea functiei mintale, convulsii si tulburari de vedere, de la vedere incetosata pana la pierderea vederii (simptome ale sindromului leucoencefalopatiei posterioare reversibile, o afectiune neurologica rara).
Alte reactii adverse ale Eloxatin sunt:
Foarte frecvente (care apar la mai mult de 1 din 10 pacienti)
- Eloxatin poate afecta nervii (neuropatie periferica). Puteti sa simtiti furnicaturi si/sau amorteli la nivelul degetelor mainilor si picioarelor, in jurul gurii sau la nivelul gatului, uneori asociate cu crampe. Aceste reactii adverse sunt deseori declansate de frig, de exemplu deschiderea frigiderului, manipularea sau consumul unei bauturi reci. De asemenea, puteti prezenta dificultati la realizarea gesturilor fine, cum este
incheierea nasturilor. Cu toate ca in majoritatea cazurilor aceste simptome dispar spontan si complet la oprirea tratamentului, exista posibilitatea persistentei simptomelor de neuropatie periferica senzitiva si dupa oprirea tratamentului.
Unele persoane au prezentat furnicaturi, senzatie asemanatoare unei descarcari electrice care coboara de-a lungul bratului sau trunchiului, aparuta la indoirea gatului.
Eloxatin poate, uneori, sa determine o senzatie neplacuta in gat, in special la inghitire, care da impresia lipsei de aer. Aceasta senzatie, daca apare, se intampla de obicei in timpul perfuziei sau in primele ore dupa perfuzie si poate fi declansata de expunerea la frig. Cu toate ca este neplacuta, nu dureaza mult si dispare fara tratament.
Prin urmare, medicul dumneavoastra poate decide sa va modifice tratamentul.
Eloxatin poate determina diaree; greata (senzatie de voma) si varsaturi (stare de rau) usoare. Cu toate acestea, de obicei, inaintea tratamentului, medicul dumneavoastra va va administra un medicament pentru a preveni starea de greata, care poate fi continuat si dupa tratament.
Eloxatin determina o scadere temporara a numarului de celule sanguine. Scaderea numarului de globule rosii determina anemie, scaderea numarului de trombocite poate determina sangerari anormale sau echimoze (vanatai), in timp ce scaderea numarului de globule albe poate predispune la infectii.
Medicul dumneavoastra va va recolta sange pentru a verifica daca aveti un numar suficient de cellule sanguine, la inceputul tratamentului si inainte de fiecare cura.
- in timpul administrarii perfuziei, poate sa apara senzatie de jena in apropierea sau la nivelul locului de administrare,
- febra, frisoane (tremor), oboseala (usoara sau severa), dureri la nivelul corpului,
- variatii ale greutatii, pierderea sau lipsa poftei de mancare, tulburari ale gustului, constipatie,
- dureri de cap, dureri de spate,
- spasme musculare, intepenire a cefei, senzatie anormala la nivelul limbii care poate modifica capacitatea de a vorbi,
- inflamatia mucoasei bucale sau a altei mucoase (dureri la nivelul buzelor sau afte bucale),
- dureri de stomac,
- sangerari anormale, inclusiv sangerari nazale,
- tuse si dificultate la respiratie,
- reactii alergice, eruptii trecatoare pe piele, cu inrosirea pielii si mancarime,
- caderea usoara a parului (alopecie),
- valori anomale ale rezultatelor testelor sanguine, incluzand si testele functiei ficatului.
Frecvente (care apar la mai putin de 1 din 10 pacienti)
- infectie datorata unei scaderi a numarului de celule albe,
- indigestie si regurgitatii acide, sughit, valuri de caldura cu inrosirea fetei, ameteli,
- amplificarea transpiratiilor si modificari la nivelul unghiilor, descuamarea pielii,
- dureri toracice,
- afectiuni pulmonare si curgerea nasului,
- dureri articulare si osoase,
- dureri la urinare si modificarea functiei renale, modificarea frecventei urinarilor, deshidratare,
- prezenta de sange in urina si in scaun, umflarea venelor, cheaguri migrate in circulatia pulmonara,
- tensiune arteriala crescuta,
- depresie si insomnie,
- conjunctivita si tulburari de vedere.
Mai putin frecvente (care apar la mai putin de 1 din 100 de pacienti)
- ocluzie intestinala si balonare abdominala,
- nervozitate.
Rare (care apar la mai putin de 1 din 1000 de pacienti)
- pierderea auzului,
- cicatrici si ingrosari la nivelul plamanilor, insotite de dificultate la respiratie (afectare pulmonara interstitiala), uneori cu evolutie letala,
- pierdere trecatoare si reversibila a vederii.
Foarte rare (care apar la mai putin de 1 din 10000 de pacienti)
- prezenta in varsaturi a sangelui sau a unor particule de culoare maro inchis, asemanatoare cafelei.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
- convulsii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ELOXATIN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Inainte de diluare, pastrati flaconul in ambalajul original, ferit de lumina. A nu se congela.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Eloxatin nu trebuie sa intre in contact cu ochii sau cu pielea. Daca apare un asemenea incident, informati imediat medicul dumneavoastra sau asistenta.
La sfarsitul perfuziei, Eloxatin trebuie aruncat cu prudenta de catre medic sau asistenta.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Eloxatin
Substanta activa este oxaliplatina. Fiecare flacon contine oxaliplatina 50, 100 mg sau 200 mg. Celalalt component este apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Eloxatin si continutul ambalajului
Solutie limpede si incolora lipsita de particule vizibile.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata sanofi-aventis France
1-13, boulevard Romain Rolland 75014 Paris Franta
Fabricantul Aventis Pharma Rainham Road South Dagenham Essex RM107XS
Marea Britanie Sanofi-Aventis Deutschland GmbH
Brüningstrasse 50, Industriepark Höchst 65926 Frankfurt am Main, Germania
Acest prospect a fost aprobat in Mai 2013.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa OXALIPLATINUM?
Alte medicamnete care au OXALIPLATINUM:
- OXALIPLATIN ACTAVIS 5 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...