Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Egolanza 5 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Egolanza 5 mg

Prospect - Egolanza 5 mg


NU comercializăm Egolanza 5 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Egolanza 5 mg    DCI: OLANZAPINUM


Egolanza contine substanta activa olanzapina.
EGOLANZA 5 mg comprimate filmate
EGOLANZA 7,5 mg comprimate filmate
EGOLANZA 10 mg comprimate filmate
EGOLANZA 15 mg comprimate filmate
EGOLANZA 20 mg comprimate filmate
Olanzapina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor
persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Egolanza si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Egolanza
3. Cum sa utilizati Egolanza
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Egolanza
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Egolanza si pentru ce se utilizeaza
Egolanza contine substanta activa olanzapina. Egolanza apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice ?i este utilizata pentru a trata urmatoarele afectiuni:
Schizofrenia, o afectiune cu simptome, cum sunt auzirea, vederea sau simtirea unor lucruri inexistente, convingeri eronate, suspiciune neobisnuita si tendinta la izolare. Persoanele cu aceasta afectiune pot, de asemenea, sa se simta deprimate, anxioase sau tensionate.
Episoade maniacale moderate pana la severe, afectiune cu simptome cum sunt stare de excitatie sau euforie. Egolanza a demonstrat prevenirea reaparitiei acestor simptome la pacientii cu afectiune bipolara ale caror episoade maniacale au raspuns la tratamentul cu olanzapina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Egolanza
Nu utilizati Egolanza
- daca sunteti alergic la olanzapina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). O reactie alergica poate fi identificata prin eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, umflare a buzelor si scurtare a respiratiei. Daca vi s-a intamplat asa ceva, spuneti-i medicului dumneavoastra.
- daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme la nivelul ochiului ca de exemplu unele tipuri de glaucom (presiune crescuta in interiorul ochiului).
Atentionari ?i precautii
Inainte sa utilizati Egolanza, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Nu este recomandata utilizarea Egolanza la pacientii varstnici cu dementa deoarece poate avea reactii adverse grave.
Medicamentele de acest tip pot provoca miscari neobisnuite, in principal la nivelul fetei sau limbii. Daca vi se intampla acest lucru dupa ce ati utilizat Egolanza, spuneti medicului dumneavoastra.
Foarte rar, medicamentele de acest tip determina o asociere de simptome cum sunt febra,
respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
La pacientii care utilizeaza Egolanza a fost observata cresterea in greutate. Dumneavoastra sau medicul dumneavoastra trebuie sa va verifice cu regularitate greutatea. Daca este necesar, luati in considerare adresarea catre un dietician sau ajutor in vederea unui regim alimentar.
La pacientii care utilizeaza Egolanza au fost observate valori crescute ale zaharului din sange si ale lipidelor (trigliceride si colesterol). Medicul dumneavoastra trebuie sa va recomande analize pentru verificarea valorilor zaharului din sange si ale anumitor lipide inainte de a incepe sa utilizati Egolanza si apoi cu regularitate in timpul tratamentului.
Spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau cineva din familia dumneavoastra a prezentat in trecut cheaguri de sange, deoarece aceste medicamente au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange.
Daca aveti oricare dintre afectiunile urmatoare, spuneti-i medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:
Diabet zaharat
Boala de inima
Boala de ficat sau rinichi
Boala Parkinson
Epilepsie (crize convulsive)
Probleme la nivelul prostatei
Intestin blocat (ileus paralitic)
Boli ale sangelui
Accident vascular cerebral sau accident ischemic tranzitor (simptome trecatoare ale accidentului vascular cerebral).
Daca aveti dementa, dumneavoastra sau ruda/persoana care va ingrijeste, trebuie sa spuna medicului dumneavoastra daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident ischemic tranzitor.
Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.
Copii si adolescenti
Egolanza nu este destinat pacientilor cu varsta sub 18 ani.
Egolanza impreuna cu alte medicamente
In timpul tratamentului cu Egolanza nu utilizati alte medicamente decat daca medicul dumneavoastra va spune ca este permis.
Daca utilizati Egolanza in asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se utilizeaza pentru anxietate sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante), s-ar putea sa va simtiti somnolent.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. In special, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati:
- medicamente pentru boala Parkinson.
- carbamazepina (un medicament antiepileptic ?i stabilizator al dispozitiei), fluvoxamina (un antidepresiv) sau ciprofloxacina (un antibiotic) – s-ar putea sa fie necesara modificarea dozei de Egolanza.
Egolanza impreuna cu alcool etilic
Nu consumati alcool etilic in timpul tratamentului cu Egolanza, deoarece administrarea impreuna cu alcoolul etilic va poate face sa va simtiti somnolent.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca sunteti gravida, decat dupa ce discutati cu medical dumneavoastra.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament in timp ce alaptati, deoarece mici cantitati de Egolanza pot trece in laptele matern.
Urmatoarele simptome pot sa apara la nou-nascutii ale caror mame au utilizat Egolanza in ultimul trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, probleme la respiratie si dificultati de hranire. In cazul in care copilul dumneavoastra
prezinta oricare dintre aceste simptome poate fi necesar sa va contactati medicul.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Egolanza exista riscul sa va simtiti somnolent. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra. Egolanza contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa- l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Egolanza
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medical dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate de Egolanza sa utilizati si cat timp trebuie sa continuati sa le utilizati. Doza zilnica de Egolanza este cuprinsa intre 5 si 20 mg. Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Egolanza decat daca medical dumneavoastra va spune acest lucru.
Trebuie sa utilizati comprimatele de Egolanza o data pe zi, conform recomandarii medicului dumneavoastra. Incercati sa utilizati comprimatele in fiecare zi la aceeasi ora. Nu are importanta daca le utilizati cu sau fara alimente. Egolanza este destinat administrarii orale. Trebuie sa inghititi comprimatele de Egolanza intregi, cu apa.
Comprimatul Egolanza 5 mg poate fi divizat in doze egale.
Utilizarea la copii si adolescenti
Egolanza nu este destinat pacientilor cu varsta sub 18 ani.
Daca utilizati mai mult Egolanza decat trebuie
Pacientii care au utilizat mai mult decat trebuie din Egolanza au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) si un nivel de constienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta, scadere a frecventei respiratorii, aspiratie traheo-bronsica, tensiune arteriala mare sau
tensiune arteriala mica, batai anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului sau mergeti la cel mai apropiat spital daca prezentati oricare dintre simptomele de mai sus. Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.
Daca uitati sa utilizati Egolanza
Utilizati comprimatele imediat ce va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Egolanza
Nu incetati sa utilizati comprimatele doar pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa utilizati Egolanza atat timp cat va spune medicul dumneavoastra.
Daca ati incetat brusc sa utilizati Egolanza, pot aparea simptome, cum sunt transpiratii, incapacitate de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata si varsaturi. Inainte de intreruperea tratamentului, medical dumneavoastra va poate recomanda sa reduceti doza treptat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti:
- miscari neobisnuite (o reactie adversa frecventa care poate afecta pana la 1 din 10 persoane) in special la nivelul fetei sau limbii
- cheguri de sange in vene (o reactie adversa mai putin frecventa care poate afecta pana la 1 din 100 persoane) in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflare, durere si roseata a picioarelor), care pot sa migreze de-a lungul vaselor pana in plamani si pot provoca durere in piept si dificultati la respiratie.
Daca observati oricare dintre aceste simptome cereti imediat ajutor medical
- asocierea unor simptome de febra, respiratie accelerata, transpiratii, rigiditate musculara si stare de confuzie sau somnolenta (frecventa acestei reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile).

Reactii adverse foarte frecvente: (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Crestere in greutate
Somnolenta
Cresteri ale concentratiilor prolactinei din sange (hormon care stimuleaza producerea de lapte).
La inceputul tratamentului, unele persoane pot simti senzatie de ameteala sau lesin (cu batai rare ale inimii), in special atunci cand se ridica in picioare din pozitia sezanda sau culcata. Acest lucru trece, de obicei, de la sine, dar daca nu dispare, spuneti-i medicului dumneavoastra.

Reactii adverse frecvente: (pot afecta pana la 1din 10 persoane)
Modificari ale numarului unor celule din sange si ale concentratiilor de grasimi din sange
Crestere temporara a enzimelor din ficat la inceputul tratamentului
Crestere a concentratiilor zaharului din sange si urina
Crestere a valorilor de acid uric si creatinfosfokinaza din sange
Senzatie mai accentuata de foame
Ameteli
Neliniste
Tremor
Miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii)
Constipatie
Uscaciune a gurii
Eruptie trecatoare pe piele
Pierdere a fortei
Oboseala extrema
Retentie de apa care determina umflare a mainilor, gleznelor sau picioarelor
Febra
Dureri ale articulatiilor
Disfunctii sexuale cum este scaderea libidoului la barbati si femei sau disfunctie erectila la barbati
Reactii adverse mai putin frecvente: (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
Hipersensibilitate (de exemplu edem la nivelul gurii si gatului, mancarimi, eruptie trecatoare pe piele)
Declansare sau agravare a diabetului zaharat, asociat ocazional cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma
Convulsii, de obicei asociate cu antecedente de convulsii (epilepsie)
Rigiditate sau spasme musculare (incluzand miscari ale ochilor)
Tulburari de vorbire
Batai rare ale inimii
Sensibilitate la expunerea la soare
Sangerare din nas
Distensie abdominala
Pierdere a memoriei sau uitare
Pierderi necontrolate de urina
Lipsa abilitatii de a urina
Cadere a parului
Absenta sau scaderea perioadei ciclului menstrual
Modificari la nivelul sanilor la barbati si femei, cum este secretie anormala de lapte sau marire in volum a sanilor
Cheaguri de sange in vene, in special in cele de la nivelul picioarelor (simptomele includ
umflare, durere si roseata a picioarelor), care pot sa migreze de-a lungul vaselor pana in
plamani si pot provoca durere in piept si dificultati la respiratie. Daca observati aparitia
oricaror astfel de simptome, solicitati imediat ajutor medical.
Reactii adverse rare: (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Scadere a temperaturii normale a corpului
Batai anormale ale inimii
Moarte subita inexplicabila
Inflamatia pancreasului care determina durere severa la nivelul stomacului, febra si greata
Boala a ficatului care se manifesta prin ingalbenire a pielii si a albului ochilor
Afectiune musculara care se manifestata prin dureri inexplicabile si disconfort
Erectie prelungita si/sau dureroasa.
In timpul tratamentului cu Egolanza, pacientii varstnici (cu varsta peste 65 ani) cu dementa pot avea accident vascular cerebral, pneumonie, pierderi necontrolate de urina, caderi accidentale, oboseala extrema, halucinatii vizuale, o crestere a temperaturii corporale, inrosire a pielii sau dificultati la mers. La acest grup de pacienti s-au raportat si unele decese.
La pacientii cu boala Parkinson, Egolanza poate inrautati simptomele.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Egolanza
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare, inscrisa pe cutie, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizati acest medicament daca observati semne vizibile de deteriorare (de exemplu modificarea culorii).
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Egolanza
Substanta activa este olanzapina. Fiecare comprimat de Egolanza contine olanzapina 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg sau 20 mg. Cantitatea exacta este mentionata pe cutia dumneavoastra de Egolanza.
Celelalte componente sunt:
Egolanza 5 mg comprimate filmate
Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat (40,98 mg), hidroxipropilceluloza, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, Galben de chinolina (E104), Opadry-Alb-Y-1-7000 (hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400).
Egolanza 7,5 mg comprimate filmate
Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat (61,47 mg), hidroxipropilceluloza, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, Galben de chinolina (E104), Opadry-Alb-Y-1-7000 (hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400).
Egolanza 10 mg comprimate filmate
Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat (81,97 mg), hidroxipropilceluloza, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, Galben de chinolina (E104), Opadry-Alb-Y-1-7000 (hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400).
Egolanza 15 mg comprimate filmate
Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat (122,95 mg), hidroxipropilceluloza, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, Galben de chinolina (E104), Opadry-Alb-Y-1-7000 (hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400).
Egolanza 20 mg comprimate filmate
Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat (163,94 mg), hidroxipropilceluloza, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, Galben de chinolina (E104), Opadry-Alb-Y-1-7000 (hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400).

Cum arata Egolanza si continutul ambalajului:
Egolanza 5 mg comprimate filmate
Comprimate filmate alungite, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „E” si „402” pe o fata si cu o linie mediana pe cealalta fata.
Comprimatul poate fi divizat in doze egale.
Egolanza 7,5 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „E” si „403” pe o fata. Egolanza 10 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „E” si „404” pe o fata. EGOLANZA 15 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „E” si „405” pe o fata. EGOLANZA 20 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „E” si „406” pe o fata.
Marimea ambalajului
Egolanza 5 mg comprimate filmate
Cutie cu blistere OPA-Al-PVC//Al a 28 sau 56 comprimate filmate.
Egolanza 7,5 mg comprimate filmate
Cutie cu blistere OPA-Al-PVC//Al a 28 sau 56 comprimate filmate.
Egolanza 10 mg comprimate filmate
Cutie cu blistere OPA-Al-PVC//Al a 28 sau 56 comprimate filmate.
Egolanza 15 mg comprimate filmate
Cutie cu blistere OPA-Al-PVC//Al a 28 sau 56 comprimate filmate.
Egolanza 20 mg comprimate filmate
Cutie cu blistere OPA-Al-PVC//Al a 28 sau 56 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
EGIS Pharmaceuticals PLC H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30 – 38, Ungaria
Fabricantul EGIS Pharmaceuticals PLC H-1165 Budapesta, B?kényf?ldi út 118-120,
Ungaria
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Bulgaria Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg ????????? ????????
Republica Ceha Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg
Ungaria Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg filmtabletta
Letonia Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg apvalkot?s tabletes
Lituania Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg plévele dengtos tabletés
Polonia Egolanza
Romania Egolanza 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Kit antistress
Buna ziua. As Dori mai multe detalii despre kit' il antistress.Ptr afectiuni ça schizofrenie este bu ...
Tiroida mică și gușă .pot lua tiroidin
Pot lua tiroidin .sufăr și de schizofrenie ...
↳ Buna ziua! Tiroidin asigura buna functionare a glandei tiroide si pare potrivit, dar poate anumite aspecte ale bolii dumneavoastra fac necesara med ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Schizofrenie
Am ajuns la diskinezie tardivă după 20 de ani de tratament, uleiul esențial de lavand ...
Reducere apetit sexual ptr bolnav schizofrenie
Am un băiat , 39 ani, cu schizofrenie. Face tratament cu olanzapina și rivotril (seara) P ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...