Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Dutasterida Teva 0,5 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Dutasterida Teva 0,5 mg

Prospect - Dutasterida Teva 0,5 mg


NU comercializăm Dutasterida Teva 0,5 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Dutasterida Teva 0,5 mg    DCI: DUTASTERIDUM


Dutasterida Teva este utilizat in tratamentul barbatilor care prezinta o crestere in dimensiuni a prostatei (hiperplazie benigna de prostata) - o crestere necanceroasa a dimensiunilor glandei prostatice, determinate de producerea in exces a unui hormon, denumit dihidrotestosteron.
DUTASTERIDA TEVA 0,5 mg capsule moi
Dutasterida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect:
1. Ce este Dutasterida Teva si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Dutasterida Teva
3. Cum sa luati Dutasterida Teva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Dutasterida Teva
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE DUTASTERIDA TEVA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Dutasterida Teva este utilizat in tratamentul barbatilor care prezinta o crestere in dimensiuni a prostatei (hiperplazie benigna de prostata) - o crestere necanceroasa a dimensiunilor glandei prostatice, determinate de producerea in exces a unui hormon, denumit dihidrotestosteron. Substanta activa este dutasterida. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumit inhibitori ai enzimei 5-alfa reductaza.
Cresterea in dimensiuni a glandei prostatice poate conduce la probleme urinare, cum sunt trecerea cu dificultate a urinii si necesitatea de a merge frecvent la toaleta. Poate determina, de asemenea, ca jetul urinar sa fie mai incetinit si mai slab. Daca afectiunea ramane netratata, exista riscul unui blocaj complet al fluxului urinar (retentie acuta de urina). Acest lucru necesita tratament medical imediat. In unele cazuri, interventia
chirurgicala este necesara pentru inlaturarea glandei prostatice sau reducerea marimii acesteia. Dutasterida Teva determina scaderea productiei de dihidrotestosteron in organism, determinand micsorarea prostatei marite si ameliorarea simptomelor.
Dutasterida Teva poate fi, de asemenea, administrat cu un alt medicament numit tamsulosin (utilizat pentru a trata simptomele prostatei marite).

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI DUTASTERIDA TEVA
Nu luati Dutasterida Teva
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la dutasterida, inhibitori al enzimei 5-alfa reductaza sau la oricare dintre celelalte componente ale Dutasterida Teva,
Daca aveti o boala severa de ficat.
Daca vreunul dintre aceste cazuri este valabil pentru dumneavoastra, adresati-va medicului. Acest medicament este numai pentru administrare la barbati. Nu trebuie utilizat de femei, copii sau adolescenti.

Aveti grija deosebita cu Dutasterida Teva
In unele studii clinice, incidenta insuficientei cardiace a fost mai mare in cazul pacientilor carora li s-a administrat dutasterida in asociere cu tamsulosin, un medicament numit alfa-blocant, decat in cazul pacientilor carora li s-a administrat doar dutasterida sau doar un alfa-blocant. Insuficienta cardiaca inseamna ca inima dumneavoastra nu pompeaza sange asa cum ar trebui.
Asigurati-va ca medicul dumneavoastra cunoaste problemele dumneavoastra hepatice. Daca ati avut sau aveti orice afectiune care va afecteaza ficatul, s-ar putea sa aveti nevoie de cateva analize suplimentare pe durata tratamentului cu Dutasterida Teva.
Femeile, copiii si adolescentii trebuie sa evite contactul cu capsulele de Dutasterida Teva care curg, deoarece substanta activa poate fi absorbita prin piele. Spalati imediat zona afectata cu apa si sapun, daca s-a produs orice contact cu pielea.
Utilizati prezervativul in timpul contactelor sexuale. Dutasterida a fost regasita in sperma barbatilor aflati in tratament cu Dutasterida Teva. Daca partenera dumneavoastra este sau poate fi gravida, trebuie sa evitati expunerea ei la sperma, deoarece dutasterida poate afecta dezvoltarea normala a fatului de sex masculin. S-a demonstrat ca dutasterida determina reducerea numarului de spermatozoizi, a volumului spermatic si motilitatii spermatozoizilor. Acest lucru va poate reduce fertilitatea.
Dutasterida Teva poate afecta rezultatul unui test de sange pentru PSA (antigen prostatic specific), care este utilizat, uneori, pentru depistarea cancerului de prostata. Medicul dumneavoastra trebuie avertizat asupra acestui efect si poate utiliza, in continuare, acest test pentru depistarea cancerului de prostata. Spuneti medicului ca luati Dutasterida Teva, daca vi se face un test de sange pentru PSA.
Barbatii care utilizeaza Dutasterida Teva trebuie sa efectueze periodic testul de sange pentru PSA.
Dutasterida Teva poate cauza marire sau sensibilitate la nivelul sanilor. Daca aceasta devine suparatoare sau daca obervati noduli la nivelul sanilor sau secretii la nivelul mamelonului, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste modificari deoarece acestea pot fi semne ale unei afectiuni grave, cum este cancerul de san.
Intr-un studiu clinic efectuat la barbati cu risc crescut de cancer de prostata, barbatii care utilizeaza dutasterida au prezentat mai frecvent o forma mai grava de cancer de prostata comparativ cu barbatii care nu utilizeaza dutasterida. Efectul dutasteridei asupra acestei forme grave de cancer de prostata nu este clar.
Daca aveti orice nelamuriri despre cum sa luati Dutasterida Teva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Dutasterida Teva impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Unele medicamente pot interactiona cu Dutasterida Teva si pot creste riscul aparitiei reactiilor adverse.
Aceste medicamente includ:
- verapamil sau diltiazem (pentru tensiune arteriala mare),
- ritonavir sau indinavir (pentru infectiile cu HIV),
- itraconazol sau ketoconazol (pentru infectii micotice),
- nefazodona (un antidepresiv),
- alfa-blocante (pentru prostata marita sau pentru tensiune arteriala mare).
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre aceste medicamente. S-ar putea sa fie necesara reducerea dozei dumneavoastra de Dutasterida Teva.
Dutasterida Teva impreuna cu alimente si bauturi
Dutasterida Teva poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Femeile gravide (sau care ar putea fi gravide) trebuie sa evite orice contact cu capsulele care curg. Dutasterida este absorbita prin piele si poate afecta dezvoltarea normala a fatului de sex masculin. Acesta este un risc important in primele 16 saptamani de sarcina.
Utilizati prezervativul in timpul contactelor sexuale. Dutasterida a fost regasita in sperma barbatilor in tratament cu Dutasterida Teva. Daca partenera dumneavoastra este sau poate fi gravida, trebuie sa evitati expunerea ei la sperma.
S-a demonstrat ca Dutasterida Teva determina reducerea numarului de spermatozoizi, a volumului spermatic si motilitatii spermatozoizilor. Prin urmare, fertilitatea masculina poate fi redusa.Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari daca o femeie gravida a venit in contact cu dutasterida.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este improbabil ca Dutasterida Teva sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI DUTASTERIDA TEVA
Luati intotdeauna Dutasterida Teva exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Daca nu luati medicamentul in mod regulat, monitorizarea nivelurilor dumneavoastra pentru PSA pot fi afectate. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de o capsula moale (0,5 mg), administrata o data pe zi. Capsula moale trebuie inghitita intreaga cu apa. Nu mestecati capsula si nu o deschideti. Contactul cu continutul capsulei poate determina dureri la nivelul gurii si a gatului. Tratamentul cu Dutasterida Teva este un tratament pe termen lung. Unii barbati observa o ameliorare precoce a simptomelor. Cu toate acestea, altii pot necesita continuarea tratamentului cu Dutasterida Teva timp de 6 luni sau mai mult, inainte ca acesta sa inceapa sa-si faca efectul. Continuati sa luati Dutasterida Teva cat timp va recomanda medicul dumneavoastra.
Daca luati mai mult decat trebuie din Dutasterida Teva
Daca ati luat prea multe capsule de Dutasterida Teva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari.
Daca uitati sa luati Dutasterida Teva
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Administrati urmatoarea doza la timpul stabilit.
Daca incetati sa luati Dutasterida Teva
Nu intrerupeti tratamentul cu Dutasterida Teva, fara sa fi discutat cu medicul dumneavoastra mai intai. Poate dura pana la 6 luni sau mai mult pana veti observa un beneficiu. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Dutasterida Teva poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse foarte rare
Semnele unei reactii alergice includ:
- eruptie trecatoare pe piele (care poate fi insotita de mancarimi),
- urticarie (ca o eruptie determinata de urzica),
- umflare a pleoapelor, fetei, buzelor, bratelor sau picioarelor.
Daca aveti oricare dintre aceste simptome, informati-va imediat medicul si intrerupeti administrarea Dutasterida Teva.
Reactii adverse frecvente
Acestea pot afecta pana la 1 din 10 barbati care iau Dutasterida Teva:
- impotenta (incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie),
- scaderea impulsului sexual (libidou),
- dificultate la ejaculare,
- marire sau sensibilitate la nivelul sanilor (ginecomastie),
- ameteli in cazul asocierii cu tamsulosin.
Reactii adverse mai putin frecvente
Acestea pot afecta pana la 1 din 100 de barbati care iau Dutasterida Teva:
- insuficienta cardiaca (inima devine tot mai putin eficienta in pomparea sangelui in intreg organismul. Este posibil sa prezentati simptome cum sunt scurtarea respiratiei, oboseala extrema si umflare a gleznelor si a picioarelor).
- cadere a parului (in general, de pe corp) sau cresterea parului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA DUTASTERIDA TEVA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Dutasterida Teva dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 30°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Dutasterida Teva
Substanta activa este dutasterida.
Fiecare capsula moale contine dutasterida 0,5 mg
Celelalte componente sunt butilhidroxitoluen (E321) si glicerol monocaprilocaprat, Tip I, triglyceride cu lant mediu, parafina lichida, apa purificata.
Filmul capsulei contine gelatina (160 Bloom), glicerol (E422), dioxid de titan (E171) si oxid galben de fer (E172).

Cum arata Dutasterida Teva si continutul ambalajului
Dutasterida Teva 0,5 mg sunt capsule moi oblong, de culoare galben, marimea 6, opace, umplute cu o solutie incolora pana la galbuie, fara marcaje.
Acestea sunt disponibile in ambalaje a cate 10, 28, 30, 50, 60, 90 si 100 capsule.
10 (2 blistere x 5 capsule, 1 blister x 10 capsule) /cutie de carton
28 (2 blistere x 14 capsule, 4 blistere x 7 capsule, 7 blistere x 4 capsules)/ cutie de carton
30 (3 blistere x 10 capsule, 6 blistere x 5 capsule) / cutie de carton
50 (5 blistere x 10 capsule, 10 blistere x 5 capsule)/ cutie de carton
60 (6 blistere x 10 capsule, 12 blistere x 5 capsule)/ cutie de carton
90 (9 blistere x 10 capsule, 18 blistere x 5 capsule) / cutie de carton
100 (10 blistere x 10 capsule, 5 blistere x 20 capsule)/ cutie de carton
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Teva Pharmaceuticals S.R.L. Str. Domnita Ruxandra nr. 12, parter, sector 2, 020562, Bucuresti Romania Tel: 021 230 65 24 Fax: 021 230 65 23
Fabricanti
TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company
Pallagi út 13, 4042 Debrecen Ungaria
TEVA UK Ltd Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG
Marea Britanie Pharmachemie B.V.
Swensweg 5, 2031 GA Haarlem Olanda
TEVA Santé Rue Bellocier, 89100 Sens Franta Teva Czech Industries s.r.o.
Ostravska 29, c.p. 305, 74770 Opava-Komarov Republica Ceha
CT Arzneimittel GmbH Graf-Arco-Stra8e 3, 89079UIm
Germania Merckle GmbH Ludwig-Merckle-Straße 3, 89143 Blaubeuren
Germania HBM Pharma s.r.o Sklabinská 30, 036 80 Martin
Republica Slovacia Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Bulgaria, Estonia, Finlanda, Malta: Dutasteride Teva 0.5mg soft gel capsules
Irlanda: Dutasteride Teva 0.5mg Soft Capsules
Danemarca, Polonia: Dutasteride Teva
Finlanda: Dutasteride Teva 0.5 mg pehmeä kapseli
Lituania: Dutasteride Teva 0.5 mg minkštos kapsul?s
Letonia: Dutasteride Teva 0.5 mg m?kst?s kapsulas
Portugalia: Dutasterida Teva
Spania: Dutasterida Teva 0.5 mg cápsulas blandas EFG
Romania: Dutasterida Teva 0.5 mg capsule moi
Slovenia: Dutasterid Teva 0.5 mg mehke kapsule
Slovacia: Dutasterid Teva 0.5 mg
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dureri musculare de la coloana dreapta stinga deasupra rinichilor pana în fata spre buric
Bună seara!Pe 6/12/2023 am avut un AVC TRANZITORIU dupa 12 zile am făcut infecti urinara d ...
Despre produsul Vitex
Acest produs îi ajută pe barbati sa își reducă pofta sexuală? ...
↳ Buna ziua! Da, aceasta planta se mai numeste si ''piperul calugarilor'' deoarece la barnati reduce libido-ul, numeroase relatari istorice sustin ca o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durata cura cu ulei de dovleac
Cât timp durează tratamentul cu ulei de dovleac sau capsule cu ulei de dovleac ...
↳ Buna ziua! Daca doriti sa utilizati uleiul de dovleac pentru ameliorarea hiperplaziei de prostata, cura trebuie sa dureze miminm 3 luni (maxim 6 zlun ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre prostata
Salutare …..pot lua 2capsule de prostata stem odată seara ???? ...
urinari dese,ejaculare precoce
buna ziua,am 35 ani si de ceva vreme sufar de urinari dese 10-12 ori pe zi care sunt insotite,mai no ...
↳ Buna ziua! Nu cred ca are o legatura colonul iritabil cu urinarile dese si problemele ce tin de dinamica sexuala. Este posibil sa aveti o infectie ur ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Comanda
cum pot comanda Tadenan ? ...
↳ Buna ziua! Tadenan este prezent in sectiunea de prospecte a farmaciei pcfarm.ro, insa puteti comanda Prostata capsule de la Fares, care contine si e ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...