Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml

Prospect - Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml


NU comercializăm Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml    DCI: DOCETAXELUM


  Produs complementar recomandat
Docetaxelul este o substanta derivata din acele copacului tisa. Docetaxelul apartine grupului de medicamente pentru tratamentul cancerului denumite taxoide.
Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Docetaxel

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spitalul dumneavoastra sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spitalul dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi punctul 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Docetaxel Dr. Reddy’s si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Docetaxel Dr. Reddy’s
3. Cum sa utilizati Docetaxel Dr. Reddy’s
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Docetaxel Dr. Reddy’s
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Docetaxel Dr. Reddy’s si pentru ce se utilizeaza
Docetaxelul este o substanta derivata din acele copacului tisa. Docetaxelul apartine grupului de medicamente pentru tratamentul cancerului denumite taxoide.
Docetaxel Dr. Reddy’s v-a fost prescris de medicul dumneavoastra pentru tratamentul cancerului de san, anumitor forme de cancer pulmonar (altul decat cel cu celule mici), cancerului de prostata, cancerului gastric sau cancerului de la nivelul capului si gatului.
Pentru tratamentul cancerului de san in stadiu avansat, docetaxel poate fi administrat fie singur, fie in asociere cu doxorubicina, trastuzumab sau capecitabina.
Pentru tratamentul cancerului de san in stadiu precoce, cu sau fara afectare a ganglionilor limfatici, docetaxel poate fi administrat in asociere cu doxorubicina si ciclofosfamida.
Pentru tratamentul cancerului pulmonar, docetaxel poate fi administrat fie singur, fie in asociere cu cisplatina.
Pentru tratamentul cancerului de prostata, docetaxel este administrat in asociere cu prednison sau prednisolon.
Pentru tratamentul cancerului gastric metastazat, docetaxel este administrat in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.
Pentru tratamentul cancerului de la nivelul capului si gatului, docetaxel se administreaza in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Docetaxel Dr. Reddy’s
Nu trebuie sa vi se administreze Docetaxel Dr. Reddy’s
-daca sunteti alergic (hipersensibil) la docetaxel sau la oricare dintre celelalte componente ale Docetaxel Dr. Reddy’s.
-daca numarul de celule albe din sangele dumneavoastra este prea mic.
-daca aveti o boala severa de ficat.
Atentionari si precautii
Inaintea fiecarei administrari a Docetaxel Dr. Reddy’s, vi se vor efectua analize ale sangelui pentru a se verifica daca numarul de celule din sange si functia ficatului sunt suficiente pentru a utiliza Docetaxel Dr. Reddy’s. In caz de modificari ale numarului ale celulelor albe din sange, puteti avea asociate febra sau infectii.
Adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spitalul dumneavoastra sau asistentei medicale daca aveti probleme cu vederea. In cazul in care aveti probleme cu vederea, in special daca aveti vedere incetosata, trebuie sa vi se examineze imediat ochii si vederea.
Va rugam sa spuneti imediat medicului dumneavoastra, farmacistului din spitalul dumneavoastra sau asistentei medicale daca apar probleme la nivelul plamanilor sau daca cele existente se agraveaza (febra, senzatie de lipsa de aer sau tuse). Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va opreasca imediat tratamentul.
Vi se va spune sa luati premedicatie, constand intr-un corticoid cu administrare orala, cum este dexametazona, incepand cu o zi inainte de administrarea Docetaxel Dr. Reddy’s si in continuare, timp de una sau doua zile dupa aceasta, pentru a scadea la minim anumite reactii adverse care pot sa apara dupa perfuzia cu Docetaxel Dr. Reddy’s - in special reactii alergice si retentie de lichide (umflare a mainilor, picioarelor sau crestere in greutate).
In timpul tratamentului, este posibil sa vi se administreze alte medicamente pentru mentinerea numarului de celule din sange.
Docetaxel Dr. Reddy’s contine alcool. Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti dependenta de alcool sau daca aveti insuficienta hepatica. De asemenea, vedeti punctul de mai jos „Docetaxel Dr. Reddy’s contine alcool etilic (alcool)”.

Docetaxel Dr. Reddy’s impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului spitalului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acest lucru este necesar, deoarece Docetaxel Dr. Reddy’s sau celalalt medicament pot sa nu actioneze asa cum se asteapta si dumneavoastra puteti sa aveti mai usor reactii adverse.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Docetaxel Dr. Reddy’s nu trebuie administrat daca sunteti gravida, cu exceptia cazului in care este clar indicat de catre medicul dumneavoastra. Nu trebuie sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu acest medicament si trebuie sa utilizati o metoda contraceptiva sigura in timpul tratamentului, deoarece Docetaxel Dr. Reddy’s poate avea efecte nedorite la copilul nenascut. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului, trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra.
Nu trebuie sa alaptati in timpul tratamentului cu Docetaxel Dr. Reddy’s.
Daca sunteti barbat si sunteti tratat cu Docetaxel Dr. Reddy’s, sunteti sfatuit sa nu incercati sa aveti copii in timpul tratamentului si pana la 6 luni dupa tratament si sa cereti sfatul privind oportunitatea conservarii spermei inainte de tratament, deoarece docetaxelul poate afecta fertilitatea la barbati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Cantitatea de alcool din acest medicament va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje (vezi mai jos).
Docetaxel Dr. Reddy’s contine alcool etilic (alcool)
Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml contine etanol (alcool) 50% din volum, adica pana la 3,16 g (4 ml) pe flacon, echivalent cu 80 ml bere sau 33 ml vin per flacon.
Poate avea efecte nedorite la pacientii cu alcoolism.
A se lua in considerare la gravide sau la femeile care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut, cum sunt pacientii cu boli ale ficatului sau epilepsie.
Cantitatea de alcool continuta in acest medicament poate influenta efectele altor medicamente.

3. Cum sa utilizati Docetaxel Dr. Reddy’s
Docetaxel Dr. Reddy’s va va fi administrat de catre personalul medical.
Doza uzuala
Doza uzuala va depinde de greutatea dumneavoastra si de starea dumneavoastra generala. Medicul dumneavoastra va va calcula aria suprafetei corporale in metri patrati (m2) si va determina doza care trebuie administrata.

Modul si calea de administrare
Docetaxel Dr. Reddy’s va va fi administrat prin perfuzie intr-o vena (cale intravenoasa). Durata perfuziei este de aproximativ o ora, timp in care veti sta in spital.
Frecventa de administrare
De obicei, vi se va administra cate o perfuzie la interval de 3 saptamani.
Medicul dumneavoastra poate modifica doza si frecventa administrarilor, in functie de analizele de sange, de starea dumneavoastra generala si de raspunsul dumneavoastra la tratamentul cu Docetaxel Dr. Reddy’s.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra in special in caz de diaree, leziuni la nivelul gurii, senzatie de amorteala sau intepaturi, febra si sa-i dati rezultatele analizelor de sange. Aceasta informatie ii va permite sa decida daca este necesara o reducere a dozei.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului din spital.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Medicul va discuta despre acestea cu dumneavoastra si va va explica potentialele riscuri si beneficii ale tratamentului dumneavoastra.

Reactiile adverse raportate cel mai frecvent in cazul administrarii de Docetaxel Dr. Reddy’s singur sunt:
scadere a numarului de celule rosii sau de celule albe din sange, cadere a parului (alopecie), greata, varsaturi, leziuni la nivelul gurii, diaree si oboseala.
Severitatea reactiilor adverse la Docetaxel Dr. Reddy’s poate fi crescuta atunci cand Docetaxel Dr.
Reddy’s este administrat in asociere cu alte chimioterapice.
In timpul perfuziei efectuate in spital, pot aparea urmatoarele reactii alergice (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
-inrosire a fetei, reactii pe piele, mancarimi
-senzatie de apasare in piept; respiratie dificila
-febra sau frisoane
-dureri de spate
-tensiune arteriala mica.
Este posibil sa apara reactii adverse mai severe. Personalul medical din spital va va supraveghea cu atentie starea in timpul tratamentului. Spuneti imediat daca observati oricare dintre aceste efecte.
In intervalul dintre administrarea a doua perfuzii cu Docetaxel Dr. Reddy’s pot sa apara urmatoarele reactii adverse, iar frecventa poate varia in functie de asocierea de medicamente administrata:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
-infectii, scadere a numarului de celule rosii (anemie) sau albe (importante pentru combaterea infectiilor) din sange si a plachetelor din sange
-febra: Daca apare, trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra.
-reactii alergice, dupa cum sunt descrise mai sus
-lipsa a poftei de mancare (anorexie)
-insomnie
-senzatie de amorteala sau intepaturi sau durere la nivelul articulatiilor sau muschilor
-durere de cap
-modificari ale gustului
-inflamatie a ochiului sau lacrimare crescuta
-umflare determinata de drenajul limfatic insuficient
-senzatie de lipsa de aer
-secretii din nas; inflamatie la nivelul gatului si nasului; tuse
-sangerare din nas
-leziuni la nivelul gurii
-disconfort gastric, inclusiv greata, varsaturi si diaree, constipatie
-durere abdominala
-indigestie
-cadere a parului (in cele mai multe cazuri, cresterea normala a parului trebuie sa se reia)
-inrosire si umflare a palmelor sau talpilor, care pot determina cojirea pielii (posibil sa apara, de asemenea, pe brate, pe fata sau pe corp)
-schimbare a culorii unghiilor, care pot sa cada
-dureri musculare; durere de spate sau durere osoasa
-modificare sau absenta a menstruatiei
-umflare a mainilor, picioarelor
-oboseala sau simptome asemanatoare gripei
-crestere sau scadere in greutate.

Frecvente (pot afecta 1 pana la 10 persoane):
-candidoza orala
-deshidratare
-ameteli
-afectare a auzului
-scadere a tensiunii arteriale; batai rapide sau neregulate ale inimii
-insuficienta cardiaca
-esofagita
-senzatie de uscaciune la nivelul gurii
-inghitire dificila sau dureroasa
-hemoragie
-valori crescute ale enzimelor hepatice (de unde rezulta necesitatea efectuarii regulate a analizelor de sange).

Mai putin frecvente (pot afecta 1 pana la 100 persoane):
-pierdere temporara a starii de constienta
-reactii pe piele, flebita (inflamatie a venelor) sau umflare, la locul injectarii,
-inflamatie a colonului, inflamatie a intestinului subtire; perforatie intestinala
-cheaguri de sange.

Frecventa necunoscuta:
-boala pulmonara interstitiala (inflamatie la nivelul plamanilor, care provoaca tuse si dificultati la respiratie . Inflamatia la nivelul plamanilor se poate instala, de asemenea, atunci cand terapia cu docetaxel este utilizata impreuna cu radioterapie).
-pneumonie (infectie la nivelul plamanilor)
-fibroza pulmonara (cicatrici si ingrosari la nivelul plamanilor, cu senzatie de lipsa de aer)
-vedere incetosata, din cauza umflarii la nivelul retinei, in interiorul ochilor (edem macular cistoid)
-scadere a valorilor sodiului in sange.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spital sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Docetaxel Dr. Reddy’s
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta de flacon, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC. A nu se congela.
Utilizati flaconul imediat dupa deschidere. Daca nu este utilizat imediat, perioadele de pastrare si conditiile de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului.
Stabilitatea fizica si chimica a solutiei perfuzabile in curs de utilizare, atunci cand este pastrata in pungi non-PVC, a fost demonstrata pentru o perioada de pana la 6 ore la 25° C si de pana la 48 ore la temperaturi cuprinse intre 2 si 8°C.
Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Daca nu este utilizat imediat, perioadele de pastrare si conditiile de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului si in mod normal, nu trebuie sa fie mai mari de 24 ore la temperaturi cuprinse intre 2 si 8°C, in afara de cazul in care reconstituirea/ diluarea a fost efectuata in conditii controlate si aseptice.
Solutia perfuzabila de docetaxel este suprasaturata, prin urmare poate cristaliza in timp. In cazul in care apar cristale, solutia nu mai poate fi utilizata si trebuie aruncata.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Docetaxel Dr. Reddy’s
Substanta activa este docetaxel. Fiecare ml de concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel (anhidru) 20 mg.
Un flacon de Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel 160 mg.
Celelalte componente sunt polisorbat 80, etanol anhidru si acid citric anhidru.
Cum arata Docetaxel Dr. Reddy’s si continutul ambalajului
Docetaxel Dr. Reddy’s concentrat pentru solutie perfuzabila este o solutie de culoare galben-pal pana la galben-brun.
Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila este disponibil in flacon cu capacitatea de 10 ml, din sticla, cu capac din cauciuc si capsa detasabila de culoare albastra. Fiecare flacon contine 8 ml concentrat. Fiecare cutie contine un flacon.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Dr. Reddy’s Laboratories Romania SRL
Str. Nicolae Caramfil, Nr. 71-73, Etaj 5, Spatiul 10, Sector 1,
Bucuresti, Romania
Fabricantul Dr Reddy’s Laboratories (UK) Ltd,
6 Riverview Road, Beverley, East Yorkshire, HU17 0LD, Marea Britanie
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Germania: Docetaxel beta 160 mg/8 ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung
Marea Britanie: Docetaxel 160 mg/8 ml concentrate for solution for infusion
Romania: Docetaxel Dr. Reddy’s 160 mg/8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acest prospect a fost aprobat in iunie 2015.

Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii:
GHID DE PREPARARE PENTRU UTILIZAREA DOCETAXEL DR. REDDY’S CONCENTRAT PENTRU SOLUTIE PERFUZABILA
Este important sa cititi intregul continut al acestui ghid, inainte de prepararea Docetaxel Dr. Reddy’s concentrat pentru solutie perfuzabila.
Recomandari pentru manipularea in conditii de siguranta Docetaxelul este un medicament antineoplazic si, similar altor substante cu potential toxic, este necesara prudenta atunci cand acesta se manipuleaza si cand se prepara solutiile derivate. Se recomanda utilizarea manusilor.
In cazul in care Docetaxel Dr. Reddy’s concentrat sau solutie perfuzabila vine in contact cu pielea, spalativa imediat si abundent cu apa si sapun. Daca vine in contact cu mucoasele, spalati-va imediat cu apa din abundenta.
Prepararea pentru administrare intravenoasa
Prepararea solutiei perfuzabile
NU UTILIZATI alt medicament care contine docetaxel, constand in 2 flacoane (concentrat si solvent) impreuna cu acest medicament (Docetaxel Dr. Reddy’s concentrat pentru solutie perfuzabila, care contine numai 1 flacon).
Docetaxel Dr. Reddy’s concentrat pentru solutie perfuzabila NU necesita diluare prealabila cu un solvent si este pregatit pentru a fi adaugat in solutia perfuzabila.
-Fiecare flacon este destinat unei singure utilizari si trebuie utilizat imediat dupa deschidere. Daca nu este utilizat imediat, perioadele de pastrare si conditiile de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului. Pot fi necesare mai mult de un flacon de concentrat pentru solutie perfuzabila pentru a obtine doza necesara pentru pacient. De exemplu, pentru o doza de 140 mg docetaxel sunt necesari 7 ml docetaxel concentrate pentru solutie perfuzabila.
Extrageti printr-o tehnica aseptica doza necesara de concentrat pentru solutie perfuzabila, utilizand o seringa calibrata, prevazuta cu un ac 21G.
Concentratia de docetaxel din Docetaxel Dr. Reddy’s este de 20 mg/ml.
Apoi, injectati printr-o singura injectie (o singura perforare) intr-o punga sau flacon pentru perfuzie cu capacitatea de 250 ml, care contine fie solutie perfuzabila de glucoza 5%, fie solutie perfuzabila de clorura de sodiu 9 mg/ml (0,9%). Daca este necesara o doza de docetaxel mai mare de 190 mg, se utilizeaza un volum mai mare de vehicul perfuzabil, astfel incat sa nu se depaseasca concentratia de docetaxel de 0,74 mg/ml solutie perfuzabila.
Se agita manual punga pentru perfuzie, prin miscari de rotatie.
Stabilitatea fizica si chimica a solutiei perfuzabile in curs de utilizare, atunci cand este pastrata in pungi non-PVC, a fost demonstrata pentru o perioada de pana la 6 ore la 25° C si de pana la 48 ore la temperaturi cuprinse intre 2 si 8°C.
Din punct de vedere microbiologic, utilizati medicamentul imediat. Daca nu este utilizat imediat, perioadele de pastrare si conditiile de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului si in mod normal, nu trebuie sa fie mai mari de 24 ore la temperaturi cuprinse intre 2 si 8°C, in afara de cazul in care reconstituirea/ diluarea a fost efectuata in conditii controlate si aseptice.
Solutia perfuzabila de docetaxel este suprasaturata, prin urmare poate cristaliza in timp. In cazul in care apar cristale, solutia nu mai poate fi utilizata si trebuie aruncata.
Similar tuturor medicamentelor pentru administrare parenterala, solutia perfuzabila trebuie verificata vizual inainte de utilizare; solutiile care contin precipitat trebuie aruncate.
Eliminare
Toate materialele care au fost utilizate pentru diluare si administrare trebuie eliminate in conformitate cu procedurile standard. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublã mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. �nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...