Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate

Prospect - Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate


NU comercializăm Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate    DCI: DIGOXINUM


  Produs complementar recomandat
Digoxina este un medicament indicat in terapia inimii si a sistemului cardiovascular.
Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate
Digoxina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Digoxin Zentiva si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Digoxin Zentiva
3. Cum sa utilizati Digoxin Zentiva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Digoxin Zentiva
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Digoxin Zentiva si pentru ce se utilizeaza
Digoxina este un medicament indicat in terapia inimii si a sistemului cardiovascular. Este utilizat in:
- insuficienta cardiaca congestiva cu disfunctie sistolica dominanta,
- insuficienta cardiaca cronica asociata cu fibrilatie atriala;
- tahiaritmii supraventriculare: flutter si fibrilatie atriala, tahicardie paroxistica supraventriculara, tahicardie jonctionala.
Acest medicament este destinat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 6 ani. Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

2. Ce trebuie sa ?ti?i inainte sa utiliza?i Digoxin Zentiva
Nu utilizati Digoxin Zentiva
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la digoxina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la alte glicozide digitalice,
- daca aveti bloc atrioventricular grad II si III,
- daca aveti tahiaritmii supraventriculare in cadrul sindromului Wolf-Parkinson-White,
- daca aveti hiperexcitabilitate ventriculara in special extrasistole survenite sub tratament cu un preparat digitalic,
- daca aveti cardiomiopatie hipertrofica sau restrictiva,
- daca aveti pericardita cronica constrictiva,
- daca aveti tahicardie si fibrilatie ventriculara,
- daca sunteti in tratament cu sultoprida sau calciu intravenos,
- daca aveti simptome de supradozaj digitalic.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Digoxin Zentiva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Intoxicatia digitalica favorizeaza aparitia aritmiilor, de exemplu, tahicardia atriala cu bloc atrioventricular variabil necesita o atentie deosebita intrucat din punct de vedere clinic ritmul seamana cu fibrilatia atriala.
Determinarea concentratiei serice de digoxina poate fi foarte utila pentru continuarea tratamentului cu digoxina, dar doze toxice din alte glicozide pot determina reactii incrucisate, sugerand gresit concentratiile aparent satisfacatoare de digoxina.
In unele cazuri, in care s-au administrat glicozide cardiotonice in ultimele doua saptamani trebuie reconsiderate recomandarile in privinta dozajului initial si se recomanda reducerea dozei.
Electroconversia cu curent continuu creste riscul aparitiei unor aritmii grave in prezenta toxicitatii digitalice. Tratamentul cu digoxina trebuie intrerupt cu 24 ore inaintea realizarii electroconversiei. In urgente, cum ar fi stopul cardiac, cand este necesara electroconversia, se foloseste cea mai joasa treapta de energie eficace. Electroconversia cu curent continuu este inadecvata in tratamentul aritmiilor presupuse a fi induse de glicozizi cardiotonici.
Spuneti medicului dumneavoastra ca sunteti in tratament cu digoxina:
- daca urmeaza sa vi se faca electrocardiograma. Utilizarea digoxinei in doze terapeutice poate determina prelungirea intervalului PR si subdenivelarea segmentului ST pe elecrocardiograma.
Digoxina poate produce supradenivelari fals pozitive ST-T pe electrocardiograma in timpul testului de efort.
- deoarece trebuie sa fiti evaluat periodic prin monitorizarea electrolitilor serici si a functiei renale, in functie de starea dumneavoastra clinica.
Inainte sa vi se administreze digoxina, spuneti medicului dumneavoastra:
- daca aveti tulburari de conducere sino-atriale (de exemplu sindromul de sinus bolnav), deoarece digoxina poate determina sau exacerba bradicardia sinusala sau poate determina bloc sino-atrial.
- daca aveti afectiuni respiratorii severe, pentru ca puteti avea o sensibilitate miocardica crescuta la glicozidele cardiotonice.
- daca sunteti varstnici sau aveti functia renala afectata, deoarece este necesara ajustarea dozelor initiale cat si a dozelor de intretinere (pe termen lung), datorita reducerii eliminarii renale (clearencelui renal) al digoxinei.
- daca aveti hipokaliemie, deoarece aceasta sensibilizeaza miocardul la actiunea glicozidelor cardiotonice.
- daca aveti hipoxie, hipomagneziemie sau hipercalcemie severa, deoarece aceste afectiuni cresc sensibilitatea miocardului la actiunea glicozidelor cardiotonice.
- daca aveti afectiuni ale glandei tiroide, deoarece dozele initiale si cele de intretinere de digoxina trebuie reduse in caz de hipofunctie tiroidiana. In hipertiroidism exista o rezistenta relativa la digoxina si este necesara marirea dozelor.
- daca aveti sindrom de malabsorbtie sau rezectii gastro-intestinale, deoarece puteti necesita doze crescute de digoxina.
- daca aveti infarct miocardic acut, caz in care administrarea digoxinei se face sub atenta monitorizare.
Digoxina imbunatateste rezistenta la efort a pacientilor cu disfunctie ventriculara stanga si ritm sinusal. Acesta poate fi sau nu asociat cu imbunatatirea profilului hemodinamic. Oricum, beneficiul la pacientii cu aritmii supraventriculare este cel mai evident in repaus si mai putin evident la efort.
- daca va aflati in tratament cu diuretice si inhibitoare ale enzimei de conversie sau numai cu diuretice, deoarece in acest caz intreruperea tratamentului cu digoxina se face progresiv, sub atenta monitorizare clinica.

Digoxin Zentiva impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
La administrarea concomitenta a digoxinei cu alte medicamente pot apare modificari reciproce al efectelor.
Digoxina in asociere cu medicamente beta-blocante poate determina prelungirea timpului de conducere atrio-ventriculara.
Medicamentele care determina hipokaliemie sau deficit intracelular de potasiu pot determina cresterea sensibilitatii la digoxina, de exemplu: diureticele, amfotericina B, sarea de litiu, corticosteroizii sau carbenoxolona.
Calciul, in special administrat intravenos rapid poate determina aritmii grave la pacientii digitalizati.
Concentratiile serice de digoxina pot creste in cazul administrarii concomitente cu: alprazolam, amiodarona, flecainida, gentamicina, indometacin, itraconazol, prazosin, propafenona, chinidina, spironolactona, macrolide (neomicina), tetraciclina si posibil alte antibiotice.
Concentratiile serice de digoxina pot scade in cazul administrarii concomitente cu: adrenalina, antiacide, colestiramina, salbutamol, rifampicina, fenitoina, metoclopramida si preparate vegetale care contin sunatoare.
Blocantele canalelor de calciu pot determina cresteri ale valorilor serice ale digoxinei. Verapamilul, felodipina si tiapamilul cresc valorile serice ale digoxinei. Nifedipina, dronedarona si diltiazemul pot creste valorile serice ale digoxinei sau nu le influenteaza. Isradipina nu produce nicio modificare a valorile serice ale digoxinei.
Nu este recomandata administrarea concomitenta cu alfa-simpatomimetice (midodrina) datorita efectului bradicardizant si riscului de aparitie a tulburarilor de conducere atrio-ventriculare si/sau intraventriculare.
Inhibitorii enzimei de conversie (IECA) pot creste valorile serice ale digoxinei sau nu le influenteaza.

Digoxin Zentiva impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu exista restrictii legate de administrarea impreuna cu alimente si bauturi.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Digoxina strabate bariera placentara, concentratia serica a digoxinei fiind similara la mama si la fat.
Nu au fost semnalate efecte nocive ale digoxinei la fat si nou-nascut. Cu toate acestea, efecte nocive fetale, inclusiv moartea fetala, au fost raportate la mame cu intoxicatie digitalica. Administrarea de digoxina la mame cu afectiuni cardiace poate determina scaderea greutatii la nastere a fatului. De aceea, in timpul sarcinii Digoxin Zentiva 0,25 mg nu trebuie administrat decat dupa analiza raportului risc fetal / beneficiu matern.
Digoxina se excreta in cantitate mica in laptele matern si duce la concentratii inferioare dozelor terapeutice neonatale. Este posibila alaptarea in timpul tratamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Digoxin Zentiva contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
Va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra daca va ingrijoreaza vreunul din componentele acestui medicament.

3. Cum sa utilizati Digoxin Zentiva
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Comprimatele Digoxin Zentiva se administreaza oral cu putina apa.
Doza optima este stabilita de catre medic pentru fiecare pacient in parte.
Pentru atingerea concentratiei plasmatice de platou care sa fie eficienta terapeutic se poate opta pentru una din urmatoarele variante:
- digitalizare rapida – tratament de atac – adica administrarea unor doze mari in timp scurt (urmate de tratamentul de intretinere);
- digitalizare lenta – cu doze relativ mici, care realizeaza digitalizarea in cateva zile.
Dozele de intretinere administrate dupa atingerea platoului corespund cantitatii eliminate in 24 ore, tinand cont de cantitatea totala din organism in conditii de compensare si de proportia de eliminare.
Adulti:In cazul in care se impune digitalizarea rapida, la pacienti care nu au mai fost digitalizati, se administreaza o doza de incarcare de 0,5 - 1 mg digoxina zilnic, timp de 2-3 zile, monitorizarea pacientului fiind obligatorie. Tratamentul se continua cu doze de intretinere cuprinse intre 0,125 - 0,50 mg digoxina zilnic, cu administrare orala (obisnuit 0,25 mg).
Grupe speciale de pacienti
Pacienti varstnici: doza de intretinere este mai mica si poate fi redusa la 0,125 mg.
Pacienti cu insuficienta renala: doza de intretinere trebuie redusa si se stabileste in functie de valoarea creatininemiei.
Copii:
-Pentru copii cu varsta sub 6 ani, sunt disponibile alte forme farmaceutice adecvate.
-Pentru copii cu varsta mai mare de 6 ani, cu functie renala normala, doza recomandata este
conform tabelului:
Greutatea copilului (kg) Doza de atac (micrograme/kg) Doza de intretinere
administrata in 3 prize zilnice (micrograme/kg si zi).
3 - 6 20 20
6 – 12 15 15
12 – 24 10 10 > 24 7 7
Pentru copii cu varsta mai mare de 6 ani, cu functie renala afectata, doza recomandata trebuie ajustata conform tabelului:
Creatininemie (micromol/litru) Azotemie (milimol/litru) Doza de intretinere se
multiplica cu:
70 - 100 8 - 17 0,6
101 - 200 17,1 - 25 0,3
201 - 400 25,1 - 33 0,15

Daca utiliza?i mai mult Digoxin Zentiva decat trebuie
Daca dumneavoastra, sau altcineva, utilizati din greseala mai mult Digoxin Zentiva decat a fost prescris, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la camera de primiri urgente a celui mai apropiat spital.
Simptomele si semnele intoxicatiei cu digoxina includ: tulburari cognitive, aritmii caracteristice prin afectarea nodulului sinusal sau atrio-ventricular (tahicardie atriala cu bloc atrio-ventricular, tahicardii jonctionale, blocuri atrioventriculare de diferite grade), greata, adesea recunoscute tardiv, deoarece de obicei supradozajul survine la pacienti cu stare de boala avansata si medicatie multipla.
In intoxicatiile severe, de obicei in scop suicid se remarca hiperkaliemie severa si bradiaritmii, care de obicei nu raspund nici la montarea de pace-maker.

Daca uita?i sa utilizati Digoxin Zentiva
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Digoxin Zentiva
Luati Digoxin Zentiva intreaga perioada a tratamentului stabilita de medicul dumneavoastra, chiar si atunci cand incepeti sa va simtiti mai bine.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In general, reactiile adverse raportate in timpul tratamentului cu digoxina sunt dependente de doza.
Astfel, reactiile adverse sunt mai putine cand digoxina este utilizata in doze terapeutice si cand se tine cont de medicamentele cu care poate interactiona si de conditiile de administrare.
Reactii adverse ale digoxinei la sugari si copii sunt diferite fata de efectele la adulti.
La pacientii tineri digoxina poate produce: anorexie, greata, varsaturi, diaree si tulburari ale sistemului nervos central, acestea fiind rar simptomele supradozajului.
Va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele:
Tulburari cardiace
- tulburari ale ritmului ?i frecvene?i batailor inimii
- modificari ale activita?ii electrice a inimii. Toxicitatea cardiaca poate aparea la doze terapeutice la pacientii cu afectiuni care modifica sensibilitatea la digoxina.
Manifestarile extracardiace se asociaza, in principal, cu supradozajul, dar pot apare si datorita unor cresteri tranzitorii ale concentratiei serice prin absorbtie rapida.
Tulburari gastro-intestinale: lipsa poftei de mancare, greata si varsaturi si, de obicei, se remit in cateva ore de la administrarea medicamentului. Poate apare, de asemenea, diaree. Nu se recomanda sa se interpreteze greata ca semn precoce de supradozaj digitalic.
Administrarea orala a digoxinei s-a asociat cu ischemie intestinala si, rar, cu necroza intestinala.
Tulburari ale aparatului genital si sanului: in administrarea pe termen lung poate apare cre?terea in volum a glandei mamare.
Tulburari ale sistemului nervos: slabiciunea musculara, apatie, fatigabilitate, astenie, stare de rau, durere de cap, ameteli, confuzie, depresie si vederea sau perceperea unor evenimente sau personae care nu exista in realitate.
Tulburari oculare: vedere incetosata, apari?ia pe imagine a unor cercuri colorate in verde sau galben).
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: rareori poate apare eruptie cutanata inso?ita de cre?terea in sange a unor categorii de celule albe numite eozinofile.
Tulburari hematologice si limfatice: foarte rar digoxina poate determina scaderea numarului de globule albe responsabile de coagularea sangelui (trombocitopenie).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Digoxin Zentiva
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare EXP inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Digoxin Zentiva
Substanta activa este digoxina. Fiecare comprimat contine digoxina micronizata 0,25 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat 200 mesh, amestec de lactoza monohidrat cu amidon
de porumb, tip starlac, stearat de magneziu, talc, celuloza microcristalina PH 102.
contine: 85 parti lactoza monohidrat si 15 parti amidon de porumb.

Cum arata Digoxin Zentiva si continutul ambalajului
Digoxin Zentiva se prezinta sub forma de comprimate rotunde cu suprafata plana, aspect uniform, structura compacta si omogena, cu margini conturate, intacte, de culoare alba sau foarte slab galbui, fara miros.
Digoxin Zentiva este disponibil in cutie cu un blister sau doua blistere din PVC/Al a cate 25 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
S.C. ZENTIVA S.A.
Bd. Theodor Pallady, nr. 50, sector 3, Bucuresti
Tel.: + 40 21 317 31 36
Fax: + 40 21 317 31 34
[email protected]
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Romania
S.C. ZENTIVA S.A.
B-dul Theodor Pallady nr. 50
Sector 3, 032266 Bucuresti, Romania
Tel.: + 40 21 317 31 36
Fax: + 40 21 317 31 34
[email protected]
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejaculare precoce și erectie slaba
Buna ziua! Am o problemă de ceva timp cu erectia. Nu am erectie prelungită si ejaculeaz ...
Lokren si paracetamol
Bună ziua ! As dori sa stiu dacă pot asocia la Lokren pe care il iau pt tahicardie, cu ...
↳ Buna ziua! Paracetamol Sinus contine substante care sunt containdicate in tahicardie, nu luati decat paracetamol simplu daca aveti dureri si febra, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiuni Eurespal
POT LUA PASTILE DE ,,EURASPAL 80 mg ,, PENTRU A MI TRECE TUSEA SEACA , DACA AM HIPERTENTIUNE ARTE ...
↳ Buna ziua! Eurespal poate determina tahicardie (cresterea pulsului) si hipotensiune, in cazuri rare. Puteti lua medicamentul cu prudenta! La 2-3 ore ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tahicardie sinusala
Buna ziua, Sunt insarcinata in 14 saptamani si am fost diagnosticata cu tahicardie sinusala. aAm ...
Suplimente pentru aritmii(tahicardie, extrasistole)
Buna ziua, as vrea sa iau niste suplimente pentru a ma ajutat cu tahicardia si cu niste extrasistole ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati dropsuri Rescue Remedy atunci cand va simtiti anxioasa sau inaintea situatiilor care stiti ca ar putea determina astf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa DIGOXINUM?
Alte medicamnete care au DIGOXINUM:
- Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila
- LANOXIN, tablete
- LANOXIN, solutie buvabila
- LANOXIN, fiole
- DIGOXIN , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...