Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Cefrom 1 g

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Cefrom 1 g

Prospect - Cefrom 1 g


NU comercializăm Cefrom 1 g!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Cefrom 1 g    DCI: CEFPIROMUM


  Produs complementar recomandat


38.65lei
Vezi detalii

Acest medicament este indicat pentru tratamentul infectiilor severe.
Compozitie: Un flacon contine cefpiroma 1 g sub forma de sulfat de cefpiroma 1,191 g si excipient, carbonat de sodiu anhidru.

Grupa farmacoterapeutica: alte antibiotice beta-lactamice, cefalosporine de generatia a 4-a.

CAND SE UTILIZEAZA ACEST MEDICAMENT Acest medicament este indicat pentru tratamentul infectiilor severe, in special pentru:
infectii ale aparatului respirator inferior (bronhopneumonie si pneumonie lobara); infectii complicate ale aparatului urinar superior (pielonefrita) si inferior; infectii ale pielii si tesuturilor moi (celulita, abcese cutanate si plagi infectate); infectii la pacientii neutropenici; bacteriemie si septicemie; infectii severe.

ATENTIONARI ! CAND NU TREBUIE UTILIZAT ACEST MEDICAMENT: Acest medicament NU TREBUIE NICIODATA UTILIZAT in caz de alergie la antibiotice din grupul cefalosporinelor. Daca aveti nelamuriri intrebati medicul sau farmacistul.

ATENTIONARI SPECIALE: Aparitia oricaror manifestari alergice impune intreruperea tratamentului. Alergia la peniciline este incrucisata cu alergia la cefalosporine in 5 pana la 10 % din cazuri. Informati medicul dumneavoastra daca ati avut orice fel de manifestare alergica in timpul tratamentelor anterioare cu antibiotice.

PRECAUTII IN UTILIZARE: Informati medicul dumneavoastra daca stiti ca aveti insuficienta renala. In timpul asocierii cu antibiotice cu potential toxic renal (in special aminoglicozide) sau cu anumite diuretice, functia renala trebuie monitorizata. Dozarea glucozei in urina cu tehnici non-enzimatice poate produce o reactie fals-pozitiva, dar este nemodificata prin tehnica cu glucozo-oxidaza. Acest medicament poate produce false cresteri ale concentratiei creatininei plasmatice daca se utilizeaza testul cu picrat. Daca vi se dozeaza creatinina, informati ca utilizati acest medicament. In caz de dieta desodata sau hiposodata luati in considerare ca 1 g din acest medicament contine 105 mg sodiu.

DACA AVETI NELAMURIRI, CERETI SFATUL MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTULUI.

A NU SE LASA LA INDEMANA COPIILOR. INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE SI ALTE INTERACTIUNI PENTRU A EVITA EVENTUALE INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, TREBUIE SA INFORMATI REGULAT MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL DESPRE ORICE ALT TRATAMENT UTILIZAT.

SARCINA SI ALAPTAREA: Nu trebuie sa utilizati acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca ati devenit insarcinata in timpul tratamentului, informati medicul dumneavoastra care va decide masurile necesare. Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca alaptati. In general, in timpul sarcinii si alaptarii trebuie sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament.

EXCIPIENTI CARE TREBUIE CUNOSCUTI PENTRU UTILIZAREA FARA RISCURI LA ANUMITI PACIENTI Carbonat de sodiu anhidru.
CUM SE UTILIZEAZA ACEST MEDICAMENT Doze IN TOATE CAZURILE URMATI PRESCRIPTIA MEDICULUI.
In general, la adultii cu functie renala normala, doza uzuala este urmatoarea: - 2 - 4 g pe zi pentru infectiile urinare, pulmonare, ale pielii si tesuturilor moi; - 4 g pe zi in bacteriemii, septicemii, episoade febrile la pacientii neutropenici si infectii severe la pacientii din unitatile de terapie intensiva. La pacientii cu insuficienta renala doza trebuie redusa. La pacientii varstnici, nu este necesara reducerea dozei, cu exceptia cazurilor de insuficienta renala.
Mod si cale de administrare Cale intravenoasa Acest medicament se poate administra: -
Direct, in injectie intravenoasa: Continutul unui flacon a 1 g sau 2 g cefpiroma se dizolva in 10 ml, respectiv 20 ml apa pentru preparate injectabile si apoi se injecteaza in vena, timp de 3- 5 minute sau in portiunea distala a tubului de perfuzie. La pacientii cu insuficienta renala se vor dizolva 0,25 g sau 0,5 g cefpiroma in 2 ml, respectiv 5 ml apa pentru preparate injectabile. In perfuzie intravenoasa de scurta durata: continutul unui flacon a 1 g sau 2 g cefpiroma trebuie dizolvat in 100 ml apa pentru preparate injectabile si apoi perfuzat timp de 20 – 30 minute. De asemenea, pot fi folosite urmatoarele solutii perfuzabile: clorura de sodiu 0,9%, solutie Ringer, solutii standard de electroliti, solutie de glucoza 5% si 10 %, solutie de fructoza 5%, solutie de glucoza 6% + clorura de sodiu 0,9%.
Nota: cand se dizolva medicamentul apare efervescenta, flaconul trebuind agitat usor pana la dizolvarea completa a cefpiromei (pana la 5 minute).

Recomandari: Preferabil, solutia se va administra imediat dupa reconstituire. Medicamentul nu trebuie amestecat cu alt antibiotic in aceeasi seringa sau in aceeasi perfuzie. Cefrom 1 g nu se va administra cu solutii de bicarbonat de sodiu.
Frecventa administrarilor Acest medicament se va administra la intervale de 12 ore.

REACTII ADVERSE Ca orice alt medicament si acest produs poate produce, la unele persoane, efecte mai mult sau mai putin neplacute: - reactii alergice - reactii cutanate, febra, mancarime, care pot fi severe in unele cazuri; - manifestari gastro-intestinale - greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree. Daca apare diaree in timpul tratamentului, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
NICIODATA NU TREBUIE SA URMATI UN TRATAMENT ANTIDIAREIC FARA PRESCRIPTIE MEDICALA.
S-a semnalat cresterea valorii serice a unor enzime hepatice (aspartat aminotransferaza - ASAT, alanin aminotransferaza - ALAT, fosfataza alcalina, ?-glutamil transpeptidaza - ?-GT, lactic dehidrogenaza – LDH) si/sau ale bilirubinei. S-au observat usoare efecte asupra functiei renale (cresterea creatininei plasmatice) care impun rareori intreruperea tratamentului. De asemenea, s-a observat scaderea numarului anumitor celule sanguine si tulburari ale gustului imediat dupa injectare.

INFORMATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA DACA APAR ORICE FEL DE EFECTE NEDORITE NEMENTIONATE IN ACEST PROSPECT.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A se pastra la temperaturi intre 2 – 8°C, pana la 24 ore, dupa reconstituirea solutiei.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj Cutie cu un flacon continand pulbere pentru solutie injectabila/perfuzabila.
Producator Patheon UK Ltd, Marea Britanie Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata Laboratoire Aventis 46 quai de la Rapee, 75601, Paris Cedex 12, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Ianuarie, 2009


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...