Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gardasil 9

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect -  Gardasil 9

Prospect - Gardasil 9


NU comercializăm Gardasil 9!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gardasil 9    DCI: vaccin papilomavirus uman 9-valent


  Produs complementar recomandat
Gardasil 9 este un vaccin utilizat la barbati si la femei incepand cu varsta de noua ani pentru protejarea impotriva afectiunilor cauzate de noua tipuri ale papilomavirusului uman.
vaccin papilomavirus uman 9-valent (recombinant, adsorbit)

Ce este Gardasil 9 si pentru ce se utilizeaza?
Gardasil 9 este un vaccin utilizat la barbati si la femei incepand cu varsta de noua ani pentru protejarea impotriva urmatoarelor afectiuni cauzate de noua tipuri ale papilomavirusului uman (tipurile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 si 58):
• leziuni premaligne (excrescente) si cancere care afecteaza colul uterin, vulva sau vaginul si anusul;
• veruci genitale.
Gardasil 9 se administreaza conform recomandarilor oficiale. Vaccinul contine proteine purificate din cele noua tipuri de HPV enumerate mai sus.

Cum se utilizeaza Gardasil 9?
Gardasil 9 este o suspensie injectabila disponibila in flacoane sau seringi preumplute. De obicei, Gardasil 9 se administreaza in conformitate cu o schema de administrare cu trei doze, a doua doza fiind administrata la doua luni dupa prima, iar a treia doza la patru luni dupa a doua. Trebuie respectata o pauza de cel putin o luna intre prima si a doua doza si de cel putin trei luni intre a doua si a treia doza, iar toate dozele trebuie administrate in interval de un an.
Se recomanda ca persoanele carora li se administreaza prima doza de Gardasil 9 sa finalizeze regimul de dozare cu acest medicament. Vaccinul se administreaza prin injectie intramusculara, de preferinta in umar sau in coapsa.
Vaccinul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum actioneaza Gardasil 9?
Papilomavirusurile umane sunt virusuri care cauzeaza verucozitati si cresteri anormale ale tesuturilor.
Exista peste 100 de tipuri de papilomavirus, unele dintre acestea fiind asociate cu cancerele anogenitale, atat la barbati cat si la femei. Aproape 100 % din cancerele de col uterin sunt cauzate de infectia cu HPV. In Europa, se estimeaza ca aproximativ 90 % din cancerele anale, 15 % din cancerele vulvare, 70 % din cancerele vaginale si 30 pana la 40 % din cancerele peniene sunt cauzate de infectia cu HPV. Tipurile 16 si 18 de HPV determina marea majoritate a cancerelor de col uterin si anale, iar tipurile 6 si 11 de HPV determina cele mai multe cancere genitale. Alte 5 tipuri de HPV (31, 33, 45, 52 si 58) prezinta, de asemenea, un risc crescut de aparitie a cancerului (acestea cauzeaza aproximativ 20 % din cancerele de col uterin).
Toate papilomavirusurile prezinta un invelis sau o „capsida” format din proteine numite „proteine L1”.

Gardasil 9 contine proteinele L1 purificate pentru cele noua tipuri de HPV de mai sus, produse printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”. Proteinele sunt grupate in „particule asemanatoare virusului” (structuri care arata ca HPV, pentru ca organismul sa le poata recunoaste usor). Aceste particule asemanatoare virusului nu pot cauza infectii sau boala.
Cand vaccinul este administrat unui pacient, sistemul imunitar produce anticorpi impotriva proteinelor L1. Dupa vaccinare, sistemul imunitar poate sa produca mai repede anticorpi cand este expus la virusuri reale. Aceasta va ajuta la asigurarea protectiei impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri.
Vaccinul contine si un „adjuvant”, un compus care contine aluminiu, pentru a stimula un raspuns mai bun.

Ce beneficii a prezentat Gardasil 9 pe parcursul studiilor?
In patru studii principale s-a observat ca Gardasil 9 poate oferi protectie impotriva tuturor celor noua tipuri de infectii cu HPV.

Primul studiu a urmarit eficacitatea Gardasil 9 la peste 14 000 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani. Studiul a urmarit cate femei dintre cele carora li s-a administrat Gardasil 9 au dezvoltat boala (excrescente sau cancer) din cauza infectiei cu HPV cauzate de tipurile 31, 33, 45, 52 si 58 de HPV in comparatie cu vaccinul Gardasil (un vaccin autorizat anterior care protejeaza impotriva tipurilor 6, 11, 16 si 18). Acest studiu a demonstrat ca 1 femeie din 6 016 vaccinate cu 3 doze de Gardasil 9 a dezvoltat boala asociata cu tipurile 31, 33, 45, 52 si 58 de HPV, fata de 30 de femei din 6 017 vaccinate cu 3 doze de Gardasil. De asemenea, studiul a demonstrat ca nivelurile de anticorpi impotriva tipurilor 6, 11, 16 si 18 au fost adecvate pentru a proteja impotriva acestor patru tipuri de infectii cu HPV.
Femeile au fost urmarite timp de aproximativ trei ani dupa cea de-a treia doza de vaccin.

Al doilea studiu, la 3 066 de subiecti, a comparat efectul Gardasil 9 la fete si baieti cu varste cuprinse intre noua si 15 ani cu efectul Gardasil 9 la femei tinere cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani.
Principalul indicator al eficacitatii a fost producerea de anticorpi impotriva tipurilor 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 si 58 de HPV la o luna dupa administrarea celei de-a treia doze. Studiul a demonstrat ca, atunci cand a fost comparat cu efectul la femeile cu varste cuprinse in 16-26 de ani, pentru care protectia impotriva bolii fusese demonstrata in primul studiu, vaccinul stimuleaza producerea unor niveluri adecvate de anticorpi impotriva tuturor celor noua tipuri de HPV la fetele si baietii cu varste cuprinse intre noua si 15 ani.

Al treilea studiu a comparat efectul Gardasil 9 cu efectul Gardasil la 600 de fete cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani. Studiul a urmarit producerea de anticorpi la o luna dupa a treia doza si a demonstrat ca fetele vaccinate cu Gardasil 9 prezinta niveluri de protectie impotriva tipurilor 6, 11, 16 si 18 asemanatoare cu ale fetelor vaccinate cu Gardasil.
Al patrulea studiu principal a comparat nivelurile de anticorpi impotriva tuturor celor noua tipuri de HPV dupa a treia doza la aproximativ 1 419 de barbati tineri cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani cu cele de la 1 101 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani. Studiul a stabilit ca Gardasil 9 stimuleaza niveluri asemanatoare de protectie impotriva tuturor celor noua tipuri de virus la barbati si la femei.

Care sunt riscurile asociate cu Gardasil 9?
In cadrul studiilor, cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Gardasil 9 (observate la mai mult de 1 pacient din 10) au fost reactiile de la locul injectarii (inrosire, durere si umflatura) si dureri de cap. De obicei, aceste efecte secundare au fost usoare sau moderate. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Gardasil 9, consultati prospectul.
La pacientii care prezinta semne de alergie dupa o doza de Gardasil 9 (sau de vaccinuri anterioare acestuia, Gardasil sau Silgard) trebuie oprita schema de vaccinare sau nu trebuie sa li se administreze Gardasil 9 deloc. Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Gardasil 9?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Gardasil 9 sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Gardasil 9 ofera o protectie mai ampla impotriva cancerului decat vaccinul anterior Gardasil, intrucat protejeaza impotriva a 5 tipuri noi de HPV (31, 33, 45, 52 si 58) care, desi sunt mai putin frecvente decat tipurile 16 si 18, sunt considerate, de asemenea, tipuri HPV de mare risc. Astfel, se preconizeaza ca Gardasil 9 va preveni majoritatea cancerelor de col uterin, vaginale si vulvare si a leziunilor premaligne, precum si a verucilor genitale asociate cu HPV. In ceea ce priveste efectele secundare, desi un numar mare de subiecti au dezvoltat reactii la locul injectarii, acestea au fost doar putin mai multe decat pentru Gardasil.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Gardasil 9?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Gardasil 9 sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Gardasil 9, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor

Alte informatii despre Gardasil 9
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Gardasil 9, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 10 iunie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 06-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interactiuni
Buna ziua ! Ibutin 300 Mg+Redigest CPS+Helides 20 mg + Pilorix+Stresclen Aceste medicamente mi l ...
Întârziere menstruație
Buna ziua ! De regulă am cilclul menstrual neregulat însă luna aceasta are o întârziere de ...
Ciclu diminuat,ovare micropolichistice si HPV.
Buna ziua ,am 32 ani si am depistat un HPV nr.70 cu Cel.scumoase ASC-US acum trei luni , am facut tr ...
Gardasil 9 dar sunt deja infectat cu HPV16
Unii doctori mi-au recomandat sa ma vaccinez cu Gardasil 9 chiar daca sunt deja infectat cu HPV 16.A ...
Hpv in sarcina este permis colosan fem cerat?
Pot folosi colosan fem cerat in sarcina cu infectare hob? ...
↳ Buna ziua! Categoric, NU, pentru ca unele plante din compozitia acestor supozitoare (coada soricelului, cimbrul), pot determina contractii uterine, p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...