Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Brufen Retard 800 mg comprimate cu eliberare prelungita

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Brufen Retard 800 mg comprimate cu eliberare prelungita

Prospect - Brufen Retard 800 mg comprimate cu eliberare prelungita


NU comercializăm Brufen Retard 800 mg comprimate cu eliberare prelungita!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Brufen Retard 800 mg comprimate cu eliberare prelungita    DCI: Ibuprofen


Brufen Retard amelioreaza durerea, scade febra si are un efect antiinflamator.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Brufen Retard si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Brufen Retard
3. Cum sa utilizati Brufen Retard
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Brufen Retard
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Brufen Retard si pentru ce se utilizeaza
Brufen Retard apartine unei clase de medicamente numite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene). Brufen Retard amelioreaza durerea, scade febra si are un efect antiinflamator.
Brufen Retard se utilizeaza in tratamentul simptomatic al durerii si inflamatiei din afectiunile reumatismale la adult (artrita reumatoida si osteoartrita).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Brufen Retard X
Nu utilizati Brufen Retard
- daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale Brufen Retard (enumerate la punctul 6).
- daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina
- daca aveti o tendinta crescuta de sangerare
- daca aveti boli hepatice sau renale severe
- daca aveti insuficienta cardiaca severa
- daca aveti ulcer gastric sau duodenal, sau daca ati avut ulcer gastric sau duodenal inainte, in urma tratamentului cu Brufen Retard sau cu un medicament similar.
- daca ati prezentat reactii alergice (de exemplu dificultati in respiratie, obstructie nazala, eruptie trecatoare pe piele) la acid acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare.

Atentionari si precautii
? Incercati intotdeauna sa utilizati cea mai mica doza posibila si pentru cea mai scurta perioada de tratament posibila pentru a reduce riscul aparitiei reactiilor adverse. In general dozele mai mari decat cele recomandate pot induce riscuri. Aceasta inseamna si ca trebuie sa se evite administrarea concomitenta a mai multor medicamente AINS.
? Persoanele care au sau au avut urmatoarele afectiuni trebuie sa se adreseze unui medic inainte de initierea tratamentului cu Brufen Retard: LES - lupus eritematos sistemic (o boala a tesutului conjunctiv), insuficienta renala sau hepatica, insuficienta cardiaca usoara pana la moderata, astm bronsic, boli inflamatorii intestinale, antecedente de ulcer gastric sau alta tendinta crescuta de sangerare.
? Similar altor medicamente anti-inflamatoare, Brufen Retard poate ascunde semnele unei infectii.
? Brufen Reatard apartine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea femeilor.

Acest efect este reversibil la incetarea administrarii medicamentului.
? Pacientii cu antecedente de afectiuni ale tractului gastro-intestinal, in special pacientii varstnici, trebuie sa se adreseze unui medic in cazul aparitiei unor simptome abdominale, in special la inceputul tratamentului.
? In cazuri foarte rare, au fost semnalate reactii cutanate grave determinate de folosirea medicamentelor AINS. In cazul in care prezentati eruptii pe piele sau leziuni ale mucoaselor, opriti tratamentul cu Brufen Retard si adresati-va unui medic.
? In cazul pacientilor cu lupus eritematos sistemic si afectiuni mixte ale tesutului conjunctiv poate exista un risc crescut de aparitie a meningitei aseptice.
? Opriti tratamentul cu Brufen Retard si adresati-va imediat unui medic in cazul in care apare oricare dintre urmatoarele simptome ( angioedem)
• umflarea fetei, a limbii sau a gatului,
• dificultati de inghitire,
• urticarie si respiratie dificila.
? Medicamentele precum Brufen Retard pot implica o usoara crestere a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Acest risc crescut este mai probabil atunci cand sunt utilizate doze mari in cadrul unui tratament de lunga durata. Nu depasiti doza sau durata recomandata de tratament.
? Adresati-va medicului sau farmacistul in legatura cu tratamentul dumneavoastra daca aveti probleme cu inima, daca ati avut anterior un accident vascular cerebral sau daca considerati ca prezentati un risc crescut pentru astfel de afectiuni (de exemplu, daca aveti tensiune arteriala mare, diabet, colesterol marit sau daca fumati).
? Nu utilizati Brufen Retard daca incercati sa ramaneti gravida. Adresati-va intai medicului dumneavoastra.
? Se recomanda ca pe durata varicelei (varsatului de vant) sa se evite utilizarea Brufen Retard .
? Brufen Retard poate determina scaderea numarului de celule albe din sange si rezistenta dumneavoastra la infectii poate sa scada. Daca aveti o infectie cu simptome cum sunt febra si deteriorarea starii generale, sau febra cu simptome de infectie localizata cum sunt durere de gat/faringe/gura sau tulburari urinare, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Vi se va efectua o analiza de sange pentru a se verifica o posibila scadere a numarului de celule albe din sange (agranulocitoza). Este important sa-l informati pe medicul dumneavoastra ca utilizati acest medicament.

Copii si adolescenti
Brufen Retard nu trebuie administrat copiilor sub 12 ani. Exista risc de insuficienta renala la copii si adolescenti deshidratati.

Brufen Retard impreuna cu alte medicamente
Nu utilizati concomitent mai multe tipuri de analgezice (calmante ale durerii) decat daca medicul va recomanda acest lucru.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente inclusiv dintre cele obtinute fara prescriptie medicala.
Brufen Retard poate influenta sau poate fi influentat de tratamentul cu anumite medicamente, incluzandule pe cele folosite pentru a trata:
- tumorile si afectiunile sistemului imunitar (metotrexat)
- boala maniaco-depresiva (litiu)
- bataile neregulate ale inimii (digoxina)
- durerea (acid acetilsalicilic)
- cheaguri de sange (de exemplu, dicumarol, warfarina, ticlopidina)
- depresia (medicamente denumite ISRS- inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei)
- tensiunea arteriala crescuta (de exemplu beta-blocante, diuretice, inhibitori ECA, inhibitori ai angiotensinei II)
- inflamatia (corticosteroizi)
- infectiile fungice (antifungice, de exemplu voriconazol sau fluconazol)
- diabetul zaharat (sulfoniluree)
- infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV) (zidovudina)
Acesta este motivul pentru care medicul dumneavoastra curant trebuie sa cunoasca toate medicamentele pe care le utilizati.

Brufen Retard impreuna cu alimente si bauturi
Brufen Retard poate fi utilizat impreuna cu alimente si bauturi.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Femeile gravide nu trebuie sa utilizeze Brufen Retard in timpul ultimului trimestru de sarcina.
Femeile care incearca sa ramana gravide sau care sunt gravide trebuie sa evite utilizarea Brufen Retard.
Tratamentul in orice stadiu al sarcinii trebuie efectuat numai conform instructiunilor medicului.
Ibuprofenul trece in laptele matern. Asadar, nu se recomanda utilizarea de ibuprofen in perioada alaptarii.
Cu toate acestea, adresati-va medicului daca este necesar sa utilizati frecvent Brufen Retard in perioada alaptarii.

Utilizarea de ibuprofen poate afecta fertilitatea. Nu se recomanda utilizarea de ibuprofen in perioada in care incearcati sa ramaneti gravida sau pe durata investigatiilor pentru infertilitate.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Brufen Retard poate afecta viteza de reactie la anumite persoane din cauza reactiilor adverse cum sunt tulburari de vedere, ameteli sau somnolenta. Acest lucru trebuie luat in considerare in situatiile in care este necesara o vigilenta crescuta, de exemplu pentru conducerea vehiculelor.

3. Cum sa utilizati Brufen Retard
Utilizati intotdeauna Brufen Retard exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur/a.
Doza recomandata pentru adulti si adolescenti peste 12 ani: 2 comprimate cu eliberare prelungita in fiecare seara (sau 1 comprimat dimineata si 2 comprimate seara). Doza zilnica maxima este de 2400 mg.
Pentru a preveni o senzatie trecatoare de arsura la nivelul gurii sau gatului, comprimatele trebuie inghitite intregi cu cel putin o jumatate de pahar cu apa.
Daca aveti boli renale sau hepatice grave sau daca sunteti in varsta, medicul dumneavoastra va va indica doza corecta pe care sa o luati, care va fi cea mai mica doza posibila.

Utilizarea la copii
Brufen Retard nu trebuie administrat copiilor sub 12 ani.

Daca utilizati mai mult Brufen Retard decat trebuie
Daca ati utilizat mai mult Brufen Retard decat trebuie sau daca medicamentul a fost utilizat accidental de catre un copil, adresati-va intotdeauna unui medic sau mergeti la cel mai apropiat spital pentru o evaluarea a riscului existent si recomandari cu privire la ceea ce trebuie sa faceti.
Simptomele pot include greata, dureri stomacale, varsaturi (pot contine striuri de sange), dureri de cap, tiuit in urechi, confuzie si miscari oscilatorii ale ochilor. In cazul dozelor mari au fost semnalate pierderea constientei, convulsii (indeosebi la copii), slabiciune si ameteala, sange in urina, frisoane si probleme cu respiratia.

Daca uitati sa utilizati Brufen Retard
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
- Incetati sa utilizati Brufen Retard si adresati-va imediat unui medic in cazul in care experimentati urmatoarele simptome (angioedem) (o reactie adversa neobisnuita)
• umflarea fetei, limbii sau a gatului,
• dificultati la inghitire,
• urticarie sau respiratie dificila.

Alte reactii adverse
Frecvente (care pot afecta pana la 1 din 10 utilizatori):
- Dureri de cap, ameteala
- Reactii adverse gastro-intestinale (indigestie, diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, flatulenta, constipatie, scaune de culoare neagra, sangerari la nivelul stomacului si intestinelor, varsaturi cu sange)
- Oboseala
- Eruptie trecatoare pe piele

Mai putin frecvente (care pot afecta pana la 1 100 utilizatori):
- Rinita
- Insomnie, anxietate
- Tulburari de vedere, tulburari de auz
- Spasm bronsic, astm bronsic
- Ulceratii la nivelul gurii, ulcer gastric, ulcer gastric perforat, inflamarea mucoasei stomacului.
Hepatita, icter, functie neobisnuita a ficatului,
- Mancarimi, contuzii mici pe piele si la nivelul membranelor mucoase

Fotosensibilitate
- Deterioarea functiei renale, modificari ale numarului de celule din sange, inclusiv agranulocitoza
- Somnolenta
- Senzatie de furnicaturi

Rare (care pot afecta pana la 1 din 1000 utilizatori):
- Meningita non-bacteriana, reactii alergice
- Depresie, confuzie
- Tulburari de vedere, tinitus (tiuit in urechi)
- Deterioarea functiei ficatului si retentia lichidelor in organism

Foarte rare (care pot afeca pana la 1 utilizator din 10000):
- Inflamatia pancreasului, insuficienta hepatica
- Modificari ale pielii si mucoaselor (uneori grave), cum sunt necroliza epidermica si/sau eritemul polimorf

Frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- Colita si boala Crohn.
Va rugam sa retineti faptul ca Brufen Retard poate prelungi timpul de sangerare.
In cadrul tratamentului cu medicamente analgezice care diminua durerea (AINS) s-au raportat cazuri de tensiune arteriala mare si de insuficienta cardiaca precum si agravarea ulcerelor intestinului gros si boala Crohn (afectiune intestinala).
In situatii exceptionale, s-au observat infectii grave ale pielii in cazul varicelei (varsatului de vant).
Medicamentele precum Brufen Retard pot determina un risc usor crescut de aparitie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Brufen Retard
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Blister: A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Flacon din plastic: A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se pastra flaconul inchis bine pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Brufen Retard
- Substanta activa este ibuprofen.
- Celelalte componente sunt Guma Xantan, povidona, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, hipromeloza, dioxid de titan (E 171).

Cum arata Brufen Retard si continutul ambalajului
Comprimate cu eliberare prelungita, albe, ovale.

30 de comprimate (blister)
100 de comprimate (flacon din plastic)
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii:
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
BGP Products AB
Box 1498, 171 29 Solna,
Suedia

Fabricantii:
AbbVie Deutschland GmbH & Co. KG
Knollstrasse, 67061 Ludwigshafen,
Germania

FAMAR AVE Anthoussa PLANT
7 Anthoussa Ave., 15344 Anthoussa Attiki,
Grecia

Acest prospect a fost aprobat in Mai 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pentru ingrasare
Bună seara!Sufăr de poliartrita reumatoida și am slăbit enorm ,mai am 40 de kg ...
Interactiuni medicamente
Buna ziua Am primit diagnosticul de periartrita solduri lateral. In prezent iau urmatoarele medicam ...
Afectiuni urinare si ginecologice
Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti ce produse imi recomandati pentru urmatoarele p ...
↳ Buna ziua! Va recomand urmatoarele: 1. Polygemma Cai Urinare,pentru retentia urinara, cate 2 ml de 2 ori pe zi, dimineata si seara, cu 20 de minute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pot administra Alflutop?
Buna ziua. Am diagnostic de artrita psoriazica si sunt sub tratament de Methotrexat 10mg/saptamana. ...
↳ Buna ziua! Alflutop se administreaza cu prudenta in bolile autoimune, doar la indicatia medicului si sub stricta supraveghere medicala, ori artrita p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Gonartroza Osteoartrita Genunchi Drept
Buna ziua! Am 48 de ani și am fost diagnosticat cu gonartroza incipienta genunchi drept ș ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa Ibuprofen?
Alte medicamnete care au Ibuprofen:
- Paracetamol/Ibuprofen Vale 1000 mg/300 mg
- ALGIN 100 mg/5 ml suspensie orala
- PADUDEN DUO 200 mg/500 mg comprimate filmate
- Adagin Forte 400 mg comprimate filmate
- Rupalyn 200 mg comprimate filmate
- Nurofen Ultra 400 mg comprimate filmate
- Ibuprofen/Pseudoefedrina Teva 200 mg/30 mg
- Ibugrip Plus 200 mg
- IBUCALMIN 200 mg
- Ibalgin DUO
- Combogesic 500 mg
- Combifexin 200 mg
- Biofen Extra 400 mg/325mg comprimate filmate
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- PADUDEN 200 mg
- Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare
- Nurofen Junior cu aroma de capsuni
- Larofen pentru copii
- Ibutop Gel
- Advil Raceala si Gripa
- Synocam
- PADUDEN Rapid Forte 400 mg
- Paduden cu aroma de caise
- Nuroflex cu aroma de portocale sau capsuni
- Nurofen Junior 7 ani cu aroma de portocale
- Nurofen Immedia Ultra
- Nurofen Forte
- Nurofen Express Forte
- IBUVALEN DUO
- Ibalgin Junior 200 mg
- Ibalgin Express 200 mg
- Aurofen 200 mg
- MIG-400
- MIG pediatric 20 mg/ml
- EFISEN M
- Buprofess 200 mg pulbere orala
- Brufen Plus
- Seractil
- PADUDEN SR 300 mg
- PADUDEN Forte 400 mg
- Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
- MASIPREN 20 mg
- INFLANOR FORTE
- IBUVALEN FLU
- Advil Sinus si Raceala 200 mg/30 mg capsule moi
- Adagin pentru copii 20 mg-ml suspensie orala
- Valcomb 500 mg/150 mg comprimate filmate
- TEDOLFEN 200 mg/30 mg comprimate filmate
- Reuprofen 400 mg comprimate filmate
- Panafen 400 mg capsule
- PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate
- Olytabs 200 mg/30 mg comprimate filmate
- Nurofen Express 200 mg drajeuri
- MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate
- Inflanor 200 mg capsule moi
- Ibuvalen 400 mg capsule
- Iburprom, 200 mg, drajeuri
- Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi
- Ibuprofen Fiterman 50 mg/g, gel
- Ibuprofen Cipla 400 mg comprimate filmate
- Ibuprofen Arena 200 mg, capsule
- Ibufen 200 mg comprimate filmate
- Ibalgin Sport, crema
- Ibalgin Rapid 400 mg comprimate filmate
- IBALGIN GEL
- IBALGIN FORTE, comprimate filmate, 400 mg
- Calmolin Arena 400 mg capsule
- Biofen 100 mg/5 ml suspensie orala
- ALGIN BABY 100 mg/5 ml suspensie orala
- Advil Ultra Forte 400 mg capsule moi
- Advil 200 mg drajeuri
- Abfen 200 mg/5 ml suspensie orala
- Abfen 200 mg/5 ml suspensie orala
- Adagin 200 mg si 400 mg, comprimate filmate
- Deep Relief 50 mg/30 mg pe gram, gel
- Advil Ultra capsule moi
- IBUPROFEN, drajeuri
- IBUPROFEN , comprimate
- IBALGIN 200

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...