Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Cadexyl comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Cadexyl comprimate

Prospect - Cadexyl comprimate


NU comercializăm Cadexyl comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Cadexyl comprimate    DCI: Candesartan cilexetil


Medicamentul actioneaza prin relaxarea si largirea vaselor de sange. Aceasta ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Disponibil in variantele:
Cadexyl 4 mg comprimate
Cadexyl 8 mg comprimate
Cadexyl 16 mg comprimate
Cadexyl 32 mg comprimate

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Cadexyl si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Cadexyl
3. Cum sa luati Cadexyl
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Cadexyl
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Cadexyl si pentru ce se utilizeaza
Medicamentul dumneavoastra se numeste Cadexyl. Substanta activa este candesartan cilexetil. Acesta apartine unei grupe de medicamente denumite antagonisti ai receptorilor de angiotensina II. Medicamentul actioneaza prin relaxarea si largirea vaselor de sange. Aceasta ajuta la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, ajuta inima sa pompeze mai usor sangele in tot organismul.

Acest medicament este utilizat pentru:
- tratarea tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala) la pacientii adulti.
- tratarea pacientilor adulti cu insuficienta cardiaca cu functie redusa a muschiului inimii, impreuna cu inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) sau atunci cand inhibitorii ECA nu pot fi utilizati (inhibitorii ECA sunt o grupa de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Cadexyl
Nu luati Cadexyl:
- daca sunteti alergic la candesartan cilexetil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine sa evitati utilizarea Cadexyl in primele luni de sarcina – vezi punctul referitor la sarcina).
- daca aveti o afectiune severa a ficatului sau obstructie biliara (o problema a eliminarii bilei din vezica biliara).

In cazul in care nu sunteti sigur daca vreuna dintre aceste situatii vi se aplica, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Cadexyl.

Atentionari si precautii
Inainte sa luati Cadexyl, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca aveti afectiuni ale inimii, ficatului, rinichiului sau daca efectuati dializa.
- daca vi s-a efectuat recent un transplant de rinichi.
- daca aveti varsaturi, ati avut recent varsaturi severe sau aveti diaree.
- daca aveti o afectiune a glandelor suprarenale denumita sindromul Conn (cunoscuta si sub denumirea de hiperaldosteronism primar).
- daca aveti tensiune arteriala mica.
- daca ati avut vreodata un accident vascular cerebral.
- trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau intentionati sa ramaneti) gravida. Cadexyl nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie sa-l luati daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni, deoarece va poate afecta grav copilul daca este utilizat in acest stadiu (vezi punctul referitor la sarcina).
Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii, este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa va examineze mai des si sa efectueze unele analize.
Daca urmeaza sa vi se efectueze o operatie, spuneti-i medicului dumneavoastra sau medicului dentist ca luati Cadexyl. Aceasta deoarece Cadexyl, atunci cand este asociat cu unele anestezice, poate determina scaderea tensiunii arteriale.

Copii si adolescenti
Nu exista experienta privind utilizarea candesartanului la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani). Prin urmare, Cadexyl nu trebuie administrat la copii si adolescenti.

Cadexyl impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Cadexyl poate afecta modul in care actioneaza unele medicamente, iar unele medicamente pot avea un efect asupra Cadexyl. Daca utilizati anumite medicamente, este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa va efectueze analize de sange la anumite intervale de timp.

Spuneti medicului dumneavoastra, in special, daca utilizati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- Alte medicamente care ajuta la scaderea tensiunii arteriale, inclusiv betablocante, diazoxida si inhibitori ai ECA cum sunt enalapril, captopril, lisinopril sau ramipril.
- Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofen, naproxen, diclofenac, celecoxib sau etoricoxib (medicamente pentru ameliorarea durerii si inflamatiei).
- Acid acetilsalicilic (daca luati mai mult de 3 g in fiecare zi) (medicament pentru ameliorarea durerii si inflamatiei).
- Suplimente care contin potasiu sau substituenti de sare care contin potasiu (medicamente care cresc cantitatea de potasiu din sange).
- Heparina (un medicament utilizat pentru subtierea sangelui).
- Medicamente utilizate pentru a elimina apa (diuretice).
- Litiu (un medicament pentru afectiunile psihice).

Cadexyl impreuna cu alimente, bauturi si alcool
- Puteti sa luati Cadexyl cu sau fara alimente.
- Atunci cand vi se prescrie Cadexyl, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a consuma alcool.
Alcoolul va poate induce o stare de slabiciune sau ameteala.

Sarcina si alaptarea
Sarcina
Trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau intentionati sa ramaneti) gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa incetati sa luati Cadexyl inainte de a ramane gravida sau imediat ce aflati ca sunteti gravida si va va recomanda sa luati un alt medicament in loc de Cadexyl. Cadexyl nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni, deoarece va poate afecta grav copilul daca este utilizat dupa cea de-a treia luna de sarcina.

Alaptarea
Spuneti-i medicului dumneavoastra daca alaptati sau intentionati sa alaptati. Cadexyl nu este recomandat mamelor care alapteaza, iar medicul dumneavoastra poate alege un alt tratament pentru dumneavoastra daca care doriti sa alaptati, in special in cazul in care copilul dumneavoastra este nou-nascut sau a fost nascut prematur.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este posibil ca unele persoane sa se simta obosite sau ametite atunci cand iau Cadexyl. Daca vi se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu utilizati unelte sau utilaje.

Cadexyl contine lactoza monohidrat
Cadexyl contine lactoza, care este un tip de zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Cadexyl
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Este important sa continuati sa luati Cadexyl in fiecare zi. Puteti sa luati Cadexyl cu sau fara alimente.
Inghititi comprimatul cu un pahar cu apa. Comprimatul poate fi divizat in doua doze egale.
Incercati sa luati comprimatul la aceeasi ora in fiecare zi. Acest lucru va va ajuta sa nu uitati sa-l luati.

Tensiune arteriala mare:
- Doza obisnuita de Cadexyl este de 8 mg o data pe zi. Medicul dumneavostra poate creste aceasta doza pana la 16 mg o data pe zi si mai mult, pana la 32 mg o data pe zi, in functie de raspunsul tensiunii arteriale.
- La unii pacienti, cum sunt cei cu probleme ale ficatului, rinichilor sau cei la care a scazut recent nivelul de lichide din organism, ca de exemplu prin varsaturi sau diaree sau prin utilizarea comprimatelor diuretice, medicul poate prescrie o doza de inceput mai mica.
- Este posibil ca unii pacienti apartinand rasei negre sa prezinte un raspuns redus la acest tip de medicament, atunci cand este administrat ca tratament unic, iar acesti pacienti sa necesite o doza mai mare.

Insuficienta cardiaca:
- Doza de inceput obisnuita de Cadexyl este de 4 mg o data pe zi. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa creasca doza, dubland doza la intervale de cel putin 2 saptamani, pana la 32 mg o data pe zi. Cadexyl poate fi luat impreuna cu alte medicamente pentru insuficienta cardiaca, iar medicul dumneavoastra va decide ce tratament este adecvat pentru dumneavoastra.

Daca luati mai mult Cadexyl decat trebuie
Daca luati mai mult Cadexyl decat v-a prescris medicul dumneavoastra, adresati-va imediat unui medic sau farmacistului pentru sfaturi.

Daca uitati sa luati Cadexyl
Nu luati o doza dubla pentru a compensa un comprimat uitat. Luati doza urmatoare ca de obicei.

Daca incetati sa luati Cadexyl
Daca incetati sa luati Cadexyl, este posibil ca tensiunea dumneavoastra arteriala sa creasca din nou. Prin urmare, nu incetati sa luati Cadexyl fara a discuta inainte cu medicul dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Este important sa stiti care pot fi aceste reactii adverse.
Incetati sa mai luati Cadexyl si solicitati imediat ingrijiri medicale daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii alergice:
- dificultate in respiratie, insotita sau nu de umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului
- umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, care poate determina dificultati la inghitire
- mancarime severa a pielii (cu umflaturi proeminente)
Cadexyl poate determina o reducere a numarului de celule albe din sange. Rezistenta dumneavoastra la infectii poate fi scazuta si puteti observa oboseala, aparitia unei infectii sau febra. Daca se intampla acest lucru, adresati-va medicului dumneavoastra.
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa efectueze din cand in cand analize de sange pentru a verifica daca Cadexyl a avut orice efect asupra sangelui dumneavoastra (agranulocitoza).

Alte reactii adverse posibile includ:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
- Senzatie de ameteala/rotire.
- Dureri de cap.
- Infectie respiratorie.
- Tensiune arteriala mica. Aceasta va poate face sa va simtiti slabit sau ametit.
- Modificari ale rezultatelor analizelor de sange:
- Cresterea cantitatii de potasiu din sangele dumneavoastra, in special daca aveti probleme cu rinichii sau insuficienta cardiaca. Daca este severa, puteti simti oboseala, slabiciune, batai neregulate ale inimii sau senzatie de intepaturi si furnicaturi.
- Efecte asupra modului in care functioneaza rinichii dumneavoastra, in special daca aveti probleme cu rinichii sau insuficienta cardiaca. In cazuri foarte rare, poate aparea insuficienta renala.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)
- Umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului.
- O reducere a numarului de celule rosii sau albe din sange. Este posibil sa observati oboseala, aparitia unei infectii sau febra.
- Eruptie trecatoare pe piele, umflaturi pe piele (urticarie).
- Mancarime.
- Dureri la nivelul spatelui, articulatiilor si muschilor.
- Modificari ale modului in care functioneaza ficatul dumneavoastra, inclusiv inflamarea ficatului (hepatita). Este posibil sa observati oboseala, colorarea in galben a pielii si a albului ochilor si simptome asemanatoare gripei.
- Tuse.
- Greata.
- Modificari ale rezultatelor analizelor de sange:
- Scaderea cantitatii de sodiu din sange. Daca aceasta este severa, este posibil sa observati oboseala, lipsa energiei sau crampe musculare.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Cadexyl
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa “EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Cadexyl
- Substanta activa este candesartan cilexetil.
Fiecare comprimat contine 4 mg candesartan cilexetil.
Fiecare comprimat contine 8 mg candesartan cilexetil.
Fiecare comprimat contine 16 mg candesartan cilexetil.
Fiecare comprimat contine 32 mg candesartan cilexetil.
- Celelalte ingrediente sunt: Lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat de porumb hidroxipropilceluloza, carmeloza calcica, macrogol 8000, stearat de magneziu.
Suplimentar pentru comprimatele de 8 mg, 16 mg, 32 mg:
Oxid de fier rosu brun (E 172)

Cum arata Cadexyl si continutul ambalajului
Cadexyl 4 mg comprimate sunt comprimate de culoare alba, rotunde, biconvexe, cu diametrul intre 8,6 mm si 9,0 mm, prevazute cu o linie mediana pe una dintre fete.
Cadexyl 8 mg comprimate sunt comprimate de culoare roz, rotunde, biconvexe, cu diametrul intre 8,6 mm si 9,0 mm, prevazute cu o linie mediana pe una dintre fete.
Cadexyl 16 mg comprimate sunt comprimate de culoare roz, ovale, biconvexe, cu lungimea intre 7,9 mm si 8,3 mm si latimea intre 3,9 mm si 4,3 mm, prevazute cu o linie mediana pe una dintre fete.
Cadexyl 32 mg comprimate sunt comprimate de culoare roz, ovale, biconvexe, cu lungimea intre 12,9 mm si 13,3 mm si latimea intre 6,9 mm si 7,3 mm, prevazute cu o linie mediana pe una dintre fete.
Comprimatele sunt ambalate in cutii ce contin 14, 28, 30, 56 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
SC Neola Pharma SRL
Strada Biharia nr. 67-77
Cladire F, Sector 1, 013981 Bucuresti, Romania

Fabricantii
Kleva S.A.
Parnithos Ave. 189, Acharnai, Attiki, 136 75
Grecia

Rafarm S.A.
Thesi Poussi Hantzi Agiou Louka, Paiania
Attiki, 19002, , P.O. Box 37,
Grecia

Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Distonoplant
Am o stare de anxietate combinata cu o creștere a tensiunii arteriale (nu știu care stare ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lună, acum fac pauza de 7 zile,după cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trifyla poate creste tensiunea?
De 2 zile iau Trifyla dat de dr gastroenterolog, 2 pe zi. Aseară și ďż˝n seara aceasta am ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc date privind aceasta reactie adversa, Tryfila contine 4 plante din medicina ayurvedica. Sistati administrarea, si daca tensiu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Renarthro și tensiune
Bună ziua.Se poate administra renarthro cu tratament de tensiune?(sevikar,nebilet,tertensif) ...
exforge 5-160
nu mai gasesc in farmacii exforge 5/160 sau alta concentratie exista inlocuitor? ...
↳ Buna ziua! Cautati medicamentele Copalia sau Dafiro, contin aceeasi combinatie de substante active (amldipina si valsartan). Trebuie sa luati aceeasi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
hta
am luat valzartan de 80mg cu hidroclortiazida de 12mg care nu se mai gaseste momentan, ce inlocuitor ...
↳ Buna ziua! Iata cateva denumiri comerciale continand aceeasi combinatie (valsartans i hidroclorotiazida), pentru care exista varianta de 80 mg valsar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...