Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » BLOXAN 100 mg, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - BLOXAN 100 mg, comprimate

Prospect - BLOXAN 100 mg, comprimate


NU comercializăm BLOXAN 100 mg, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: BLOXAN 100 mg, comprimate    DCI: Tartrat de metoprolol


Bloxan este recomandat in tratamentul HTA.
In acest prospect gasiti:
1. Ce este BLOXAN 100 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati BLOXAN 100 mg
3. Cum sa utilizati BLOXAN 100 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza BLOXAN 100 mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE BLOXAN 100 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
BLOXAN 100 mg face parte din grupa: beta-blocante selective
Metoprolol reduce presiunea sanguina arteriala si scade frecventa cardiaca. Datorita acestui efect, scade sarcina muschiului cardiac, previne aparitia anginei pectorale si recurenta atacurilor de cord.
Efectele dozelor mici sunt limitate la nivel cardiac, in timp ce dozele mari pot afecta circulatia sanguina periferica, sistemul respirator si nivelele glicemiei.
Efectul asupra presiunii sanguine si a frecventei cardiace apare la 1 ora dupa la administrare, iar durata actiunii depinde de marimea dozei.
Bloxan este recomandat in tratamentul HTA.
Medicul poate prescrie Bloxan pentru prevenirea ichemiei cardiace acute si a hemoragiilor cerebrale, precum si a altor afectiuni cardiace si circulatorii produse de cresterea presiunii sanguine. Daca este necesar, puteti lua Bloxan concomitent cu alte antihipertensive.
- Bloxan este recomandat in prevenirea anginei pectorale.

In timpul tratamentului, se recomanda continuarea regimului alimentar si a exercitiilor fizice, dupa indicatiile medicului.
- Bloxan este recomandat in anumite afectiuni ale ritmului cardiac (tahiaritmiile supraventriculare).
- Bloxan este recomandat dupa ischemie cardiaca acuta (la pacienti stabili hemodinamic).

2. INAINTE SA UTILIZATI BLOXAN 100 mg
Nu utilizati BLOXAN 100 mg
Nu trebuie sa luati acest medicament daca sunteti hipersensibil la metoprolol sau la oricare dintre excipientii produsului. Nu trebuie sa luati acest medicament daca aveti anumite afectiuni cardiace, pulmonare sau hepatice: bradicardie si alte tulburari de ritm, insuficienta cardiaca severa (decompensata), angor Printzmetal, hipotensiune arteriala, soc si boala pulmonara obstructiva cronica sau astm bronsic sever, forme severe de sindrom Raynaud si afectiuni arteriale periferice, antecedente de reactii anafilactice. Bloxan nu este recomandat in caz de feocromocitom netratat sau acidoza metabolica.
Daca o ischemie cardiaca acuta este insotita de bradicardie, hipotensiune, insuficienta cardiaca sau bloc atrioventricular, nu se recomanda tratament cu Bloxan, decat dupa stabilizare hemodinamica.
Copii cu varsta sub 6 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati BLOXAN 100 mg
Informati medicul daca aveti boli cardiace, circulatorii, respiratorii, renale sau hepatice, diabet, psoriazis, hipertiroidie sau feocromocitom. De asemena, informati medicul daca ati avut vreodata hipotensiune, reactii de hipersensibilitate (alergica), sau acidoza metabolica. In aceste cazuri, medicul va hotari oportunitatea continuarii tratamentului. Daca starea clinica se agraveaza, contactati medicul cit mai curand posibil.
Daca aveti isuficienta hepatica severa, se recomanda scaderea dozelor de medicament.
Metoprololul poate agrava tabloul clinic al astmului bronsic, al angiopatiei arteriale periferice si al reactiilor anafilactice. In astm bronsic sever, medicamentul nu este recomandat (a se consulta si paragraful “Cine nu trebuie sa ia Bloxan”). In caz de insuficienta cardiaca usoara spre moderata, puteti lua Bloxan numai daca insuficienta este mentinuta sub control cu digitala sau un diuretic.
Metoprolol scade frecventa cardiaca, astfel poate masca hipoglicemia la pacientii diabetici si tireotoxicoza la pacientii cu hipertiroidie.
Inainte de interventii chirurgicale sau teste alergice, informati medicul ca faceti tratament cu Bloxan. Tratamentul cu Bloxan nu se va intrerupe brusc (a se consulta si paragraful “Intreruperea tratamentului cu Bloxan”).
Eficacitatea si siguranta tratamentului la copii nu a fost stabilita.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Efectele utlizarii concomitente ale Bloxan si alte medicamente pot fi crescute sau scazute.
Administrarea concomitenta de verapamil sau diltiazem reduce drastic conducerea impulsurilor cardiace si reduce presiunea sanguina. Tratamentul concomitent cu aceste medicamente nu este recomandat.

Administrarea concomitenta a anumitor medicamente antiaritmice, antihipertensive, antianginoase, narcoleptice, alte beta-blocante (de ex. sub forma de picaturi oculare) si digitala poate potenta efectele metoprololului. De aceea, uneori este necesara reducerea dozelor acestor medicamente si/sau dozei de Bloxan. Utilizarea concomitenta de metoprolol si alcaloizi de secara cornuta creste reactiile adverse asupra circulatiei periferice, de aceea se recomanda precautie. In timpul administrarii adrenalinei, poate apare o reactie paradoxala a presiunii sanguine si a frecventei cardiace. Efectul stimulantilor beta (de ex. in tratamentul astmului bronsic) se poate reduce. La administrare concomitenta de clonidina si metoprolol, metoprololul trebuie oprit cu cateva zile inaintea intreruperii tratamentului cu clonidina. Administrarea de cimetidina si alte medicamente inhibitoare ale enzimelor hepatice creste concentratiile plasmatice ale metoprololului; administrarea de rifampicina le scade. Daca luati concomitent antidiabetice, glicemia poate fi modificata.

Utilizarea BLOXAN 100 mg cu alimente si bauturi
Vezi pct. Cum sa utilizati bloxan 100 mg.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina
Unele beta-blocante traverseaza bariera placentara. Siguranta administrarii metoprololului in timpul sarcinii nu a fost stabilita, de aceea tratamentul cu Bloxan se poate face numai la indicatia medicului, in situatii de urgenta.
Daca se administreaza metoprolol pe durata sarcinii este posibila aparitia unor efecte ale betablocantelor la nou-nascut, actiune ce persista cateva zile dupa nastere; este posibila o reducere a contractilitatii miocardice care necesita instituirea unei terapii intensive; de asemenea, pot sa apara bradicardie, detresa respiratorie, hipoglicemie. De aceea, este necesara o supraveghere medicala atenta si specializata (frecventa cardiaca si glicemie) a nou-nascutului in primele 3-5 zile de viata.

Alaptare
Betablocantele se excreta in lapte. Aparitia la sugar a hipoglicemiei si a bradicardiei a fost descrisa pentru unele betablocante cu legare slaba de proteinele plasmatice.
In cazul in care tratamentul cu Bloxan este absolut necesar, copilul va fi monitorizat cu mare atentie.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Mai ales la initierea tratamentului cu Bloxan, sau la ajustarea dozelor, poate aparea hipotensiune, cu ameteli. In acest caz, nu se recomanda conducerea vehiculelor sau operarea de utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale BLOXAN 100 mg
Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza
Sportivii trebuie atentionati ca acest medicament poate pozitiva testele antidoping.

3. CUM SA UTILIZATI BLOXAN 100 mg
Utilizati intotdeauna BLOXAN 100 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Hipertensiune arteriala: medicamentul se administreaza in timpul sau imediat dupa masa, cu lichid.
Doza initiala este de 1 comprimat (100 mg) o data pe zi sau ˝ comprimat (50 mg) de doua ori pe zi. In caz de raspuns clinic necorespunzator, medicul poate creste gradat doza sau adauga alt medicament.
Doza maxima este de 2 comprimate (200 mg) pe zi. Medicamentul trebuie luat regulat, fara intreruperi. Medicul va determina durata tratamentului.

Angina pectorala: medicamentul se administreaza in timpul sau imediat dupa masa, cu lichid. Doza initiala este de ˝ comprimat (50 mg) de doua ori pe zi. Medicul poate creste gradat doza sau adauga alt medicament. Doza maxima este de 2 comprimate (200 mg) pe zi. Medicamentul trebuie luat regulat, fara intreruperi. Medicul va determina durata tratamentului.

Aritmii: medicamentul se administreaza in timpul sau imediat dupa masa, cu lichid. Doza initiala este de jumatate comprimat (50 mg) de doua ori pe zi. Medicul poate creste gradat doza sau adauga alt medicament. Doza maxima este de 2 comprimate (200 mg) pe zi. Medicamentul trebuie luat regulat, fara intreruperi. Medicul va determina durata tratamentului.

Ishemie cardiaca acuta: medicamentul se administreaza in timpul sau imediat dupa masa, cu lichid.
Metoprololul se va administra numai daca starea hemodinamica este stabila. In primele 48 ore, doza este de ˝ comprimat (50 mg) la cate 6 ore, apoi cate 1 comprimat (100 mg) de doua ori pe zi.
Medicamentul trebuie luat regulat, fara intreruperi. Medicul va determina durata tratamentului.
Ajustarea dozelor: la persoane varstnice, cu insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica sau in caz de administrare concomitenta de alte medicamente, medicul poate prescrie doze mai mici de metorpolol.
Daca aveti impresia ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, informati medicul sau farmacistul.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din BLOXAN 100 mg
Daca se administreaza o doza putin mai mare decat cea prescrisa, probabil va aparea vertij sau ameteli, din cauza scaderii tensiunii arteriale (de asemenea, poate aparea lesinul) si a scaderii frecventei cardiace. In acest caz, de obicei este suficienta reducerea dozei de Bloxan sau intreruperea temporara a tratamentului.
Dozele foarte mari de Bloxan pot afecta foarte sever functionarea inimii, tractul respirator si circulatia sanguina si pot provoca tulburari ale constientei. In acest caz, este necesara monitorizarea organelor vitale si tratament adecvat intraspitalicesc. Pana la sosirea ajutorului medical, la pacientii constienti se pot induce varsaturi, pentru golirea continutului stomacal, iar pacientii vor fi culcati pe spate, cu capul mai jos si picioarele usor ridicate. Pacientii in stare de inconstienta vor fi culcati pe o parte. La acesti pacienti nu se va incerca inducerea varsaturilor.

Daca uitati sa utilizati BLOXAN 100 mg
Daca uitati sa luati o doza, administrati-o cat mai curand posibil. Totusi, daca este timpul pentru administrarea dozei urmatoare, continuati tratamentul conform indicatiilor, fara sa luati doze mai mari.
Nu luati o doza dubla pentru inlocuirea unei doze pierdute.

Daca incetati sa utilizati BLOXAN 100 mg
Tratamentul cu Bloxan nu se va intrerupe niciodata brusc. Acest lucru va produce reactii adverse severe la nivelul inimii si a vaselor sanguine (transpiratii, ritm cardiac accelerat si dificultati respiratorii, agravarea anginei pectorale, ischemie acuta cardiaca). Dozele se vor reduce gradat, intr-o perioada de 1-2 saptamani.
Tratamentul trebuie sa fie administrat regulat. Daca tratamentul a fost intrerupt mai mult de 2 saptamani, tratamentul trebuie reluat cu doza minima.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, BLOXAN 100 mg poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare si trecatoare si nu necesita intreruperea tratamentului. Pot aparea urmatoarele reactii adverse: oboseala, scaderea presiunii sanguine, cu vertij si ameteli (in special la ridicare in picioare), parestezii, tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, dureri epigastrice, pirozis, flatulenta, diaree, constipatie), scaderea ritmului cardiac, senzatia ca inima bate prea tare, somnolenta, cefalee, dureri musculare si articulare, extremitati reci si uscaciunea gurii, hipersudoratie, reactii psoriaziforme, agravarea psoriazisului, modificari ale pielii expuse la soare.

Tulburarile de potenta sunt rare.
In dozele recomandate, metoprololul produce foarte rar reactii adverse severe, care sa necesite reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului. Informati imediat medicul in cazul in care apar urmatoarele reactii adverse: prurit, eruptii cutanate, dificultati respiratorii, dispnee, hipotensiune marcata, lesin, castig rapid in greutate, edeme ale gatului si fetei, la nivelul memebrului inferior sau gleznelor, ritm cardiac scazut si neregulat (sub 55 batai pe minut), agravarea durerilor anginoase, afectarea circulatiei sanguine la pacientii cu boala vasculara periferica, tulburari vizuale, sangerari neobisnuite sau vanatai, colorarea in galben a pielii sau a albului ochilor, modificari mentale, sau modificari ale somnului.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav? sau daca observati orice reactie advers? nementionat? in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA BLOXAN 100 MG
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati BLOXAN 100 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine BLOXAN 100 mg
- Substanta activa este tartrat de metoprolol 100 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona, stearat de mageziu

Cum arata BLOXAN 100 mg si continutul ambalajului
BLOXAN 100 mg se prezinta sub forma de comprimate rotunde, albe, inscriptionate pe o fata cu un sant median
Cutie cu 3 blistere din PVC/PVDC transparent/Al, a cate 10 comprimate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorii
Krka, d.d., Novo Mesto,
Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat in
Decembrie/2006


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Solicitare opinie
Cât de eficientă este utilizarea fără prescriptie medicală Neuromion pt femeie 7 ...
candida bucala?
Buna ziua! Pt. o angina virala in gat, medicul ORL-ist mi-a prescris o solutie ce continea tetracicl ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa Tartrat de metoprolol?
Alte medicamnete care au Tartrat de metoprolol:
- BLOXAN 100 mg, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...