Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Bioflu Junior sirop

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Bioflu Junior sirop

Prospect - Bioflu Junior sirop


NU comercializăm Bioflu Junior sirop!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Bioflu Junior sirop    DCI: Paracetamol/Clorhidrat de pseudoefedrina/Bromhidrat de dextrometorfan anhidru


  Produs complementar recomandat


25.15lei
Vezi detalii

Bioflu Junior sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate tulburarilor tractului respirator.
In acest prospect gasiti:
1. Ce este Bioflu Junior sirop si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Bioflu Junior sirop
3. Cum sa utilizati Bioflu Junior sirop
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Bioflu Junior sirop
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE BIOFLU JUNIOR SIROP SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Bioflu Junior sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate tulburarilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronsite).

2. INAINTE SA UTILIZATI BIOFLU JUNIOR SIROP
Nu utilizati Bioflu Junior sirop
- daca copilul dumneavoastra este alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan anhidru sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Junior sirop;
- daca copilul dumneavoastra are hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament sau tulburari de ritm cardiac;
- daca copilul dumneavoastra a avut in trecut un accident vascular cerebral;
- daca copilul dumneavoastra are astm bronsic si tuseste;
- daca copilul dumneavoastra are insuficienta respiratorie;
- daca copilul dumneavoastra are insuficienta hepatocelulara;
- daca copilul dumneavoastra are insuficienta renala severa;
- daca copilul dumneavoastra are diabet zaharat;
- daca copilul dumneavoastra are hipertiroidie;
- daca copilul dumneavoastra are glaucom cu unghi inchis;
- daca copilul dumneavoastra are sau a avut epilepsie sau convulsii;
- daca copilul dumneavoastra are deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Aveti grija deosebita cand utilizati Bioflu Junior sirop
Tusea productiva (cu expectoratie) este o componenta fundamentala a mecanismului de aparare bronhopulmonara si de aceea nu trebuie suprimata. Nu se recomanda asocierea unui expectorant sau mucolitic (medicamente care sunt destinate usurarii expectoratiei) cu un antitusiv (medicament care opreste tusea). Bioflu Junior sirop calmeaza tusea uscata (fara expectoratie). Daca copilul dumneavoastra are tuse productiva (cu expectoratie) sau daca tusea acestuia nu este ameliorata dupa 5 zile de utilizare a acestui medicament, va rugam sa va adresati medicului pentru reevaluare.

Datorita pseudoefedrinei din compozitia sa, Bioflu Junior sirop trebuie utilizat cu precautie la pacientii care sufera de hipertensiune arteriala usoara sau moderata. Similar altor medicamente din aceeasi categorie, pseudoefedrina trebuie utilizata cu precautie la pacientii cu afectiuni ale inimii, tensiune intraoculara crescuta (glaucom) sau cu ingustare la nivelul pasajului dintre stomac si intestin (obstructie piloroduodenala).
Administrarea trebuie facuta cu precautie in cazul afectarii renale usoare sau moderate (in special in cazul asocierii cu afectiuni cardiovasculare).
Este necesara prudenta in cazul pacientilor tratati simultan cu antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) si medicamente cu efecte supresive asupra activitatii SNC.
Nu se va utiliza in asociere cu alte medicamente care contin paracetamol.
Se impun precautii in caz de afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii).
In cazul in care simptomele nu se remit dupa administrarea de doze uzuale, nu se creste doza, ci se recomanda reevaluarea situatiei clinice. Nu se administreaza mai mult de 5 zile fara recomandarea medicului.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Administrarea de bromhidrat de dextrometorfan cu depresoare ale activitatii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice H1 sedative, clonidina si compusi inruditi, neuroleptice, anxiolitice si hipnotice (altele decat benzodiazepinele) conduc la potentarea efectului deprimant nervos central.
De asemenea, alcoolul etilic potenteaza efectul sedativ al antitusivelor centrale; in timpul tratamentului cu dextrometorfan se recomanda evitarea medicamentelor care contin alcool etilic.
Pentru a evita supradozajul, nu se va asocia cu alte medicamente care contin paracetamol.
Medicamentele inductoare enzimatice si cele hepatotoxice cresc riscul afectarii hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.
Absorbtia paracetamolului este accelerata de metoclopramida si domperidona.
Colestiramina reduce absorbtia paracetamolului, daca se administreaza in prima ora de la ingestia de paracetamol.

Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidona reduce efectul paracetamolului.
Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagularii. In cazul administrarii unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o saptamana este necesara monitorizarea timpului de protrombina. Acest lucru nu este necesar in cazul tratamentului ocazional.
Asocierea paracetamolului cu salicilati sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung si la doze mari creste riscul de aparitie a afectarii renale. Asocierea paracetamol-salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.

Datorita continutului in paracetamol, pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o crestere falsa a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Cresterile timpului de protrombina si ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica si apar in special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi.
Datorita pseudoefedrinei, Bioflu Junior sirop poate creste efectele simpatomimeticelor, de exemplu decongestionante.

Clorhidratul de pseudoefedrina poate suprima partial actiunea hipotensiva a medicamentelor care interfereaza cu actiunea simpatomimetica: guanetidina, metildopa, blocante ?- si ?- adrenergice.
Pseudoefedrina poate creste riscul de aparitie a aritmiilor la pacientii care primesc glicozide digitalice, chinidina sau antidepresive triciclice.
Administrarea concomitenta a Bioflu Junior sirop cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arteriala, aritmie si tahicardie sau poate potenta manifestarile activitatii anticolinergice (pericol de aparitie a ocluziilor intestinale, retentie urinara, glaucom). Daca este necesara utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomanda reducerea dozei de antidepresive si monitorizarea atenta a starii clinice a pacientului.
Administrarea concomitenta a Bioflu Junior sirop cu fluoxetina poate duce la potentarea reactiilor adverse ale dextrometorfanului (ameteli, hiperreactivitate) si/sau a manifestarilor potentiale ale toxicitatii (greata, voma, incetosarea vederii, halucinatii vizuale si auditive).

Utilizarea Bioflu Junior sirop cu alimente si bauturi
Se va evita consumul de ceai negru si bauturi energizante.

Sarcina si alaptarea
Nu este cazul avand in vedere faptul ca Bioflu Junior sirop este indicat pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Bioflu Junior sirop este recomandat pentru copii pana la varsta de 6 ani. Acestia trebuie supravegheati pe durata tratamentului cu Bioflu Junior sirop daca merg cu bicicleta, rolele sau desfasoara alte activitati care necesita atentie deosebita.

Informatii importante privind unele componente ale Bioflu Junior sirop
Acest medicament contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.
Acest medicament contine potasiu 0,0497 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu functie renala diminuata sau la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de potasiu.
Acest medicament contine sodiu 0,12 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.
Acest medicament contine zahar 1,75 g/5 ml. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI BIOFLU JUNIOR SIROP
Copii cu varsta intre 6 si 12 ani: 10 ml la fiecare 6 ore (nu se va depasi doza totala de 40 ml in 24 ore).
Nu se recomanda utilizarea Bioflu Junior sirop la copiii cu varsta mai mica de 6 ani.
Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Daca copilul dumneavoastra utilizeaza mai mult decat trebuie din Bioflu Junior sirop
Pot aparea urmatoarele manifestari clinice: tremor, neliniste, insomnie, ritm rapid al batailor inimii, cresterea sau scaderea marcata a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. Dupa doze foarte mari pot sa apara afectari severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.
Daca un copil a luat din greseala mai mult decat trebuie Bioflu Junior sirop, adresati-va de urgenta medicului sau celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati Bioflu Junior sirop
Nu dati copilului dumneavoastra o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Copilul dumneavoastra trebuie sa ia urmatoarea doza de Bioflu Junior sirop la ora la care era programata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Bioflu Junior sirop poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti, dar mai mult de 1 din 100):
- ameteli, stare de confuzie;
- anxietate, neliniste;
- palpitatii, accelerarea ritmului batailor inimii (tahicardie);
- tremor;
- somnolenta;
- greata, varsaturi;
- cresterea sau scaderea tensiunii arteriale.

Reactii adverse mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000):
- diaree, dureri abdominale;
- imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinara totala sau partiala (retentie urinara);
- respiratie dificila;
- dureri de cap.

Reactii adverse rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar mai mult de 1 din 10000):
- eruptii trecatoare pe piele;
- sensibilitate crescuta fata de actiunea radiatiilor luminoase si ultraviolete (fotosensibilizare);
- necroza tubulara acuta cu insuficienta renala acuta (afectarea rinichilor).

Reactii adverse foarte rare (care afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti):
- modificari ale numarului de celule in sange, cum sunt scaderea plachetelor din sange (trombocitopenie), scaderea celulelor albe din sange (leucopenie, neutropenie) care poate devenii severa (agranulocitoza) sau scaderea celulelor rosii, albe si plachetelor din sange prin diminuarea formarii la nivelul maduvei hematogene sau prin distrugere periferica excesiva (pancitopenie).
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA BIOFLU JUNIOR SIROP
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Bioflu Junior sirop dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Bioflu Junior sirop
- Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru. 5 ml sirop contin paracetamol 160 mg, bromhidrat de dextrometorfan anhidru 7,5 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 15 mg.
- Celelalte componente sunt: polietilenglicol 400, glicerol, povidona K30, zahar, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, acesulfam de potasiu, aroma de portocale, aroma de cirese, galben amurg FCF (E 110), apa purificata.

Cum arata Bioflu Junior sirop si continutul ambalajului
Bioflu Junior sirop se prezinta sub forma de lichid siropos, limpede, de culoare portocalie si gust dulceamarui.
Cutie cu un flacon din sticla, de culoare bruna, continand 100 ml sirop, inchis cu capac cu filet si inel de siguranta din PE si o masura dozatoare din PP cu gradatii de la 2,5 ml - 20 ml.
Cutie cu un flacon din PET, de culoare bruna, continand 100 ml sirop, inchis cu capac cu filet si inel de siguranta din PE si o masura dozatoare din PP cu gradatii de la 2,5 ml - 20 ml.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
S.C. Biofarm S.A.
Str. Logofatul Tautu nr. 99, sector 3, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost aprobat in August 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bebe 2 saptamani nascut prin cezariana
Bebele meu de 2 saptamani de cand am venit din spital se constipa mentionez ca la 2 zile am vrut sa ...
Fluend extreme sirop
Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ...
↳ Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti elimina, da, va va ajuta acest sirop. Nu il administrati insa dupa ora 17, pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mucus vascos
Buna ziua! Azi de dimineață am eliminat o secretie din gat, din cauza durerii amigdalitelo ...
↳ Buna ziua! Daca ati eliminat acea secretie dupa un episod de tuse, trebuie sa mergeti la medic sau la ocamera de garda! Daca tusea nu a precedat ep ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile tuse asmatica
Buna seara pot lua pastile din lapte de magarita pt o tuse seaca care nu mai trece de vreo 8 _9 lyni ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua capsule pe baza de lapte de magarita liofilizat. Faceti cura minim o luna, maxim 3 luni cosnecutiv. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament tuse
Buna ziua, ptr tuse la cancer pulmonar mi-a facut bine Astha 15 dar dupa 2 zile a inceput sa ma dera ...
informativ
buna ziua,se poate da tusodep sirop in timpul tratamentului cu smecta la copil de 5 ani 6 luni?multu ...
↳ Buna ziua! Asocierea se poate face cu CONDITIA sa faceti adminsitrarea Smecta la minim 3 ore fata de sirop, intrucat argila absoarbe substantele acti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
laringita copil
buna ziua. pt laringita la copil ,de 3 ani si sase luni ce pot sa-i dau? tuseste "latrator" , uscat ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa-i dati acadele terapeutice cu propolis si Vitamina C (Akadika de la Fiterman), cate 3 pe zi sau aplicatii cu spray Dezinfla ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...