Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Amlodipina Zentiva comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Amlodipina Zentiva comprimate

Prospect - Amlodipina Zentiva comprimate


NU comercializăm Amlodipina Zentiva comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Amlodipina Zentiva comprimate    DCI: amlodipina


  Produs complementar recomandat
Amlodipina Zentiva este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala) sau a unui anumit tip de durere in piept, denumita angina pectorala, o forma rara a acesteia fiind angina pectorala Prinzmetal sau angina pectorala vasospastica.
Disponibil in variantele:
Amlodipina Zentiva 5 comprimate
Amlodipina Zentiva 10 comprimate

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Amlodipina Zentiva si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Amlodipina Zentiva
3. Cum sa luati Amlodipina Zentiva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Amlodipina Zentiva
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Amlodipina Zentiva si pentru ce se utilizeaza
Amlodipina Zentiva contine substanta activa amlodipina, care face parte din grupul medicamentelor cunoscute sub denumirea de antagonisti de calciu.
Amlodipina Zentiva este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala) sau a unui anumit tip de durere in piept, denumita angina pectorala, o forma rara a acesteia fiind angina pectorala Prinzmetal sau angina pectorala vasospastica.

La pacientii cu tensiune arteriala mare, medicamentul dumneavoastra functioneaza prin relaxarea vaselor sanguine, facilitand astfel circulatia sangelui. La pacientii cu angina pectorala, Amlodipina Zentiva actioneaza prin ameliorarea alimentarii cu sange a muschiului inimii, care primeste astfel mai mult oxigen, ceea ce previne aparitia durerii in piept.
Medicamentul dumneavoastra nu amelioreaza imediat durerea in piept determinata de angina pectorala.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Amlodipina Zentiva
Nu luati Amlodipina Zentiva:
- Daca sunteti alergic la amlodipina, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6), sau la oricare alt antagonist de calciu. Manifestarile alergiei pot fi prin mancarime si inrosire a pielii sau dificultati la respiratie.
- Daca aveti tensiunea arteriala foarte mica (hipotensiune arteriala)
- Daca aveti o ingustare a valvei aortice a inimii (stenoza aortica) sau aveti soc cardiogen (o afectiune in care inima nu este capabila sa furnizeze corpului o cantitate suficienta de sange)
- Daca aveti insuficienta cardiaca instalata dupa un infarct de miocard.

Atentionari si precautii
Inainte sa luati Amlodipina Zentiva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreuna din urmatoarele afectiuni:
- Infarct miocardic recent
- Insuficienta cardiaca
- Crestere severa a tensiunii arteriale (criza hipertensiva)
- Boala a ficatului
- Sunteti varstnic si doza dumneavoastra trebuie crescuta

Copii si adolescenti
Amlodipina Zentiva nu a fost studiat la copii cu varsta mai mica de 6 ani. Amlodipina Zentiva trebuie utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale doar la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 17 ani (vezi punctul 3).
Pentru mai multe informatii, adresati-va medicului dumneavoastra.

Amlodipina Zentiva impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Amlodipina Zentiva poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente cum sunt:
- ketoconazol, itraconazol (medicamente utilizate in tratamentul infectiilor determinate de ciuperci)
- ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de proteaza, utilizate in tratamentul infectiei cu HIV)
- rifampicina, eritromicina, claritromicina (antibiotice)
- Hypericum perforatum (sunatoare)
- verapamil, diltiazem (medicamente pentru inima)
- dantrolen (perfuzie utilizata pentru tratamentul anomaliilor severe de reglare a temperaturii corpului)
- simvastatina (medicament utilizat pentru tratamentul de scadere a valorilor crescute de colesterol din sange)
Amlodipina Zentiva poate scadea tensiunea arteriala intr-o masura mai mare, daca luati deja alte medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale.

Utilizarea Amlodipina Zentiva cu alimente, bauturi si alcool
Persoanele care utilizeaza Amlodipina Zentiva nu trebuie sa consume suc de grepfrut sau grepfrut.
Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul si sucul de grepfrut pot duce la cresterea concentratiei substantei active (amlodipina) in sange, care poate determina o marire imprevizibila a efectului de scadere a tensiunii arteriale al Amlodipina Zentiva.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Siguranta administrarii amlodipinei in sarcina la om nu a fost stabilita. Daca credeti ca sunteti gravida sau planuiti sa ramaneti gravida, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua Amlodipina Zentiva.

Alaptarea
Nu se cunoaste daca amlodipina se secreta in lapte matern. Daca alaptati sau urmeaza sa alaptati, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua Amlodipina Zentiva.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Amlodipina Zentiva poate sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. In cazul in care comprimatele va provoaca greata, ameteli, oboseala sau dureri de cap, nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

3. Cum sa luati Amlodipina Zentiva
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Luati comprimatul cu o cantitate suficienta de apa.
Doza initiala recomandata este 5 mg Amlodipina Zentiva o data pe zi (un comprimat Amlodipina Zentiva 5 mg). Doza poate fi crescuta la 10 mg Amlodipina Zentiva o data pe zi.
Medicamentul dumneavoastra poate fi luat inainte sau dupa alimente si bauturi. Ar trebui sa va luati medicamentul in acelasi moment al zilei, cu o cantitate suficienta de apa. Nu luati Amlodipina Zentiva cu suc de grepfrut.

Utilizarea la copii si adolescenti
Pentru copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6-17 ani), doza recomandata pentru initierea tratamentului este de 2,5 mg pe zi. Doza maxima recomandata este de 5 mg pe zi.
Doza de 2,5 mg poate fi obtinuta utilizand comprimatele Amlodipina Zentiva 5 mg, deoarece aceste comprimate pot fi divizate in doze egale.
Este important sa luati comprimatele in mod constant. Mergeti la medicul dumneavoastra inainte de terminarea comprimatelor.

Daca luati mai mult Amlodipina Zentiva decat trebuie
In cazul in care ati luat prea multe comprimate, tensiunea dumneavoastra arteriala poate scadea, chiar poate scadea periculos de mult. Va puteti simti ametit, buimacit, cu stare de lesin sau slabit. Daca scaderea tensiunii arteriale este suficient de severa se poate instala socul. Pielea dumneavoastra poate parea rece si umeda si va puteti pierde cunostinta. Daca luati prea multe comprimate de Amlodipina Zentiva, solicitati imediat asistenta medicala.

Daca uitati sa luati Amlodipina Zentiva
Nu va faceti griji. Daca ati uitat sa luati un comprimat, renuntati la acea doza. Luati urmatoarea doza, la momentul corect. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Amlodipina Zentiva
Medicul dumneavoastra va va spune cat timp sa luati acest medicament. Afectiunea dumneavoastra poate reveni, daca intrerupeti medicamentul mai devreme decat ati fost sfatuit.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Mai jos este prezentata o lista a posibilelor reactii adverse care pot sa apara:
Mergeti la medicul dumneavoastra imediat daca dupa ce ati luat medicamentul se intampla sa aveti vreuna din reactiile adverse severe, foarte rare, prezentate mai jos.
- Respiratie suieratoare, durere in piept, scurtare a respiratiei sau dificultate la respiratie, instalate brusc
- Umflare a pleoapelor, fetei sau buzelor
- Umflare a limbii si gatului, care determina dificultate la respiratie
- Reactii severe la nivelul pielii, incluzand eruptie intensa trecatoare pe piele, urticarie, inrosire a pielii pe intreg corpul, mancarimi intense, aparitie de basici, descuamare si umflare a pielii, inflamare a mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reactii alergice
- Infarct miocardic, batai anormale ale inimii
- Pancreas inflamat, care poate cauza dureri abdominale si de spate severe, insotite de o stare generala de rau accentuata
Au fost raportate urmatoarele reactii adverse frecvente. Daca vreuna dintre aceste reactii adverse va face probleme sau daca persista mai mult de o saptamana, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
- Dureri de cap, ameteli, somnolenta (in specia, la inceputul tratamentului)
- Palpitatii (constientizare a batailor inimii), inrosire brusca a fetei
- Dureri la nivelul abdomenului, senzatie de rau ( greata)
- Umflare la nivelul gleznelor (edem), oboseala

Alte reactii adverse raportate includ urmatoarele reactii prezentate mai jos.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
- Tulburari ale dispozitiei, teama fara motiv, depresie, insomnie
- Tremuraturi, tulburari ale gustului, lesin, slabiciune
- Senzatie de furnicaturi si intepaturi la nivelul membrelor; scadere a sensibilitatii la durere
- Tulburari ale vedererii, vedere dubla, tiuituri in urechi
- Tensiune arteriala mica
- Stranut/nas care curge, ca urmare a inflamatiei mucoasei de la nivelul nasului (rinita)
- Tulburari ale tranzitului intestinal, diaree, constipatie, indigestie, uscaciune a gurii, varsaturi
- Cadere in exces a parului, transpiratii excesive, mancarime la nivelul pielii, pete rosii pe piele, modificari de culoare la nivelul pielii
- Tulburari la urinare, nevoie crescuta de urinare in timpul noptii, crestere a frecventei urinarilor
- Incapacitate de a avea erectie, disconfort sau crestere a sanilor la barbati
- Slabiciune, durere, stare generala de rau
- Dureri ale articulatiilor sau dureri ale muschilor, crampe musculare, dureri de spate
- Crestere sau scadere ponderala.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
- Confuzie

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- Scadere a numarului de globule albe, scadere a numarului de plachete sanguine, care poate determina aparitia neobisnuita de vanatai sau sangerare cu usurinta (distrugere a globulelor rosii)
- Crestere a concentratiei de zahar in sange (hiperglicemie)
- Afectiune a nervilor, ce poate determina slabiciune, furnicaturi sau amorteli
- Tuse, umflare a gingiilor
- Balonare la nivel abdominal (gastrita)
- Functie anormala a ficatului, inflamatie a ficatului (hepatita), colorare in galben a pielii (icter), crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice care apare la unele teste medicale
- Tonus muscular crescut
- Inflamare a vaselor de sange, adeseori insotita de eruptie trecatoare pe piele
- Sensibilitate la lumina
- Afectiuni in cadrul carora apare o asociere de manifestari cum sunt rigiditate, tremuraturi si/sau tulburari ale miscarilor.

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Amlodipina Zentiva
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie/blister dupa „EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Amlodipina Zentiva
Substanta activa este besilat de amlodipina.
Fiecare comprimat contine besilat de amlodipina 6,935 mg, care corespund la amlodipina 5 mg.
Fiecare comprimat contine besilat de amlodipina 13,870 mg care corespund la amlodipina 10 mg.
Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu tip A, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, stearat de magneziu.

Cum arata Amlodipina Zentiva si continutul ambalajului
Amlodipina Zentiva se prezinta sub forma de comprimate ovale, de culoare alba pana la aproape alba, prevazute cu o linie mediana si marcate cu “A” si “5” sau “A” si “10” la stanga si la dreapta liniei mediane. Comprimatele pot fi divizate in doze egale.
Marimi de ambalaj: cutii cu 10, 30 sau 90 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Zentiva, k.s.
U kabelovny 130, Dolni Mecholupy, 102 37, Praga 10
Republica Ceha

Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...