Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ADACEL suspensie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ADACEL suspensie injectabila

Prospect - ADACEL suspensie injectabila


NU comercializăm ADACEL suspensie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ADACEL suspensie injectabila    DCI: anatoxina


  Produs complementar recomandat
ADACEL este un vaccin indicat pentru vaccinarea de rapel impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive (pertussis) la copii, incepand cu varsta de 4 ani, adolescenti si adulti, dupa schema completa de vaccinare primara.
Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este ADACEL si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati ADACEL
3. Cum sa utilizati ADACEL
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza ADACEL
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este ADACEL si pentru ce se utilizeaza
ADACEL este un vaccin. Vaccinurile sunt utilizate pentru protectia impotriva bolilor infectioase.
Acestea actioneaza determinand organismul sa produca propria protectie impotriva bacteriilor care cauzeaza afectiunile respective.
Acest vaccin este indicat pentru vaccinarea de rapel impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive (pertussis) la copii, incepand cu varsta de 4 ani, adolescenti si adulti, dupa schema completa de vaccinare primara.

Limitari ale protectiei oferite
ADACEL va preveni numai aceste boli, in cazul in care acestea sunt provocate de catre bacteriile vizate de vaccin. Dumneavoastra sau copilul dumneavoastra puteti in continuare sa contactati boli similare, daca sunt provocate de alte bacterii sau virusuri.
ADACEL nu contine bacterii sau virusuri vii si nu poate provoca niciuna dintre bolile infectioase impotriva carora acest vaccin ofera protectie.
Retineti faptul ca niciun vaccin nu poate asigura protectie completa, pe toata durata vietii, la toate persoanele vaccinate.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati ADACEL
Pentru a fi sigur ca ADACEL este potrivit pentru dumneavoastra sau pentru copilul dumneavoastra, este important sa ii spuneti medicului sau asistentei medicale daca oricare dintre cele enumerate mai jos sunt valabile in cazul dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra. Daca aveti orice nelamurire, solicitati medicului dumneavoastra sau asistentei medicale sa va explice.

Nu utilizati ADACEL daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra
- ati avut o reactie alergica
- la vaccinuri impotriva difteriei, tetanosului sau a tusei convulsive;
- la oricare dintre celelalte componente (enumerate la pct. 6);
- la orice componenta reziduala preluata din procesul de fabricatie (formaldehida, glutaraldehida), care poate fi prezenta in cantitati infime.
- ati avut vreodata o reactie severa la nivelul creierului in decurs de o saptamana de la administrarea unei doze dintr-un vaccin impotriva tusei convulsive;
- aveti o afectiune acuta insotita sau nu de febra. Vaccinarea trebuie amanata pana cand dumneavoastra sau copilul dumneavoastra va insanatositi. O afectiune usoara neinsotita de febra nu reprezinta, de obicei, un motiv pentru amanarea vaccinarii. Medicul dumneavoastra va stabili daca dumneavoastra sau copilulului dumneavoastra vi se va administra ADACEL.

Atentionari si precautii
Inainte de vaccinare, spuneti-i medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra:
- ati fost vaccinat in ultimele 4 saptamani cu o doza de rapel dintr-un vaccin impotriva difteriei si a tetanosului. In acest caz, dumneavoastra sau copilul dumneavoastra nu veti fi vaccinat cu ADACEL, iar medicul dumneavoastra va decide, pe baza recomandarilor oficiale, cand vi se va mai putea administra inca o injectie.
- ati avut vreodata sindromul Guillain-Barre (imposibilitate temporara de a efectua miscari si pierdere a sensibilitatii la nivelul intregului corp sau la nivelul unei parti a corpului) sau nevrita brahiala (paralizie, durere si senzatie de amorteala la nivelul bratului si umarului) dupa administrarea anterioara a unei doze de vaccin tetanic. Medicul dumneavoastra va decide daca dumneavoastra sau copilului dumneavoastra trebuie sa vi se administreze ADACEL.
- aveti o boala progresiva care afecteaza creierul/nervii sau care determina convulsii necontrolate. In acest caz, medicul dumneavoastra va incepe mai intai tratamentul si va va administra vaccinul dupa stabilizarea starii de sanatate.
- aveti imunitatea scazuta sau deficitara din cauza
- unui tratament (de exemplu corticosteroizi, chimioterapie sau radioterapie);
- infectiei cu HIV sau SIDA;
- oricarei alte afectiuni.

In aceste situatii, vaccinul poate sa nu ofere acelasi nivel de protectie ca in cazul persoanelor al caror sistem imunitar nu este afectat. Daca este posibil, vaccinarea trebuie amanata pana la vindecarea acestor boli sau terminarea tratamentelor.
- aveti orice afectiune la nivelul sangelui, care determina invinetire cu usurinta sau sangerari pentru mai mult timp dupa taieturi minore (de exemplu din cauza unei tulburari sanguine cum este hemofilia sau trombocitopenia sau ca urmare a tratamentului cu medicamente anti-coagulante).

ADACEL impreuna cu alte medicamente sau vaccinuri
Deoarece ADACEL nu contine bacterii vii, in general, poate fi administrat in acelasi timp cu alte vaccinuri sau imunoglobuline, dar trebuie injectat intr-un loc diferit. Studiile au demonstrat faptul ca ADACEL poate fi administrat in acelasi timp cu oricare dintre urmatoarele vaccinuri: vaccinul impotriva hepatitei B, vaccinul impotriva poliomielitei (injectabil sau oral), vaccinul gripal inactivat si cu vaccinul recombinant impotriva virusului papiloma uman. Pot fi administrate in acelasi timp mai multe vaccinuri, dar in membre diferite.
Daca dumneavoastra sau copilului dumneavoastra va este administrat un tratament care va afecteaza sangele sau sistemul imunitar (cum sunt medicamente anticoagulante, corticosteroizi sau chimioterapie), va rugam sa cititi sectiunea “Atentionari si precautii” de mai sus.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra luati sau ati luat recent orice alte medicamente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Spuneti-i medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti gravida, intentionati sa ramaneti gravida sau alaptati. Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala va poate sfatui daca vaccinarea trebuie sau nu amanata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-a studiat daca vaccinul afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati ADACEL
Cand vi se va administra vaccinul dumneavoastra sau copilului dumneavoastra

Istoricul vaccinarilor
Medicul dumneavoastra va stabili daca ADACEL este potrivit pentru dumneavoastra sau pentru copilul dumneavoastra, in functie de:
- vaccinurile care v-au fost administrate in trecut dumneavoastra sau copilului dumneavoastra;
- numarul dozelor de vaccinuri similare care vi s-au administrat in trecut dumneavoastra sau copilului dumneavoastra;
- cand v-a fost administrata dumneavoastra sau copilului dumneavoastra ultima doza de vaccin similar.
Trebuie ca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sa fi terminat schema de vaccinare primara impotriva difteriei si tetanosului, inainte de administrarea ADACEL.
Administrarea ADACEL este sigura daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra nu ati terminat o schema primara de vaccinare impotriva tusei convulsive, dar protectia poate sa nu fie la fel de buna ca la persoanele la care s-a administrat deja vaccinul impotriva tusei convulsive.
Medicul dumneavoastra va decide care este durata de timp care trebuie sa treaca intre vaccinari.

Doze si mod de administrare
Cine va va administra ADACEL?
ADACEL trebuie sa vi se administreze de catre personal medical instruit in administrarea vaccinurilor, in cadrul unei clinici sau intr-un cabinet medical care detine dotarile necesare in caz de orice reactii alergice severe rare la vaccin.

Doze
Tuturor categoriilor de varsta pentru care se recomanda ADACEL li se va administra o singura injectie (jumatate de mililitru).
In cazul in care dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o leziune care necesita masuri preventive pentru tetanus, medicul dumneavoastra poate decide sa va administreze ADACEL cu sau fara imunoglobulina tetanica.

Utilizarea la copii si adolescenti
ADACEL nu va fi administrat copiilor cu varsta sub patru ani.
Copiilor incepand cu varsta de patru ani si adolescentilor trebuie sa li se administreze aceeasi doza ca cea utilizata la adulti.

Mod de administrare
Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala va va administra vaccinul intr-un muschi de la nivelul supero-extern al bratului (muschiul deltoid).
Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala nu va va administra vaccinul intr-un vas de sange, in fese sau subcutanat. In caz de tulburari de coagulare a sangelui, ei pot decide administrarea subcutanata, desi acesta poate determina mai multe reactii adverse locale, inclusiv aparitia unei mici excrescente subcutanate.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, ADACEL poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii alergice grave
Reactiile alergice grave pot sa apara foarte rar dupa administrarea oricarui vaccin. Aceste reactii pot include:
- dificultati la respiratie;
- invinetire a limbii sau buzelor;
- eruptie pe piele;
- umflare la nivelul fetei sau gatului;
- scadere a tensiunii arteriale, provocand ameteli sau colaps.
In cazul in care apar, aceste semne sau simptome evolueaza de obicei foarte rapid dupa administrarea vaccinului, cand dumneavoastra sau copilul dumneavoastra va aflati inca la clinica sau la cabinetul medicului.
Daca oricare dintre aceste simptome apar dupa ce ati plecat din locul in care dumneavoastra sau copilului dumneavoastra vi s-a administrat vaccinul, trebuie sa va adresati IMEDIAT unui medic.

Alte reactii adverse
Urmatoarele reactii adverse au fost observate in timpul studiilor clinice efectuate pe categorii specifice de varsta.

La copii cu varsta intre 4 si 6 ani
Reactii adverse foarte frecvente (care apar la mai mult de 1 din 10 persoane): scadere a poftei de mancare, dureri de cap, diaree, oboseala, durere, inrosire si umflare in regiunea in care a fost injectat vaccinul.

Reactii adverse frecvente (care apar la mai putin de 1 din 10 persoane, dar la mai mult de 1 din 100 de persoane): greata, varsaturi, eruptie pe piele, dureri (la nivelul intregului corp) sau slabiciune musculara, dureri ale articulatiilor sau tumefiere a articulatiilor, febra, frisoane, modificari ale ganglionilor limfatici de la nivelul axilei.

La adolescenti cu varsta intre 11 si 17 ani
Reactii adverse foarte frecvente (care apar la mai mult de 1 din 10 persoane): dureri de cap, diaree, greata, dureri (la nivelul intregului corp) sau slabiciune musculara, dureri ale articulatiilor sau tumefiere a articulatiilor, oboseala/slabiciune, frisoane, durere, inrosire si umflare in regiunea in care a fost injectat vaccinul.

Reactii adverse frecvente (care apar la mai putin de 1 din 10 persoane, dar la mai mult de 1 din 100 de persoane): varsaturi, eruptie pe piele, febra, modificari ale ganglionilor limfatici de la nivelul axilei.

La adultii cu varsta intre 18 si 64 de ani
Reactii adverse foarte frecvente (la mai mult de 1 din 10 persoane): dureri de cap, diaree, dureri (la nivelul intregului corp) sau slabiciune musculara, oboseala/slabiciune, durere, inrosire si umflare in regiunea in care s-a injectat vaccinul.

Reactii adverse frecvente (care apar la mai putin de 1 din 10 persoane, dar la mai mult de 1 din 100 de persoane): greata, varsaturi, eruptie pe piele, dureri ale articulatiilor sau tumefiere a articulatiilor, febra, frisoane, modificari ale ganglionilor limfatici de la nivelul axilei.
Urmatoarele reactii adverse suplimentare au fost raportate la diversele categorii de varsta pentru care vaccinul este recomandat, in timpul comercializarii ADACEL. Frecventa aparitiei acestor reactii adverse nu poate fi calculata precis, deoarece se bazeaza pe raportarea voluntara, in functie de numarul estimat de persoane vaccinate.

- Reactii alergice/reactii alergice grave (modul in care puteti recunoaste o astfel de reactie adversa este mentionat la inceputul sectiunii. 4), intepaturi sau amorteala, paralizie partiala sau totala a corpului (sindrom Guillain-Barré), inflamatie a nervilor de la nivelul bratului (nevrita brahiala), pierdere a functiei nervului care controleaza muschii fetei (pareza faciala), convulsii (crize convulsive), lesin, inflamatie a maduvei spinarii (mielita), inflamatie a muschiului cardiac (miocardita), senzatie de mancarime, urticarie, inflamatie la nivelul unui muschi (miozita), umflare extinsa a membrului la nivelul caruia s-a efectuat injectarea, insotita de inrosire, senzatie de caldura locala, sensibilitate sau durere la nivelul regiunii unde s-a injectat vaccinul, invinetire sau abces la nivelul regiunii unde a fost injectat vaccinul.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va .
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza ADACEL
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati ADACEL dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa „EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider (2°C -8°C). A nu se congela. Aruncati vaccinul daca a fost congelat.
A se pastra flaconul in cutie, pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine ADACEL
Substantele active din fiecare doza (0,5 ml) de vaccin sunt:
Anatoxina difterica minim 2 Unitati Internationale (2 Lf)
Anatoxina tetanica minim 20 Unitati Internationale (5 Lf)
Antigene pertussis:
Anatoxina pertussis 2,5 micrograme
Hemaglutinina filamentoasa 5 micrograme
Pertactina 3 micrograme
Fimbrii de tip 2 si 3 5 micrograme
Adsorbite pe fosfat de aluminiu 1,5 mg (0,33 mg aluminiu)
Celelalte componente sunt: fenoxietanol, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata ADACEL si continutul ambalajului
ADACEL se prezinta sub forma de suspensie injectabila intr-un flacon (0,5 ml): marimi de ambalaj de 1, 10 sau 20 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Aspectul normal al vaccinului este o suspensie omogena, de culoare alb opalescenta, care poate sedimenta in timpul depozitarii.
Dupa ce se agita energic, suspensia este un lichid de culoare alba, cu aspect uniform.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Sanofi Pasteur SA
2, avenue Pont Pasteur 69007 Lyon
Franta

Fabricantii
SANOFI PASTEUR SA
2, avenue pont Pasteur, 69007 Lyon,
Franta
SANOFI-AVENTIS Zrt.
1225 Budapesta, Campona u.1 (Harbor Park),
Ungaria

Acest prospect a fost aprobat in Mai 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bebelusul mananca putin dupa vaccin!
Am un bebelus de 2 luni jumate, dupďż˝ vaccinul de la 2 luni manaca mult mai puțin plus de asta ...
↳ Buna ziua! Contra gazelor puteti incerca si Espumisan suspensie, dar il administrati la distanta fata de Colief. Incercati si vedeti cum are scaunele ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vaccin
Buna ziua, Aveti va rog vaccinul Tetraxim pentru copii de 6 ani ? Multumesc ...
Vaccinare covid in isnuficienta venoasa
Am insuficiență venoasă (pielea închisă la culoare pe ambele gambe) iau 2 pastil ...
↳ Buna ziua! Situatia dumneavoastra nu se inscrie in contraindicatiile vaccinarii anti-covid. Discutati si cu medicul de familie inainte! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ref: vaccinul de imunizare gripe sezoniere produs de Inst. cantacuzino
Buna ziua, Aveti in stoc produsul vaccin de imunizare impotriva gripelor sezoniere si pretul unue ...
↳ Buna ziua! Nu comercializam vaccinuri. Vaccinul pentru gripa sezoniera se gaseste in majoritatea farmaciilor acum (22 09 2021). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...