Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid zoledronic Terapia 4 mg/5 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid zoledronic Terapia 4 mg/5 ml

Prospect - Acid zoledronic Terapia 4 mg/5 ml


NU comercializăm Acid zoledronic Terapia 4 mg/5 ml !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid zoledronic Terapia 4 mg/5 ml    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


121.7lei
Vezi detalii

Acidul zoledronic actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului
- concentrat pentru solutie perfuzabila -

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Acid zoledronic Terapia si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Acid zoledronic Terapia
3. Cum sa utilizati Acid zoledronic Terapia
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid zoledronic Terapia
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE ACID ZOLEDRONIC TERAPIA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Substanta activa din Acid zoledronic Terapia este acidul zoledronic, care face parte dintr-un grup de substante denumite bifosfonati. Acidul zoledronic actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului.
Se utilizeaza:
- Pentru prevenirea complicatiilor osoase, de exemplu fracturi, la pacienti adulti cu metastaze osoase (extindere a cancerului de la locul primar la nivelul oaselor).
- Pentru reducerea cantitatii de calciu din sange la pacienti adulti la care aceasta este prea mare, din cauza prezentei unei tumori. Tumorile pot accelera modificarile normale ale osului, astfel incat eliberarea calciului din os este crescuta. Aceasta afectiune este cunoscuta sub denumirea de hipercalcemie indusa de tumori (HIT).

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI ACID ZOLEDRONIC TERAPIA
Urmati cu atentie toate indicatiile pe care le primiti de la medicul dumneavoastra.
Medicul dumneavoastra va va efectua analize de sange inainte ca dumneavoastra sa incepeti tratamentul cu Acid zoledronic Terapia si va verifica raspunsul dumneavoastra la tratament la intervale regulate.

Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic Terapia:
– daca alaptati
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul zoledronic, la alti bifosfonati (grupul de substante caruia ii apartine acidul zoledronic) sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid Zoledronic Terapia

Inainte de a vi se administra Acid zoledronic Terapia, spuneti medicului dumneavoastra:
– daca aveti sau ati avut o problema a rinichilor.
– daca aveti sau ati avut o durere, o umflare sau amorteala la nivelul maxilarului, o senzatie de greutate la nivelul maxilarului sau v-a cazut un dinte.
– daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o operatie stomatologica, spuneti dentistului dumneavoastra ca urmati tratament cu Acid zoledronic Terapia.

Acid zoledronic Terapia impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In mod deosebit, este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati, de asemenea:
– aminoglicozide (un tip de medicamente utilizate pentru tratamentul infectiilor severe), deoarece administrarea acestora in acelasi timp cu bifosfonati poate provoca o concentratie prea mica a calciului in sange.
– talidomida (un medicament utilizat pentru tratamentul unui anumit tip de cancer al sangelui, cu manifestari la nivel osos) sau orice alte medicamente care pot fi nocive pentru rinichii dumneavoastra.
– Aclasta (un medicament care contine si acid zoledronic si care este utilizat pentru tratamentul osteoporozei si al altor afectiuni necanceroase ale sistemului osos) sau orice alti bifosfonati, deoarece efectele combinate ale acestor medicamente administrate concomitent cu Acid zoledronic Terapia nu sunt cunoscute.
– Medicamente anti-angiogene (utilizate pentru tratamentul cancerului), deoarece administrarea concomitenta a acestora cu Acid zoledronic Terapia a fost asociata cu raportari privind osteonecroza de maxilar (OM).

Pacienti cu varsta de cel putin 65 ani
Acid zoledronic Terapia poate fi administrat persoanelor cu varsta de cel putin 65 ani. Nu exista nicio dovada care sa sugereze necesitatea oricaror precautii suplimentare.

Utilizarea la copii si adolescenti
Acid zoledronic Terapia nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic Terapia daca sunteti gravida. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida.
Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic Terapia daca alaptati.
Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Au fost raportate cazuri foarte rare de somnolenta in cazul utilizarii acidului zoledronic. De aceea, trebuie sa fiti atent cand conduceti vehicule, folositi utilaje sau efectuati alte activitati care va solicita intreaga atentie.

Acid zoledronic Terapia contine sodiu
Acest medicament contine sodiu, intr-o cantitate mai mica de 1 mmol (23 mg) pe doza, adica practic „nu contine sodiu”.

3. CUM SA UTILIZATI ACID ZOLEDRONIC TERAPIA
– Acid zoledronic Terapia trebuie administrat numai de catre profesionisti in domeniul sanatatii, instruiti pentru administrarea intravenoasa (in vena) a bifosfonatilor.
– Medicul dumneavoastra va va recomanda sa beti suficienta apa inainte de administrarea fiecarei doze, pentru a evita deshidratarea.
– Urmati cu atentie toate celelalte indicatii pe care le primiti de la medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacist.

Ce cantitate de Acid zoledronic Terapia se administreaza
– Doza unica uzuala administrata este de 4 mg.
– Daca aveti probleme ale rinichilor, medicul dumneavoastra va va administra o doza mai mica, in functie de gravitatea problemei rinichilor dumneavoastra.

Cat de des vi se administreaza Acid zoledronic Terapia
– Daca sunteti tratat pentru prevenirea complicatiilor osoase cauzate de metastazele osoase, vi se va administra o perfuzie cu Acid zoledronic Terapia la interval de trei pana la patru saptamani.
– Daca sunteti tratat pentru a reduce cantitatea de calciu din sangele dumneavoastra, vi se va administra, in mod normal, o perfuzie cu Acid zoledronic Terapia.

Cum se administreaza Acid zoledronic Terapia
– Acid zoledronic Terapia se administreaza prin injectie intravenoasa lenta (perfuzie in vena), cu o durata de cel putin 15 minute si trebuie administrat intravenos, singur, printr-o linie de perfuzare separata.
Pacientilor ale caror concentratii de calciu in sange nu sunt prea mari li se vor prescrie, de asemenea, doze suplimentare de calciu si vitamina D, care vor fi luate zilnic.

Daca vi se administreaza mai mult Acid zoledronic Terapia decat trebuie
Daca vi s-au administrat doze mai mari decat cele recomandate, trebuie sa fiti supravegheat cu atentie de catre medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar deoarece pot sa apara modificari ale valorilor electrolitilor din plasma (de exemplu modificari ale concentratiilor calciului, fosforului si magneziului) si/sau modificari ale functiei renale, inclusiv insuficienta renala severa. In cazul in care concentratia calciului scade prea mult, vi se poate administra suplimentar calciu in perfuzie intravenoasa.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reactii adverse sunt de obicei usoare si vor disparea probabil dupa o scurta perioada de timp.

Frecventa reactiilor adverse posibile, prezentate mai jos, este definita prin urmatoarea conventie:
– foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
– frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
– mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
– rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
– foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
– cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra despre oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave:

Frecvente:
– Insuficienta renala severa (diagnosticul va fi stabilit, in mod normal, de medicul dumneavoastra prin anumite analize de sange specifice).
– Valori mici ale calciului in sange.

Mai putin frecvente:
– Durere la nivelul gurii, dintilor si/sau maxilarului, umflaturi sau afte in interiorul gurii, amorteala sau senzatie de greutate la nivelul maxilarului sau pierdere a unui dinte. Acestea pot fi semne ale deteriorarii oaselor de la nivelul maxilarului (osteonecroza). Spuneti imediat medicului dumneavoastra si dentistului daca prezentati astfel de simptome.
– Batai neregulate ale inimii (fibrilatie atriala) au fost observate la pacientele carora li s-a administrat acid zoledronic pentru osteoporoza postmenopauza. In prezent, nu este clar daca acidul zoledronic cauzeaza aceste batai neregulate ale inimii, dar trebuie sa raportati medicului dumneavoastra daca prezentati aceste simptome dupa ce vi s-a administrat acid zoledronic.
– Reactie alergica severa: respiratie dificila, umflare, mai ales la nivelul fetei si gatului.

Anuntati-l pe medicul dumneavoastra, cat mai curand posibil, in cazul aparitiei oricareia dintre urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente:
– concentratie mica a fosfatului in sange.

Frecvente:
– Durere de cap si sindrom pseudogripal, constand in febra, oboseala, slabiciune, somnolenta, frisoane si dureri de oase, articulatii si/sau muschi. In majoritatea cazurilor, nu este necesar un tratament specific, iar simptomele dispar in scurt timp (cateva ore sau zile).
– Reactii gastro-intestinale, cum sunt greata si varsaturi, precum si lipsa a poftei de mancare
– Conjunctivita
– Numar redus de celule rosii in sange (anemie)

Mai putin frecvente:
– Reactii de hipersensibilitate
– Tensiune arteriala mica
– Durere in piept
– Reactii pe piele (inrosire si umflare) la locul de administrare a perfuziei, eruptii pe piele, mancarimi
– Tensiune arteriala mare, respiratie dificila, ameteli, tulburari ale somnului, furnicaturi sau amorteala la nivelul mainilor si picioarelor, diaree
– Numar redus de globule albe si plachete in sange
– Concentratii mici de magneziu si potasiu in sange. Medicul dumneavoastra va monitoriza valorile acestor concentratii si va lua orice masuri necesare.
– Somnolenta
– Lacrimare a ochilor, sensibilitate a ochilor la lumina
– Senzatie brusca de frig, insotita de lesin, lipsa de vlaga sau cadere
– Dificultate la respiratie, insotita de respiratie suieratoare sau tuse
– Urticarie

Rare:
– Batai rare ale inimii
– Confuzie
– Rareori, poate aparea o fractura neobisnuita a osului de la nivelul coapsei, in special la pacientii carora li se administreaza tratament pe termen lung pentru osteoporoza. Luati legatura cu medicul dumneavoastra daca simtiti durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau regiunii inghinale, acestea putand fi o indicatie precoce a unei posibile fracturi a osului de la nivelul coapsei.

Foarte rare:
– Lesin din cauza tensiunii arteriale mici
– Durere severa de oase, articulatii si/sau muschi, ocazional invalidanta
– Inrosire si/sau umflare a ochilor, insotita de durere

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ACID ZOLEDRONIC TERAPIA
Medicul dumneavoastra, asistenta medical? sau farmacistul stiu cum se pastreaza in mod adecvat Acid zoledronic Terapia (vezi pct. 6).

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Acid zoledronic Terapia
? Substanta activa este acidul zoledronic (sub forma de monohidrat). Un flacon cu 5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine acid zoledronic 4 mg. Un ml de concentrat pentru solutie perfuzabila contine acid zoledronic 0,8 mg.
? Celelalte componente sunt: manitol (E421), citrat de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Acid zoledronic terapia si continutul ambalajului
Acid zoledronic Terapia este prezentat sub forma de concentrat lichid pentru solutie perfuzabila intr-un flacon.
Un flacon contine acid zoledronic 4 mg.
Fiecare cutie contine flaconul cu concentrat pentru solutie perfuzabila. Acid zoledronic Terapia este furnizat in cutii cu 1, 4 sau 10 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Terapia SA
Str. Fabricii, nr. 124, Cluj-Napoca
Romania

Fabricantul:
RAFARM S.A
Thesi Poussi Hantzi Agiou Louka
19002, Paiania
Atena, Grecia

Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tumor neuroendocrino cu metastaza hepatică si pleural
Cat de eficace e acest chit relationat cu tumoare neuroendocrina metastaza hepatica si pleural estad ...
Cancer de col uterin cu metastaza
Se poate administra acest supliment la cancerul in metastaza ? va face chimioterapie . Amelioreaza s ...
Adenocarcinom prostatic cu metastaze osoase-ce medicamente recomandati
Buna ziua-Am fost diagnosticat cu adenocarcinom prostatic,am efectuat tratament cu depherelin ș ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa faceti o cura cu suc de legume Breuss (500 de ml pe zi) 10 zile, apoi sa incepeti sa luati Maitake, un propdus indicat pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancer pulmonar
Buna seara.Puteti sa-mi recomandati o terapie complementara?Va multumesc. ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea BioBran 1000, un supliment imunostimulator recomandat perosanelor care urmeaza terapii conventionale anticancer, da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunγ ziua, am folosit odatγ nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sγ mγ mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...