Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid zoledronic Santa 4 mg/5 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid zoledronic Santa 4 mg/5 ml

Prospect - Acid zoledronic Santa 4 mg/5 ml


NU comercializăm Acid zoledronic Santa 4 mg/5 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid zoledronic Santa 4 mg/5 ml    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat
Acid Zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
3. Cum se administreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din Acid Zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila este acidul zoledronic, care face parte dintr-un grup de substante denumite bifosfonati. Acid Zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului.

Se utilizeaza:
- Pentru prevenirea complicatiilor osoase, de exemplu fracturi, la pacienti adulti cu metastaze osoase (extindere a cancerului de la locul primar la nivelul oaselor).
- Pentru reducerea cantitatii de calciu din sange la pacienti adulti la care aceasta este prea mare, din cauza prezentei unei tumori. Tumorile pot accelera modificarile normale ale osului, astfel incat eliberarea calciului din os este crescuta. Aceasta afectiune este cunoscuta sub denumirea de hipercalcemie indusa de tumori (HIT).

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Urmati cu atentie toate indicatiile pe care le primiti de la medicul dumneavoastra.
Medicul dumneavoastra va va efectua analize de sange inainte ca dumneavoastra sa incepeti tratamentul cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila si va verifica raspunsul dumneavoastra la tratament, la intervale regulate.

Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila:
- daca alaptati.
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid zoledronic, la alti bifosfonati (grupul de substante din care face parte Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila (vezi pct. 6).

Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Inainte de a vi se administra Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila spuneti medicului dumneavoastra
- daca aveti sau ati avut probleme cu rinichii.
- daca resimtiti sau ati resimtit o durere, o umflare sau amorteala la nivelul maxilarului sau o senzatie de greutate la nivelul maxilarului sau v-a cazut un dinte.
- daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o interventie chirurgicala stomatologica, spuneti dentistului dumneavoastra ca sunteti tratat cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila

La pacientii tratati cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila s-au raportat concentratii scazute ale calciului in sange (hipocalcemie), batai neregulate ale inimii(aritmie cardiaca), convulsii, spasme musculare si miscari involuntare ale muschilor (tetanie) ca urmare a hipocalcemiei severe. In unele cazuri, hipocalcemia poate pune viata in pericol. Adresati-va medicului dumneavoastra daca oricare dintre cele prezentate mai sus este valabila in cazul dumneavoastra.

Pacienti cu varsta de 65 de ani si peste
Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila poate fi administrat pacientilor cu varsta de 65 de ani si peste. Nu exista nicio dovada care sa sugereze necesitatea oricaror precautii suplimentare.

Copii si adolescenti
- Acidul zoledronic nu este recomandat administrarii la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau este posibil sa luati orice alte medicamente. Este foarte important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati si:
- Aminoglicozide (un tip de medicamente utilizate pentru tratamentul infectiilor severe), deoarece administrarea acestora in acelasi timp cu bifosfonati poate determina o concentratie prea mica a calciului in sange.
- Talidomida sau orice alte medicamente care pot dauna rinichilor dumneavoastra.
- Alte medicamente care contin si acid zoledronic, utilizate pentru tratamentul osteoporozei si altor afectiuni necanceroase ale sistemului osos sau orice alti bifosfonati, deoarece efectele combinate ale acestor medicamente administrate concomitent cu acidul zoledronic nu sunt cunoscute
- Medicamente anti-angiogene (utilizate pentru tratamentul cancerului), deoarece administrarea concomitenta a acestora cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila a fost asociata cu raportari privind osteonecroza de maxilar (OM).

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila daca sunteti gravida. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida.
Nu trebuie sa vi se administreze Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila daca alaptati.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul sarcinii sau alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Au fost raportate cazuri foarte rare de somnolenta in cazul utilizarii acidului zoledronic. De aceea, trebuie sa fiti atent cand conduceti vehicule, folositi utilaje sau efectuati alte activitati care va necesita intreaga atentie.
Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) pe doza, adica practic, “nu contine sodiu”.

3. Cum se administreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acid zoledronic trebuie administrat numai de profesionisti in domeniul sanatatii, instruiti pentru administrarea intravenoasa a bifosfonatilor, si anume in vena.
Medicul dumneavoastra va va recomanda sa beti suficienta apa inainte de fiecare administrare, pentru a evita deshidratarea.
Urmati cu atentie toate celelalte indicatii pe care le primiti de la medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacist.

Ce cantitate de Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila se administreaza
- Doza unica uzuala administrata este de 4 mg.
- Daca aveti probleme cu rinichii, medicul dumneavoastra va va administra o doza mai mica, in functie de gravitatea problemei rinichilor dumneavoastra.

Cat de des se administreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Daca sunteti tratat pentru prevenirea complicatiilor osoase cauzate de metastazele osoase, vi se va administra o perfuzie cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila la interval de trei pana la patru saptamani.
- Daca sunteti tratat pentru a reduce cantitatea de calciu din sangele dumneavoastra, vi se va administra, in mod normal, o perfuzie cu Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila

Cum se administreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila se administreaza prin picurare (perfuzie) intr-o vena, pe o durata de cel putin 15 minute si trebuie administrat sub forma de perfuzie intravenoasa unica, printr-o linie de perfuzare separata.
Pacientilor ale caror concentratii de calciu din sange nu sunt prea mari li se vor prescrie si doze suplimentare de calciu si vitamina D, care vor fi luate zilnic.

Daca vi se administreaza mai mult decat trebuie din Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Daca vi s-au administrat doze mai mari decat cele recomandate, trebuie sa fiti supravegheat cu atentie de catre medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar deoarece pot apare modificari ale concentratiilor serice ale electrolitilor (de exemplu, valori anormale ale concentratiilor calciului, fosforului si magneziului) si/sau modificari ale functiei renale, inclusiv insuficienta renala severa.
Daca valoarea concentratiei calciului scade prea mult, vi se poate administra suplimentar calciu prin perfuzie intravenoasa.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.Cele mai frecvente reactii adverse sunt, in general, usoare si vor disparea probabil dupa o scurta perioada de timp.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra despre oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- Insuficienta renala severa (diagnosticul va fi stabilit, in mod normal, de medicul dumneavoastra prin anumite analize specifice ale sangelui).
- Valori mici ale concentratiei calciului in sange.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- Durere la nivelul gurii, dintilor si/sau maxilarului, umflaturi sau afte in interiorul gurii, amorteala sau senzatie de greutate la nivelul maxilarului sau pierdere a unui dinte. Acestea pot fi semne ale deteriorarii oaselor de la nivelul maxilarului (osteonecroza). Spuneti imediat medicului dumneavoastra si dentistului daca prezentati astfel de simptome.
- La pacientele carora li s-a administrat acid zoledronic pentru osteoporoza postmenopauza au fost observate batai neregulate ale inimii (fibrilatie atriala). In prezent, nu este clar daca acidul zoledronic determina aceste batai neregulate ale inimii, dar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca prezentati aceste simptome dupa ce vi s-a administrat acid zoledronic.
- Reactie alergica severa: dificultati la respiratie, umflare, mai ales la nivelul fetei si gatului.

Foarte rare(pot afecta pana la 1 din 10.000 persoane)
- Ca o consecinta a concentratiilor scazute de calciu: batai neregulate ale inimii (aritmie cardiaca secundara hipocalcemiei), convulsii, amorteli si tetanie (secundara hipocalcemiei).

Adresati-va medicului dumneavoastra, cat mai curand posibil, in cazul aparitiei oricareia dintre urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
Concentratie mica a fosfatului in sange.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- Durere de cap si sindrom pseudogripal, constand in febra, oboseala, slabiciune, somnolenta, frisoane si dureri de oase, articulatii si/sau musculare. In majoritatea cazurilor, nu este necesar tratament specific, iar simptomele dispar in scurt timp (cateva ore sau zile).
- Reactii gastro-intestinale cum sunt greata si varsaturi, precum si lipsa a poftei de mancare
- Conjunctivita
- Numar redus de celule rosii in sange (anemie).

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): Reactii alergice (de hipersensibilitate)
- Tensiune arteriala mica
- Durere la nivelul pieptului.
- Reactii pe piele (inrosire si umflare) la locul de administrare a perfuziei, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi
- Tensiune arteriala mare, senzatie de lipsa de aer, ameteli, tulburari ale somnului, furnicaturi sau amortire la nivelul mainilor sau picioarelor, diaree
- Numar redus de celule albe si trombocite in sange.
- Concentratii mici ale magneziului si potasiului in sange. Medicul dumneavoastra va monitoriza aceste concentratii si va lua orice masuri necesare.
- Somnolenta.
- Lacrimare a ochilor, sensibilitate la lumina.
- Senzatie brusca de frig, insotita de lesin, lipsa de vlaga sau cadere.
- Dificultate la respiratie, insotita de respiratie suieratoare sau tuse.
- Urticarie.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):Batai lente ale inimii..
- Confuzie.
- Rareori poate sa apara fractura neobisnuita la nivelul femurului, in special la pacientii care urmeaza un tratament pe termen lung pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau la nivel inghinal, deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.
- boala pulmonara interstitiala (inflamatie a tesutului din jurul alveolelor pulmonare).

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- Lesin din cauza tensiunii arteriale mici.
- Durere severa de oase, articulatii si/sau muschi, ocazional invalidanta.
- Inrosire si/sau umflare a ochilor, insotita de durere.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si eticheta flaconului dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu arucati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Substanta activa este acidul zoledronic.
- Celelalte componente sunt: manitol (E421), citrat de sodiu (E331) si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila si continutul ambalajului
Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila este disponibil sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila in flacon. Un flacon contine 5ml de solutie.
Acid zoledronic SANTA 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila este disponibil in cutii care contin 1 sau 10 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
S.C. Santa S.A.
Str. Carpatilor nr 60, cod postal 500269 Brasov, Romania
Tel:0040 368 401092
Fax: 0040 368 401093
Email: [email protected]

Fabricantii
Delpharm Tours
La Baraudiere, Rue Paul Langevin, 37170 Chambray-les-Tours, Franta
National and Kapodistrian University of Athens,
Department of Chemistry, Service Laboratory
“Chemical Analysis-Quality Control”
Panepistimipolis-Zografou, Athens, Attiki, 15771, Grecia

Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tumor neuroendocrino cu metastaza hepatică si pleural
Cat de eficace e acest chit relationat cu tumoare neuroendocrina metastaza hepatica si pleural estad ...
Cancer de col uterin cu metastaza
Se poate administra acest supliment la cancerul in metastaza ? va face chimioterapie . Amelioreaza s ...
Adenocarcinom prostatic cu metastaze osoase-ce medicamente recomandati
Buna ziua-Am fost diagnosticat cu adenocarcinom prostatic,am efectuat tratament cu depherelin ș ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa faceti o cura cu suc de legume Breuss (500 de ml pe zi) 10 zile, apoi sa incepeti sa luati Maitake, un propdus indicat pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancer pulmonar
Buna seara.Puteti sa-mi recomandati o terapie complementara?Va multumesc. ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea BioBran 1000, un supliment imunostimulator recomandat perosanelor care urmeaza terapii conventionale anticancer, da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...