Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid micofenolic Accord 180 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid micofenolic Accord 180 mg

Prospect - Acid micofenolic Accord 180 mg


NU comercializăm Acid micofenolic Accord 180 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid micofenolic Accord 180 mg    DCI: acid micofenolic


  Produs complementar recomandat
Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente este utilizat pentru a preveni respingerea transplantului de rinichi de catre sistemul imunitar al organismului.
- comprimate gastrorezistente -

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
3. Cum sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente si pentru ce se utilizeaza
Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente contine o substanta numita acid micofenolic. Acesta apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de imunosupresoare.
Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente este utilizat pentru a preveni respingerea transplantului de rinichi de catre sistemul imunitar al organismului. Se utilizeaza in asociere cu alte medicamente, care contin ciclosporina si corticosteroizi.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Nu luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
- daca sunteti alergic la acid micofenolic, micofenolat de sodiu, micofenolat de mofetil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca alaptati (vezi si „Sarcina si alaptarea”).
- daca sunteti o femeie cu potential fertil si nu utilizati metode de contraceptie cu eficacitate ridicata.
Daca vi se aplica oricare din situatiile de mai sus, spuneti medicului, fara a lua Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.

Atentionari si precautii
Inainte sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca aveti sau ati avut in trecut probleme digestive grave, de exemplu ulcer la nivelul stomacului.
- daca aveti un deficit ereditar rar de hipoxantin-guanin-fosforibozil-transferaza (HGPRT), cum ar fi sindromul Lesch-Nyhan si sindromul Kelley-Seegmiller.

Ce trebuie sa mai stiti
- Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente scade nivelul de protectie al pielii fata de razele solare. Acest fapt creste riscul de aparitie a cancerului. Trebuie sa va limitati expunerea la soare si la radiatia ultravioleta (UV), acoperind cat mai mult zonele expuse ale pielii si aplicand frecvent o crema de protectie solara cu factor de protectie crescut. Adresati-va medicului pentru recomandari privind protectia solara.
- in cazul aparitiei semnelor unei infectii (de exemplu febra, durere in gat), a vanatailor sau sangerarilor neasteptate, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra.
- este posibil ca medicul sa va verifice numarul de globule albe din sange pe durata tratamentului cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente si va va spune daca puteti lua in continuare Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.
- substanta activa, acidul micofenolic, nu este identica cu alte substante cu nume asemanator, de exemplu micofenolat de mofetil. Nu trebuie sa treceti de la o substanta la alta decat daca va spune medicul.
- Utilizarea de Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente in timpul sarcinii poate dauna fatului (vezi si „Sarcina si alaptarea”) si poate creste riscul de pierdere a sarcinii.

Copii si adolescenti
Nu se recomanda utilizarea de Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente la copii si adolescenti, din cauza absentei datelor.
Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

In special, trebuie sa-i spuneti medicului daca luati oricare din cele de mai jos:
- alte medicamente imunosupresoare, de exemplu azatioprina sau tacrolimus.
- medicamente pentru scaderea colesterolului din sange, de exemplu colestiramina.
- carbune activat pentru tratarea problemelor digestive cum ar fi diareea, disconfortul la nivelul stomacului si flatulenta.
- antiacide care contin magneziu si aluminiu.
- medicamente pentru tratarea infectiilor virale, ca aciclovir sau ganciclovir.

De asemenea, trebuie sa-i spuneti medicului daca intentionati sa faceti orice vaccinuri.

Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente poate fi luat cu sau fara alimente.
Trebuie sa alegeti daca sa luati comprimatele impreuna cu alimente sau nu, si apoi trebuie sa respectati permanent alegerea facuta. Astfel, va veti asigura ca organismul absoarbe aceeasi cantitate de medicament in fiecare zi.

Pacienti varstnici
Persoanele varstnice (cu varsta de 65 de ani si peste) pot lua Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente fara a fi necesare modificari ale dozei recomandate uzuale.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti femeie, trebuie sa va asigurati ca nu sunteti gravida, folosind un test de sarcina cu rezultat negativ, inainte de a incepe sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.
Deoarece acidul micofenolic poate dauna fatului si poate creste riscul de pierdere a sarcinii, Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care este evident necesar.

Daca sunteti femeie, medicul dvs. trebuie sa va faca recomandari privind contraceptia inainte de a incepe sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente. Trebuie sa utilizati metode contraceptive inainte de tratament, pe durata tratamentului si timp de 6 saptamani dupa incetarea tratamentului. Spuneti imediat medicului daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.
Nu se stie daca Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente trece in laptele matern.
Nu alaptati pe durata tratamentului cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente si timp de 6 saptamani dupa incetarea tratamentului cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Daca sunteti un barbat activ sexual, se recomanda utilizarea prezervativului pe durata tratamentului si pe o perioada de 13 saptamani dupa ultima doza de Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente. In plus, partenerelor dumneavoastra li se recomanda utilizarea unor metode contraceptive cu eficacitate ridicata pe durata tratamentului si pe o perioada de 13 saptamani dupa ultima doza de Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-a demonstrat ca Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Ce contine Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Acest medicament contine sodiu 0,61 mmol (13,9 mg) per comprimat. Pacientii care isi controleaza aportul de sodiu trebuie sa tina cont de acest aspect.

3. Cum sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul, farmacistul sau asistenta medicala. Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente va fi prescris pentru dumneavoastra numai de catre un medic cu experienta in tratarea pacientilor cu transplant. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul sau cu asistenta medicala daca nu sunteti sigur.

Ce cantitate sa luati
Doza zilnica recomandata de Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente este de 1440 mg (8 comprimate de 180 mg). Se vor lua 2 doze separate a cate 720 mg fiecare (4 comprimate de 180 mg).
Luati comprimatele dimineata si seara.
Prima doza de 720 mg vi se va administra in termen de 72 de ore de la efectuarea transplantului.

Daca aveti probleme grave ale rinichilor
Doza dumneavoastra zilnica nu trebuie sa depaseasca 1440 mg (8 comprimate de 180 mg).

Cum se ia Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Comprimatele trebuie inghitite cu un pahar cu apa.
Nu rupeti si nu sfaramati comprimatele.
Nu luati niciun comprimat rupt sau sectionat.
Veti continua tratamentul atata timp cat aveti nevoie de imunosupresie pentru ca organismul dvs. sa nu respinga transplantul.

Daca luati mai mult Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente decat trebuie
Daca luati mai mult Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente decat trebuie, sau daca altcineva a luat medicamentele dvs., adresati-va unui medic sau mergeti imediat la spital. Este posibil sa fie nevoie de ingrijiri medicale. Luati cu dumneavoastra comprimatele si aratati-le medicului sau personalului din spital. Daca nu mai aveti comprimate, luati cu dumneavoastra cutia goala.

Daca uitati sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Daca uitati sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, luati-le imediat ce va amintiti, cu exceptia cazului in care se apropie ora dozei urmatoare. In acest caz, luati doza urmatoare la ora obisnuita. Adresati-va medicului pentru recomandari. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Nu incetati sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente decat daca va spune medicul. Daca incetati sa luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, creste probabilitatea ca organismul dvs. sa respinga rinichiul transplantat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Este posibil ca persoanele in varsta sa prezinte mai multe reactii adverse, din cauza imunitatii reduse.
Imunosupresoarele, inclusiv Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, scad capacitatea de aparare a organismului, astfel incat acesta sa nu respinga organul transplantat. Prin urmare, organismul dumneavoastra nu va reusi sa lupte cu infectiile asa cum ar face-o de obicei.
Asadar, daca luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, puteti contracta mai multe infectii decat de obicei, de exemplu infectii ale creierului, pielii, gurii, stomacului si intestinelor, plamanilor si tractului urinar.
Medicul dumneavoastra va va face analize periodice ale sangelui pentru a monitoriza orice modificari ale numarului de celule sanguine sau ale substantelor transportate in sange, de exemplu zaharuri, lipide si colesterol.

Unele efecte pot fi grave:
- semne ale infectiilor, inclusiv febra, frisoane, transpiratie, oboseala, somnolenta, lipsa de energie.
Daca luati Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, probabilitatea de a contracta o infectie este mai mare decat de obicei. Aceste infectii pot afecta diverse parti ale corpului, insa partile cel mai frecvent afectate sunt rinichii, vezica urinara, caile respiratorii superioare si/sau inferioare.
- varsaturi cu sange, scaun negru sau cu sange, ulcer la nivelul stomacului sau intestinului
- umflarea glandelor, aparitia unor noi excrescente pe piele sau marirea celor existente, modificari ale alunitelor. Dupa cum este posibil in cazul administrarii de imunosupresoare, la un numar foarte mic de pacienti tratati cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente a aparut cancerul de piele sau cancerul ganglionilor limfatici.
Daca apare oricare din cele de mai sus dupa ce ati luat Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente, spuneti imediat medicului.

Alte reactii adverse pot include:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoana din 10)
- diaree
- valori scazute ale globulelor albe din sange.

Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10)
- valori scazute ale globulelor rosii din sange, care pot cauza oboseala, senzatie de asfixie si aspect palid (anemie)
- sangerari si vanatai neasteptate (semne posibile ale unui numar scazut de trombocite)
- durere de cap
- tuse
- dureri de stomac sau de abdomen, inflamarea mucoasei stomacului, balonare abdominala, constipatie, indigestie, flatulenta, scaun moale, greata, varsaturi
- oboseala, febra
- rezultate anormale ale testelor functiei ficatului sau rinichilor
- infectii respiratorii.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100)
- batai rapide sau neregulate ale inimii, lichid in plamani
- o excrescenta asemanatoare unui sac (un chist) care contine lichid (limfa)
- tremuraturi, dificultati de vorbire
- mancarimea, inrosirea si umflarea ochilor, vedere incetosata
- respiratie suieratoare
- ragait, respiratie urat mirositoare, blocaj intestinal, ulceratii ale buzelor, arsuri la stomac, modificarea culorii limbii, gura uscata, inflamarea gingiilor, inflamarea pancreasului, care provoaca dureri severe in regiunea superioara a abdomenului, blocajul glandelor salivare, inflamarea mucoasei abdominale
- infectii ale oaselor, sangelui si pielii
- sange in urina, afectarea rinichilor, urinare dureroasa si dificila
- caderea parului, vanatai pe piele
- inflamarea articulatiilor, dureri de spate, crampe musculare
- pierderea poftei de mancare, cresterea nivelului de lipide, zahar, colesterol din sange sau scaderea nivelului de fosfat din sange
- semne de gripa (de exemplu oboseala, frisoane, durere de gat, dureri ale articulatiilor si muschilor), umflarea gleznelor si a labei piciorului, senzatie de sete sau de slabiciune
- vise ciudate, credinta in lucruri neadevarate (halucinatii)
- incapacitatea de a obtine sau a mentine erectia.

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
- eruptie pe piele

Alte reactii adverse raportate pentru medicamentele similare cu Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Pentru grupa de medicamente din care face parte Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente s-au raportat in plus urmatoarele reactii adverse: inflamarea colonului (a intestinului gros), inflamarea mucoasei stomacale produsa de citomegalovirus, aparitia unui orificiu in peretele intestinal, care provoaca dureri abdominale severe si posibil sangerare, ulcer stomacal sau duodenal, valori scazute ale anumitor globule albe din sange sau ale tuturor globulelor din sange, infectii grave, cum sunt inflamarea inimii, a valvelor inimii si a membranelor care acopera creierul si maduva spinarii, precum si alte infectii bacteriene mai putin frecvente, care de obicei provoaca o boala grava a plamanilor (tuberculoza si infectie micobacteriana atipica).

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare (a se vedea detaliile de contact de mai jos). Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]

5. Cum se pastreaza Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de temperatura pentru pastrare.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Nu utilizati acest medicament daca observati semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
- Substanta activa este acidul micofenolic (sub forma de micofenolat de sodiu).
Fiecare comprimat contine acid micofenolic 180 mg.

Celelalte componente sunt:
Nucleul comprimatului: celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, povidona, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu

Film:
Acryl-EZE green 930510003 (acid metacrilic - copolimer etilacrilat (1:1), talc (E553b), dioxid de titan (E171), trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, oxid galben de fer (E172), indigotina (E132), laurilsulfat de sodiu).

Cerneala pentru inscriptionare:
Opacode Black S-1-17823 [Shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol (E1520)].

Cum arata Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente si continutul ambalajului Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente sunt comprimate filmate gastrorezistente, rotunde, biconvexe, de culoarea lamaii verzi, cu marginile tesite, inscriptionate pe o fata cu M1 cu cerneala neagra si netede pe cealalta fata.
Acid micofenolic Accord comprimate gastrorezistente este disponibil in cutii cu blistere a cate 20, 50, 100, 120 si 250 de comprimate gastrorezistente.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Teva Pharmaceuticals S.R.L.
Str. Domnita Ruxandra nr. 12, parter, sector 2, 020562, Bucuresti
Romania

Fabricanti
Accord Healthcare Limited
Sage House, 7
319 Pinner Road
North Harrow, Middlesex, HA1 4HF
Marea Britanie
Pharmadox healthcare Ltd.
KW20A Kordin Industrial Park, Paola PLA 3000
Malta

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Spania Acido micofenolico Accord 180mg comprimidos gastrorresistentes EFG
Austria Mycophenolsäure Accord 180mg magensaftresistente Tabletten
Bulgaria Mycophenolic acid Accord 180mg gastro-resistant tablets
Cipru Mycophenolic acid Accord 180mg gastro-resistant tablets
Republica Ceha Mycophenolic acid Accord 180mg Enterosolventní tablety
Danemarca Mycophenolsyre Accord
Estonia Mycophenolic acid Accord
Finlanda Mycophenolic acid Accord 180mg enterotabletti
Ungaria Mikofenolsav Accord 180mg gyomornedv ellenallo tabletta
Irlanda Mycophenolic acid 180mg gastro-resistant tablets
Lituania Mycophenolic acid Accord 180mg skrandyje neirios tabletes
Letonia Mycophenolic acid Accord 180mg zarnas skistosas tabletes
Malta Mycophenolic acid 180mg gastro-resistant tablets
Norvegia Mykofenolsyre Accord
Polonia Mycophenolic acid Accord
Portugalia Mycophenolic acid Accord
Romania Acid micofenolic Accord 180 mg comprimate gastrorezistente
Slovenia Mikofenolna kislina Accord 180 mg gastrorezistentne tablete
Slovacia Kyselina mykofenolova Accord 180 mg gastrorezistentné tablety

Acest prospect a fost revizuit in Iunie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DR MAXWELL
Doriți să cumpărați un rinichi, organe corporale sau doriți să vă ...
Sunt cu transplant renal și vreau să știu dacă Polygemma 14 interacționează cu medicamentația pe care o iau?
Vreau să știu dacă Polygemma14 interacționează cu tratamentul pe care îl i ...
Candida in sange
Buna ziua!am o candizoza vaginala care tot reapare.este posibil sa am aceasta infectie in sange deoa ...
↳ Buna ziua! Durerile articulare si oboseala pot fi semne ale unei noi infectii cu streptococul beta-hemolitic. Acesta afecteaza articulatiile si peri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate lua Mononucleoza?
Am "prins" si eu din pacate mononucleoza. Virusul Epstein Bar am inteles ca se transmite prin sarut ...
↳ Buna ziua! Virusul Epstein-Barr este foarte contagios iar persoanele afectate raman purtatori ai virusului pentru restul vietii, fara ca acesta sa r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Transplant renal hepatita cronica B
Bună ziua o mare rugăminte am transplant renal din 2006 printr altele am și hepatita ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...