Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid ibandronic Mylan 150 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid ibandronic Mylan 150 mg

Prospect - Acid ibandronic Mylan 150 mg


NU comercializăm Acid ibandronic Mylan 150 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid ibandronic Mylan 150 mg    DCI: acid ibandronic


  Produs complementar recomandat


26.2lei
Vezi detalii

Acid ibandronic Mylan va este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza pentru ca aveti un risc crescut de fractura.
- comprimate filmate -

In acest prospect:
1. Ce este Acid ibandronic Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Acid ibandronic Mylan
3. Cum sa luati Acid ibandronic Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid ibandronic Mylan
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Acid Ibandronic Mylan si pentru ce se utilizeaza
Acid Ibandronic Mylan apartine grupului de medicamente denumite bifosfonati. Contine acid ibandronic. Nu contine hormoni.
Acid Ibandronic Mylan poate inhiba pierderea osoasa prin oprirea pierderii suplimentare si prin cresterea masei osoase la majoritatea femeilor care il utilizeaza, chiar daca acestea nu pot simti diferenta. Acid Ibandronic Mylan poate scadea riscul de rupere a oaselor (fracturi). A fost demonstrata o reducere a riscului de fractura verterbrala, dar nu si a riscului de fractura de sold.
Acid ibandronic Mylan va este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza pentru ca aveti un risc crescut de fractura. Osteoporoza se manifesta prin subtierea si slabirea oaselor, care este mai frecventa la femei dupa menopauza. La menopauza, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, care ajuta la pastrarea scheletului femeilor in stare de sanatate.

Cu cat femeile ajung mai devreme la menopauza, cu atat riscul de fracturi osteoporotice este mai mare. Alti factori care pot creste riscul de fractura includ:
- cantitati insuficiente de calciu si vitamina D in dieta
- fumatul sau consumul de alcool in cantitati mari
- lipsa de miscare sau a exercitiului fizic
- antecedentele de osteoporoza in familie
Multe paciente cu osteoporoza nu prezinta simptome. Daca nu aveti simptome, puteti sa nu stiti ca aveti osteoporoza. Oricum, osteoporoza va predispune la fracturarea oaselor la cazaturi sau la efort fizic. Fractura osului dupa varsta de 50 ani poate fi un semn de osteoporoza. De asemenea, osteoporoza poate sa determine dureri de spate, scadere a inaltimii si curbare a coloanei vertebrale.

Acid Ibandronic Mylan previne pierderea de masa osoasa cauzata de osteoporoza si ajuta la reconstruirea osului. Prin urmare, Acid Ibandronic Mylan scade posibilitatea fracturilor osoase.
Un stil de viata sanatos va va ajuta, de asemenea, sa obtineti beneficiul maxim de la tratamentul dumneavoastra. Acesta include o alimentatie echilibrata bogata in calciu si in vitamina D, mersul pe jos sau exercitiul fizic, lipsa fumatului si a consumului de alcool in exces.

2. Inainte sa luati Acid Ibandronic Mylan
Nu luati Acid Ibandronic Mylan
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid Ibandronic Mylan
- Daca aveti probleme la nivelul esofagului (portiunea tubului digestiv care face legatura intre gura si stomac) cum ar fi ingustarea acestuia sau dificultate la inghitire.
- Daca nu puteti sa stati in sezut sau in picioare pentru cel putin o ora (60 minute).
- Daca aveti sau ati avut vreodata valori scazute ale concentratiei calciului in sange. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

Copii si adolescenti
Nu dati Acid Ibandronic Mylan copiilor sau adolescentilor.
Aveti grija deosebita cand utilizati Acid Ibandronic Mylan
Unele paciente trebuie sa aiba grija deosebita in timp ce iau Acid ibandronic Mylan. Verificati cu medicul dumneavoastra:
- Daca aveti orice tulburari ale metabolismului mineralelor (cum este deficit de vitamina D).
- Daca rinichii nu va functioneaza normal
- Daca aveti probleme la inghitire sau probleme digestive.

Daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o interventie chirurgicala stomatologica,
informati-l pe dentist ca sunteti in tratament cu Acid Ibandronic Mylan.
Pot sa apara iritatie, inflamatie sau ulceratie a esofagului (portiunea tubului digestiv care face legatura intre gura si stomac), adesea cu simptome de durere severa in piept, durere severa la inghitirea alimentelor si/sau bauturilor, senzatie intensa de greata sau varsaturi, in special daca nu beti un pahar plin cu apa si/sau daca va asezati in pozitia culcat la mai putin de o ora dupa ce ati luat Acid ibandronic Mylan. Daca observati aparitia acestor simptome, opriti administrarea de Acid ibandronic Mylan si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, mai ales:
- Suplimente care contin calciu, aluminiu, magneziu sau fier, deoarece pot influenta efectele Acidului ibandronic Mylan.
- Acidul acetilsalicilic si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (incluzand ibuprofen, diclofenac sodic si naproxen) pot determina iritatia stomacului si intestinului.
Bifosfonatii (cum este Acidul ibandronic Mylan) pot determina si ei aceeasi reactie. De aceea, trebuie sa aveti grija in mod special cand luati analgezice sau medicamente antiinflamatoare in acelasi timp cu Acid ibandronic Mylan.
Dupa ce inghititi, o data pe luna, comprimatul de Acid ibandronic Mylan, asteptati 1 ora inainte de a lua orice alt medicament, inclusiv comprimate pentru indigestie, suplimente care contin calciu sau vitamine.

Utilizarea Acid Ibandronic Mylan cu alimente si bauturi
Nu luati Acid Ibandronic Mylan cu alimente. Acid ibandronic Mylan este mai putin eficace daca este luat cu alimente.Puteti bea apa plata, dar nu si alte bauturi (vezi pct. 3 cum sa luati acid Ibandronic mylan.)

Sarcina si alaptarea
Nu luati Acid Ibandronic Mylan daca sunteti gravida sau alaptati. Daca alaptati, ar putea fi necesar sa interupeti alaptatul pentru a lua Acid ibandronic Mylan.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti conduce vehicule si sa folositi utilaje, deoarece este foarte putin probabil ca Acid ibandronic Mylan sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Acid Ibandronic Mylan
Acest medicament contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, cum este lactoza, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Acid Ibandronic Mylan
Luati intotdeauna Acid Ibandronic Mylan exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala de Acid Ibandronic Mylan este un comprimat filmat o data pe luna.

Cum sa luati doza lunara
Este important sa urmati cu atentie aceste instructiuni. Acestea sunt concepute pentru a ajuta ajungerea rapida a comprimatului de Acid ibandronic Mylan in stomac, facand astfel iritarea stomacului mai putin probabila.
- Luati un comprimat de Acid ibandronic Mylan 150 mg o data pe luna.
- Alegeti o zi a fiecarei luni de care va este usor sa va amintiti. Puteti alege aceeasi data (cum ar fi prima zi a fiecarei luni) sau aceeasi zi (cum ar fi prima duminica a fiecarei luni) pentru a va lua comprimatul de Acid ibandronic Mylan. Alegeti data care se potriveste cel mai bine programului dumneavoastra.
- Luati comprimatul de Acid iandronic Mylan la cel putin 6 ore dupa ce ati mancat sau baut ceva, cu exceptia apei plate.
- Luati comprimatul de Acd ibandronic Mylan
- dupa ce va treziti dimineata si
- inainte de a manca sau bea orice (pe stomacul gol)
- Inghititi comprimatul cu un pahar plin cu apa plata (cel putin 180 ml). Nu luati comprimatul cu apa minerala, suc de fructe sau orice alte bauturi.
- Inghititi comprimatul intreg – nu-l mestecati, nu-l zdrobiti si nu-l lasati sa se dizolve in gura.
- In urmatoarea ora (60 minute) dupa ce ati luat comprimatul
- nu stati culcata; daca nu stati in pozitie verticala (in sezut sau in picioare), o cantitate de medicament va poate ajunge inapoi in esofag
- nu mancati nimic
- nu beti nimic (cu exceptia apei plate, daca va este sete)
- nu luati alte medicamente.
- Dupa ce ati asteptat o ora, puteti manca si bea.
Dupa ce ati mancat, puteti sa stati culcata daca doriti, si puteti lua celelalte medicamente de care aveti nevoie.
- Nu luati comprimatul inainte de culcare sau inainte de a va ridica din pat dimineata.

Continuarea tramentului cu Acid Ibandronic Mylan
Este important sa continuati sa luati Acid ibandronic Mylan in fiecare luna, atata timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Acid ibandronic Mylan poate trata osteoporoza atata timp cat continuati sa il luati.

Daca luati prea mult din Acid Ibandronic Mylan
Daca ati luat din greseala mai mult decat un comprimat, beti un pahar plin cu lapte si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Nu stati culcata si nu va provocati varsaturi – acestea pot determina iritatia esofagului de catre Acid ibandronic Mylan.

Daca uitati sa luati o doza de Acid ibandronic Mylan
Daca uitati sa luati comprimatul in dimineata zilei stabilite, nu luati un comprimat mai tarziu in aceeasi zi. Mai degraba, consultati calendarul si aflati cand este planificata urmatoarea doza:
Daca mai sunt doar 1-7 zile pana cand ati planificat sa luati urmatoarea doza…
Trebuie sa asteptati pana in momentul in care ati planificat sa luati urmatoarea doza si luati-o ca de obicei; continuati apoi sa luati un comprimat, o data pe luna, in zilele pe care vi le-ati marcat pe calendar.
Daca mai sunt mai mult de 7 zile pana cand ati planificat sa luati urmatoarea doza…
Trebuie sa luati un comprimat in dimineata zilei urmatoare celei in care v-ati amintit; continuati apoi sa luati un comprimat, o data pe luna, in zilele planificate pe care vi le-ati marcat pe calendar.
Nu luati niciodata doua comprimate de Acid ibandronic Mylan in aceeasi saptamana.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Acid Ibandronic Mylan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Discutati cu asistenta sau medicul imediat, daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave - puteti avea nevoie de tratament medical de urgenta:
- eruptii trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, buzelor, limbii si gatului cu dificultati la respiratie. Puteti avea o reactie alergica la medicament.
- durere puternica in piept, durere puternica dupa ce inghititi alimente sau bauturi, greata puternica sau varsaturi.
- simptome asemanatoare simptomelor de gripa (daca vreo manifestare devine suparatoare sau dureaza mai mult de cateva zile).
- durere sau leziuni la nivelul gurii sau maxilarului
- inflamatie sau durere la nivelul ochilor (daca se prelungeste)

Alte reactii adverse posibile
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 persoane):
- durere de cap
- senzatie de arsura gastrica, durere de stomac (cum ar fi „gastroenterita” sau „gastrita”), indigestie, greata, diaree sau constipatie
- eruptii trecatoare pe piele
- durere sau rigiditate la nivelul muschilor, articulatiilor sau durere de spate
- simptome asemanatoare celor de gripa (incluzand febra, convulsii si tremor, senzatie de disconfort, oboseala, dureri osoase, musculare si articulare)
- oboseala

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 de persoane)
- durere osoasa
- stare de slabiciune
- ameteli
- flatulenta

Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 de persoane):
- reactie de hipersensibilitate; umflare a fetei, buzelor si gurii (vezi reactia alergica)
- mancarimi
- inflamatie sau durere la nivelul ochilor

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000):
- o afectiune a osului maxilar numita „osteonecroza de maxilar”

Cativa pacienti aflati in tratament cu bifosfonati au prezentat tulburari grave la nivelul maxilarului.
Daca prezentati durere la nivelul maxilarului, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau dentistului. Aceasta reactie este mai posibila la pacientii cu cancer sau care urmeaza tratament cu corticosteroizi si li se efectueaza tratament stomatologic sau inteventii chirurgicale stomatologice.
Poate sa apara rareori fractura a osului de la nivelul coapsei, mai ales la pacientii care urmeaza tratament pentru osteoporoza de lunga durata. Adresati-va medicului daca apare durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau bazinului, deoarece acestea pot fi un indiciu timpuriu al unei posibile fracturi a osului de la nivelul coapsei.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Acid Ibandronic Mylan
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Acid Ibandronic Mylan dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Acid Ibandronic Mylan
- Substanta activa este acidul ibandronic 150 mg (sub forma de ibandronat sodic monohidrat).
- Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, povidona K29/32, celuloza microcristalina, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.
- Filmul comprimatelor contine hidroxipropilceluloza, macrogol si dioxid de titan (E 171).
Cerneala de inscriptionare contine shellac, oxid negru de fer (E 172), propilenglicol.

Cum arata Acid Ibandronic Mylan si continutul ambalajului
Comprimatele sunt in forma de capsula, biconvexe, de culoare alba, inscriptionate cu „G” pe „I-150” cu cerneala neagra pe o fata si plane pe cealalta fata.
Acid ibandronic Mylan este disponibil in cutii care contin 1, 3, 6 sau 12 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Generics [UK] Ltd.
Station Close, Potters Bar
Hertfordshire, EN6 1TL
Marea Britanie

Fabricanti
McDermott Laboratories Limited trading as Gerard Laboratories
35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13,
Irlanda
Generics [UK]
Station Close, Potters Bar, EN6 1TL,
Marea Britanie

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Belgia Ibandronic Acid Mylan 150 mg filmomhulde tabletten
Bulgaria Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Cipru Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Republica Ceha Ibandronic Acid Mylan 150 mg Film- coated Tablets
Danemarca Ibandronic Acid Mylan
Grecia Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Spania Acido ibandronico 150 mg
Finlanda Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Franta Acide IbandroniqueMylan 150 mg
Ungaria Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Irlanda Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Italia Acido ibandronico Mylan 150 mg
Malta Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Polonia Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Portugalia Acido ibandronicoMylan 150 mg
Romania Acid ibandronic Mylan 150 mg
Slovenia Ibandronska kislina Mylan 150 mg filmsko oblozene tablete
Republica Slovacia Ibandronic Acid Mylan 150 mg
Olanda Ibandroninezuur Mylan 150 mg
Marea Britanie Ibandronic Acid Mylan 150 mg

Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...