Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Izba solutie oftalmica 30 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Izba solutie oftalmica 30 mg/ml

Prospect - Izba solutie oftalmica 30 mg/ml


NU comercializăm Izba solutie oftalmica 30 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Izba solutie oftalmica 30 mg/ml    DCI: travoprost


  Produs complementar recomandat


81.5lei
Vezi detalii

Se administreaza pentru reducerea tensiunii intraoculare la adultii care au glaucom cu unghi deschis si la cei cu hipertensiune oculara.
Ce este Izba si pentru ce se utilizeaza?
Izba este o solutie oftalmica, sub forma de picaturi, care contine substanta activa travoprost. Se administreaza pentru reducerea tensiunii intraoculare (tensiunea din interiorul ochiului) la adultii care au glaucom cu unghi deschis (o boala care se manifesta prin cresterea tensiunii oculare din cauza imposibilitatii scurgerii lichidului din ochi) si la cei cu hipertensiune oculara (atunci cand tensiunea oculara depaseste pragul normal).

Cum se utilizeaza Izba?
Izba este disponibil sub forma de solutie oftalmica (30 mg/ml) si se poate obtine numai pe baza de reteta. Doza este de o picatura de Izba in ochiul afectat/ochii afectati, o data pe zi, de preferinta seara.
Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Izba?
Cresterea tensiunii intraoculare provoaca leziuni la nivelul retinei (membrana sensibila la lumina, situata in spatele ochiului) si la nivelul nervului optic care transmite semnale de la ochi catre creier.
Aceasta poate duce la afectarea grava a vederii si chiar la orbire. Prin reducerea tensiunii, Izba reduce riscul aparitiei leziunilor.

Substanta activa din Izba, travoprostul, este un analog de prostaglandina (o copie artificiala dupa prostaglandina, o substanta care se gaseste in mod natural in organism). La nivelul ochiului, prostaglandina creste drenarea substantei apoase (umoarea apoasa) din globul ocular. Izba actioneaza in mod similar si creste drenarea lichidului din interiorul ochiului. Acest lucru ajuta la reducerea tensiunii intraoculare.

Ce beneficii a prezentat Izba pe parcursul studiilor?
O solutie oftalmica, sub forma de picaturi, care contine travoprost in doza de 40 mg/ml este deja autorizata in UE din 2001 sub denumirea de Travatan. Izba (30 mg/ml) a fost analizat intr-un studiu principal care a cuprins 864 de pacienti cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculara, in care tensiunea oculara medie a fost de 27 mmHg. Studiul a aratat ca Izba a fost la fel de eficace ca Travatan in ceea ce priveste reducerea tensiunii oculare dupa 2 saptamani, 6 saptamani si 3 luni de tratament. Ambele medicamente s-au administrat in doza de o picatura in ochiul afectat o data pe zi, seara. La pacientii care luau Izba, tensiunea oculara medie (masurata la ora 8.00 dimineata) a fost de 19,4, 19,3 si, respectiv, 19,2 mmHg dupa 2 saptamani, 6 saptamani si, respectiv, 3 luni de tratament, ceea ce corespundea cu tensiunea observata la intervale de timp similare la pacientii care luau Travatan (19,5, 19,3 si, respectiv, 19,3 mmHg).

Care sunt riscurile asociate cu Izba?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Izba (care poate afecta mai mult de 1 persoana din 10) este hiperemia oculara (aport sanguin marit la nivelul ochilor, care duce la iritarea si inrosirea lor).
Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Izba?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Izba sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a remarcat ca Izba 30 mg/ml este la fel de eficace ca solutia de travoprost 40 mg/ml. Profilul de siguranta al Izba a parut sa fie mai bun decat cel al solutiei de doza mai mare, intrucat efectele secundare erau mai putin frecvente in cazul administrarii Izba.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Izba?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Izba sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Izba au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Izba
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Izba, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 februarie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...