Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Giotrif comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Giotrif comprimate

Prospect - Giotrif comprimate


NU comercializăm Giotrif comprimate !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Giotrif comprimate    DCI: afatinib


  Produs complementar recomandat


184lei
Vezi detalii

Giotrif se utilizeaza pentru tratarea unui tip de cancer pulmonar cunoscut sub numele de neoplasm bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici.
Ce este Giotrif si pentru ce se utilizeaza?
Giotrif este un medicament anticanceros care contine substanta activa afatinib. Se utilizeaza pentru tratarea unui tip de cancer pulmonar cunoscut sub numele de neoplasm bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici.
Giotrif se utilizeaza in mod specific pentru neoplasmul bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici in stadiu avansat sau care s-a raspandit, la pacienti care prezinta o mutatie a genelor proteinei numite receptor al factorului de crestere epidermal (EGFR), care este implicata in stimularea cresterii celulelor.
Giotrif trebuie utilizat doar la pacientii adulti care nu au fost tratati anterior cu medicamente numite inhibitori de tirozin-kinaza.

Cum se utilizeaza Giotrif?
Tratamentul cu Giotrif trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in utilizarea medicamentelor anticanceroase. Inainte de a initia tratamentul, medicul va trebui sa stabileasca daca pacientul prezinta mutatii EGFR.
Giotrif este disponibil sub forma de comprimate (20, 30, 40 si 50 mg) si se poate obtine numai pe baza de reteta. Doza recomandata este de 40 mg o data pe zi, insa la pacientii care tolereaza doza de 40 mg, aceasta poate fi crescuta pana la 50 mg pe zi sau, la pacientii care manifesta efecte secundare, tratamentul poate fi intrerupt sau doza poate fi redusa. Tratamentul trebuie continuat cat mai mult timp posibil, pana la agravarea bolii sau pana cand efectele secundare devin prea severe.

Comprimatele trebuie administrate fara alimente si nu trebuie consumate alimente cel putin cu 3 ore inainte si la 1 ora dupa administrarea comprimatelor.

Cum actioneaza Giotrif?
Substanta activa din Giotrif, afatinib, este un blocant al familiei ErbB. Aceasta inseamna ca blocheaza actiunea unei familii specifice de proteine cunoscute sub numele de „familia ErbB”, care se gasesc pe suprafata celulelor canceroase si care sunt implicate in stimularea diviziunii necontrolate a celulelor.
Prin blocarea acestor proteine, afatinib ajuta la controlarea diviziunii celulare si, prin urmare, incetineste dezvoltarea si raspandirea neoplasmului bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici.
Proteinele EGFR fac parte din familia ErbB. S-a demonstrat ca celulele cancerului pulmonar cu mutatii ale proteinelor EGFR sunt deosebit de sensibile la afatinib.

Ce beneficii a prezentat Giotrif pe parcursul studiilor?
S-a demonstrat ca tratamentul cu Giotrif incetineste semnificativ progresia bolii la pacientii cu neoplasm bronho-pulmonar altul decat cel cu celule mici. Intr-un studiu principal, care a cuprins 345 de pacienti cu tumori cu mutatii EGFR, pacientii tratati cu Giotrif au trait in medie 11 luni fara agravarea bolii, comparativ cu 7 luni in cazul pacientilor care au primit tratament cu alte doua medicamente anticanceroase, pemetrexed si cisplatina.

Care sunt riscurile asociate cu Giotrif?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Giotrif (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt paronichie (infectie in jurul unghiei), scaderea poftei de mancare, epistaxis (sangerari nazale), diaree, stomatita (inflamatia mucoasei bucale), eruptii cutanate, dermatita acneiforma (afectiuni ale pielii asemanatoare acneei), prurit (mancarime) si piele uscata.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Giotrif, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Giotrif?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Giotrif sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca la pacientii care au primit tratament cu Giotrif, imbunatatirea observata in ceea ce priveste supravietuirea fara progresia bolii (durata de supravietuire pana la agravarea bolii) a fost un beneficiu important pentru pacienti. In plus, s-a considerat ca efectele secundare ale medicamentului pot fi gestionate terapeutic si sunt similare celor observate la medicamente din aceeasi clasa.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Giotrif?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Giotrif sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Giotrif, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Giotrif
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Giotrif, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 25 septembrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublă mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. ďż˝nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...