Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Moventig comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Moventig comprimate

Prospect - Moventig comprimate


NU comercializăm Moventig comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Moventig comprimate    DCI: naloxegol


  Produs complementar recomandat
Moventig este un medicament pentru adulti, folosit pentru tratarea constipatiei cauzate de medicamentele analgezice denumite opioide.
Ce este Moventig si pentru ce se utilizeaza?
Moventig este un medicament pentru adulti, folosit pentru tratarea constipatiei cauzate de medicamentele analgezice denumite opioide. Este administrat pacientilor la care tratamentul cu laxative nu a dat rezultate.
Moventig contine substanta activa naloxegol.

Cum se utilizeaza Moventig?
Moventig este disponibil sub forma de comprimate (12,5 si 25 mg). Doza recomandata este de un comprimat de 25 mg pe zi. In cazul pacientilor cu insuficienta renala moderata sau severa sau care se afla sub tratament cu anumite medicamente care intensifica efectele Moventig, se poate prescrie o doza initiala mai mica de 12,5 mg. Inainte de inceperea tratamentului cu Moventig, trebuie intrerupt tratamentul cu laxative.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum actioneaza Moventig?
Opioidele amelioreaza durerea prin atasarea la „receptorii opioizi” din creier si maduva spinarii. Acesti receptori se gasesc insa si in intestine si, atunci cand opioidele se ataseaza de receptorii din intestine, ele incetinesc tranzitul intestinal si provoaca constipatie.
Substanta activa din Moventig, naloxegolul, este un antagonist de receptori mu-opioizi periferici.
Aceasta inseamna ca se ataseaza de un tip specific de receptor opioid denumit „receptor mu-opioid” si blocheaza atasarea opioidelor de acesti receptori. Naloxegolul este derivat din naloxona, o substanta binecunoscuta, folosita pentru blocarea efectelor opioidelor. Naloxegolul este mai putin susceptibil sa patrunda in creier decat naloxona, ceea ce inseamna ca poate bloca receptorii mu-opioizi din intestine, dar nu si pe cei din creier. Prin blocarea receptorilor din intestine, Moventig reduce constipatia provocata de opioide, fara a influenta efectele analgezice ale acestora.

Ce beneficii a prezentat Moventig pe parcursul studiilor?
Exista doua studii principale care au demonstrat ca Moventig trateaza eficient constipatia la adultii cu un raspuns necorespunzator la laxative. La studii au participat 1 352 de adulti cu constipatie provocata de opioide administrate pentru tratarea durerii, cu exceptia celei cauzate de cancer, dintre care jumatate avusesera un raspuns necorespunzator la laxative (720). Subiectii au primit Moventig (in doze de 12,5 si 25 mg) sau placebo (un preparat inactiv) timp de 12 saptamani. Raspunsul la tratament s-a bazat pe numarul crescut de scaune spontane saptamanale care a trebuit sa ramana constant pe aproape intreaga durata a studiului. Conform analizei rezultatelor cumulate ale ambelor studii, 48% (115 din 241) dintre adultii cu raspuns anterior necorespunzator la laxative si care au primit Moventig 25 mg au raspuns la tratament, comparativ cu 30% (72 din 239) dintre adultii care au primit placebo. In cazul adultilor care au primit Moventig 12,5 mg si care au avut un raspuns anterior necorespunzator la laxative, 43% (102 din 240) au raspuns la tratament.

Care sunt riscurile asociate cu Moventig?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Moventig (care pot afecta mai mult de 5 persoane din 100) sunt dureri abdominale (de burta), diaree, greata, dureri de cap si flatulenta (vanturi).
Majoritatea efectelor secundare care au afectat intestinele au fost usoare pana la moderate, s-au manifestat in etapa incipienta a tratamentului si s-au ameliorat ulterior pe durata acestuia.
Moventig este contraindicat la pacientii care sufera sau prezinta un risc ridicat de ocluzie intestinala (blocaj intestinal) sau la pacientii cu cancer care prezinta un risc ridicat de perforatie gastrointestinala (o perforatie care se dezvolta in peretele intestinului). De asemenea, nu trebuie asociat cu anumite medicamente care afecteaza descompunerea Moventig in organism.

Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor raportate asociate cu Moventig, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Moventig?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Moventig sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Moventig a demonstrat beneficii clinice importante pentru adultii care nu au raspuns corespunzator la tratamentul anterior cu laxative.

Chiar daca nu au fost efectuate studii pe pacienti cu dureri asociate cu cancerul, luand in considerare mecanismul de actiune al acestui medicament, se preconizeaza ca beneficiile pentru acesti pacienti nu sunt diferite, dar siguranta acestor pacienti trebuie monitorizata cu atentie. In ceea ce priveste siguranta, s-a concluzionat ca efectele secundare sunt acceptabile sau pot fi tinute sub control.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Moventig?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Moventig sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Moventig, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Moventig
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Moventig, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 8 decembrie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 12-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Combinatie Casinovita U cu Carbodigest
Am 52 ani si la intrarea in menopauza mi s-a declansat sindromul de colon iritabil cu predominanta ...
Fisura anala
Am utilizat miprosept supozitoare 14 zile, cu unguent cu tataneasca, pot sa folosesc supozitoarele m ...
constipatie
Buna ziua Sunt constipat de 10 ani. Com pot sa ma vindec de constipatie. Medicamentul Complet dig ...
↳ Buna ziua! Digest Complet este util in cazul constipatiei cronice, administrat dupa fiecare masa (dupa cele mai consistente pana la 3 capsule!). Rea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Administrarea Senna.
Când se administrează laxativul Senna, seara sau dimineața? ...
↳ Buna ziua! In principiu se recomanda administrarea seara, iar efectul apare peste 8-10 ore de la administrare. In cazuri severe de constipatie se poa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
utilizarea gelului pentru combaterea constipatiei
Pot folos gelul pentru combaterea constipatiei deorece nu pot inghiti capsule mari ...
Constipatie
Buna ziua, in caz de constipatie ajuta bemagnum forte? mentionez ca iau la 3 zile o pastila de laxa ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...