Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Evarrest plasturi

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Evarrest plasturi

Prospect - Evarrest plasturi


NU comercializăm Evarrest plasturi!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Evarrest plasturi    DCI: fibrinogen si trombina


  Produs complementar recomandat


11.95lei
Vezi detalii

Evarrest este un produs chirurgical utilizat la adulti pentru a ajuta la oprirea hemoragiei atunci cand metodele standard pentru controlarea hemoragiei nu sunt suficiente.
Ce este Evarrest si pentru ce se utilizeaza?
Evarrest este un produs chirurgical utilizat la adulti pentru a ajuta la oprirea hemoragiei atunci cand metodele standard pentru controlarea hemoragiei nu sunt suficiente. Este alcatuit dintr-un material absorbabil, acoperit pe o parte cu doua substante active, fibrinogen si trombina, si este disponibil sub forma de plasturi de 10,2 cm x 10,2 cm. In timpul operatiei chirurgicale, plasturii se taie pe masura formei si dimensiunii zonei hemoragice si se utilizeaza pentru etansarea ei.

Cum se utilizeaza Evarrest?
Evarrest trebuie utilizat numai de catre chirurgi cu experienta care vor determina cantitatea care va fi utilizata in functie de dimensiunea si amplasarea zonei hemoragice. Trebuie utilizat doar intr-un singur strat, cu o portiune de 1 pana la 2 cm suprapusa pe tesutul nehemoragic adiacent.
Evarrest este alcatuit dintr-un material absorbabil care poate fi lasat in corpul pacientilor dupa operatia chirurgicala. Materialul este absorbit de organism in aproximativ 8 saptamani. In corpul pacientilor nu trebuie lasati insa mai mult de doi plasturi, deoarece nu exista suficienta experienta privind utilizarea unor cantitati mai mari.

Cum actioneaza Evarrest?
Substantele active din Evarrest, fibrinogenul si trombina, sunt proteine extrase din sange, care sunt implicate in procesul natural de coagulare. Trombina actioneaza prin descompunerea fibrinogenului in unitati mai mici, numite fibrine, care ulterior se lipesc una de alta, formand cheaguri de sange.
Atunci cand se aplica un plasture Evarrest pe o zona hemoragica in timpul operatiei chirurgicale, umiditatea produce reactia dintre substantele active, ducand la formarea rapida de cheaguri.
Cheagurile permit fixarea mai ferma a plasturelui pe tesut, ajutand astfel la oprirea hemoragiei.

Ce beneficii a prezentat Evarrest pe parcursul studiilor?
Studiile au demonstrat ca Evarrest este eficace prin contributia sa la oprirea hemoragiei in timpul operatiilor chirurgicale, determinand oprirea hemoragiei la majoritatea pacientilor in decurs de 4 minute.

Un studiu a comparat Evarrest cu alt produs, Surgicel, la pacientii carora le-au fost efectuate operatii chirurgicale abdominale, toracice si pelviene. La 98% din pacientii din grupul tratat cu Evarrest (59 din 60), hemoragia a fost oprita in 4 minute (fara recurenta hemoragiei pe parcursul unei perioade de observatie de 6 minute), in comparatie cu 53% din pacientii din grupul tratat cu Surgicel (16 din 30).
Doua studii au comparat Evarrest cu tehnicile chirurgicale utilizate frecvent, considerate tratament standard de ingrijire. Intr-un studiu efectuat pe pacientii carora le-au fost efectuate operatii chirurgicale abdominale, toracice si pelviene, la 84% din pacientii din grupul tratat cu Evarrest hemoragia a fost oprita in 4 minute (50 din 59), in comparatie cu 31% (10 din 32) din grupul supus tratamentului standard de ingrijire. Intr-un studiu pe pacienti carora le-au fost efectuate operatii chirurgicale hepatice, au fost observate rezultate similare: la 83% din pacientii din grupul tratat cu Evarrest (33 din 40), hemoragia a fost oprita in 4 minute, in comparatie cu 30% din grupul supus tratamentului standard de ingrijire (13 din 44).

Care sunt riscurile asociate cu Evarrest?
In general, complicatiile care apar la pacientii tratati cu Evarrest sunt legate de procedura chirurgicala si de patologia subiacenta si cuprind hemoragia postoperatorie si cresterea concentratiilor de fibrinogen din sange. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Evarrest, consultati prospectul.
Evarrest este contraindicat in repararea peretilor vaselor mari de sange, nu trebuie aplicat in interiorul vaselor de sange si este contraindicat sa se utilizeze in spatii inchise (cum ar fi orificiile din oase). De asemenea, este contraindicat la pacientii cu infectii active sau in zone contaminate.

De ce a fost aprobat Evarrest?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a consemnat ca eficacitatea Evarrest a fost demonstrata atunci cand se utilizeaza pentru oprirea hemoragiei si ca produsul ar putea reprezenta o alternativa adecvata de substituire a altor produse si tehnici. Complicatiile observate in studiile cu Evarrest au fost legate, in general, de procedura chirurgicala si de patologia subiacenta, desi au existat cazuri de hemoragii recurente la nivelul locurilor in care s-au utilizat plasturi Evarrest. Prin urmare, Evarrest trebuie utilizat numai atunci cand metodele standard pentru controlarea hemoragiei nu sunt suficiente.

CHMP a concluzionat ca beneficiile Evarrest sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Evarrest?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Evarrest sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Evarrest au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Evarrest
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Evarrest, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 25 septembrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Menstruatie prelungita
Bună ziua, am avut in 2019 hemoragie timp de 2 luni cu cheaguri. Dar am abservat că atunci ...
↳ Buna ziua! S-ar putea ca situatia sa fie determinata de un sindrom premenstrual, caracterizat si prin nervozitate sporita, anxietate, sau pur si simp ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cantitate zilnica de curcumin
Buna ziua, As dori sa iau o doza mare de curcumin pentru efectul antiinflamator asupra oaselor. ...
Pot lua vitamina K pentru a combate efectele fitoestrogenilor?
Buna ziua, am fost sfatuita sa fac tratament 6 luni cu marar pentru cresterea sanilor, deoarece daca ...
↳ Buna ziua! Decat sa faceti injectii cu Vitamina K, mai bine intrerupeti administrarea mararului 4-5 zile, sau cat timp aveti sangerarea menstruala. A ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
MEDICATIE
AM 77 DE ANI iau TROMBOSTOP DE 20 DE ANI si medicul de la fizioterapie mi-a prescris CYMBALTA. v ...
↳ Buna ziua! Aceasta asociere impune prudenta, iata ce se mentioneaza in prospectul Cymbalta: "S-au raportat tulburări hemoragice, cum ar fi echimoze ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hemoragie
Buna ,va rog sa ma ajutati cu un sfat ..sunt a 16-a zi de menstruatia , mentionez ca nu iau anticonc ...
Hemoragie
Bună ziua, Am 53 de ani și nu am întrat la menopauza. Am o hemoragie care tot apare la câ ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...