Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NovoEight

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NovoEight

Prospect - NovoEight


NU comercializăm NovoEight !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NovoEight    DCI: turoctocog alfa


  Produs complementar recomandat
NovoEight se utilizeaza pentru tratarea si prevenirea hemoragiei la pacientii cu hemofilie A (o tulburare hemoragica ereditara cauzata de deficitul de factor VIII).
Ce este NovoEight si pentru ce se utilizeaza?
NovoEight este un medicament care contine substanta activa turoctocog alfa. Acesta se utilizeaza pentru tratarea si prevenirea hemoragiei la pacientii cu hemofilie A (o tulburare hemoragica ereditara cauzata de deficitul de factor VIII). NovoEight este destinat utilizarii pe termen scurt sau lung.

Cum se utilizeaza NovoEight?
NovoEight se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul hemofiliei.
NovoEight este disponibil sub forma de pulbere si solvent care se amesteca pentru a se obtine o solutie injectabila intravenos. Doza si frecventa tratamentului depind de utilizarea medicamentului in tratamentul sau in prevenirea hemoragiilor, precum si de severitatea hemofiliei, de amploarea si localizarea sangerarii si de starea clinica a pacientului. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).
Pacientii sau ingrijitorii lor pot administra ei insisi tratamentul cu NovoEight la domiciliu dupa ce au fost instruiti in mod corespunzator. Pentru informatiile complete, consultati prospectul.

Cum actioneaza NovoEight?
Pacientii cu hemofilie A au deficit de factor VIII, ceea ce cauzeaza probleme de coagulare a sangelui, precum sangerari la nivelul articulatiilor, muschilor sau organelor interne. Substanta activa din NovoEight, turoctocog alfa, actioneaza in organism in acelasi mod ca factorul uman VIII si faciliteaza coagularea sangelui. NovoEight se utilizeaza pentru a corecta deficitul de factor VIII, suplinind lipsa factorului VIII, permitand astfel un control temporar al tulburarii hemoragice.
Turoctocog alfa se obtine printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: se obtine din celule de la hamster in care a fost introdusa o gena (ADN), care le permite sa produca aceasta substanta.

Ce beneficii a prezentat NovoEight pe parcursul studiilor?
In doua studii principale, care au cuprins in total 213 pacienti cu hemofilie A, NovoEight s-a dovedit eficace in prevenirea si tratarea episoadelor hemoragice. Niciunul din studii nu a comparat NovoEight cu alt medicament.

In primul studiu, care a cuprins 150 de pacienti cu varste de 12 ani si peste, adolescentii care au utilizat NovoEight pentru prevenirea hemoragiei au prezentat in medie 5,55 de episoade hemoragice pe an, in timp ce la adulti, media a fost de 6,68 de episoade hemoragice pe an. Cand a fost utilizat in tratamentul episoadelor hemoragice spontane, efectul NovoEight a fost calificat ca „excelent” sau „bun” in tratarea unui numar de 403 din 499 de episoade hemoragice. In plus, 89,4 % din episoadele hemoragice au fost rezolvate dupa 1 pana la 2 tratamente cu NovoEight.
In al doilea studiu, care a cuprins 63 de copii cu varsta sub 12 ani, copiii tratati cu NovoEight au prezentat in medie 5,33 episoade hemoragice pe an. Efectul NovoEight a fost calificat ca „excelent” sau „bun” in tratarea unui numar de 116 din 126 de episoade hemoragice. In plus, 95,2 % din episoadele hemoragice au fost rezolvate dupa 1 pana la 2 tratamente cu NovoEight.

Care sunt riscurile asociate cu NovoEight?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu NovoEight (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt concentratiile crescute de enzime hepatice si reactii la locul injectarii. Reactiile de hipersensibilitate (alergice) au fost raportate rar si, in unele cazuri, pot evolua spre reactii alergice severe. Unii pacienti pot dezvolta inhibitori ai factorului VIII, care sunt anticorpi (proteine) pe care le produce sistemul imunitar al organismului impotriva factorului VIII si care pot determina blocarea actiunii medicamentului, ducand la pierderea controlului asupra hemoragiei. In aceste cazuri, trebuie contactat un centru specializat in tratamentul hemofiliei.

Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu NovoEight, consultati prospectul.

NovoEight este contraindicat la pacientii despre care se stie ca sunt alergici la proteinele de hamster.
Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat NovoEight?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile NovoEight sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a concluzionat ca NovoEight s-a dovedit a fi eficace in tratarea si prevenirea episoadelor hemoragice, cu efecte similare cu cele ale altor medicamente care contin factor VIII. De asemenea, profilul de siguranta al NovoEight a fost considerat similar cu cel al altor medicamente care contin factor VIII.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a NovoEight?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca NovoEight sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru NovoEight, au fost introduse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre NovoEight
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru NovoEight, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 noiembrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

contraindicatii barba tatei
am un copil de 2 ani cu o entorsa si are hemofilie as dori sa stiu daca la boala lui pot folosi ungu ...
↳ Buna ziua! Nu exista informatii cum ca anumite plante ar fi contraindicate la pacientii cu hemofilie. Din contra, exista opinii conform carora extra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa turoctocog alfa?
Alte medicamnete care au turoctocog alfa:
- Esperoct

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...