Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Relvar Ellipta

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Relvar Ellipta

Prospect - Relvar Ellipta


NU comercializăm Relvar Ellipta !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Relvar Ellipta    DCI: furoat de fluticazona si vilanterol


  Produs complementar recomandat


66.95lei
Vezi detalii

Medicamentul se utilizeaza in tratamentul regulat al astmului bronsic la adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste, la care boala nu este controlata adecvat in ciuda tratamentului cu alte medicamente anti-astmatice.
Ce este Relvar Ellipta si pentru ce se utilizeaza?
Relvar Ellipta este un medicament care contine substantele active furoat de fluticazona si vilanterol.
Medicamentul se utilizeaza in tratamentul regulat al astmului bronsic la adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste, la care boala nu este controlata adecvat in ciuda tratamentului cu alte medicamente anti-astmatice, numite corticosteroizi si „beta-2 agonisti cu durata scurta de actiune” cu administrare inhalatorie si la care utilizarea unui medicament combinat este considerata adecvata.
De asemenea, Relvar Ellipta se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPOC) la adultii care au prezentat exacerbari (acutizari) ale bolii in antecedente, in ciuda tratamentului regulat. BPOC este o boala de lunga durata in care caile respiratorii si sacii alveolari din interiorul plamanilor sunt afectati sau blocati, ceea ce conduce la dificultati de respiratie.

Cum se utilizeaza Relvar Ellipta?
Relvar Ellipta se poate obtine numai pe baza de reteta. Acesta este disponibil sub forma de pulbere de inhalat intr-un dispozitiv de inhalare portabil; fiecare inhalare elibereaza o doza fixa de medicament.
Relvar Ellipta 92/22 micrograme (furoat de fluticazona 92 micrograme si vilanterol 22 micrograme) poate fi utilizat atat in tratamentul astmului bronsic, cat si al BPOC, in timp ce Relvar Ellipta 184/22 micrograme (furoat de fluticazona 184 micrograme si vilanterol 22 micrograme) poate fi utilizat doar in tratamentul astmului bronsic. Doza recomandata este de o inhalare pe zi. Tratamentul pacientilor cu astm bronsic poate fi initiat cu Relvar Ellipta 92/22 micrograme sau cu Relvar Ellipta 184/22 micrograme, in functie de tratamentul anterior. La pacientii carora li s-a initiat tratamentul cu utilizarea inhalatorului cu concentratie mai mica, se poate utiliza inhalatorul cu o concentratie mai mare daca astmul bronsic nu poate fi controlat in mod adecvat. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Relvar Ellipta?
Relvar Ellipta contine doua substante active. Furoatul de fluticazona face parte dintr-o clasa de medicamente antiinflamatorii, cunoscute sub numele de corticosteroizi. Acesta are o actiune similara celei a hormonilor corticosteroizi produsi in mod natural, reducand activitatea sistemului imunitar prin legarea de receptorii din diversele tipuri de celule imunitare. Aceasta duce la diminuarea eliberarii substantelor implicate in procesul inflamator, cum ar fi histamina, ceea ce ajuta la mentinerea cailor respiratorii libere si ii permite pacientului sa respire mai usor.

Vilanterol este un beta-2 agonist cu durata lunga de actiune. Acesta actioneaza prin legarea de receptorii beta-2 care se gasesc in celulele musculare ale mai multor organe. Atunci cand este inhalat, vilanterolul ajunge la receptorii din caile respiratorii si ii activeaza. Aceasta determina relaxarea muschilor cailor respiratorii, ceea ce ajuta la mentinerea cailor respiratorii deschise si ii permite pacientului sa respire mai usor.
Corticosteroizii si beta-2 agonistii cu actiune de lunga durata sunt combinati frecvent in tratamentul astmului bronsic si a BPOC.

Ce beneficii a prezentat Relvar Ellipta pe parcursul studiilor?
Pentru tratamentul astmului bronsic, Relvar Ellipta a fost investigat in trei studii principale care au cuprins un numar total de peste 3 200 de pacienti. In doua studii, Relvar Ellipta a fost comparat cu furoat de fluticazona sau propionat de fluticazona, sub forma de pulbere de inhalat, in monoterapie sau cu placebo (un preparat inactiv). Principala masura a eficacitatii s-a bazat pe modificarile volumelor expiratorii fortate ale pacientilor (VEMS1, volumul maxim de aer pe care o persoana poate sa il expire intr-o secunda). Relvar Ellipta 92/22 micrograme a ameliorat media VEMS1 cu 36 ml mai mult decat furoatul de fluticazona si cu 172 ml mai mult decat placebo, dupa 12 saptamani de tratament; atunci cand s-a utilizat la o doza mai mare, de 184/22 micrograme, acesta a ameliorat VEMS1 cu 193 ml mai mult decat furoatul de fluticazona si cu 210 ml mai mult decat medicamentul comparator propionat de fluticazona, dupa 24 de saptamani de tratament.

Al treilea studiu a comparat Relvar Ellipta 92/22 micrograme cu fuorat de fluticazona in monoterapie; principala masura a eficacitatii a fost perioada de timp in care pacientii nu au avut simptome de acutizare severa. Datele obtinute din acest studiu au aratat ca 12,8 % din pacientii care au primit Relvar Ellipta au prezentat una sau mai multe exacerbari severe pana in saptamana 52, comparativ cu 15,9 % din pacientii carora li s-a administrat furoat de fluticazona in monoterapie.
Pentru tratamentul BPOC, au fost efectuate 4 studii principale care au cuprins un numar total de peste 5 500 de adulti. Doua studii au comparat doze diferite de Relvar Ellipta cu furoat de fluticazona si vilanterol, administrate separat, si cu placebo. Principala masura a eficacitatii s-a bazat pe valorile VEMS1 ale pacientilor dupa 24 de saptamani de tratament. Primul studiu a indicat ca Relvar Ellipta 92/22 micrograme a ameliorat media valorilor VEMS1 cu 115 ml mai mult decat placebo, in timp ce al doilea studiu a aratat ca Relvar Ellipta 184/22 micrograme a ameliorat media valorilor VEMS1 cu 131 ml mai mult decat placebo.

Doua studii suplimentare au comparat trei doze diferite de Relvar Ellipta cu vilanterol administrat in monoterapie; principala masura a eficacitatii a fost reducerea numarului de acutizari moderate si severe ale BPOC pe care pacientii le-au manifestat in timpul unei perioade de 52 de saptamani (un an) de tratament. Toate concentratiile de Relvar Ellipta au fost mai eficace in reducerea numarului de acutizari ale BPOC fata de vilanterol in monoterapie. Cu toate acestea, nu a existat nicio ameliorare in cazul utilizarii Relvar Ellipta 184/22 micrograme fata de Relvar Ellipta 92/22 micrograme. Acutizarile BPOC s-au redus cu un procent situat intre 13 si 34 % la pacientii care au utilizat Relvar Ellipta, comparativ cu vilanterol in monoterapie.

Care sunt riscurile asociate cu Relvar Ellipta?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Relvar Ellipta (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt dureri de cap si rinofaringita (inflamarea nasului si a gatului). Efectele secundare mai grave includ pneumonia si fracturile (observate la mai mult de 1 persoana din 10), care au fost raportate mai frecvent la pacientii cu BPOC decat la cei cu astm bronsic.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Relvar Ellipta, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Relvar Ellipta?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Relvar Ellipta sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a concluzionat ca Relvar Ellipta (92/22 micrograme si 184/22 micrograme) s-a dovedit a fi eficace in ameliorarea VEMS1 la pacientii cu astm bronsic; de asemenea, s-a dovedit ca reduce in mod eficace numarul de acutizari ale astmului bronsic si, desi aceasta reducere a fost mica, a fost considerata relevanta din punct de vedere clinic si similara cu efectele altor medicamente cu administrare prin inhalare care asociaza corticosteroizi si beta-2 agonisti cu durata lunga de actiune. De asemenea, comitetul a concluzionat ca datele care provin din studiile privind BPOC au demonstrat in mod adecvat ca Relvar Ellipta 92/22 micrograme a avut un efect relevant din punct de vedere clinic privind
reducerea acutizarilor BPOC. In ceea ce priveste profilul de siguranta al medicamentului, cele mai frecvente efecte secundare raportate cu Relvar Ellipta au fost similare cu cele ale altor medicamente utilizate in tratamentul BPOC si al astmului bronsic; la pacientii cu BPOC a fost observata o incidenta crescuta a pneumoniei, iar acest aspect va fi investigat in studii ulterioare.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Relvar Ellipta?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Relvar Ellipta sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Relvar Ellipta, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania care comercializeaza Relvar Ellipta va efectua studii suplimentare pentru investigarea riscului de pneumonie asociat cu acest medicament, comparativ cu alte medicamente utilizate in tratamentul BPOC si al astmului bronsic.

Alte informatii despre Relvar Ellipta
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Relvar Ellipta, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 noiembrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita ďż˝n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirină. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Relvar ellipta
Bună ziua ,găsesc Relvar ellipta spray 184/22 în România? Dacă da ,trebuie rețe ...
pot gasi in romania RELVAR ELLIPTA 92 -22 ?
pot gasi in romania RELVAR ELLIPTA 92 /22 ? ...
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa furoat de fluticazona si vilanterol?
Alte medicamnete care au furoat de fluticazona si vilanterol:
- Revinty Ellipta

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...