Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Docetaxel Winthrop

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Docetaxel Winthrop

Prospect - Docetaxel Winthrop


NU comercializăm Docetaxel Winthrop!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Docetaxel Winthrop    DCI: docetaxel


  Produs complementar recomandat
Docetaxel Winthrop se utilizeaza pentru tratarea cancerului mamar, cancerului pulmonar non-microcelular, cancerului de prostata, adenocarcinomului gastric, cancerului localizat in zona capului si a gatului.
Ce este Docetaxel Winthrop?
Docetaxel Winthrop este un medicament care contine substanta activa docetaxel. Este disponibil sub doua forme:
- doua flacoane (unul continand o solutie concentrata, iar celalalt continand un solvent), ale caror continuturi se amesteca pentru a se obtine o solutie perfuzabila (picurare in vena);
- un singur flacon care contine un concentrat din care se prepara o solutie perfuzabila.

Pentru ce se utilizeaza Docetaxel Winthrop?
Docetaxel Winthrop se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor tipuri de cancer:
- cancer mamar: Docetaxel Winthrop poate fi folosit in monoterapie in urma esuarii altor tratamente.
De asemenea, poate fi folosit in asociere cu alte medicamente pentru tratarea cancerului (doxorubicina, ciclofosfamida, trastuzumab sau capecitabina), la pacientii care nu au primit inca niciun tratament pentru cancerul de care sufera sau dupa ce alte tratamente au esuat, in functie de tipul si stadiul cancerului mamar tratat;
- cancer pulmonar non-microcelular: Docetaxel Winthrop poate fi folosit in monoterapie in urma esuarii altor tratamente. De asemenea, poate fi folosit in asociere cu cisplatina (un alt medicament pentru tratarea cancerului) la pacientii care nu au primit inca niciun tratament pentru cancerul de care sufera;
- cancer de prostata, atunci cand boala nu raspunde la tratamentul hormonal: Docetaxel Winthrop se utilizeaza in asociere cu prednison sau prednisolon (medicamente anti-inflamatorii);
- adenocarcinom gastric (un tip de cancer la stomac), la pacientii care nu au primit inca niciun tratament pentru cancerul de care sufera: Docetaxel Winthrop se utilizeaza in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil (alte medicamente pentru tratarea cancerului);
- cancer localizat in zona capului si a gatului, la pacientii cu cancer avansat local (atunci cand tumoarea a crescut, dar nu s-a raspandit): Docetaxel Winthrop se utilizeaza in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.
Pentru informatii complete, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Docetaxel Winthrop?
Docetaxel Winthrop se utilizeaza in cadrul unor centre specializate de chimioterapie (care utilizeaza medicamente pentru tratarea cancerului) sub supravegherea unui medic calificat in administrarea chimioterapiei.
Docetaxel Winthrop se administreaza in perfuzie, timp de o ora, o data la trei saptamani. Doza, durata tratamentului si medicamentele impreuna cu care se utilizeaza depind de tipul de cancer tratat.
Docetaxel Winthrop se utilizeaza doar atunci cand numarul de neutrofile (un tip de globule albe in sange) este normal (cel putin 1 500 celule/ mm3). Cu o zi inainte de perfuzia cu Docetaxel Winthrop, pacientului trebuie sa i se administreze, de asemenea, un medicament anti-inflamator precum dexametazona. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum actioneaza Docetaxel Winthrop?
Substanta activa din Docetaxel Winthrop, docetaxelul, apartine clasei de medicamente anticanceroase, cunoscute sub denumirea de taxani. Docetaxelul blocheaza capacitatea celulelor de a-si distruge „scheletul” intern, prin care are loc divizarea si multiplicarea lor. Daca scheletul nu este distrus, celulele nu se pot divide si, in cele din urma, mor. Docetaxelul afecteaza si celule necanceroase, cum ar fi celulele sanguine, ceea ce poate duce la aparitia de efecte secundare.

Cum a fost studiat Docetaxel Winthrop?
Docetaxel Winthrop a fost studiat pe un numar de peste 4 000 de pacienti cu cancer mamar, aproximativ 2 000 de pacienti cu cancer pulmonar non-microcelular, aproximativ 1 006 pacienti cu cancer de prostata, 457 de pacienti cu adenocarcinom gastric si 897 de pacienti cu cancer localizat in zona capului si a gatului. In majoritatea acestor studii, Docetaxel Winthrop a fost utilizat in asociere cu alte tratamente pentru cancer si a fost comparat cu combinatii de diferite tratamente sau cu aceleasi tratamente, dar fara Docetaxel Winthrop. Principalele masuri ale eficacitatii au fost numarul de pacienti care au raspuns la tratament, durata de supravietuire a pacientilor fara agravarea bolii si durata de supravietuire a pacientilor in general.

Ce beneficii a prezentat Docetaxel Winthrop pe parcursul studiilor?
In toate cele cinci tipuri de cancer, asocierea Docetaxel Winthrop cu alte tratamente pentru cancer a determinat cresterea numarului de pacienti care au raspuns la tratament, a duratei de supravietuire a pacientilor fara agravarea bolii si a duratei de supravietuire a pacientilor in general. Docetaxel Winthrop, utilizat in monoterapie, a fost cel putin la fel de eficace si uneori mai eficace decat medicamentele cu care a fost comparat in cancerul mamar si mai eficace decat cel mai bun tratament de sustinere a functiilor vitale (medicamente sau tehnici care sa ajute pacientii, cu exceptia altor medicamente pentru tratarea cancerului) in cancerul pulmonar.

Care sunt riscurile asociate cu Docetaxel Winthrop?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Docetaxel Winthrop (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt neutropenia (numar redus de neutrofile), anemia (numar redus de globule rosii), trombocitopenia (numar redus de trombocite), neutropenia febrila (neutropenia insotita de febra), neuropatia senzoriala periferica (afectarea nervilor de la nivelul mainilor si picioarelor), neuropatia motorie periferica (afectarea nervilor care cauzeaza dificultati in coordonarea miscarilor), disgeuzia (alterarea gustului), dispneea (respiratie dificila), stomatita (inflamatii ale mucoasei cavitatii bucale), diareea, greata, varsaturile, alopecia (caderea parului), reactiile cutanate, afectari unghiale, mialgia (dureri musculare), lipsa poftei de mancare, infectii, retentia de lichide, astenia (slabiciune), durerile si hipersensibilitatea (reactii alergice). Aceste efecte secundare pot fi mai severe atunci cand Docetaxel Winthrop este folosit in asociere cu alte medicamente pentru tratarea cancerului.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Docetaxel Winthrop, consultati prospectul.

Utilizarea Docetaxel Winthrop este contraindicata la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la docetaxel sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este contraindicata utilizarea Docetaxel Winthrop la pacientii care au un numar de neutrofile mai mic de 1 500 celule/mm3 sau la pacientii cu afectiuni severe ale ficatului.

De ce a fost aprobat Docetaxel Winthrop?
CHMP a hotarat ca beneficiile Docetaxel Winthrop sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Alte informatii despre Docetaxel Winthrop:
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Docetaxel Winthrop, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 aprilie 2007. Aceasta autorizatie are la baza autorizatia acordata pentru Taxotere in 1995 („consimtamant in cunostinta de cauza”).

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublă mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. ďż˝nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...