Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ribavirin Mylan

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ribavirin Mylan

Prospect - Ribavirin Mylan


NU comercializăm Ribavirin Mylan!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ribavirin Mylan    DCI: ribavirina


  Produs complementar recomandat
Ribavirin Mylan se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei C) la pacienti cu varsta de peste trei ani.
Ce este Ribavirin Mylan?
Ribavirin Mylan este un medicament care contine substanta activa ribavirina. Este disponibil sub forma de capsule de culoare alba (200 mg).
Ribavirin Mylan este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Ribavirin Mylan este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Rebetol.

Pentru ce se utilizeaza Ribavirin Mylan?
Ribavirin Mylan se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei C) la pacienti cu varsta de peste trei ani. Ribavirin Mylan nu trebuie utilizat niciodata singur, ci numai impreuna cu interferon alfa-2b (un alt medicament folosit in tratarea hepatitei). Ribavirin Mylan se utilizeaza la pacienti care nu au fost tratati anterior, daca ficatul functioneaza si virusul hepatitei C apare in sange. Ribavirin Mylan se poate utiliza, de asemenea, la adulti a caror boala a recidivat dupa tratamentul anterior sau care nu au raspuns la tratamentul anterior.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Pentru ce se utilizeaza Ribavirin Mylan?
Tratamentul cu Ribavirin Mylan trebuie initiat si urmarit de un medic cu experienta in abordarea terapeutica a hepatitei C cronice. Doza de Ribavirin Mylan se calculeaza in functie de greutatea pacientului si variaza intre trei si sapte capsule pe zi. Poate fi administrat numai pacientilor cu greutatea de cel putin 47 kg. Ribavirin Mylan se ia cu alimente, in fiecare zi, in doua prize separate (dimineata si seara). Durata tratamentului depinde de starea pacientului si de raspunsul acestuia la tratament si variaza intre sase luni si un an. La pacientii care prezinta efecte secundare, poate fi necesara ajustarea dozei.
Pentru mai multe informatii, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Ribavirin Mylan?
Substanta activa din Ribavirin Mylan, ribavirina, este un medicament antiviral din clasa „analogilor nucleozidici”. Se considera ca Ribavirin Mylan interfereaza cu producerea sau actiunea acizilor nucleici ADN si ARN virali, care sunt necesari pentru supravietuirea si inmultirea virusilor. Ribavirin Mylan administrat singur nu are efect in eliminarea virusului hepatitei C din organism.

Cum a fost studiat Ribavirin Mylan?
Dat fiind ca Ribavirin Mylan este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Rebetol. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Ribavirin Mylan?
Dat fiind ca Ribavirin Mylan este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Ribavirin Mylan?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Ribavirin Mylan are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Rebetol. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Rebetol, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ribavirin Mylan.

Alte informatii despre Ribavirin Mylan:
Comisia Europeana a acordat la data de 10 iunie 2010 o autorizatie de introducere pe piata pentru Ribavirin Three Rivers, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene. Denumirea medicamentului a fost schimbata in Ribavirin Mylan la data de 27 ianuarie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita. Titularul autorizatiei de comercializare este Generics [UK] Ltd.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2011.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
EPCLUSA si NORMIX
In timpul unei operatii de ulcer duodenal acum 30 de ani, tatal meu a fost infectat cu hepatita c, r ...
↳ Buna ziua! Nu va ingrijorati in privinta interactiunilor deoarece substanta activa din Normix (rifaximina) se absoarbe in circulatia sangvina intr-un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
BioBran1000
La cei cu hepatita c se poate administra biobran 1000 ,in ce cantitate ?multumesc! ...
↳ Buna ziua! Da, Biobran 1000 poate fi administrat pacientilor cu hepatita C. Doza recomandata este de un plic pe zi, in cure de maxim 6 luni consecut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipanthyl si Omacor pentru trigliceride marite
Buna ziua ! in urma unor analize efectuate, au rezultat niste valori mari ale trigliceridelor respec ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista experienta clinica privind tratamentul cu Omacor in asociere cu fibrati (Lipanthyl). Daca medicul care v-a recomandat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita cronica
Buna, puteti va rog sa mi recomandati suplimente alimentare, vitamine etc. pentru hepatita cronica? ...
Hepatita cronica
Bună ziua. As vrea să știu dacă în cazul hepatitei B sunt eficiente capsulele He ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa ribavirina?
Alte medicamnete care au ribavirina:
- Ribavirin Teva Pharma B.V.

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...