Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Simbrinza picaturi oftalmice

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Simbrinza picaturi oftalmice

Prospect - Simbrinza picaturi oftalmice


NU comercializăm Simbrinza picaturi oftalmice!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Simbrinza picaturi oftalmice    DCI: brinzolamida si tartrat de brimonidina


  Produs complementar recomandat


81.5lei
Vezi detalii

Simbrinza se utilizeaza pentru scaderea presiunii intraoculare (presiunea din interiorul ochiului) la adultii cu hipertensiune oculara (presiune intraoculara crescuta) sau la cei cu o afectiune a ochilor cunoscuta sub numele de glaucom cu unghi deschis.
Ce este Simbrinza si pentru ce se utilizeaza?
Simbrinza este o solutie de picaturi oftalmice care contine doua substante active: brinzolamida si tartrat de brimonidina. Simbrinza se utilizeaza pentru scaderea presiunii intraoculare (presiunea din interiorul ochiului) la adultii cu hipertensiune oculara (presiune intraoculara crescuta) sau la cei cu o afectiune a ochilor cunoscuta sub numele de glaucom cu unghi deschis.
Simbrinza se utilizeaza cand tratamentul cu alte medicamente care contin numai o substanta activa a fost incercat, insa nu a redus suficient presiunea intraoculara.

Cum se utilizeaza Simbrinza?
Se administreaza cate o picatura de Simbrinza in ochiul (ochii) afectat (afectati), de doua ori pe zi. In cazul in care sunt utilizate si alte picaturi oftalmice pentru scaderea presiunii oculare, acestea trebuie administrate la un interval de cel putin 5 minute.
Simbrinza se poate obtine numai pe baza de reteta. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Simbrinza?
Glaucomul cu unghi deschis (o afectiune in care umoarea apoasa, substanta apoasa din interiorul ochiului, nu poate fi drenata in mod adecvat) si alte cauze ale presiunii oculare crescute sporesc riscul de leziuni la nivelul retinei si al nervului optic (nervul care transmite semnale de la ochi catre creier). Acest lucru poate duce la afectarea grava a vederii si chiar la orbire.
Substantele active din Simbrinza, brinzolamida si tartratul de brimonidina, ajuta la scaderea presiunii intraoculare reducand producerea de umoare apoasa. Brinzolamida actioneaza prin blocarea unei enzime numita anhidraza carbonica, care produce bicarbonatul necesar pentru formarea umorii apoase, in timp ce tartratul de brimonidina blocheaza o alta enzima, cunoscuta sub numele de adenilat ciclaza, care este de asemenea implicata in formarea umorii apoase. De asemenea, brimonidina creste drenarea umorii apoase din partea din fata a ochiului.
In UE, ambele medicamente au fost utilizate separat pentru reducerea presiunii oculare timp de mai multi ani, iar combinatia acestora reduce presiunea din interiorul ochiului mai eficace decat oricare dintre aceste doua medicamente utilizat in monoterapie.

Ce beneficii a prezentat Simbrinza pe parcursul studiilor?
Simbrinza s-a dovedit mai eficace in reducerea presiunii oculare decat brinzolamida sau tartratul de brimonidina utilizate in monoterapie. Un studiu principal a implicat 560 de pacienti cu hipertensiune oculara sau glaucom cu unghi deschis, a caror presiune intraoculara medie inainte de tratament, masurata in unitati numite mmHg, era de 26 mmHg. Reducerea presiunii intraoculare dupa 3 luni a fost mai mare la pacientii care au utilizat Simbrinza (o scadere medie de 7,9 mmHg) decat la cei care au utilizat brinzolamida sau tartrat de brimonidina (6,5 si, respectiv, 6,4 mmHg).

Un al doilea studiu principal, care a implicat 890 de pacienti, a comparat Simbrinza cu un tratament combinat de brinzolamida si tartrat de brimonidina administrate sub forma de picaturi separate. Simbrinza s-a dovedit la fel de eficace ca tratamentul combinat. Reducerea medie a presiunii intraoculare in asociere cu Simbrinza dupa 3 luni a fost de 8,5 mmHg, in comparatie cu 8,3 mmHg in tratamentul combinat.

Care sunt riscurile asociate cu Simbrinza?
Cele mai frecvente efecte secundare in studiile cu Simbrinza au fost hiperemie oculara (ochi rosii) si reactii alergice la nivelul ochiului, care au aparut la aproximativ 6-7 % din pacienti, si disgeuzie (alterarea gustului) la aproximativ 3 % din pacienti. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Simbrinza, consultati prospectul.

Simbrinza este contraindicat la pacientii hipersensibili (alergici) la substantele active, la oricare dintre celelalte componente sau la sulfonamide (o clasa de antibiotice). De asemenea, medicamentul este contraindicat la pacientii carora li se administreaza anumite tipuri de antidepresive, la pacientii cu functie renala redusa sever sau la pacientii cu acidoza hipercloremica (exces de acid in sange provocat de cantitatea prea mare de cloruri).
Simbrinza nu trebuie utilizat la nou-nascuti sau la copii cu varsta mai mica de doi ani si nu este recomandat la copii mai mari.

De ce a fost aprobat Simbrinza?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca Simbrinza s-a dovedit mai eficace decat oricare dintre substantele active utilizate in monoterapie si cel putin la fel de eficace ca asocierea de substante active administrate sub forma de picaturi oftalmice separate. Prezenta celor doua substante active intr-o singura picatura oftalmica va imbunatati confortul si respectarea tratamentului pentru pacientii care nu sunt controlati in mod adecvat nici cu brimonidina, nici cu brinzolamida in monoterapie. De aceasta vor beneficia si pacientii care au nevoie de un tratament combinat si pentru care combinatiile autorizate anterior care contineau medicamentul timolol nu sunt adecvate.

In ceea ce priveste siguranta, efectele secundare raportate in asociere cu Simbrinza au fost cele asteptate pentru substantele active individuale si nu au ridicat motive de ingrijorare majore. Prin urmare, comitetul a hotarat ca beneficiile Simbrinza sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Simbrinza?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Simbrinza sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Simbrinza, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Simbrinza
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Simbrinza, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 iulie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...