Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zinforo solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zinforo solutie perfuzabila

Prospect - Zinforo solutie perfuzabila


NU comercializăm Zinforo solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zinforo solutie perfuzabila    DCI: ceftarolina fosamil


  Produs complementar recomandat
Zinforo este un antibiotic.
Ce este Zinforo?
Zinforo este o pulbere care se reconstituie intr-o solutie perfuzabila (picurare in vena). Acesta contine substanta activa ceftarolina fosamil.

Pentru ce se utilizeaza Zinforo?
Zinforo este un antibiotic. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor infectii la adulti:
- Infectii complicate ale pieli si ale tesuturilor moi (tesuturile de sub piele). ¬„Complicat” inseamna ca infectia este dificil de tratat.
- Pneumonie comunitara dobandita (o infectie a plamanilor dobandita in afara spitalului).
Medicii care prescriu medicamentele trebuie sa tina seama de ghidurile oficiale privind utilizarea adecvata a antibioticelor.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zinforo?
Doza recomandata este de 600 mg o data la 12 ore, administrata sub forma de perfuzie in vena cu durata de 60 de minute. Pacientii cu infectii complicate ale pielii si ale tesuturilor moi trebuie tratati intre cinci si 14 zile, iar pacientii care sufera de pneumonie comunitara dobandita trebuie tratati intre cinci si sapte zile. In cazul pacientilor cu insuficienta renala moderata, este posibil sa fie necesar ca medicul sa reduca doza.

Cum actioneaza Zinforo?
Substanta activa din Zinforo, ceftarolina fosamil, este un tip de antibiotic, numit cefalosporina, care face parte din clasa „betalactaminelor”. Aceasta actioneaza interferand cu productia de molecule complexe, numite „peptidoglicani”, care sunt componente esentiale ale peretilor celulari bacterieni. In acest scop se leaga de anumite enzime, numite transpeptidaze proteice de legare a penicilinei, implicate in ultimele faze ale productiei peretilor celulari bacterieni. Aceasta legare blocheaza enzimele si slabeste peretii celulari bacterieni, care ulterior sunt predispusi la colaps, ducand in cele din urma la moartea bacteriilor.

S-a demonstrat in studii experimentale ca Zinforo este activ impotriva anumitor bacterii, impotriva carora alte antibiotice din clasa betalactaminelor nu au efect [Staphylococcus aureus rezistent la meticilina (SARM) si Streptococcus pneumoniae rezistent la penicilina (SPRP)]. Lista completa a bacteriilor impotriva carora actioneaza Zinforo este disponibila in rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum a fost studiat Zinforo?
Efectele Zinforo au fost testate pe modele experimentale, inainte de a fi studiate la subiecti umani.
Zinforo a fost investigat in patru studii principale, care au comparat Zinforo cu alte antibiotice:
- doua studii care au cuprins in total 1 396 de adulti au comparat Zinforo cu antibioticele vancomicina si aztreonam, utilizate in asociere pentru tratamentul infectiilor complicate ale pielii si ale tesuturilor moi;
- doua studii care au cuprins in total 1 241 de adulti au comparat Zinforo cu antibioticul ceftriaxona, pentru tratamentul pneumoniei comunitare dobandite.
In toate studiile, principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de pacienti a caror infectie s-a vindecat dupa tratament.

Ce beneficii a prezentat Zinforo pe parcursul studiilor?
Zinforo a fost la fel de eficace ca celelalte antibiotice in tratamentul ambelor tipuri de infectie:
- In ceea ce priveste infectiile complicate ale pielii si ale tesuturilor moi, un studiu a demonstrat ca 86,6% din pacientii tratati cu Zinforo au fost vindecati (304 din 351), in comparatie cu 85,6% din pacientii tratati cu vancomicina in asociere cu aztreonam (297 din 347). In cel de-al doilea studiu, 85,1% din pacientii tratati cu Zinforo au fost vindecati (291 din 342), in comparatie cu 85,5% din pacientii tratati cu vancomicina in asociere cu aztreonam (289 din 338).
- In ceea ce priveste pneumonia comunitara dobandita, un studiu a demonstrat ca 83,8% din pacientii tratati cu Zinforo au fost vindecati (244 din 291), in comparatie cu 77,7% din pacientii tratati cu ceftriaxona (233 din 300). In cel de-al doilea studiu, 81,3% din pacientii tratati cu Zinforo au fost vindecati (235 din 289), in comparatie cu 75,5% din pacientii tratati cu ceftriaxona (206 din 273).

Care sunt riscurile asociate cu Zinforo?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Zinforo (observate la mai mult de 3% din pacienti) sunt diaree, dureri de cap, greata si prurit (mancarime), care au fost, in general, usoare sau moderate ca intensitate.
Zinforo este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la ceftarolina fosamil sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Zinforo este, de asemenea, contraindicat la pacienti care sunt hipersensibili la alte antibiotice din clasa cefalosporinelor si la cei care prezinta alergie severa la alte antibiotice betalactamice. Pentru lista completa de restrictii, vezi prospectul.

De ce a fost aprobat Zinforo?
CHMP a observat ca Zinforo este eficace in tratamentul infectiilor complicate ale pielii si ale tesuturilor moi si al pneumoniei comunitare dobandite si este, in general, bine tolerat. Riscul de hipersensibilitate a fost considerat limitat, intrucat durata tratamentului este relativ scurta. CHMP a observat ca Zinforo a prezentat activitate la modelele experimentale impotriva anumitor bacterii, impotriva carora alte antibiotice din clasa betalactaminelor nu au efect, cum ar fi MRSA. Cu toate acestea, au existat incertitudini legate de efectele Zinforo asupra pacientilor cu anumite infectii foarte severe. Aceste efecte vor fi investigate in studii viitoare. CHMP a concluzionat ca beneficiile Zinforo sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Alte informatii despre Zinforo
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zinforo, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 24 august 2012.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 08-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nicergolina interactiuni
Buna ziua! Nicergolina se poate administra in aceeasi zi cu Advil, Paracetamol sau antibiotice? (Ma ...
Ginecologic
Bună ziua ,am fost diagnosticata cu BIP , mi sa prescris un tratament cu Indometacin supozitoar ...
Prepararea siropului xifia
Buna ziua ! Daca am pus 66+66 ml apa la siropul xifiaisi mai face efectul ? ...
↳ Buna ziua! Dumneavoastra ati obtinut o suspensie mai diluata adaugand dublul cantitatii de apa recomandata. Aveti 166 ml de suspensie in loc de 100. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Preparare antibiotic
Buna seara! Am preparat augumentin, am adăugat apa pana la semn și nu am completat cu apa ...
↳ Buna ziua! Nu va impacientati, dozele de antibiotic recomandate de regula nu sunt cele maxime, ci sa spunem ca sunt medii.. Preparand astfel suspensi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antibiotice
Se poate asocia Augmentin cu Tavanic? ...
Anticonceptionale. Antibiotice
Bună ziua, sunt in a doua zi de menstruatie si in a 4-a zi de pauza de la anticonceptionalele Y ...
Pata rosie cu puncte negre pe testicole
Buna ziua, ma numesc Adrian, am 24 ani si am nevoie de un sfat, si nu am pe cine sa intreb. La mome ...
↳ Buna ziua! Va trebui sa ajungeti la medic! Puteti aplica de doua ori pe zi Cutaden crema protectoare, in strat subtire, dupa igiena locala, timp de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...