Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Defitelio solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Defitelio solutie perfuzabila

Prospect - Defitelio solutie perfuzabila


NU comercializăm Defitelio solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Defitelio solutie perfuzabila    DCI: defibrotida


  Produs complementar recomandat


125.95lei
Vezi detalii

Defitelio este un medicament care contine substanta activa defibrotida. Este utilizat pentru tratamentul
bolii veno-ocluzive hepatice (BVO) severe la pacientii carora li se efectueaza transplant de celule stem
hematopoietice (sanguine).
Ce este Defitelio si pentru ce se utilizeaza?
Defitelio este un medicament care contine substanta activa defibrotida. Este utilizat pentru tratamentul bolii veno-ocluzive hepatice (BVO) severe la pacientii carora li se efectueaza transplant de celule stem hematopoietice (sanguine). BVO este o afectiune in care venele din ficat se blocheaza, ducand la disfunctie hepatica. Defitelio se utilizeaza la adulti si la copii incepand de la varsta de o luna.
Din cauza numarului mic de pacienti cu BVO, boala este considerata „rara”, iar Defitelio a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rare) la 29 iulie 2004.

Cum se utilizeaza Defitelio?
Defitelio se poate obtine numai pe baza de reteta si trebuie prescris si administrat de un medic cu experienta in tratamentul complicatiilor asociate transplantului de celule stem hematopoietice.
Medicamentul este disponibil sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare) in vena.
Defitelio se administreaza de patru ori pe zi la o doza de 6,25 mg per kg greutate corporala.
Tratamentul trebuie sa dureze cel putin 3 saptamani si sa continue pana cand simptomele pacientului dispar.

Cum actioneaza Defitelio?
De obicei, BVO este o complicatie ce rezulta ca urmare a unui tratament numit chimioterapie mieloablativa, ce se administreaza pacientilor inainte de transplantul celulelor stem sanguine.
Chimioterapia mieloablativa se utilizeaza pentru curatarea celulelor din maduva osoasa a pacientului inainte de a primi celule stem sanatoase de la un donator. Medicamentele utilizate pentru acest tratament pot deteriora peretii vaselor sanguine din ficat, ducand la formarea de cheaguri si la ocluzia vaselor observata in BVO.
Substanta activa din Defitelio, defibrotida, actioneaza prin cresterea dizolvarii cheagurilor din sange. In plus, exista dovezi experimentale ca defibrotida poate proteja celulele din peretii vaselor sanguine.

Ce beneficii a prezentat Defitelio pe parcursul studiilor?
Se stie ca BVO severa are o rata mare a mortalitatii, cuprinsa intre 75 % si 85 %, iar in unele registre de pacienti depaseste 85 %. Intr-un studiu principal care a cuprins 102 pacienti cu BVO severa in urma unui transplant de celule stem sanguine, Defitelio a fost comparat cu un grup de control istoric format din pacienti carora li s-a administrat tratament de sustinere standard. S-a demonstrat ca Defitelio reduce rata mortalitatii la 62 % la 100 de zile dupa transplant, iar la 24 % din pacienti simptomele BVO severe au disparut complet dupa 100 de zile.

Beneficiile Defitelio au fost observate si in datele din registrele de pacienti din Statele Unite ale Americii, unde pacientii cu BVO severa in urma transplantului de celule stem sanguine carora li s-a administrat Defitelio si tratament standard au avut rezultate mai bune decat cele obtinute in cazul administrarii tratamentului standard fara Defitelio, inclusiv o rata de supravietuire la 100 de zile mai mare (39 % fata de 31 %) si un numar mai mare de pacienti a caror BVO a disparut (51 % fata de 29 %).

Care sunt riscurile asociate cu Defitelio?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Defitelio (care pot afecta cel mult 1 persoana din 10) sunt sangerari, hipotensiune (tensiune arteriala scazuta) si coagulopatie (probleme de coagulare a sangelui). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Defitelio, consultati prospectul.
De asemenea, Defitelio nu trebuie utilizat impreuna cu alte medicamente care descompun cheagurile de sange. Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Defitelio?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca beneficiile Defitelio sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca s-a demonstrat ca Defitelio a imbunatatit rata de supravietuire la pacientii cu BVO severa. Desi nu a fost posibila realizarea unui studiu care sa compare direct Defitelio cu placebo (un preparat inactiv), compania a pus la dispozitie date suficiente pentru a demonstra ca pacientii tratati cu acest medicament au avut sanse mai mari de supravietuire. Efectele secundare observate, cum este sangerarea, au fost considerate gestionabile si nu s-a putut determina cu certitudine daca au fost cauzate de Defitelio.

Defitelio a fost autorizat in „circumstante exceptionale”. Aceasta inseamna ca, din cauza raritatii bolii, pana in prezent nu s-au putut obtine informatii complete despre Defitelio. In fiecare an, Agentia Europeana pentru Medicamente va analiza orice informatie nou aparuta, iar prezentul rezumat va fi actualizat, dupa caz.

Ce informatii se asteapta in continuare despre Defitelio?
Avand in vedere ca Defitelio a fost autorizat in circumstante exceptionale, compania care comercializeaza medicamentul trebuie sa instituie un registru de pacienti pentru a furniza date privind siguranta pe termen lung, efectele asupra sanatatii si modul in care medicamentul este utilizat in practica. Compania se va asigura ca tuturor profesionistilor din domeniul sanatatii care se preconizeaza ca vor utiliza medicamentul li se ofera informatii privind modul de introducere a pacientilor in registru.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Defitelio?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Defitelio sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Defitelio au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Defitelio
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Defitelio, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 octombrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sanohepatic cholesterol
Buna ziua! Cat timp se poate lua Sanohepatic cholesterol ? ...
Ce tratament ar trebui sa iau?
Buna, In urma efectuării unui CT abdomen +pelvis,au rezultat următoare:le: -leziune foca ...
Neurovert și carmazepina
Bună ziua! Este ok combinația de medicamente carbamazepina, neurovert și thiossen? Pt ...
↳ Buna ziua! Intre Neurovert (mai exact intre Bacopa monnieri) si carbamazepina pot interveni interactiuni.Ambele induc enzimele hepatice, deci pot inf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Brain support pentru copii
Buna ziua! Brain support se poate administra si copiilor de 14 ani? Daca da, in ce doza si pentru ce ...
↳ Buna ziua! Incepand de la 14 ani suplimentele alimentare destinate adultilor sunt permise, cu conditia ca adolescentul sa nu fi subponderal si sa nu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tumor neuroendocrino cu metastaza hepatică si pleural
Cat de eficace e acest chit relationat cu tumoare neuroendocrina metastaza hepatica si pleural estad ...
Analize
Poate influenta arcoxia analizele medicale? ...
↳ Buna ziua! Arcoxi poate determina modificari ale rezultatelor analizelor sangvine care evalueaza starea ficatului (transaminaze), si poate determina ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatoprotector sitratament dupa infarct miocardic
Buna , rugamintea mea este sa-mi spuneti daca iau aceste medicamente: ATORIS 40MG ,CLOPIDOGREL ...
↳ Buna ziua! Deocamdata nu luati nimic, incepeti insa din aprilie o cura cu Detoxifiant Hepatic Forte, cate 2 capsule pe zi timp de 3 luni, apoi dupa 2 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...